Formatie-update! Ook Zeeland sluit FVD uit en PvdA weert Forum in Overijssel

Het partijkartel dendert vrolijk verder! Forum voor Democratie is uitgesloten van de formatie in provinciebestuur Zeeland. Ook wil de PvdA niet met Forum samen in het bestuur van Overijssel.

Wegens verschillen in zowel ‘inhoudelijke als ideologische standpunten’ werd FVD, de derde partij in die provincie, vandaag uitgesloten van het formatieproces in Zeeland. Wederom bleek het klimaatstandpunt, hoewel deze in Zeeland véél gematigder is, een breekpunt. CDA, VVD, SGP en PvdA gaan nu kijken of het ze samen lukt om te formeren maar misschien komt er nog een vijfde partij bij. Strak plan, vooral doen!

In Overijssel was het nog veel triester. De PvdA probeerde mee te doen met de formatie die formateur Geert Jansen na wekenlange gesprekken voorstelde. CDA, FVD, VVD, CU en PvdA zouden het meest kansrijk zijn en samen 29 van de 47 zetels bezetten. Na wat jank-tweets van leden, die FVD als extreemrechts en ‘een beetje eng’ zien, trok de partij zich terug.

Met de platgeslagen dooddoeners als ‘homeopathische verdunning‘, ‘de minderwaardigheid van vrouwen‘ en ‘het systematisch bestrijden van leraren, wetenschappers en journalisten’ werd dit zwichten voor wat tweets gerechtvaardigd. Het probleem met die argumenten is natuurlijk dat dit al jarenoude informatie is en al diverse keren is besproken. Beetje raar om daar dan na wekenlange gespreksvoering pas aanstoot aan te nemen. Maar goed, ook zonder de PvdA zou er nog steeds een meerderheid in Overijssel kunnen worden gevormd mét FVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Regina

  HAHAHAHAHAHA

  Zo zie je maar weer. De FvD is een loserpartij waar andere partijen NOOIT mee samen zullen werken. Ongeacht hoe groot ze worden gaan ze niets bereiken. Hiermee zullen ze nog minder bereiken dan de PVV

  1. Tman

   @Regina
   Last van COPD? Je lacht zo krampachtig!

  2. Peter Oudshoorn

   Gelukkig werkt de Partij voor de Dieren (de keuze van Regina de la Fleur) geweldig samen in elke coalitie en is deze een graag gezochte en gewilde partner die keer op keer het ideologische speerpunt en hart vormt van ieder kabinet.

   1. Regina

    De Partij voor de Dieren heeft nooit de ambitie gehad om deel te nemen aan een kabinet. Als partij hebben ze veel gerealiseerd vanuit de oppositie en dat wordt hun beloond. Sinds hun bestaan zitten ze in stijgende lijn

    1. marco1

     Ach omdat ik meer met diertjes heb dan met mensen ben ik het wel eens met de woorden van mijn moeder “het is goed dat er ook voor het dieren welzijn iets is” maar of dat nu perse een politieke partij moet zijn heb ik toch mijn twijfels over.

     1. Regina

      De PvdD neemt niet alleen maar standpunten in van dierenwelzijn maar ook op andere issues. Sommige partijstandpunten zullen misschien zelfs wat raakvlaktes hebben met jouw eigen denkbeelden mbt Brussel

  3. struisvogelpolitiek

   Het partijkartel op z’n best. Samenpakken en uitsluiten. Een beter bewijs kan niet geleverd worden. Dat is de ‘democratie’ van het partijenkartel. Tijd voor verandering stem FvD of PVV.

  4. marco1

   Dan is het zaak dat die “loser” de grote winnaar gaat worden want een behoorlijk groot deen van het volk vraagt om het geluid ze laten horen.

