Jihadisme-onderzoeker onderstreept nogmaals: ‘Laat IS-jihadisten niet terugkeren, gevaar wordt onderschat!’

Jammer dat het nodig is maar goed dat het toch gebeurt: Montasser AlDe’emeh onderstreept nogmaals het gevaar en de risico’s voor de veiligheid als we IS’ers laten terugkeren.

Montasser ziet de discussie keer op keer weer oplaaien in Nederland, België, Frankrijk en andere landen over het wel of niet terug laten keren van IS’ers. Zo krijgen we om de haverklap berichten voorgeschoteld van massagraven, executies, verkrachtingen en andere wreedheden, die worden afgewisseld met treurige berichten over kinderen van gevangengenomen IS’ers in Syrië die zijn overleden door de slechte omstandigheden daar. Vervolgens krijg je weer beelden van IS-vrouwen die zich nergens voor verontschuldigen of roept zo’n mafkees vanuit de gevangenis dat hij nergens spijt van heeft.

Montasser is vrij duidelijk en weet goede voorbeelden te noemen. De kans dat ze in Nederland lang vast komen te zitten is vrij klein. De kans dat deradicalisering werkt is óók ontzettend klein, helemaal als hij lang in de gevangenis moet zitten. Daar radicaliseert men nog eerder dan in de maatschappij. De kans dat zo’n gerepatrieerde IS’er wéér een aanslag gaat plegen is op zichzelf ook nog eens behoorlijk groot.

Hij waarschuwt niet alleen voor IS’ers maar ook voor de ongelofelijke naïviteit van het westen. Voor mensen die denken dat jihadisten hier wél een lange straf zouden krijgen, kunnen deradicaliseren, niet recidiveren, hun kinderen ‘gewoon’ zullen opgroeien of anderzijds consequentieloos voor de maatschappij zullen zijn. Laat ze NIET terugkeren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ritter

  Met het terughalen van jihadisten importeer je enorme problemen……….niet alleen direct maar ook voor de toekomst.

  Veel van deze jihadisten houden vast aan hun islamitische ideologie ( en daarmee hun haat voor het westen/westerse levenswijze) en brengen dat over op hun kinderen.

  Harald Doornbos schrijft over de ISIS vrouwen o.a. het onderstaande:

  “niet alleen vechten ISIS-vrouwen soms actief mee aan front, ze speelden instrumentale rol bij opbouw ISIS-staat; bij scholing/hersenspoelen kinderen, zuiveren van lokale bevolking, officiele slavernij, zelfmoordaanvallen etc.”

  Kortom, we hebben al genoeg problemen met de islam ( denk b.v. aan de salafistische scholen) . Waarom zou je dan vrijwillig nog meer problemen importeren?

 2. Ritter

  Op powned.tv staat een video over de nieuwe groep illegale krakers (uitgeprocedeerde asielzoekers).

  De video heeft de titel: “Asielkrakers verhuizen van Amsterdam naar Amstelveen
  (ook op YouTube te zien)

  Wat opvalt is hun brutaliteit en agressiviteit.

  Dat is dus de mentaliteit van veel van deze asielzoekers; brutaal en eisend.

  En de overheid treed natuurlijk slap op. Ook deze groep zal doorgaan met kraken en vernielen net zolang ze mogen blijven en een woning krijgen.

  Ze volgen het voorbeeld van de vorige groep uitgeprocedeerden die van Amsterdam een woning hebben gekregen. Ze hebben de boodschap dus begrepen dat tegenwerken en vernielen loont.

  1. Satty

   Ontmenselijking in volle gang.

   1. AS210854

    Ach arme Satty, de waarheid is hard.

   2. F. Domela Nienhuis

    Exact, want de woningzoekenden, de mensen dus, worden weer verder de grond in getrapt en kunnen nog langer op de wachtlijsten blijven staan doordat wij debiele overheden hebben die dat niet integreerbare vuilnis belonen met voorrang bij het toewijzen van een sociale huurwoning.

 3. Gekko

  Dit geluid hoorde ik in 2014 al van Syrische christenen in Enschede. Maar het omgekeerde is gebeurd. Er zijn daarna tientallen (honderden?) jihadisten uit Syrië binnengelaten onder het mom van vluchteling. Met instemming van zowat de volledige politiek. Alleen PVV en SGP (en vanaf 2017 ook FvD) hebben hier tegen gewaarschuwd.

 4. Rud56

  Onder de regeerperiode van die achterbakse Asscher heeft men het heimelijk wel geprobeerd!
  Maar zéker Nederland, met zijn op zowel lokaal als nationaal deugpolitiek afgericht bestuur dat ook nog wars is van enige realiteit, met zijn verrot OM, falende jeugdzorg en idem rechtspraak, incompetent en corrupt gevangeniswezen en tbs-systemen etc. etc., dient dat satanisch afval hier nimmer toe te laten, ergo, dient alle verbanden subiet te verbreken! Ook al wordt dat afval dan statenloos of creperen ze daar waar ze nu zitten!

