Miljaar! Benjamin Netanyahu doet wenkbrauwen fronzen, wil Westelijke Jordaanoever annexeren!

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Nathan Jehu, red.) doet menig wenkbrauwen fronzen met een bijzondere verkiezingsbelofte. Als het aan hem ligt zal Israël de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever annexeren. De gebieden worden daarmee officieel deel van de staat van Israël, al zal niet iedereen het gebied als Israëlisch erkennen. 

In tegenstelling tot de erkenning van het Golanhoogten als Israëlisch grondgebied roept deze belofte toch wel wat vragen op over de plannen van de huidige premier. Israël is qua machtspositie natuurlijk veel sterker dan de Palestijnen, die zichzelf voortdurend ondermijnen door het extremistische Hamas in het zadel te houden.

Ondanks dat niemand Israël zal stoppen als zij de gebieden annexeren lijkt het PR-technisch niet al te fraai. Immers is er op internationaal niveau een discussie gaande over het Israël-Palestina conflict, dat nu al decennia aanhoudt.

Enerzijds zijn er voorstanders van een tweestatenoplossing, maar anderzijds zijn er ook voorstanders van één grote Palestijnse en één grote Israëlische staat. De laatsten botsen natuurlijk voortdurend en zijn de reden waarom de burgers van Israël te kampen hebben met geweld.

Netanyahu’s acties lijken de tweestatenoplossing in ieder geval niet te onderschrijven. Als de gebieden daadwerkelijk worden geannexeerd dan lijkt de tweestatenoplossing definitief te einde. En dat zal ongetwijfeld een gewelddadige reactie vanuit Hamas ontlokken.

Maar alles zal afhangen van wat er gebeurt tijdens de Israëlische verkiezingen op dinsdag 9 april. De vraag is dan ook of de Israëli’s premier Netanyahu aan een meerderheid gaan helpen en dus achter het plan van annexatie staan. Of dat ze afzien van annexatie van gebieden en een meer gematigde premier kiezen.

De belofte van Netanyahu komt op het moment dat zijn populariteit aan het dalen is. Toch lijkt het erop dat zijn partij wederom kan regeren. De belofte van annexatie zal ongetwijfeld enkelen aanspreken, maar de belofte kan ook verkeerd uitpakken. In ieder geval zijn de Palestijnen niet blij en maken ze zich terecht zorgen.

En de Israëli’s zullen goed moeten nadenken over een stem op Netayahu: een man die blijkbaar gebieden wil annexeren in ruil voor een stem in het kieslokaal. Dergelijke beloften stemmen tot nadenken.

Afwachten dus maar en zie hoe de Israëli’s gaan stemmen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. IJsbrand Koudvuur

  Die vieze rat van een Netanyahu!
  Grijpen, graaien, annexeren, roven en liegen.
  Hij zou moeten aftreden.

  1. Satty

   Je beschrijft alle westerse democratieën.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Satty:

    “…Je beschrijft alle westerse democratieën…”

    Wellicht bedoelde je kapitalistische democratieën.
    Ik kan me niet herinneren dat landen uit onze directe omgeving, Noord-West Europa dus, andere gebieden hebben geannexeerd, na den oorlog.

    Maar ik snap wel waar je naartoe wilt…
    …Afrika, economie, schulden en andere aanverwante zaken.

    1. Satty

     Ook annexatie hoort daar gewoon bij. De grenzen van Europa liggen in niger en de Chinezen annexeren in opdracht van Europese multinationals via joint venture constructies. Bv Fleurette group waar de connectie met Israël weer erg sterk is. En nee kritiek geven op bepaalde zaken is niet direct antisemitisme.

    2. Siemien

     “Maar ik snap wel waar je naartoe wilt…
     …Afrika, economie, schulden en andere aanverwante zaken.”

     Je slaat de spijker op z’n kop, erger nog, Satty doet er gewoon een schepje bovenop..nou heb je dan een plaat voor je kop of niet.
     Gasten zoals Satty zorgen voor haat en tweedeling in onze maatschappij..

   2. DeBruijn

    @ Satty

    En hij bedoeld alle Afrikaanse regimes. Hier worden tenminste geen mensen meer gedood door hun leiders, in Afrika is dat heel normaal.

    Oh, wacht dat is onze schuld dat ze elkaar de hersens in slaan. Sorry, was het even vergeten.

    1. Satty

     De bruijn

     Nu stel je je aan. De genocide in Rwanda kwam voort uit het neuzenmeten van de Belgen, de plegers van de genocide waren hutu. De daders waren hutu maar het zou niet gebeurd zijn zonder het neuzenmeten. Veranderd dat iets aan het daderschap nee en het is er ook geen excuus voor. Toch valt de rol van het neuzenmeten niet uit te vlakken.

     Kenyatta van Kenya is een verschrikkelijk bestuurder van Kenya, ik vind het een slechte zaak dat er door westerse democratieën mee wordt samengewerkt maar er wordt veel geld aan verdiend, dat zou niet mogelijk zijn als er een president was die het belang van kenya op 1 zette.

     Bv baudet erkend dit overduidelijk.

     “Er bestaan vluchtelingen als gevolg van perverse regimes die door het Westen in stand gehouden of weggebomardeerd worden.

