Rutte over reactie Klaver omtrent CO2-heffing: “De man is helemaal in paniek om niks”

Het kabinet zegt zich behoorlijk te hebben vergist in de hoeveelheid werk die het maken van definitieve voorstellen voor de uitwerking van het klimaatakkoord met zich meebrengt. Jesse Klaver wondt zich al behoorlijk op en Rutte bediende hem van repliek in de wekelijkse persconferentie: “De man is helemaal in paniek om niks”. Dat meldt de Telegraaf.

Rutte en zijn kabinet vrezen dat een te grote heffing bedrijven naar het buitenland doet vertrekken. Een bijkomend probleem is dat de daadwerkelijke uitwerking van een CO2-heffing toch flink wat meer voeten in de aarde heeft dan in eerste instantie gedacht. Omdat het plan zo’n 30 jaar mee moet, is het natuurlijk wel van belang dat dit in één keer goed gebeurt. Dat is de gedachtegang van Rutte wanneer hij zegt dat het kabinet “kwaliteit boven snelheid” verkiest.

Aan de ene kant valt daar best wat voor te zeggen, aan de andere kant is het niet gek dat mensen zich afvragen waar ze al die tijd dan mee bezig zijn geweest. Rutte heeft wat dat betreft ook de schijn tegen omdat GroenLinks- en PvdA-plannen nog moeten worden doorberekend op de effecten voor vestigingsklimaat en werkgelegenheid. Een typische ‘laten we het onderzoek afwachten’-truc dus.

Dit lijkt dan ook vooral op een reactie vanuit de VVD op de verkiezingsuitslagen. De VVD dreigt haar rechterflank te verliezen en Klaver zag juist zijn moment om de CO2-heffing er door te kunnen drukken. Dit is voor tegenstanders van het klimaatakkoord natuurlijk om te gieren!

Wel lijkt Rutte nog steeds aan te willen sturen op een vorm van CO2-heffing wanneer hij zegt dat Klaver ‘helemaal in paniek is om niks’. Rutte probeert de schade voor z’n eigen achterban waarschijnlijk zoveel mogelijk te beperken en Klaver kan zo hard schreeuwen als ‘ie wil omdat hij toch geen onderdeel uitmaakt van het kabinet. Heerlijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. biggeorge

  HAHAHA nu is Klaver er zelf ingetrapt natuurlijk beloofde Rutte dat net voor de verkiezingen iedere boerenlul zag dat al aankomen. Zo probeerde Rutte wat extra stemmen te pakken dat heeft hij al zo vaak geflikt. Mooie beloften net voor de verkiezingen nou dan weet je zeker dat je belazerd wordt.

 2. TD

  Klaver moet terug naar de tienersoos,om de Malieveld kinderen weer te enthousiasmeren,Rutte doet het grotemensen werk zelf wel haha!
  Wat is Rutte3 een ballentent,opzouten die hele club,de vervangers staan al te popelen

 3. koeiepoep

  Dat die pinokkio nou nooit bang is, dat zijn burgers op een keertje massaal naar t buitenland zullen vertrekken.

  1. Toverkol

   Nee hoor, dat is juist de bedoeling, kunnen ze de boel verder islamiseren….

 4. Original NL

  Tuurlijk…rutte heeft al die heffingen en btw verhogingen alleen al nodig om de honderdduizenden nutteloze gelukzoekers te kunnen bekostigen. (sssst…is geheim).
  En wie is toch “die man” waar hij het over heeft…hij kan toch klaver niet bedoelen..dat is een ranzige half marokkaanse gevulde koek.

  1. Dik

   “btw verhogingen”

   Rutte I t/m III

   2012: btw van 19 naar 21%
   2019: btw van 6 naar 9%

   #stemzeweg

   1. Original NL

    …..“btw verhogingen”……
    2020…..btw van 21 naar 23 %
    2021…..btw van 9 naar 12 %.
    #stemwegdielul!!

 5. Rien Noppen

  “Jesse Klaver wondt zich al behoorlijk op”

  Bij DDS ligt de lat voor de Nederlandse taal op het niveau van de laagste klassen van het basisonderwijs.

  1. Siemien

   Really, is dit echt het enige waar jij mee kunt komen?

 6. Original NL

  Quote…..Het kabinet zegt zich behoorlijk te hebben vergist………
  Moet zijn: De kiezer heeft zich behoorlijk vergist!!!

  1. TD

   Original NL:
   De kiezer doet z’n huiswerk niet,gokt maar wat!

   1. Original NL

    Das een waarheid als een koe TD!

    1. Original NL

     En teveel kiezers worden alleen door de NPO “moreel juist” voorgelicht.

 7. poldi

  Veel versluimerend taalgebruik van een MP welke inmiddels zoveel leugens heeft verteld dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Inmiddels is duidelijk dat de koopkracht van de Nederlander verder verslechterd, omdat ” plotseling” de economie niet meer zo hard groeit. Echter de overheid blijft gewoon groeien naar 39.2% van het BNP.