 5. Rud56

  Kortom, laat Nederland maar éérst eens ‘intern’ orde op zaken brengen!

 6. Rien Noppen

  Hier geldt de Wet van behoud van Ellende: terughalen is riskant, ze laten zitten evenzeer.

  1. Vabis

   Dan rest er maar èèn optie, dat ongedierte uitroeien!

   1. F. Domela Nienhuis

    Zo moeilijk is het toch niet om ze door snipers te laten bezoeken?

   2. Rien Noppen

    Kijk eens aan, onze huisbarbaar is ook wakker geschrokken.

    1. Vabis

     Ja watjes zoals jij kweken nu eenmaal dit soort ongedierte, uitroeien dus dat spul.

  2. Gekko

   Helemaal geen Murphy. Laten zitten dus, die jihadisten.Dan ontfermt de Syrische regering zich wel over hen.

   1. F. Domela Nienhuis

    Dat vertrouw ik nou aan de Syrische regering meer toe dan aan de onze. Ik zeg: Doen! En tenslotte hebben ze hun oorlogsmisdaden begaan in Syrië en in Iraq, dus laat ze daar ook terecht staan.

 7. Rosasolis

  Deze Jihadisten zijn totaal niet meer wat ze eens waren, voordat zij de keuze maakte om de IS terroristen te steunen. Ze zijn gehersenspoeld zowel ouderen als kinderen, en kunnen niet langer functioneren in onze samenleving. Zij zijn niet te vertrouwen. Hopelijk wordt er binnenkort een regeringsdebat over het niet terug halen van ex-Jihad strijders. Jammer voor de kinderen, maar zij zijn niet in Nederland geboren. Deze
  families moeten opgevangen worden in het islamitische land van hun keuze…hopelijk dat zij “asiel” zou kunnen krijgen in een van die landen.

 8. Rien Noppen

  Als we in Nederland een klimaat schiepen waarin islamitische radicalisering voor veel jonge moslims een zinnige weg leek, hebben we in beginsel ook de verantwoordelijkheid de aangerichte schade te herstellen.
  Dat impliceert niet kritiekloos terughalen en wel degelijk, wat mij betreft, zeer hard strafrechtelijk traject maar ook de mogelijkheden benutten om mensen, en zeker de kinderen en de vrouwen die onder dwang handelden) weer op het goede spoor te krijgen.

  Wij hebben Fortuyn, Wilders en Baudet de kans en de ruimte gegeven. Nu oogsten we de ellende die ze zaaiden.

  Bovendien leek het Nederland heel verstandig om deel te nemen aan de stammentwisten in het Midden Oosten. Onze F16’s voerden de afgelopen jaren 8000 bombardementsvluchten uit in Afghanistan, Irak en Syrië. Dragen we geen enkele verantwoordelijkheid voor de gevolgen?

  1. Satty

   Absoluut. Baudet is een bedreiging voor mensen van niet Europese komaf. De gevaarlijkste rechts extremist in jaren.

   1. Top

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

    1. Rien Noppen

     Zoek hulp voor je seksuele problemen Top, en val ons er niet mee lastig.

   2. Gewoonomdathetkan

    Daar heb je satty de jankerd weer .
    Absolut jij bent een idioot!!.
    Rot op uit Nederland dan !!.
    Zulke mensen als jij zijn er gelukkig niet veel!!.
    Ik maak mij onzettend kwaad om het feit wat jij allemaal neer zet hier.
    Keer naar een psycholoog gaan achterlijk schaap .

    1. Rien Noppen

     “Ik maak mij onzettend kwaad ”

     In dat geval ben je niet bestand tegen de hitte van de debatkeuken. Zoek een andere hobby, figuurzagen of postzegels verzamelen, is dat niet wat?

   3. Original NL

    Quote…..Wij hebben Fortuyn, Wilders en Baudet de kans en de ruimte gegeven….!.
    Wie is “we” sukkel?
    Dit is de linkse 180° draai, juist is dat wij de marokkanen een kans hebben gegeven.
    Vraag maar aan Theo van Gogh hoe dankbaar deze schatjes ons zijn geweest..onee daar heeft een moslim een mes in gestoken.
    Gevaarlijke figuren als noppen proberen toch een slinkse manier te bedenken om dat IS tuig hier naartoe te halen.
    Deze gevaarlijke trol vormt een bedreiging voor uw en mijn kinderen en kleinkinderen!