   1. Regina

    Het maakt niet uit hoe groot je bent maar tenzij ze de absolute meerderheid halen zullen ze nooit deelnemen aan een coalitie omdat ze met een gestrekte been en een niet constructieve houding ingaan tegenover de rest. Ik stem zelf op de PvdD wat ook in hart en nier een oppositie partij is maar het verschil is dat ze niet als doel hebben om te regeren maar om vanuit de oppositie een constructieve houding te nemen om hun punten te verwezenlijken. Daarmee hebben ze in feite meer invloed en krijgen ze meer voor elkaar dan de FvD

    1. marco1

     @regina: ik vind het hartstikke leuk je pvdd stemt want ik hou van dieren en het rare is dat dieren mij ook wel leuk vinden. Ik heb een keer als klein jonget e een wilde zwaan met de hand gevoerd en nog niet zolang geleden een mus maar een aparte partij ervoor , kom op zeg.

     1. Regina

      PvdD is een kritische partij in alle opzichten en niet alleen op gebied van dierenwelzijn. Wat mij betreft een aanwinst voor de kamer

     2. Siemien

      PvdD is een partij die dieren boven mensen plaatst, het moet niet gekker worden, die slaan helemaal door.

      Moet er wel bij zeggen dat ik vind dat we dieren als dieren moeten behandelen, we moeten vooral niet denken dat dieren hetzelfde zijn als mensen, hetzelfde voelen/denken/ervaren en dieren hebben geen ziel…

     3. Vit

      @Siemien

      “dieren hebben geen ziel”

      Vroeger had ik een boxer en die had wel degelijk een ziel, soms leek zij net een mens.

 2. Tman

  De stoeltjesplakkers slaan weer toe,ze missen de kwijtgeraakte stoeltjes!

 3. Caro

  Gister idem dito in Flevoland.
  Meer info in meerdere artikelen te vinden via omroep Flevoland.

 4. Rien Noppen

  “Wederom bleek het klimaatstandpunt, hoewel deze in Zeeland véél gematigder is”

  Kennelijk heeft het FvD in elke provincie een ander klimaatstandpunt.

  Dat maakt een behoorlijk standvastige indruk.

  🙂

  1. Tman

   Fout Noppen,in elke provincie heerst eenzelfde en vooral verkeerde politieke klimaat!

   1. Catalaanse kok

    DDS:“Wederom bleek het klimaatstandpunt, hoewel deze in Zeeland véél gematigder is”
    Tman: ,in elke provincie heerst eenzelfde en vooral verkeerde politieke klimaat!

    Oh, het gaat niet over het klimaat maar over het politieke klimaat.

    1. Tman

     Dat had je nog niet begrepen,Rien?

    2. Rien Noppen

     Over opportunisme gesproken.

     1. Tman

      @Rien Noppen
      Enne,heb je nu ook al een alter ego als reaguurder genomen?
      De vertegenwoordigt de chaoot,de ander een fantast!

    3. marco1

     Ja dat dat klimaat een breekpunt kan zijn is ronduit schandalig. Rot toch op met dat klimaat neem je verantwoording als individu door geen rotzooi te maken of overbodig energie te verspillen meer kun je niet doen

 5. Rien Noppen

  “Het probleem met die argumenten is natuurlijk dat dit al jarenoude informatie is en al diverse keren is besproken. Beetje raar om daar dan na wekenlange gespreksvoering pas aanstoot aan te nemen.”

  Ik denk dat je pas kunt besluiten er geen aanstoot meer aan te nemen als die oude en veelbesproken standpunten zijn veranderd. Daar bleek nog niets van.

  1. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Het is altijd geven en nemen, soms is het gewoon nodig dat er iemand vol tegen iets ingaat. Soms is dat de enige manier om bepaalde dingen iets af te zwakken. Want die 1000 miljard of hoeveel het ook is, daar moet wel heel goed over nagedacht worden over hoeveel het invloed heeft op het klimaat en natuur, ook moet er onderzocht worden of er betere methoden zijn én wat het gaat kosten voor de burger. Wie betaald de nieuwe fornuizen bijvoorbeeld en nieuwe warmte installaties?

   Ik mis daarin heel veel en zal daarom ook tegen zijn; ik wil eerst een goed plan zien hoe nu verder en niet even vaag van we gaan die kant op. Want dan wordt het net als menig ICT-project: een puinhoop.