     Baudet, rtl late night”

     Het is geen schuld van de bevolking van westerse landen, wel van hun leiders en ik denk dat jij geen idee hebt van wat er nog meer allemaal gebeurd. De cia heeft bv toegeven patrice Lumumba te hebben vermoord.

     Toen later zijn naam genoot plo Lumumba de corruptie wilde aanpakken bleek dat westerse veiligheidsdiensten de moordplannen al aan het klaar maken waren. Voor deze moorden worden altijd corrupte Afrikanen gebruikt.

     Ik zeg niet dat Afrikanen geen rol spelen maar ze worden geholpen door het westen. Als de beide bevolkingen dat toch eens gingen inzien. Het is niet zielig Afrika en slecht Europa of andersom. Het is een samenspel. De rol van westerse regeringen en bedrijven is er. De rol van Afrikaanse regeringen en bedrijven is er.

     1. DeBruijn

      @ Satty

      Simpel, laat die Afrikanen die lui dan eens afzetten. Stop toch eens met ons de schuld te geven. Hier in Nederland hebben we ook gevochten tegen de Spanjaarden.

      Anders, ga jij ze toch helpen. Zet een leger op de been en verdrijf al die lui.

 2. Dik

  Palestina bestaat niet en het bestaat al: Jordanië.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Vertel dat maar aan de Palestijnen.

   1. Satty

    Lastig. Dik hoort ze niet. Zitten achter script.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Ik ook? @Satty.
     Dat zal tóch niet!

  2. Siemien

   Amen

 3. Beukman

  We mogen aannemen dat deze gladjakker eerst ruggespraak heeft gehouden met Donald.

 4. Rien Noppen

  “doet wenkbrauwen fronzen”

  De taalinnovatie op DDS gaat onverminderd door.

  🙂

 5. Ries

  Waarom wil Netanyahu dat? Een mogelijk waarom wordt in het artikel niet genoemd. Maar het is nog vroeg. Noppes zal ons ongetwijfeld op de hoogte gaan stellen. Vooralsnog een overdenking. Israel heeft het probleem van gescheiden brokken Palestina. Twee zijden in de gaten houden is dubbele moeite. Die twee stukken samenvoegen zou het er eenvoudiger op maken. Maar dat willen de Palestijnen niet. Waarom niet? Omdat ze eigenlijk niets willen buiten Israel vernietigen. Dus wat te doen? Irriteren tot op het bod en dan met een ‘opbouwend’ voorstel komen. Gaza uitbreiden naar het zuiden. Woestijn genoeg en Egypte zou wel eens mee kunnen denken… Enfin, zomaar wat fantasien en nu maar wachten op Noppes die ons verder zal informeren…

  1. Rien Noppen

   Netanyahu staat politiek onder druk en dreigt de verkiezingen te verliezen. Dit is een populistische stunt om dat te voorkomen.

   Politiek is het pervers en weerzinwekkend opportunistisch maar dat zijn we van deze schurk wel gewend.

 6. waakzaam

  Deze uitleg klopt maar ten dele.
  Er is inderdaad sprake van annexatie door Netanyahu maar hij spreekt ook over soevereiniteit voor de (zogenaamde) Palestijnen. Netanyahu zegt namelijk ook nadrukkelijk dat Israël niet wil regeren over hen en hun gebieden en steden.
  Hoe de verdeling er precies uitziet in zijn ideeën maakt hij nog niet openbaar. Waarschijnlijk vanwege de plannen van de VS die nog onduidelijk zijn.
  Het antisemitisch gescheld van Koudvuur en consorten is dus wat voorbarig.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Ah, antisemitisch.
   Niet dat ik problemen heb met antisemitisme, maar waar in mijn post maakte ik een antisemitische opmerking, (((Waakzaam)))…?

   1. Satty

    Ach dubbele moraal. Dat heeft wilders er goed ingekregen

 7. Veteraan

  Wat een man hé, hadden wij maar zulke sterke leiders.
  Ook al geef je die Arabieren wat land dan nog blijven ze oorlog voeren.
  Gewoon omdat ze de islam, ten koste van vele miljoenen doden, als opper godsdienst willen maken en omdat ze gewoon erg dom en agressief zijn.
  Want als alle christenen, Jezedi’s, boeddhisten en andere dood zijn maken ze elkaar af.
  Het zijn massa moordenaars, verkrachters, dieven, pedofielen en ga het lijstje maar af.
  Nooit hebben ze ook maar enige nuttige of menselijke trekjes vertoont, het is afval.
  Dus Israël, pleur ze uit je land want het zijn terroristen en hoe dommer hoe gevaarlijker, kijk maar naar veel allochtonen hier.
  Maak ze af als ze aanvallen en ruim Israël eens goed op, alles eruit en grenzen dicht.
  Dus ook geen Arabieren laten werken daar of het moeten families zijn die zich helemaal aanpassen en geen geweld verkondigen.
  Bij twijfel ook eruit en zo moet het hier ook in Nl gaan.
  Dan hou je hoogstens 20 % over en met zo’n minderheid hou je de parallelle samenleving gezond.
  Go Israël.

  1. Rien Noppen

   Wat een vieze tekst, Veteraan.
   Dit soort gebral doet me beseffen dat er zieke agressieve racisten en fascisten onder ons wonen. Gelukkig behoor je tot een kleine extremistische minderheid die niets in de melk te brokkelen heeft.