  Als het doorgaat, zal het hele klimaatgedoe de grootste greep zijn in de portemonnee van de NL burger zijn en de overheid de gelegenheid kunnen geven om meer dan de 50% van de economie aan te sturen. En nog nooit heeft de overheid een serieuze stap teruggedaan en zal de 50% blijvend zijn. Links moet heel blij zijn met deze MP van de voormalige rechtse partij VVD. In mei volgt er weer een afrekening. En na mei gaat de klimaattrein van Nijpels en Rutte pas op stoom komen, want voorlopig geen verkiezingen en referenda.

  1. PMG

   @poldi – 55 duizend euro per NL-er! Gezin met 2 kinderen is dus 5 x 55 = 275 duizend euro.

   1. Rien Noppen

    PMG pakte zijn sigarendoos en maakte op de achterkant een rekensom.

    🙂

    1. Siemien

     Aldus onze opper-bagateliseerder

     1. Rien Noppen

      bagatelliseerder

     2. Vraagtekentje

      Ik zeg applaus, voor ons aller wandelende woordenboek. Is weer helemaal in zijn nopjes als hij een lettertje kan corrigeren.

 8. PMG

  Eindelijk zegt Rutte wat hij er van vindt: paniek om niks, allemaal bullshit die CO2!

  Trouwens, ook weer een leugen; Klaver een MAN???????? Volgens mij gewoon een pukkelige puber die niet kan rekenen en 2 paspoorten heeft!

  1. Nelson1

   ff heel simpel. Ik ga niet meedoen aan deze klimaathysterie. Waarom?
   Alleen NL doet mee. In godsherenaam..waarvoor? met je fucking 0,00007 gr. Heel Nl moet zich op gaan offeren. Meen je dit nou echt?
   Ik ga niet meedoen….omg…voor niks…alle woningbezitters zo in de schulden brengen…hou es op zeg. IK DOE NIET MEE! DUIDELIJK? Ik ga me niet inzetten…om schulden te maken…voor iets van 0,0007 gr. En daarbij snotneus Klaver….jij hebt niet voor mij te bepalen waar ik mijn geld voor inzet…..smerige mafklapper!

  2. Vraagtekentje

   Zou hij 2 paspoorten hebben? Volgens mij was papa alleen een zaaddonor die mams met zijn cadeautje achter heeft gelaten, dus dekken en vertrekken. Ik dacht dat na het overlijden van zijn moeder hij pas contact met de donor heeft gezocht. Maar buiten dat blijft het een arrogante kwal.

 9. Nelson1

  Eerlijk…doe niet zo moeilijk allemaal…we gaan het gewoon niet doen. Heel leuk dat al die mensen in huurwoningen….het allemaal voor elkaar hebben. Maar als we eerlijk zijn…zijn die mensen met koopwoningen het haasje. Wij willen dit niet….dus kom maar op…referendum….kijken wie zo geobsedeerd zijn..met die fucking klimaatplannen.. Onbetaalbaar. Ik ben een FvD-stemmer. Maar Thierry hou op met je al je bullshit….kom op joh….anders PVV

  1. poldi

   Ik ben 83 jaar en in het bezit van een koopwoning,
   Na alle noodzakelijke investeringen die nodig zijn voor die belachelijke energietransitie, kan ik pas na zo’n 8 jaar dan ben ik 91 jaar “genieten” van die investeringen.
   Tenminste als ik die klimaat randdebielen moet geloven

 10. poldi

  Klavertje is gewoon op het verkeerde been gezet en zich bij de neus laten nemen door Rutte; had hij kunnen weten. Klavertje heeft zich rijk gerekend en zich blij laten maken met een dood vogeltje. Wat een groen onbenul.

 11. poldi

  Veel versluimerend taalgebruik van een MP welke inmiddels zoveel leugens heeft verteld dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Inmiddels is duidelijk dat de koopkracht van de Nederlander verder verslechterd, omdat ” plotseling” de economie niet meer zo hard groeit. Echter de overheid blijft gewoon groeien naar 39.2% van het BNP.

  Als het doorgaat, zal het hele klimaatgedoe de grootste greep zijn in de portemonnee van de NL burger zijn en de overheid de gelegenheid kunnen geven om meer dan de 50% van de economie aan te sturen. En nog nooit heeft de overheid een serieuze stap teruggedaan en zal de 50% blijvend zijn. Links moet heel blij zijn met deze MP van de voormalige rechtse partij VVD.
  In mei volgt er weer een afrekening.
  En na mei gaat de klimaattrein van Nijpels en Rutte pas op stoom komen, want voorlopig geen verkiezingen en referenda.

  1. Gekko

   De achterban van de VVD begint zich nu te roeren: willen liever met Forum voor Democratie verder dan met GroenLinks.

  2. Niet L niet R

   Juist verwoord!

 12. Chris Schoneveld

  Die had ik nog nooit eerder gezien: “wondt zich al behoorlijk op”. Ha, ha: wondt met dt?
  en dat van een 27 jarige student.

 13. Niet L niet R

  Weet Rutte eigenlijk wel wie er paniek ondervindt, de weldenkende Nederlander die ziet dat dit kabinet Nederland de afgrond in rijd!

 14. Karel de Grote

  Jesse Klaver wondt zich al behoorlijk op en Rutte bediende hem van repliek,
  Welnu ga eens Nederlands leren, het is wond zich op zonder T. Alleen in de tegenwoordige tijd geldt stam +T

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.