Victorie! Pieter Omtzigt over het Wilhelmus op 5 mei: ‘het Nederlandse volkslied zal weerklinken’

Zojuist is een overwinning gerapporteerd. Er was discussie over de gewenstheid om het Wilhelmus te doen weerklinken tijdens de bevrijdingsceremonie van 5 mei in Waalwijk. Pieter Omzigt (CDA) vertelt ons nu dat het Wilhelmus wel zal weerklinken! 

Op Twitter was men ‘not amused’ vanwege de discussie en vroegen diverse mensen zich af ‘waarom hier überhaupt discussie over is’. En inderdaad: waarom eigenlijk? Zou het een teken zijn van de linkse massa-psychose in het land? Volgens De Gelderlander zou men in Waalwijk het volkslied niet willen afspelen omdat er Duitsers aanwezig zouden zijn. Knet-ter-gek:

“Gisteren vond de organisatie van het Bevrijdingsconcert Winterswijk het spelen van het volkslied ‘niet gepast bij een internationale viering’, waarbij ook Duitsers aanwezig zijn. Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) vond dat onzin en riep burgemeester Bengevoord op het volkslied toch te laten klinken.”

Onze DDS-redacteur Tim Engelbart maakte het plan eerder vandaag met de grond gelijk:

“Inmiddels is het ieder jaar hetzelfde liedje: zodra 4 en 5 mei naderen, komen er weer allerlei politiekcorrecte lieden uit hun holen gekropen om de jaarlijkse Dodenherdenking te kapen voor allerlei progressieve en woke plannetjes om dit jaarlijkse serene moment te verzieken met allerhanden vreemde fratsen.”

En inderdaad: waarom een volkslied afspelen kwetsend zou zijn is bezijden elke rationale gedachte. Hoe komt men erop?

Volksliederen zijn juist prachtig! En niet alleen het eigen volkslied. Het Duitse is prachtig omdat ze het hebben gewijzigd uit schaamte, het Russische vanwege het bombastische en de Amerikaanse omdat het glorieuze bevrijding ademt. Enkel cultuurbarbaren kunnen ze niet waarderen, soit. Maar er zijn dus bekrompen geesten in ons land die het afspelen van volksliederen kwetsend vinden. Dat terwijl volksliederen de geest van de natie ademen en juist begrip kweken voor andere culturen. Begrip voor de nationale ‘mindset’. Luister maar eens goed naar de verschillende volksliederen. Ze vertellen je iets over de cultuur.

Goed nieuws dat men in Waalwijk tot bezinning is gekomen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Trien Knoppen

  Ehh… Waalwijk ligt in Brabant… Winterswijk in Duitsland… haha

  1. Rien Noppen

   Trien, ik beschouw je nickname als een heus eerbetoon.

   Hartelijk dank!

   1. Trien Knoppen

    Ach….trollen onder elkaar… dan gun je de ander ook wat hè.

    1. Rien Noppen

     Ik beschouw mezelf zeker niet als een trol, maar kennelijk zie je jezelf wel zo.

     Veel plezier met het trollen dan maar. Ik ga je uiteraard negeren.

     1. Trien Knoppen

      Dat valt me dan toch tegen van zo’n rechtschapen Gutmensch zoals jij…
      Dat je het woord NEGERen gebruikt.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ja, je krijgt nog fans Rien.

  2. cmsuijkerbuijk

   Trien Knoppen: Ligt Winterswijk in Duitsland? Dan is dat vannacht stiekem daar naartoe gebracht zeker. (Coördinaten: 51° 58′ NB, 6° 43′ OL). De gemeente Winterswijk met al haar kernen en de plaats Winterswijk zelf liggen in het oosten van de Gelderse Achterhoek. Dus beslist NIET in Duitsland!

   1. Trien Knoppen

    Duhh… jij snapt mijn ‘ha ha’ klaarblijkelijk niet!

   2. Cesare

    Verkoop dat gat toch voor een klein beetje aan de duitsers. Voelen ze zich vast beter thuis.

 2. DeBruijn

  De mensheid wordt gek!

  In het Verenigd Koninkrijk kunnen ze er ook wat van. Op een nationale feestdag in Bristol werd de Engelse vlag niet gehesen (Engelse vlag is anders dan de vlag van het VK), omdat moslims zich wel eens gekwetst zouden voelen als zij een vlag met een kruis erop zouden zien.

  Dus zijn wat nuchtere Engelsen het aan de moslims gaan vragen en die zeiden ‘doe niet zo gek joh, die vlag hoort bij die land’.

  Dan spoor je toch niet? We leven in een tijd aangevoerd door slappe linkse lieden die alvast voor anderen gaan verzinnen dat zij gekwetst kunnen worden, zelfs als die mensen helemaal niet gekwetst zijn, praten zij die mensen aan dat zij het vanzelf worden.

  Krankjorum!

  1. Trien Knoppen

   Green Lefties heb je overal…

  2. Joop Klepzeikert

   We hebben dat krakerstuig veel te lang hun gang laten gaan en ze veel te veel overal hun zin in gegeven. Daardoor gaan ze steeds een stapje verder. Net als kleine kinderen die overal hun zin in krijgen.

 3. DidiMadloba

  Die Duitsers snappen natuurlijk niets van de zin “ben ik van Duitsen bloed”.