  2. Vabis

   Wijs gesproken Veteraan!

   +1

   1. Rien Noppen

    De huisbarbaar vabis stemt uiteraard in met het vieze verhaal van Veteraan. Soort zoekt soort.

    1. Vabis

     Ik behoor liever tot het soort van mensen zoals Veteraan dan dat ik een smerige anti-semiet en moslimpijper zoals jij zou zijn Noppes, jij behoort werkelijk tot de laagste levensvorm die er bestaat ook wel genetisch afval genoemd!

     1. Rien Noppen

      Je bent een zieke loser, vabis. Probeer je eigen leven op orde te krijgen in plaats van achter je toetsenbordje de stoere genocidepleger uit te hangen.

     2. Vabis

      Met mijn leven is niets mis Noppes, ik hoef niet de gehele dag 7/7 de trol uit te hangen op DDS zoals jij en door iedereen te worden uitgemaakt voor alles en nog wat, nogmaals ik heb schijt aan lage levensvormen zoals jij en dat palestijnse ongedierte wat de staat Israël dreigt de zee in te drijven als zij de kans zouden krijgen, over de wil tot genocide gesproken, daarvoor moet je bij die palezwijnse kakkerlakken zijn!

     3. Rien Noppen

      Ik heb met je te doen, zieke man.

      Sterkte, zullen we maar zeggen.

  3. Pjotter

   Veteraan@ +++++

 8. Kristalix

  Geen slecht idee. Beperk de ruimte van Hamas. Hoe minder invloed van Iran hoe beter lijkt me.

 9. Vrijedenkert

  Als Israël de Westbank gaat annexeren stopt het natuurlijk niet met alleen maar gebieden overnemen, annexeren brengt ook heel veel verplichtingen met zich mee!
  Israël zou dan ook alle bewoners in de Westbank-gebieden moeten erkennen als volwaardig Israelisch burger met alle rechten en plichten binnen de democratie Israël en dus ook moeten accepteren dat die zich als volwaardig Israëlische burger zich overal in Israël mogen vestigen en daar dus ook overal binnen Israël mogen werken, wonen en leven net als alle andere Moslims binnen de staat Israël…
  Ook zullen dan vele Moslims die Israëlisch staatsburgerschap hebben ontvangen gaan procederen tegen de staat Israël om te proberen oude bezittingen terug te krijgen en om familieleden te laten terugkeren.
  Ook zullen Israëlische Moslims massaal gaan eisen dat ook Gaza onderdeel gaat worden van deze nieuw gevormde Israëlische staat en een naamsverandering gaan eisen b.v. Palestina.
  Ook zal de politieke invloed van Moslims gezamelijk binnen de staat fors gaan toenemen, dus na annexatie enorme gevolgen moeten accepteren en is Netanyahu daar toe bereid?

  1. DeBruijn

   Israëlische Arabieren hebben al dezelfde rechten als de Joden. Niets aan de hand.

   Lijkt me een goede oplossing gewoon een land van maken.

   De Westelijke Jordaanoever hoorde ook een tijdje bij Jordanië. Maar die wilde de Palestijnen helemaal niet hebben. Net als Gaza bij Egypte heeft gehoord, maar die willen hun ook niet (meer). Egypte houdt ook de grens met Gaza dicht, maar dat is natuurlijk geen nieuws, als Israël het doet, dan weer wel.

   Palestijnen hebben alleen waarde voor de Arabieren als zij Israël dwars willen zitten, voor de rest geven zij niets om die mensen, helaas.

   1. Vrijedenkert

    Helemaal mee eens, dat Netanyahu de grens met Gaza naar Israël volledig afsluit is zeer begrijpelijk puur uit zelfbescherming!
    Egypte daarintegen is gewoon een buurland van Gaza en via Egypte hebben de Gazanen gewoon toegang tot de gehele wereld maar wordt afgesneden door de staat Egypte zelf die daar zijn eigen redenen voor zal hebben, het volledig afsluiten van Gaza van de rest van de wereld wordt uitgevoerd door Egypte en niet door Israël die alleen toegang tot Israël zelf heeft beperkt…

  2. Arie B

   Oude bezittingen? Die paar geiten zijn al lang dood. Verder kunnen ze zich wenden tot collega-geloofsgenoten in Noord Afrika. Die hebben van honderdduizenden de goederen geconfisqueerd toen ze het land uit moesten. Veel Joden hebben tenminste nog gewoon gekocht destijds.
   Ik denk dat het een verkiezingsstunt is uiteraard. Een Rutte-tje.. Toch denk ik dat de goedwillende Palestijn beter af zou zijn dan dat moorddadige Hamas-regime.

 10. Chris Schoneveld

  Het annexeren van de West Oever zou betekenen dat de mensen (Palestijnen) die daar wonen onderdeel worden van Israel en derhalve een veel welvarender toekomst tegemoet kunnen zien binnen de grenzen van de enige echte democratische staat in het Midden Oosten. De Palestijnen die in Israel zijn gebleven na de stichting van de staat Israel zijn daar volwaardige burgers en 100 maal beter af dan de Palestijnen in de bezette gebieden.

  1. Satty

   Vandaar de apartheidswet? Misschien iets beter informeren over de werkelijke situatie.

   “Het Israëlische parlement heeft donderdag in een tumultueuze zitting een omstreden wet aangenomen die bepaalt dat Israël ‘het historische thuisland is van het Joodse volk’. Arabische leden van de Knesset verscheurden de wetstekst en werden tierend uit de vergaderzaal gezet. Ze beschouwen de wet als racistisch; aan Joden wordt ‘het exclusieve recht op ­nationale zelfbeschikking’ toegekend.

   Theo Koelé19 juli 2018, 21:00

   Jarenlang is er gediscussieerd over de wet – een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste sinds de stichting van de staat Israël (die geen grondwet kent). De wet, een initiatief van Netan­yahu’s Likoed-partij, maakt onder meer een eind aan de gelijkwaardigheid van Hebreeuws en Arabisch als Israëls talen. Hebreeuws is voortaan de officiële taal, Arabisch wordt gedegradeerd tot taal met ‘een speciale status’. Een slag in het gezicht van Israëlische Arabieren, die ongeveer 20 procent van de bevolking vormen.

   Minachting voor Arabieren
   Netanyahu heeft nooit een geheim gemaakt van zijn dedain voor deze bevolkingsgroep – merendeels nazaten van Palestijnen die na de Israëlische strijd voor onafhankelijkheid in 1948 binnen de grenzen van de nieuwe staat bleven wonen. Tijdens de laatste parlementsverkiezingen, in 2015, waarschuwde de premier voor ‘horden’ Arabische kiezers op weg naar de stembus. Een van zijn prominentste ministers, Avigdor Lieberman, had hen al eens bestempeld als ‘vijfde colonne’.

   De wet is deels een bundeling van bestaande regelgeving. Zo wordt expliciet vastgelegd dat Joden uit de hele wereld het recht hebben zich in Israël te vestigen, waar dan ook. Tegenstanders, onder wie de Palestijnse president Mahmoud Abbas, zien daarin een onverholen aansporing voor de uitbreiding van nederzettingen in bezet gebied.”

   Met zo’n militaire staat die in apartheid denkt ontwikkeld geen enkel gebied zich.

   1. Siemien

    Het is de schuld van Afrika hoor..

   2. DeBruijn

    @ Satty

    ‘Met zo’n militaire staat die in apartheid denkt ontwikkeld geen enkel gebied zich’

    Zoals half Afrika dus, het hele Midden-Oosten en Eurazië. Alhoewel gaat je opmerking scheef, Israël is wel welvarend en de Arabieren hebben nog steeds dezelfde rechten als de Joden, kndanks die wet.

    Waarom mogen alle landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Eurazië, zich wel allemaal islamitisch noemen, maar Israël mag zich niet Joods noemen?

    Beetje dubbel is dat wel natuurlijk, beetje, compleet dubbel bedoel ik.

    1. Siemien

     Joh Satty is niets anders aan het doen dan de boel te stangen..

    2. Chris Schoneveld

     Daar heb je een goed punt. Satty kan daar niets tegen inbrengen.
     Satty’s argumenten komen voort uit een diep geworted (maar vaak verscholen) antisemitisme.

     1. Satty

      Gaan we weer. Kritiek op een staat is antisemitisme. Zo vermoeiend. Jij noemt jezelf wetenschapper. Sta je ook met vlaggetjes en geschreeuw te demonstreren bij sprekers die jou niet aanstaan? Triest figuur.

     2. DeBruijn

      @ Satty

      Jij doet altijd precies hetzelfde? Maar als jij zelf commentaar krijgt, dan is het weer niet goed. Jij noemt FvD’ ers ook fascisten en racisten, omdat ze toevallig met iemand gepraat hebben of tegen de massale migratie zijn.

      Of als iemand iets over Afrika of allochtone zegt, dan zijn wij schuld aan al het leed en zijn wij slavendrijvers.

      Dus jij doet precies hetzelfde, maar andersom.

     3. marco1

      Idd meneer DeBruijn dat doet ze heel vaak. 9ndanks dat ik haar best wel hoog heb zitten bedient ze zichzelf ook v an tactieken als zelf doen wat ze andere verwijt en zwijgen als het haar uitkomt. Dat geen verwijt maar een menselijke trek, de mens een ras wat ik niet echt hoog heb zitten dus begrijpelijk ze zo doet.

     4. edoc431

      @Chris het is verstandiger om dat volk te negeren bedoelt zijn satty rien noppes beukman en nog een paar meer van dat falles bij satty ben je nu al een trieste man negeren is het beste geloof me maar

    3. Satty

     Nee hoor ik ben voor de joodse staat Nederland. Het gaat om de verschillende rechten die mensen krijgen. Heb je dat gemist? Ik vind de manier waarop de staat tot stand is gekomen fout.

     1. DeBruijn

      @ Satty

      Een Joodse staat in Nederland?

      Ga je het nu nog gekker maken? Je bent gefixeerd op Israël, dat kun je maar niet loslaten. Afgunst schat ik zomaar in.

      Want alle andere punten die ik aanhaal dat laatmje met rust. Et als Tibet, Koerdistan, Armeens grondgebied wat gejat is, enzovoorts.