   Laten we eerst goed de discussie voeren en uiteen zetten wat er mogelijk is, wat zinvol is en wat haalbaar is, voordat we gelijk al van start gaan.

 6. Jumping

  De tijd zal het leren, of na de moord op Fortuyn en het jarenlang DEMONISEREN van Wilders, het Cordon sanitaire van het FvD, het laatste standje van de Linkse wegkijkclub is.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Siemien

   Ja wat je ziet is wat er ook gebeurde met de PVV, wat je ook vooral ziet is dat ze de FvD net als de PVV de schuld geven van deze wanvertoning, het ons natuurlijk alle duidelijk dat er een zeer frisse wind waait waar die “oudjes” hun scheiding van in de war raakt en die willen ze graag over links houden die scheiding…

 7. Buzz68

  Ach… provinciale politiek… weggetje hier, molentje daar… het ging/gaat de FvD om de zetels in de Eerste Kamer.
  Dit uitsluiten zal de FvD alleen maar goed doen voor de EU verkiezingen.

  Ga zo door oude mensen. Geniet er van zo lang het kan.
  FvD zal zegenvieren!

  1. Regina

   Het kabinet heeft FvD niet nodig om hun plannen door te zetten. Genoeg andere partijen die bereid zijn om hun stempel op het kabinet willen zetten voor macht en invloed

   1. Buzz68

    Wacht maar af.
    Dit zijn de laatste spartelingen van een vis die op het droge ligt.

    FvD is de longvis. Doet het op land even goed als in het water.

   2. Ries

    En het forum heeft jou niet nodig met je onnozele gebazel…

  2. Dik

   “FvD zal zegenvieren!”

   +1

   1. Siemien

    Dat sws, FvD gaat een nog grotere megaklapper maken, iedereen word helemaal spastisch in Den-Haag door de opkomst van FvD, goed voor de mensen, zien ze gelijk wat voor een randdebielen het zijn in Den-Haag..maar dat wisten wij natuurlijk al…uiteraard..

 8. Raveltje

  Partijen die voor democratie en Nederlandse
  belangen opkomen worden aan de kant gezet.
  Was met PVV hetzelfde liedje.

  1. Raveltje

   Dus door blijven stemmen op pvv of fvd!!

 9. ZiggyStardust

  Wat een angsthazen allemaal. De wanprestaties zijn ons om de oren gevlogen de afgelopen jaren. Koste wat kost proberen ze de partijen te redden door anderen buiten te sluiten. Dit is niet in het voordeel van de Nederlandse bevolking, enkel en alleen vergane glorie. Bang voor bestuurlijke vernieuwing, hun eigen baantje. In slaap gesust door het partijkartel zal er niets snel veranderen in de toekomst. Klimaatmaatregelen, vergeet het maar, je wordt genept waar je bij staat. Betere zorg, zorg maar voor je zelf. Banen? Oh dat regelt Europa wel, en je pensioen en ww ook. Denk dat de Engelsen straks wel gaan pulskorvissen in hun eigen wateren, de visrijkste wateren van Europa. Frans Timmermans wil het EU verhuiscircus wat 200 miljoen per jaar kost in stand houden, want Macron. PvdA zelf is tegen. Ondertussen zeiken mensen dat er privaat geld gaat naar de heropbouw van de Notre Dame, ongeveer 1 miljard, maar vergeten wel dat in hetzelfde tijdsbestek hetzelfde geld verspild wordt door het EU verhuiscircus. Dat belastinggeld had ook aan armoedebestrijding uitgegeven kunnen worden. Blijf maar lekker achter het partijkartel aanlopen. Ze hebben Baudet trouwens keihard nodig, iedere keer als er weer iets volledig fout gaat, moeten ze immers kunnen vingerwijzen naar iemand die zogenaamd nog fouter is, maar die ze in werkelijkheid nog nooit een kans hebben gegeven. Maar de adem in hun nekken wordt steeds heter, en ze zullen steeds harder gaan schreeuwen, en schreeuwend ten onder gaan in hun eigen droomwereld.

 10. Korporaal Monty

  Hoe kan het dat FvD geen andere partijen aan zich kan binden?

