Linkse media en academici slaan door: "Disneyflims zijn niet onschuldig, maar GEVAARLIJK en RACISTISCH!"

Geen categorieapr 08 2019, 8:00
Natuurlijk.
Hier word ik zo ontzettend moe van: het Algemeen Dagblad heeft zowaar een heel artikel gespendeerd aan de knettergekke gedachten van ene Dr. Victoria Cann, een docent verbonden aan de universiteit van East Anglia in Norwich. Deze vrouw, waar niemand ooit van gehoord heeft, is natuurlijk volstrekt irrelevant, maar wacht! Ze zegt dingen waar de linkse politiekcorrecten van het AD het mee eens zijn... en dus krijgt ze alle mogelijke aandacht.
Wat ze zoal zegt? Nou dit:

"Belle en het Beest is een klassiek geval van het stockholmsyndroom... Het Beest staat de hele film op het punt geweld te gebruiken. En het verhaal geeft de indruk dat een vrouw een gewelddadige partner kan veranderen, als ze maar lang genoeg volhoudt. Op het einde van de film verandert het beest in een blonde blanke man en lijkt het alsof ze nog lang en gelukkig zullen leven, want hij kan onmogelijk bedreigend of kwaad zijn."

Ook de andere Disneyfilms zijn in haar ogen "gevaarlijk en racistisch." In Aladdin, bijvoorbeeld, zouden "alle goede personages blank zijn, onder wie zelfs Aladdin, terwijl alle slechteriken zwart zijn." Dat zou ook voor de Lion King gelden. "De kwaadaardige Scar is veel donkerder dan de rest van personages."
Nou weet ik niet hoe mevrouw Cann "blank" classificeert, maar Jasmine -- de grote liefde van Aladdin -- heeft toch echt een kleurtje:
aladdin-jasmin-charmed-articleH-081518
Natuurlijk is dit sowieso pure gekte, maar toch... laten we toch maar even feiten gebruiken om de flauwekul-argumenten van dit soort gestoorde types te weerleggen.
Maar het AD is nog lang niet klaar. De linkse gekkies quoten ene Dr. Laura Coffey-Glover van de Nottingham Trent University ook. En ook zij is boos op Disney, dit maal vooral vanwege Sneeuwwitje en Doornroosje. De beide jongedames worden -- dit was ons nooit opgevallen, maar gelukkig zijn er gestoorde professoren om ons De Waarheid te vertellen -- namelijk misbruikt:

"In beide animatiefilms wordt een meisje gekust terwijl ze ligt te slapen."

Knetter. Totaal gestoord. Ziek. Gek. Iemand anders met een nog mooiere term om dit soort idioterie te noemen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten