Matteo Salvini: “geen migranten, maar terroristen aan boord schepen uit Libië”

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft uit veiligheidsoverwegingen alle Italiaanse havens gesloten voor schepen uit Libië, Gisteren tijdens een tv-show waarschuwde Salvini  voor terreur via Libië omdat het land zo ongelooflijk instabiel is. Sinds een westerse alliantie het lot van dictator Muammar Kaddafi in 2011 bezegelde verkeert het land in chaos. 

Matteo Salvini focust zich eerst op de veiligheid van zijn eigen volk, terecht:

“Infiltratie van islamitische terroristen is niet langer een risico, het is een zekerheid geworden: het is daarom mijn plicht te herhalen dat er geen schepen zullen aanmeren in de Italiaanse havens”

Duidelijk taal van de Italiaan, die we kennen van zijn eerdere onderonsjes met migranten. Hij is behoorlijk fel op migratie, maar heeft volgens velen toch een goed hart. Zo schonk hij onlangs een migrantenfamilie Italiaanse paspoorten nadat de zoon van de familie tientallen kinderen redde van de verbrandingsdood.

Het nieuws dat de havens van Italië nu worden gesloten komt voor migranten op een slecht moment. Al is elk moment een slecht moment voor een migrant als hij hoort dat zijn favoriete bestemming onbereikbaar wordt.

Voor de Italianen is het echter een oplossing, maar de migranten in Libië zitten nu dus dubbel in de problemen. Niet alleen proberen ze Europa op illegale wijze te bereiken, waarbij vaak slachtoffers vallen, maar raken ze nu ook verstrikt in een Libisch conflict. Een conflict dat eigenlijk niet had hoeven te bestaan, maar de migranten kozen zelf om naar Libië te reizen.

Onder druk van mensensmokkelaars en fantasieverhalen over het leven in Europa. UNHCR waarschuwde afgelopen week nog dat het conflict ertoe leidde dat duizenden migranten in kampen zitten. Heel erg allemaal, maar ja, dit is wat je krijgt als je dictators verjaagt zonder dat er een strategie is die werkt.

Voor de mensen aldaar is het hopen dat het land snel stabieler wordt, wellicht kan dat onder Khalifa Haftar. Maar, even ter herinnering voor Matteo Salvini: Italië hielp mee aan de destabilisatie van Libië. Het land heeft dus nog wel een kleine ereschuld…

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Jumping

  Verstandig besluit van die Italiaan.
  Salvini beschermd deze gelukszoekers, in Europa is het veel te gevaarlijk.
  Blijf gewoon in Afrika.

  Deze Salvini is ook anti EU.

  1. Hendrik_Groen

   Hij zal best anti EU zijn daar is het een populist voor, maar reken maar niet dat hij er uit stapt…
   Italië betaald nu al meer rente op zijn leningen dankzij het destructief financiële beleid.

 2. Baron von Munchhausen

  En nu maar hopen dat de Nederlandse Linkse Asielindustrie zich niet inzet om deze “vluchtende” terroristen” naar Nederland te halen.
  Hou mijn hart vast!

 3. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Hadden wij maar zo’n M.P. die ons beschermde tegen moslims en het gevaar, maar nee hier krijgen ze als dank een eigen buslijn

  1. Rien Noppen

   Daar hebben we de volgende racist.

   🙁

   1. Peter Oudshoorn

    Er is hier maar een racist en die heet Noppen. Palestijnenlover en antisemiet.

    1. Original NL

     P.O
     ++++1

    2. Dik

     @Peter: Je voert een schuimtrol. Het maakt voor hem niet uit hoe je reageert als je maar reageert, zo heeft hij dat het liefst en jij werkt er aan mee.

   2. Dddddd

    Jij hoort wel bij het grachtengordelkliekje dat geen enkel oog heeft voor de lagere klasse!

 4. Tman

  Matteo Salvini zegt “geen schepen zullen aanmeren in de Italiaanse havens”
  Misschien vindt en ontdekt Rutte nu zijn eigen kloten en zegt hij ook iets dwingends mbt de gelukszoekers/terroristen,en neemt Salvini en ôrban als voorbeeld!

  1. Original NL

   Rutte is een eunuch..dus hij bezit geen kloten.
   Wel een domme grijns, op zijn tijd een leugentje en een Quisling.
   #Stemwegdielul!

 5. Brazil

  Paniekvoetbal eerste klas, geweldig gewoon hilarisch.

 6. Indigo Child

  Je ziet gewoon heel langzaam de politieke voorkeuren van Europa omslaan, dat hebben we te respecteren denk ik zo … in Engeland , belgie, polen, spanje, hongarije, italie, duitland (begint t langzaam) en Nederland heeft pas gesproken…. Kroatie, Zweden, Tjechie.
  Ik zou bijna zeggen ;Europa heeft gesproken en in theorie is Europa klaar.ik vind er niets van , dit zijn de feiten. We zullen de democratie moeten eren hoe moeilijk dat voor sommigen ook zal zijn.

 7. Punt50

  Maak Libië gewoon tot een kolonie van Europa. Is het land weer stabiel en kan de wederopbouw beginnen. Bovendien hebben we dan controle over deze zuidgrens zodat er geen bootjesmensen meer vandaan kunnen komen.

 8. Dik

  Islam is nooit vrijblijvend en altijd gevaarlijk. Denk daaraan bij de volgende verkiezingsronde en bedenk dat het gehele Kabinet, m.u.v. SGP en PVV, akkoord ging met de motie Halsema waarbij ze de regering opriep de islamisering van ons land niet tegen te gaan! In 2010 bestond FvD nog niet.

  1. hansishier

   Eens Dik! Maar het begon natuurlijk al met de resolutie van Straatsburg 1743 uit 1975, olie voor moslimimmigratie; Geen kritiek op moslims en islam, faciliteren van immigratie, bevorderen van behoud van moslim cultuur in Europeese landen, alleen positieve uitlatingen over islam en palestijnen en voortdurende kritiek op Israel. Het enige voordeel aan de hele klimaathysterie is dat we minder afhankelijk worden van olie en de dit bondje met de arabische liga de prullenbak in kunnen mieteren, de waarheid weer over de palestijnen te horen krijgen en de kudo’s aan Israel en de joden kunnen geven die ze verdienen.

 9. Heras

  Respect voor die man.hadden wij maar zo een leider en niet rutte, die alleen gericht is op verdienen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.