  Op deze manier kom je nooit aan een coalitie.
  Met alleen Wilders aan je zijde kom je er niet.

 11. Gekko

  Prima ontwikkeling. Het partijkartel klampt zich wanhopig aan elkaar vast. Het zal het FvD geen windeieren leggen. De winst op 23 mei pakt zo nog groter uit.

  1. Regina

   Tenzij FvD de absolute meerderheid zou winnen (en dat is iets wat in dit land nooit zal gebeuren) is hun kans om ooit in een coalitie te komen nihil. Er zijn nou eenmaal partijen die regeren niet in hun genen hebben en dat moeten ze gewoon accepteren. Hardleers zijn over je eigen principes is niet perse een slechte eigenschap maar het is zeker niet handig als je regeren tot jouw prioriteit maakt

 12. Regina

  Op een punt geef ik FvD gelijk en dat is dat er wel zoiets bestaat als een partijkartel. Het zullen altijd de zelfde partijen zijn die aan de macht komen. Voor de bühne lijkt het alsof de coalities na de verkiezingen tijdens de formatie worden gevormd maar achter de schermen gebeurd dit al voor de verkiezingen. Vandaar dat FvD nooit maar dan ook NOOIT een kans zal hebben om aan de macht te komen want dat zullen de kartelpartijen nooit toestaan

  1. Regina

   En eerlijk is eerlijk. Ik ben alles behalve RECHTS maar mijn respect voor Baudet zou vele malen groter zijn als hij zich minder opportunistisch zou positioneren. Zo vind ik Wilders dan nog veel consequenter en eerlijker hierin

 13. Pescador

  Ja de dictatuur viert hoogtij

  1. Raveltje

   De bevolking wil een Dictatuur?
   De bevolking wil democratie en hun rechten terug.
   Al zal dat voor velen niet meer gebeuren want
   Nederland is een zinkend schip, waarvan de
   kapitein Rutte de eerste is die het verlaat voor
   een baantje in Brussel.

 14. J.Rademaker

  Dan zijn die provinciale ¨bestuurders ¨ dus niet geïnteresseerd in democratische besluitvorming , de bewoners belangen en feitelijk dienen zij dus niemand.
  Zij nemen geen belangrijke besluiten, zijn marionetten van de ambtelijke top, de media hebben geen interesse in planologie en bovendien schuift deze taak naar Brussel.
  1e kamer kiezen en verder goedbetaalde bezigheidstherapie.

 15. Ries

  Dat Regina bij het uitdelen van verstand achteraan heeft gestaan, is inmiddels alom bekend. Dat het FVD links en rechts wordt geboycot is prima. De partij kan zich op grote dingen gaan voorbereiden zonder provinciaal afgeleid te worden. Kwalijker vind ik dat Otten zand in de raderen begint te strooien. Mocht ik Baudet of Hiddema zijn dan zou ik een ernstige gesprek met de man hebben en hem vriendelijk doch dringend de deur wijzen. In de eigen voederbak kakken, hoort niet. En wie van kakken houdt, kan zich bij Satty-Regina melden. Zij is onze faecalien experte.

  1. DidiMadloba

   Die Otten staat vast niet alleen. Veel zakenlui hebben op het FvD gestemd omdat ze de klimaatplannen vrezen. De Baudet-verering is hun vreemd.
   Otten heeft ook al aangegeven een Nexit niet zo te zien zitten. Zoals verwacht begint het FvD te splijten. Alleen Wilders overleeft, door een meedogenloze partijdiscipline en het volledig ontbreken van inspraak.
   Een PVVer in de provincie die meende daar een andere prioriteit te hebben dan islambestrijding kon meteen optiefen.
   Ik ben niet van de PVV maar verheug me al op vileine aanvallen op het FvD door Wilders.
   Of zou Baudet inbinden? Nee, daar is hij veel te ijdel voor. Eerder zal hij nog verder naar rechts opschuiven, gedreven door de vreselijke “professor” Cliteur.