     2. DeBruijn

      @ Satty

      Het is duidelijk, je wilt dus 7 á 8 miljoen mensen deporteren naar Nederland.

      Nee hoor, niets antisemitisch. Hou jezelf lekker voor de gek.

   3. Chris Schoneveld

    “Het Israëlische parlement heeft donderdag in een tumultueuze zitting een omstreden wet aangenomen die bepaalt dat Israël ‘het historische thuisland is van het Joodse volk’

    Dat is dus een wet die alleen maar bepaald wat een historisch feit is. In de hele geschiedenis van de mensheid heeft nooit een genocide plaatsgevonden vergelijkbaar met de holocaust en alleen al daarom moeten we alle coulantie tonen t.a.v de Joodse wens om een thuisland te hebben. Die wet beperkt trouwens op geen enkele wijze de rechten van de Israelische Palestijnen. Ik heb jaren in het Midden Oosten geleefd en gewerkt en heb veel familie in Israel en ken het land goed en ik kan u verzekeren dat de Palestijnen in Israel meer vrijheid en voorspoed genieten dan wie ook (op de elite na) in de Arabische landen. Het is een oase in een woestijn van Islamitische onverdraagzaamheid.

    1. Rien Noppen

     Het volkenrecht gaat niet uit van oeroude historische feiten, dat is alleen interessant voor historici.
     De staat Israel is een historische fout van gruwelijk kaliber maar inmiddels ook een feit. Het Volkenrecht impliceert dus dat deze feitelijke staat recht heeft van bestaan en recht op veilige grenzen.
     Dat geldt echter ook voor het Palestijnse volk. Die hoeven zich niet te beroepen op oeroude historische religieuze bronnen om hun bestaansrecht te claimen: ze woonden er namelijk toen Westerse koloniale machthebbers besloten de Westerse kolonie Israel te stichten.

     Mensen als Chris eisen wel het bestaansrecht op van de Westerse kolonie Israel maar ontkennen die voor het Palestijnse volk en steunen de landroofpolitiek van Israel en hun weigering te streven naar een faire tweestatenoplossing. Dat is een misselijkmakende schending van het Volkenrecht en dat wordt door het Westen hypocriet gesteund.

     1. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Er levenden ook al Joden voor 1900. Het land is nooit echt vrij geweest van Joden nadat de Romeinen Jeruzalem vernietigden in 70 NC.

      De Joden hebben meerdere voorstellen gedaan, een land voor beide groepen. Wilden de Palestijnen niet, twee statenoplossing (meerdere varianten). Wilden de Arabieren ook niet.

     2. Satty

      De bruijn

      Het land hoeft ook niet vrij te zijn van joden. Het is op een manier tot stand gekomen die niet klopt. Er hoeft geen jood weg maar willen joden een joodse staat geef ze Nederland, west Europa heeft hen fabrieksmatig uitgeroeid. Misschien dat jij en Chris je dan in Drenthe laten samen proppen en dat een uitstekende gang van zaken vinden.

     3. Rien Noppen

      @DeBruijn, de Palestijnen hebben in het verleden inderdaad kansen laten liggen om tot een vergelijk met de koloniale bezetters te komen. Dat moet worden verklaard uit het feit dat men elk vergelijk als landroof zag en moeilijk konden aanvaarden dat ze een groot deel van hun grondgebied moest afstaan aan de indringers.

      De kromme situatie waarin men van de Palestijnen eist in ruil voor vrede het overgrote deel van het grondgebied af te staan is het best verwoord door Joris Luyendijk:

      “Stel: in de Verenigde Staten wordt een gek de baas die alle mensen met een Friese grootvader laat oppakken en afmaken. Het wordt een moordpartij van ongekende omvang en als het Anti-Friese bewind eindelijk ten val komt, is duidelijk dat de Friese overlevenden niet meer in Amerika willen wonen. Dus komt er een plan: de Friezen krijgen een eigen staat. En wat is een logischer plek dan het land dat volgens de oude teksten Fries is? Ondanks Nederlands verzet stemmen de Verenigde Naties met het plan in en uit de hele wereld trekken mensen met een Friese grootouder richting de nieuwe Friese staat, royaal gesubsidieerd door Amerika. De overige Nederlanders protesteren: ”Wij hadden toch nooit problemen met de Friezen?’ Maar in de internationale opinie overheerst het medelijden met de Friezen. Er komt een voorstel: de helft van Nederland wordt Frisia, en in de andere helft kunnen de Nederlanders blijven wonen.

      De Nederlanders pikken dit niet en er komt een oorlog die de Friezen, met Amerikaanse hulp, winnen en een nog groter deel van Nederland valt in Friese handen. Miljoenen niet-Friese vluchtelingen overstromen de grote Nederlandse steden en de spanningen lopen op, vooral omdat kleine groepjes Nederlanders een guerrilla zijn begonnen tegen de Friezen. ‘Terrorisme!’, roepen Friese voorlichters op CNN: ‘They are killing innocent Frisians!’ Intussen vraagt het Nederlandse volk: ‘Wat hebben wij voor leiders?’