  2. IJsbrand Koudvuur

   Rien Noppen:

   “… Als we in Nederland een klimaat schiepen waarin islamitische radicalisering voor veel jonge moslims een zinnige weg leek, hebben we in beginsel ook de verantwoordelijkheid de aangerichte schade te herstellen.(…) zeker de kinderen en de vrouwen die onder dwang handelden, weer op het goede spoor te krijgen…”

   Nee.
   Het is absoluut niet de verantwoordelijkheid van ons, hoe dan ook. Wij in het tolerant Nederland hebben al decennia kolen voor ‘de islamitische buitenlander’ uit het vuur gehaald. Er is van alles voor ‘hun’ geregeld, dus klagen toont ondankbaarheid.

   Het zijn de hersenspinsels van hun religie en de trend om je tegen het westen te keren die zich de ware schuldige mag noemen.

   “…Wij hebben Fortuyn, Wilders en Baudet de kans en de ruimte gegeven. Nu oogsten we de ellende die ze zaaiden…”

   De kans gegeven!? Door ze decennia lang monddood te maken? Door ze als ‘fout’ te bestempelen? Nee, Rien… Misschien, heel misschien krijgt het werkelijke Rechts nu pas een kans.

   “…Bovendien leek het Nederland heel verstandig om deel te nemen aan de stammentwisten in het Midden Oosten. Onze F16’s voerden de afgelopen jaren 8000 bombardementsvluchten uit in Afghanistan, Irak en Syrië. Dragen we geen enkele verantwoordelijkheid voor de gevolgen?…”

   Dankzij één bepaald land is het in het Midden-Oosten al zo’n 60 jaar hommeles, wij, het westen dienen dat éne land te helpen. Zoals afgesproken toen der tijd. Helaa

   1. Rien Noppen

    IJsbrand, Nederland is wereldberucht als hysterisch islamofoob land, met name door de niet aflatende haatcampagnes van Wilders met een grote internationale impact.
    Bovendien nemen we als klein land fanatiek deel aan oorlogen in islamitische landen. we zijn dus partij in meerdere oorlogen en het is een wonder dan men al niet vaker hier verhaal kwam halen.

    Op het punt van humanisme, tolerantie en volkenrecht staan we er niet zo goed op als we ons zelf graag zouden zien. Mooier kan ik het niet maken.

   2. F. Domela Nienhuis

    Het is in het Midden-Oosten nooit normaal geweest. Het is er altijd al Middeleeuws patriarchaal en tribaal geweest. En de Islam is het opiaat welke aks katalysator werkt. Goed bekeken kent het Midden-Oosten slechts een baken van moderniteit en vooruitgang, van vrijheid en democratie, van evolutie en innovatie. Laat nou juist in dat mooie land de Islam niet de samenleving domineren…

    En voor de rest heb je in je reactie naar de ons wel bekende zielenpoot de trol Rien Noppen toe groot gelijk, waarvoor een pluim.

  3. Gewoonomdathetkan

   Als het nu de 2e wereld oorlog was zat RIEN NOPPEN bij de NSB

  4. Marija

   Wij het klimaat scheppen? Je bent niet goed snik. Beter dan hier hadden die gasten het niet kunnen krijgen.
   Ze zijn gewoon vullis en horen nooit in ons land terug te keren.
   Die blijven haat, dood en verderf veroorzaken.
   Het addergebroed zal niet veel, of helemaal niet, beter zijn.
   Laten we in deze zaken nu eens WEL de hersens gebruiken en ONZE NEDERLANDSE belangen laten prevaleren.

  5. Rosasolis

   @Rien Noppen. Waarschijnlijk bent u niet een lezer van een informatieve krant, bijv. Trouw die zeer veel informatie geeft over dit probleem. Vandaag heeft Trouw geschreven dat er een burger oorlog waarschijnlijk opkomst is in Libye. En dat de EU zou opnieuw geconfronteerd worden met duizenden illegale boot vluchtelingen! Die helemaal niets te zoeken hebben in Europa. Wat alweer een drama dreigt, dat wij moeten meemaken van honderd duizenden illegalen op rubber boten. Gelukkig zijn de huidige regeringen van Italie, Griekenland, Malta, Spanje, en Nederland helemaal eens dat we aan dit nieuwe dreiging van vluchtelingen niet zullen gaan accepteren. Kortom: Wij willen dat er vele hervormingen komen in Afrikaanse landen met hulp van Europa,
   maar het is nu afgelopen met het accepteren van illegale boot vluchtelingen.