   1. RPML

    Ik denk dat je gelijk hebt. Otten en Baudet hebben het Forum opgericht. Otten treedt niet graag op de voorgrond, Baudet juist wel, en dus werd Baudet het gezicht van FvD. Later haalde Baudet Hiddema naar binnen. Hiddema koos ervoor zijn laatste levensperiode zinvol te gaan besteden i.p.v. treurend als kluizenaar te leven (lees zijn boek!). Baudet en Hiddema bleken de toverformule om in de Kamer te komen. Ondertussen probeerde de media uitglijders van Baudet breed uit te meten, met als hoogtepunt de naaktfoto, dit to grote ergernis van de andere FvD-leden. Baudet werd gemuilkorfd en ging op zijn woorden letten, wat wonderwel gelukt is tot aan de overwinningsspeech. Bij de PS-verkiezingen konden ze een klapper maken omdat alle andere partijen (behalve de PVV) geen alternatief hadden voor de klimaatplannen, iets wat velen gewoon niet willen. Het zal er nu om spannen of Baudet ook de 2K-verkiezingen gaat halen, of dat Otten hem, gesteund door gematigder partijleden, opzij gaat zetten. Baudet heeft te veel scherpe kantjes die de partij beschadigen; willen ze hun achterban behouden zullen ze koers moeten houden zonder beschadigd te worden door Baudet die met intellectuele praat de media keer op keer op een dwaalspoor zet.

    1. Catalaanse kok

     Een van de weinige momenten dat ik het met rpml eens ben.
     Ben benieuwd hoe het afloopt.
     Wie gaat er winnen: de fabrikant of het reclamemannetje?

     1. RPML

      Ha ha, ik schreef hetzelfde over jou zojuist.

      Ik heb eind november in een klein gezelschap de volledige partijtop gesproken; het was toen al ‘voelbaar’, met name Roos en Otten deden uitspraken die mijn gevoel bevestigden. Hiddema is een oude broze man (veel meer in real life dan op TV), die zit zijn tijd wel uit. Baudet kwam met zijn uitspraken over een Nexit toen al niet weg, een ondernemer legde hem het vuur aan de schenen en Baudet stond met de mond vol tanden. Nexit is gevaarlijk voor een handelsland als NL, de macht van de EU terugbrengen is het devies. Dat is wat Otten wil, geen Nexit. Nu Otten op de voorgrond treedt worden deze verschillen van inzicht ook voor de buitenwacht zichtbaar

    2. Gekko

     Volstrekt oneens met RPML. Otten is een grijze muis. Als het Forum het van hem moet hebben, komen ze nooit verder dan 2 zetels.

     Om de boel op te schudden heb je flamboyante mensen nodig. Zoals Pim Fortuyn bij de LPF, zo is Baudet bij het FvD.

     1. RPML

      @Gekko Helemaal eens met je, Baudet heeft met zijn flamboyantie het pad geëffend, maar om de achterban vast te houden is de partij nu niet gebaat bij uitspraken die de partij in diskrediet brengen… het allerbeste zou zijn Baudet zonder zijn riskante uitspraken. Baudet is als persoon een zeer prettig mens, maar zijn soms onbesuisde dadendrang en uitspraken beschadigen de partij.

     2. Catalaanse kok

      @Gekko.
      U heeft behoefte aan een opvallend figuur.
      Het geld geeft de voorkeur aan grijze muizen met verstand van geld.
      Follow the money, find the power.

  2. Gekko

   Het verhaal van Otten staat in de NRC. Dan moet er toch een lichtje gaan branden. De NRC is al maanden bezig te wroeten in het FvD. Schroomt niet om feiten verdraaid weer te geven. En dan nu vent de krant een ‘tegenstelling’ uit binnen het Forum. Vermoedelijk wordt dit zwaar opgeklopt.

   1. Rien Noppen

    Als de feiten in dit interview verdraaid zouden zijn weergegeven dan zullen we dat van Otten wel horen. Ik denk echter dat dit niet zal gebeuren: Otten heeft een strategische poging gedaan om de inhoudelijke koers en stijl van het FvD te wijzigen.
    Of hem dat zal lukken valt te betwijfelen.