      Er volgt een militaire coup en wanneer Nederland probeert in het buitenland wapens te kopen, verovert de jonge Friese staat met een ‘preventieve aanval’ de rest van Nederland, plus stukken van Duitsland en België. Drommen niet-Friese Nederlanders vluchten de grens over naar Duitsland en België, waar ook coups volgen: we moeten voorkomen dat de Friezen ons pakken! Intussen regeert het Friese leger met harde hand over de bezette Nederlandse provincies, wurgt de economie en confisqueert de mooiste stukjes voor nederzettingen en speciale wegen van die nederzettingen naar Frisia.

      Dan komt er een vredesproces en krijgt Nederland Limburg, een stukje Brabant en een Zeeuws eiland aangeboden. Die brokjes mogen geen Nederland heten, Nederland mag geen leger hebben en alle grenzen worden bewaakt door Friese troepen. ”

      De tweestatenoplossing die van de Palestijnen wordt gevraagd is al onrecht op zichzelf. Inmiddels is Israel overigens allang niet meer uit op een tweestatenoplossing: de landroof, het nederzettingenbeleid en de annexatie van Palestijnse gebieden is veel te profijtelijk om te laten verstoren door een tweestatenoplossing.

     4. van Urk

      De voorbeeld van Rien Noppen over Luyendijks vergelijking slaat nergens op en mist enkele feitelijke grondslag. En de oplossing van Satty om een Joodse staat te creeeren van een bestaande westerse staat is wel het toppunt van hersenloosheid.

     5. Rien Noppen

      “De voorbeeld van Rien Noppen over Luyendijks vergelijking slaat nergens op en mist enkele feitelijke grondslag. ”

      Kan de heer van Urk dat ook nog een ietsiepietsie beargumenteren?

     6. van Urk

      U weet best dat deze geschiedenis veel breder ligt dan dit kort verslagje waar enkele zaken zijn weggelaten. De planning om het Brits mandaatgebied te verdelen tot soevereine staten was al voor de tweede wereldoorlog gepland tijdens de conferentie van San Remo. De Arabieren die zelf Syrie, Jordanie en Libanon kregen, deden gewoon zeer flauw tegenover de Joden die zelf maar een klein strook gebied kregen aan de Middellandse zee. Daarnaast mis ik in het stukje van Luyendijk hoe de Nederlanders geholpen werden door militaire steun van Belgie en Duitsland en deze landen de werkelijke oorzaken waren van de massale vluchtelingenstroom onder de Nederlanders. Zij hadden namelijk de Nederlanders opgeroepen hun gebied te verlaten zodat zij zorgeloos de Friezen konden vernietigen.

     7. Rien Noppen

      “De planning om het Brits mandaatgebied te verdelen”

      Zeker, de koloniale machten verdeelden de mandaatgebieden en planden een gebied voor Israel in het land van de Palestijnen. Dat was een koloniale misdaad en historische fout van de bovenste plank.

      Sedertdien is het oorlog en ellende in het Midden Oosten, met name omdat het Westerse koekoeksjong met steun van het Westen is opgefokt tot een militaire Grootmacht met kernwapens die landroof kan en mag plegen en de autochtone bevolking kan onderwerpen en onderdrukken. Uit het onderwerp van de draad blijkt dat die landroof zal blijven doorgaan tot men het gehele gebied heeft geannexeerd.

      We staan erbij, we kijken er naar en we accepteren het.

      Een vreselijk schandaal.

     8. van Urk

      Daar zegt u het weer..Het land van de Palestijnen. Het land was zelf nog niet eens van de Palestijnen en de bevolking heten toen zelfs nog niet eens Palestijnen. Dus hou op met die onzin. Het waren gewoon Arabieren ook wel Zuid Syriers genoemd die samenwoonden met de Joden in een Brits Mandaatgebied.

     9. DeBruijn

      @ Satty

      Lange reacties maken iets nog niet waar.

      Je vergeet, net als altijd, dat er al Joden woonden in dat gebied. En je vergeet dat er heel veel Arabieren naar dat gebied toetrokken om in Israël te kunnen werken.

      De bevolkings in de Palestijnse gebieden is sinds de oprichting van Israël 5x zo groot geworden. Hoe bedoel je genocide?!

      Schei toch uit met je kolonie. Ben jij dan ook een kolonist omdat je hier woont en niet in Afrika? Of is dat ook onze schuld weer?

      Jouw aversie tegen Israël kent geen grenzen. Jij maakt je alleen druk om Afrika, hoe schuldig wij wel niet zijn. En je maakt je druk om Israël. De rest interesseert je niet.

      Nogmaals: er woonden al Joden in dat gebied, welke ook steeds aangevallen werden door de Arabieren.

      Weet je de Ottomanen hielden dat land ook bezet. Waarom daar geen woord over? Ook nooit een woord wat de Armeniërs hebben meegemaakt en dat hun land gejat is.

      Nooit een woord over de 1,5 miljoen Joden die uit de islamitische landen gezet zijn.

      Je bent heel obsessief en heel selectief altijd en dan beschuldig je anderen daarvan.

      Weet je, wij betalen onze schuld aan Afrika, als jij de islamitische landen zover kunt krijgen alle tegoeden, roerende goederen en ontroerende goederen van de Joden teruggeven die gejat zijn van hen.

      Jij beschuldigd ten onrechte Baudet van fascisme, terwijl jij zelf naar antisemitisme neigt. Al verpak je het zelf anders natuurlijk, zo hou je je zelf een gordijn voor. Maar de obsessie is duidelijk.