  6. F. Domela Nienhuis

   Laat jij nou nog nooit voor 11 september, de dag van “Zie je wel”, van Wilders of van Baudet gehoord hebben. Aan dat wij Osama Bin Laden uit zijn hol gerookt hebben ging de 11de september vooraf. Zonder Moslims hadden onze torens er nog gestaan. Twee maal eerder hebben wij de Europeanen de Islam uit ons continent weten terugbrengen dringen. Hoog tijd voor een Jan Sobieski 2.0. Hoe dan ook: Het Islamitische gezwel dient uit Europa verwijderd te worden. Elimineer de Islam voordat de Moslims ons uitroeien! En dat is de verantwoordelijkheid die wij voor Europa en voor de Europeanen hebben. De Islam hoort niet bij Europa, zoveel is duidelijk.

  7. Punt50

   @ Guus Geluk

   Wat een bullshit weer van je. Als we die islammeren hier nooit hadden binnengelaten was er nooit een islammer probleem geweest!

 9. edoc431

  Wij hebben Fortuyn, Wilders en Baudet de kans en de ruimte gegeven. Nu oogsten we de ellende die ze zaaiden.

  Het staat er echt die noppes raakt steeds verder van wal. We moeten hem een duwtje geven

  1. Rien Noppen

   Probeer eens een inhoudelijke reactie, edoc, of is dat iets teveel gevraagd?

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaak! Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie. Wel grappig om te lezen, dat, ondanks jij nog niet een stuiver bezit om aan je reet te krabben, je het opneemt voor je onderdrukker en oplichter van alles waar het woord fatsoen van toepassing is. Wordt ook wel (zal ik ook eens duur doen) Stockholm syndroom genoemd. Zoek hulp!

    1. IJsbrand Koudvuur

     Rien Noppen wordt in gijzeling gehouden, @Top?
     Door DDS, of wat?

   2. Ego-non-solus

    Beste Rien
    Uit verveling of als therapeutische dagbesteding hier reageren op DDS is prima. Maar probeer nu niet anderen om inhoud te vragen waar u dat zelf – zo dat uitkomt – vaak ook niet plaatst of waarin een rationele opstelling ontbreekt. Gewoon wat van u afschrijven, echt, dat volstaat en dat kunnen wij op onze beurt dan weer overslaan.

   3. TD

    Rien Noppen:
    Dit is het laatste dat je ooit van mij hoort,je bent geestelijk dermate ongeneeslijk verziekt en op de een of andere manier traumatisch beschadigt dat elke dialoog met jou nutteloos is.Je bent een doorgeslagen linkse idioot!

   4. Ego-non-solus

    Beste Rien
    Nog even een nabrander. U heeft de pathetische neiging om taalfouten bij anderen te willen corrigeren. Welaan, is het mogelijk uw “edoc” hier eens te duiden?

    Om even te helpen, dit was iets eerder uw reactie: “Probeer eens een inhoudelijke reactie, edoc, of is dat iets teveel gevraagd?”

 10. Hartenheer

  Als je voor een ander strijdmacht gevochten hebt, ben je toch stateloos?

  Dacht dat dit wettelijk zo was.
  Laat ze lekker blijven waar ze zo gelukkig wilde zijn, en daar hun straf krijgen als ze opgepakt worden.

  1. Niet L niet R

   Helemaal mee eens!

 11. Gewoonomdathetkan

  IS-jihadisten hebben recht op 1 plaats en dat is 6 meter diep in de grond .

  1. Rien Noppen

   Lul toch niet zo dom. Wat schieten we nou toch met dit hersenloze gebral?

 12. Joop Klepzeikert

  Naar zulke mensen wordt niet geluisterd door politici, want niet extreem links, dus fout.

 13. Michael M

  Deze man Montasser heeft gelijk. Het westen is te links en naïef en dat kan eens een keerzijde vormen welke ze zelf gecreëerd hebben.

 14. Niet L niet R

  Is dit kabinet helemaal de weg kwijt?
  Is strijders dienen op geen enkele voorwaarden de mogelijkheid te hebben om terug te keren naar Nederland!
  Mochten er kabinetsleden hieraan twijfelen, dan moet zij maar eens de massagraven, de onthoofdingen, en verkrachtingen eens goed bekijken!
  Triest dat burgers de regering hierop moet agenderen!
  Nederland huilt waar het eens heeft gelachen!

 15. fusilier

  Stuur die lieverds maar naar Irak, daar weten ze wel raad met dat tuig. De strop of het vuurpeloton. Dat vuilnis had ook geen greintje medelijden met hun slachtoffers.

 16. nienke

  Ze kunnen nog niet eens ervoor zorgen dat iemand uit een psychiatrische kliniek waarvan men weet wat hij op z’n kerfstok had in de gaten houden, laat staan als deze duivels terug komen naar Nederland, laat ze lekker daar blijven ze wilden toch zo graag daar heen.
  Daar berechten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.