 16. DidiMadloba

  Dat FvD rechtse is tot daar aan toe, maar ze zijn ook zo oneerlijk als echte populisten, door allerlei feiten te verdraaien. Dat werkt misschien voor de campagne, maar voor het bestuur is dat toch onacceptabel.

  1. Siemien

   Over welke feiten heb jij het?
   En wat wordt er verdraait volgens jou?

   1. Catalaanse kok

    Zet aub uw script weer aan.
    Dan blijft het voor u en anderen een aardige discussie.

  2. Joop Klepzeikert

   Noem eens 1 feit wat Baudet of Hiddema verdraaid zouden hebben. Met de extreem linkse media meelullen kunnen we allemaal. Feiten benoemen kan links geen van allen. Allemaal alleen maar links onderbuikgebral.

 17. Vit

  Thierry ís het FvD net als Pim Fortuijn het LPF was en niet Henk Otten, als het hem niet bevalt moet hij wat anders gaan doen of inbinden en zeker niet zijn vuile was buiten hangen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Otten begrijpt dat men nergens komt met het vreemde gezwets over boreale zaken, een Nexit en dergelijke. Ook meent hij dat de partij niet alleen om Baudet moet draaien.

   Otten is geen domme man.

   1. Vit

    @Meriadoc Brandebok

    Nou me dunkt, van 2 naar 28 virtuele zetels ligt niet aan ene Otten, zou er een beetje jaloezie de kop op hebben gestoken?

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik denk van niet.

 18. Vit

  @Thierry

  Je hebt al meer zogenaamde vertegenwoordigers die hun eigen willetje wilden doordrukken de laan uitgestuurd, wie is Henk Otten eigenlijk?

  1. Catalaanse kok

   Otten is de organisator, planner, bankier en practicus van de partij.
   Hij heeft de feitelijke touwtjes in handen.
   Baudet is slechts de trekpop voor de show.

   1. Gekko

    Mooie dag om te gaan golven, kok. Val je ons ook niet lastig met je kolderieke schrijfsels.

    1. Catalaanse kok

     Een hagedisje steekt wel vaker zijn kopje in het zand.
     Dus volg je natuurlijke drang en tot ziens.

     1. Gekko

      Een huisgekko steekt zijn kop nooit in het zand, kok. Niet goed opgelet vroeger tijdens de biologieles?

   2. Vit

    @Catalaanse kok

    “Hij heeft de feitelijke touwtjes in handen.”

    Otten is de man op het heuveltje of het ding onder het bed.

   3. RPML

    @Catalaanse kok; ik vrees dat ik je voor deze ene keer gelijk moet geven. Otten is het brein en de strateeg, Baudet is het gezicht

    1. Vit

     @RPML

     “Otten is het brein en de strateeg”

     Daar geeft hij dan geen blijk van, want hij kent de standpunten van de partij en gaat er zoals met de Nexit dwars tegen in.

     1. Catalaanse kok

      Nee Vit.
      Het FvD is de partij, niet Baudet.

    2. RPML

     @Vit Het is Baudet die van een gematigder koers afwijkt, de achterban wil helemaal geen Nexit. Baudet gebruikt extreme(re) uitspraken om zijn doel te bereiken, zoals de meeste politici dat doen om vervolgens met 50% ook tevreden te zijn

     1. Vit

      @RPML

      Reken maar dat als Thierry besluit op te stappen met Theo in zijn kielzog is het gauw gedaan met het FvD, zijn handelwijze spreekt aan en daarbij komt het is minder saai.

     2. RPML

      @Vit
      Het wordt pas ‘gevaarlijk’ als de VVD van koers veranderd en het klimaatakkoord torpedeert. De achterban van FvD zijn over het algemeen mensen die de huidige koers van de politiek niet pruimen en vluchten naar een partij die daar tegen is. Er wordt niet gestemd op een gezicht, vele FvD-stemmers ergeren zich aan Baudet en stemmen op inhoud, niet op de persoon

     3. Vit

      @RPML

      “Er wordt niet gestemd op een gezicht, vele FvD-stemmers ergeren zich aan Baudet en stemmen op inhoud, niet op de persoon”

      Hebben die vele FvD stemmers jou dat verteld of veronderstel je dat?