     10. DeBruijn

      Reacties was voor Rien Noppen hierboven, sorry Satty.

      Overigens gaat heel je reactie mank Rien.

     11. Rien Noppen

      “Het land was zelf nog niet eens van de Palestijnen en de bevolking heten toen zelfs nog niet eens Palestijnen.”

      De mensen woonden er, van Urk, en dat deden ze al generaties lang. Dat is het enige dat telt in het volkenrecht, de concrete rechten en belangen van de mensen die er wonen. Volgens dat zelfde volkenrecht hebben de Israëliërs ook het recht om daar te wonen en recht op veilige grenzen, niet omdat ze daar historisch recht op hadden maar daar door politieke fouten zijn neergestreken.

     12. van Urk

      Dan kan ik ook een Luyendijk voorbeeld gaan geven; Stel dat er een horizontale grens wordt getrokken door het gebied Nederland..Dan zullen er logischerwijs Oost-Nederlanders in het westen vast komen te zitten. Dan is er een optie voor de Oost-Nederlanders om te neutraliseren tot West-Nederlanders. As zij een hekel hebben of niet dood willen gevonden worden met de West-Nederlanders kunnen ze immigreren naar de nieuwe staat Oost-Nederland. Maar wat doen de klein aantal Oost-Nederlanders in de nieuwe staat West-Nederland die niet onder West-Nederland willen vallen..Ze grijpen de wapens en komen in verzet tegen de West-Nederlanders die er in feite er ook niks aan konden doen dat de grens door het gebied Nederland getrokken werd.

     13. DeBruijn

      @ Rien noppen,

      Sorry, ik had twee reactis door elkaar getikt, een deel was voor jou een deel voor Satty.

      Helaas kan ik die reactie niet verwijderen of aanpassen.

      Overigens, je zegt dat er al generaties Palestijnen woonden, dat deden Joden ook. Ook woonden er al meer dan 1000 jaar Joden in islamitische landen die er rond 1950 zo een 1,5 miljoen uitgesmeten zijn en hun eigendommen geconfisceerd.

      Waarom daar nooit een woord over? Er zijn meer Joden die landen uitgezet, dan Palestijnen uit Palestijnen uit Palestina. En veel mochten terugkeren en Israëlisch staatsburger worden, maar de Joden mogen niet terug naar die landen. Sterker, ze mogen veel landen niet eens in.

     14. Rien Noppen

      @DeBruijn,

      Er woont ook al eeuwen een minderheid van Joden in ons land.
      Wat zou je er van vinden als de Amerikanen besluiten dat voor die minderheidsgroep driekwart van het land wordt aangewezen als zelfstandige staat?

     15. van Urk

      Inderdaad de staat Israel bestaat. En ook historisch gezien een Joods gebied. Net als de staat Jordanie of de staat Syrie die historisch laten zien dat de Arabieren er oorspronkelijk niet daar thuishoorden maar uit het Arabische schiereiland. Maar goed..dat waren de afspraken van de herverdeling van het Mandaat dat deze staten opgericht mochten worden met mede instemming van de bewoners. In Gaza en in de West Bank wonen de overgebleven dwarskoppen die de Joden geen eigen staat gunnen maar ook niet willen neutraliseren tot Israelier, Syrier, Libanees of Jordanier. Dus logisch dat Israel en de Arabische landen geen kant mee op kunnen met dat soort dwarshoofden.

     16. van Urk

      Rien Noppen. Daar ga je ook al de mist in. De Joden in Nederland zijn geneutraliseerde Nederlanders en hebben een Nederlands paspoort in een land dat al honderden jaren een uitgeroepen soeverein staat is. En dus ook geen reden geeft om een deel van het land aan Joden over te dragen. Een mandaatgebied is een gebied dat nog niet overgedragen is aan wie dan ook en wordt bestuurd door derden. Net als de Arabieren kregen de Joden uiteindelijk hun deel van het gebied overgedragen om dat als soevereine staat uit te roepen. Maar dat sommige nationalistische Arabieren de Joden dat niet gunnen of niet met Joden mee willen regeren of als buren willen hebben, Tsja …

     17. DeBruijn

      @ Satty

      Dat is goed, stuur de Joden naar Nederland. Ga jij dan terug naar Afrika en alle anderen ook?

      Laten we dan iedereen die hier 50 jaar terug niet woonde uit Nederland terugzetten en nemen wij de Nederlandse Joden terug.

      Deal?

     18. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Dat gebeurde toch in alle islamitische landen? Moeten we vragen of alle Joden dus hun land, huizen, bedrijven en spaargeld terugkrijgen?

      Het gaat om 1,5 miljoen mensen.

     19. Rien Noppen

      Zeker, van Urk, daarom slaat het argument van De Bruijn ook nergens op. De Joden in mandaatgebied Palestina waren kolonisten, de Palestijnen de autochtone bevolking. Die moesten wijken voor de kolonisten. Een imperialistische en koloniale misdaad van de koloniale machten.

     20. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Wat een onzin verkondigd je weer. Er leefden daar al 3,500 Joden. Doe je huiswerk eens. Dus veel Joden zijn ook autochtonen in dat gebied.