  1. F. Domela Nienhuis

   Een dombo als jij weet natuurlijk ook niet wat Diets inhoudt. Nooit literatuuronderwijs gehad?

 4. Blokkeer-Fries

  Het zal tijd worden, stelletje achterlijke linkse mafklappers. Ga windmolens tellen of biomassa korrels en laat de rest van Nederland met rust.

 5. Joop Klepzeikert

  Waar volkswoede jegens het zoveelste extreem socialistische gezeur en gezever al niet toe kunnen leiden. We moeten dus meer en harder in opstand komen tegen al dat ultra-linkse gezeik. Dit bewijst dat het werkt.

  1. Rien Noppen

   “We moeten dus meer en harder in opstand komen tegen al dat ultra-linkse gezeik.”

   Ben je in je tuinschuurtje al bezig met het knutselen met kunstmest?

   1. Trien Knoppen

    ‘knutselen met kunstmest’…’ klinkt net zo vpro als ‘kreatief met kurk’

   2. ZiggyStardust

    Kun je misschien het receptenboek van je linkse vriendjes even doorsturen? Die zijn er niet onbekend mee.

 6. Beukman

  Dan wel alle 15 strofen svp.

 7. Nuts

  Wanneer komt er een Europees volkslied ?

  1. Nog1

   Dat is er al. En het is in het Duits.

   1. Rosasolis

    @Nuts en Nog 1. Er zijn eigenlijk 2 Europese volksliederen. De ene is een compositie uit de baroktijd, van F. Charpentier die je vaak op de radio en TV hoort. De andere is van L. van Beethoven die schreef in zijn laatste symfonie nr. 9 dat alle mensen moeten opkomen voor de vrijheid, en dat alle mensen zouden broeders en zusters zijn. G. Mahler heeft dit boodschap doorgegeven in vele van zijn latere werken…
    Helaas niet in zijn eerdere jaren toen hij probeerde zijn companist vrouw
    Alma probeerde weg te drukken, Omdat HIJ niet wilde dat Alma zou doorgaan als companist. Het waren toen zeer arme vrouwen. Mahler vertelde toen dat hij een heel gelukkige man was, omdat hij de “mooiste vrouwtje van Wenen kreeg”…
    Meer niet! Helemaal niets over dit zeer getalenteerde musikale vrouw… alleen dat hij haar kreeg, om te verzorgen dat zij kinderen van HEM zou gaan baren! Maar omdat dit intelligente vrouw, Alma, niets zag in dat zij haar talent zou moeten opgeven om door het leven te gaan als huisvrouw en baarmoeder voor G. Mahler om kinderen voor hem te baren, is zij van hem weg gegaan.

 8. Rosasolis

  Natuurlijk zal Wilhelmus overal in Nederland op 5 mei klinken. En ook in Winterswijk,
  NEDERLAND. En waarom ook niet? De CDA heeft gelijk om het wettig te maken, dat op ieder school alle kinderen tenminste 2 coupletten leren zingen. Meestal het eerste en de laatste coupletten. Dit zou tenminste een keer per maand moeten gebeuren, als de klassen bij elkaar komen, voor nieuws berichten en een lezing. Dit wet moet ook voor moslim scholen gelden.

 9. Dik

  Geleend van Nausicaa Marbe, Telegraaf op donderdag 2 mei 2019

  Waarom dan toch de zelfkastijding? Vanuit de politiek correcte reflex van permanente verontschuldiging voor wat Nederland cultureel, sociaal en economisch bijzonder maakt. Vanuit die slaafse zelfhaatreflex waarbij de hand al meteen in de eigen boezem verdwijnt. Vanuit deze gedachte: het is nooit de schuld van een ander dat hij zich niet aan Nederland wil aanpassen, dat hij hier ontworteld, onopgeleid, miserabel, werkloos en sociaal onaangepast voor sneue segregatie, etnische rancune en zelfs criminaliteit kiest.

  Het is altijd de schuld van Nederland, hoor. Generaties regenten hebben getracht om met hun serviele multiculti-plumeau alle zelfrespect en nationale waardigheid weg te poetsen. In Winterswijk zijn ze gelukkig na protest bij zinnen gekomen en zal het volkslied gespeeld worden. Wie roeptoetert aan echte ’inclusie’ te willen doen, komt niet weg met culturele zelfverminking.

 10. Dik

  De dictatuur en het lawaai, het geblèr, het gekrijs van een schreeuwende minderheid waar de gezonde Nederlander, gelukkig, een steeds groter afkeer van krijgt! Opgedonderd met je gezeik aan ons hoofd, sodemieter op met je valse tenenkrommende lariekoek!

  =============================

  Geleend van Nausicaa Marbe, Telegraaf op donderdag 2 mei 2019

  Culturele zelfverminking en zelfhaat zijn huidige vormen van onvrijheid. Dat in 2019 het volkslied als een belediging wordt gezien en ’witte’ mensen politiek verdacht zijn vanwege gedachtegoed dat totalitaire politici ze toeschrijven, is een nachtmerrie. Ga zo door en je legitimeert de minachting van Nederlandhaters uit landen die wat vrijheid betreft nog in de middeleeuwen leven vergeleken met Nederland. Ook wakker je het meest meedogenloze nationalisme aan.

  Einde vrijheid. Staan we dat toe?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.