     4. Meriadoc Brandebok

      Een charismatische leider heeft slechts op korte termijn succes. Als de houdbaarheidsdatum van die leider verstrijkt stort de partij ineen. Zie de PVV waar plucheplakker Wilders bij de laatste verkiezingen zijn partij zag halveren. De glans is eraf.

      Om op langere termijn succesvol te zijn moet men dat net als VVD, CDA, D66 en PvdA aanpakken: geen persoonsverering. Dat geeft Otten nu juist aan.

     5. RPML

      @Vit Ik heb het in mijn eigen omgeving gezien, misschien niet helemaal representatief… veel voormalige VVD-stemmers die bang waren voor de door de media geframede ‘fascistische’ partij en de academische praat van Baudet; uiteindelijk gingen ze overstag omdat de VVD geen alternatief meer was

 19. Vit

  Blijkbaar heeft er een update plaatsgevonden in het artikel.

  1. Vit

   Typisch, ik reageerde op het artikel wat er nu weer bijgekomen is. ???

 20. Siemien

  20/58

  1. Vit

   @Siemien

   ???

   1. Siemien

    #script 58 reacties 20 nuttige normale reacties zichtbaar, dus geen rientjes en dat soort wanstaltige reaguurders..de structurele tegendraadse reaguurders, niet zichtbaar, lekker rustig.

    1. Dik

     +1

  2. Catalaanse kok

   Mooi dat u zich niet in de discussie mengt.

 21. Joop Klepzeikert

  Wie hier nog verbaasd over is heeft de afgelopen 18 jaar behoorlijk liggen slapen. Alle partijen die niet tot het partijkartel behoren worden uitgesloten. Pas als de nieuwe partijen samen een absolute meerderheid halen zullen die kunnen regeren. Tot die tijd blijven we extreem socialistisch beleid houden.

  1. Rien Noppen

   Het FvD zal tot het partijkartel toetreden als hetgroot genoeg is. Zo simpel ligt dat. Het partijkartel is niks anders dan de meerderheid van partijen die in staat is samen te werken en compromissen te sluiten.

   1. Joop Klepzeikert

    Ga je zwakzinnig linkse gebrabbel aan je psychiater vertellen AUB. Ik ben niet in jouw dronkenmans gebral geïnteresseerd Rien. Doeg.

   2. shidaian

    wat een onnozele hals bent u toch.

 22. Rosasolis

  Wow, ook Zeeland wil niet samen met de FvD in een coalitie werken! De lijst blijft groeien: Noord-Holland, Friesland, Gelderland, Drenthe, en nu ook Zeeland. Het zal niet zo lang meer duren, dat de eeuwig-oude Nederlandse nuchtere mentaliteit het alweer zal gaan overheersen.
  Kalm en rustig tegen problemen aangaan, en de toekomst opbouwen. En respect voor alle vredelievend, eerlijk, samenlevende burgers, ongeacht religie, kleur of afkomst. En gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Te vergelijken met zo veel andere landen, doet onze Nederland het goed. Er zijn vele problemen maar
  alleen bevoegde hoog-geschoolde regeringsleden kunnen ze oplossen. Een van de allerergste fouten van Baudet is om onze universiteiten, waarvan velen heel oud zijn, een etiket geven als “Links” zijnde! Waar heeft dit man gestudeerd? Heeft hij moeilijkheden tijdens zijn studie gehad, of waren z’n prestaties en cijfers niet zo hoog?
  Waarom zo tekeer gaan tegen onze universiteiten? Als Cum Laude afgestudeerde, kan ik zeggen dat als een land het hoge onderwijs niet wil respecteren, dan gaat dit land
  snel achteruit…Kijk hoe het nu gaat met Hongarije!

 23. shidaian

  de PvdA is natuurlijk teruggefloten door Asscher. Het gaat nb over de PS. Wat een losers die Rooie Rakkers olv van die draaikont

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.