      En veel Palestijnen zijn Arabieren uit anderen landen (Egypte, Jordanië, Syrië, Irak) die daar naar toe trokken om in Israël te kunnen werken.

      Dus moeten die ook allemaal terug naar die landen?

      Het is altijd zo voorspelbaar bij jullie links volk, daar moet je anti-Israël zijn anders wordt je niet geaccepteerd bij de deuggemeenschap.

      Maar om de Koerden geven jullie geen zier, hoewel het wel modieus is om Afrika erbij te halen natuurlijk. Want die blanken, die zullen weten ook dat zij overal de schuld van zijn.

     21. van Urk

      De Bruyn, Het waren er wel meer dan een paar drieduizend. Al voor de Ottomaanse rijk leefden er al Joden en keerden de Joden via Turkije al terug naar het land waar ze weggejaagd zijn door de Romeinen. Trouwens de Joden waren niet de enige kolonisten wat Rien Noppen beweert.

  2. DeBruijn

   @ Shris Schoneveld

   Dat is de dubbele moraal van veel partijen, vooral bij links. Zij maken zich wel druk om Israël, maar dat 50 landen zich islamitisch noemen en alle minderheden tweederangs zijn, dat dan weer niet.

   Vreemde manier van redeneren.

 11. DeBruijn

  Laten ze de hele Westoever annexeren, dan wordt het misschien nog wat.

 12. Heras

  Annexeren ??? Dat gebied is van de Israëliërs. Alleen hamas en de pa maken daar de dienst uit en kijk eens wat voor puinhoop ze ervan gemaakt hebben.

 13. Nuts

  Dat werd tijd en is een goed idee.

  70 jaar vrede weigeren en Israel en Joden een verschrikkelijke dood wensen zal daar dan aan zijn einde komen.
  Wie niet horen wil moet dan maar voelen.

  De Palestijnen daar worden onderdrukt en arm gehouden door de Hamas terroristen.
  De meeste Palestijnen die onder de Israeliers gemengd wonen zijn blij en tevreden en vechten zelfs mee tegen de Hamas…..maar dat vertellen ze van de msm niet.

  Palestina terug bij zijn oprichters.

  Bertus,

 14. Veteraan

  Ik zag net even voorbij komen dat de Jodenhaters op dit forum dit helemaal niet lief vinden van Netanyahu.
  Ze proberen het nog zo te verbloemen met veel woorden en geraaskal maar de Jodenhaat sijpelt eraf.
  En ze krijgen nog reacties van andere forumleden en daar gaat het ze om.
  Ik reageer niet direct op ze zodat er weer meer vervuild wordt maar laat af en toe weten hoe ik over ze denk omdat ze nog steeds de discussies vervuilen.
  Doe mij eens een paar adresjes van dit tuig voor de dag dat de opstand begint.
  Tot die tijd hoop ik toch op wat ernstige ziektes voor ze want ik hou niet van dit soort leugenaars en zielige figuren met flinke GGZ issues die hier de boel proberen te verzieken.
  Te extreem ? Thats me, kom maar voor mijn auto liggen.

  1. Rien Noppen

   Je spoort niet, Veteraan, maar ik vrees dat je dat zelf niet kunt zien.

 15. Bes Tolen

  Wat er waar is van wat stelselmatig wordt beweerd over de situatie omstreeks het jaar ”nul” in Palestina zou een open vraag moeten zijn. Geloof in wat wel heel lang geleden zou zijn gebeurd met alle emoties, die er mee worden opgeroepen, bewijst op zich niets. Geloof brengt met zich mee, dat voortdurende ernstige twijfel het geloof afbreekt. Velen blijven liever geloven en dus twijfel uitschakelen om vast te houden aan hun dierbaarste bezit, het geloof. Maar zoals gezegd, geloof bewijst op zich niets en zeker ook niets voor anderen. Daarom worden die anderen als gevaarlijk gezien.
  Ik heb nog wel een vraag: waar komt het woord Palestina voor in het Oude Testament?

 16. Pescador

  Fijn volk die joden.

 17. splatoon

  In tegenstelling tot de Gazastrook is de westoever oorspronkelijk altijd al Joods grondgebied geweest. Profetisch gezien is het ook een kwestie van tijd dat deze gebieden weer bij Israël gaan horen. Net zoals voorzegd was dat de staat Israël weer zou bestaan. Iets wat tegen de verwachtingen van iedereen ook daadwerkelijk is gebeurd. Persoonlijk verbaast het mij dan ook niets en verwacht ik dat dat de annexatie zeker zal plaatsvinden.

  Afgezien van deze spirituele visie, ik denk dat het voor de Palestijnen zelf de beste oplossing zal zijn. Die worden dan volwaardig Israëlisch staatsburger en kunnen een betere toekomst tegemoet zien. Hoe al deze Palestijnse kiesgerechtigden zich in het democratische Israël zal uitwerken, is natuurlijk de vraag. Volgens mij is dat ook altijd de reden geweest dat Israël annexatie niet zo zag zitten.

  We zullen zien.

 18. Dik

  De nieuwe Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh wijst het Amerikaanse vredesplan, dat nog niet eens is gepresenteerd, bij voorbaat af. “Palestijnen” hebben geen baat bij vrede, zo blijkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.