Uit VVD-fractie gegooide Duthler blijft gewoon zitten: “Als ik eerder had willen opstappen had ik dat wel gedaan.”

The plot thickens! Anne-Wil Duthler, VVD-senator in de Eerste Kamer, werd vandaag uit de fractie gegooid vanwege haar bewezen belangenverstrengelingen. De zaak leek rond, maar… Duthler blijft gewoon lekker zitten!

Duthler is niet van plan haar zetel af te staan, ondanks dat haar partij dit zwáár ongepast vindt. Ze zegt:

“Ik ben gekozen voor de hele periode. Als ik eerder had willen opstappen had ik dat wel gedaan.”

Ja joh! Dat je jezelf hebt verrijkt via je adviesbureau en daarmee 77.000 euro hebt opgestreken, is heel normaal. Advies geven over een wet waar je zelf over moest stemmen én die adviezen in diezelfde wet opnemen toen je de doorslaggevende stem gaf om die wet erdoor te krijgen, moet gewoon kunnen. Kritiek vecht je gewoon aan bij de rechter (en verlies je), de partij knikkert je uit de fractie en half Nederland lacht je uit, maar gewoon stug blijven zitten. Jij hebt immers een heilig verbond met het Nederlandse volk gesmeed om ze te blijven vertegenwoordigen in de Eerste Kamer! Daar doet geen énkele bewezen vorm van corruptie en belangenverstrengeling afbreuk aan!

Ach ja, je zit er nog maar een maandje. Kennelijk is het zo belangrijk om de periode af te maken. Dat puntje op de ‘i’ van dit hele schandaal, gun je Nederland niet. Je zult het geld waarschijnlijk ook wel nodig gaan hebben.

Dit is natuurlijk wel weer grappig voor de FVD, die in de zeik werd genomen door de VVD met hun eigen verkiezingsstunt. Laat dat overstappen toch nog maar even zitten, VVD!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Jantje

  Verbazend.
  Hoort ze niet gewoon, net als andere burgers, door de politie opgehaald te worden?

  1. Meester Kong

   @J
   Eh, op welke grond?

 2. Meester Kong

  Wilders bleef ook zitten, het mag gewoon.
  Tijd om deze mogelijkheid te verbieden.

 3. poldi

  De integriteitscommissie van de VVD heeft dit ‘gevalletje’ gemist, omdat er zoveel ‘gevalletjes’ te onderzoeken waren dat ze daar nog niet aan toegekomen waren. de lijst is waarschijnlijk nog lang. Zo nog veel werk voor de VVD om een echte integere partij te worden.

  1. Meester Kong

   @Poldi
   Jij als PVV fan van het eerste uur, weet jij al iets meer over de tragische dood van het raadslid Dille.
   Hier op het forum werd moord en brand geschreeuwd en Wilders zou het tot de bodem uitzoeken.
   We horen niets, toch niet in de doofpot?

   1. Siemien

    Ja kongetje pakt graag even de gelegenheid om er een overleden persoon bij te halen..

 4. Siemien

  De arrogantie van een VVD-er

  1. Dik

   @Siemien: VVD heeft er inmiddels patent op.

 5. F. Domela Nienhuis

  Dan hebben de regeringspartijen een probleem met weer een zetel minder in de EK. Het kan zijn dat er een partij afvalt welke als King Maker de regering aan een meerderheid in de Senast kan helpen. FvD komt er sterker voor te staan.

 6. Kristalix

  Dat is normaal bij politici.
  Graaien. Hoort dit dragonder alsnog achter de tralies? Ik denk het wel.

  1. Dik

   @Kristalix: Is vast geen meerderheid voor.

 7. Shadow1100

  De senatoren van de Eerste Kamer der Staten-Generaal zitten er echt alleen voor de centen en beslist niet voor het land.
  De kamerleden ontvangen een vergoeding van €. 2.105,88 per maand voor de werkzaamheden die voortvloeien uit de vervulling van het lidmaatschap, dat is incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering
  €. 29.801,09 per jaar.
  De kamerleden ontvangen een eindejaarsuitkering overeenkomstig de bepalingen welke daaromtrent voor het burgerlijk rijkspersoneel zijn vastgesteld.
  De kamerleden ontvangen een bedrag van € 2.511,20 per jaar waarmee zij voorzieningen kunnen treffen ter zake van arbeidsongeschiktheid, ouderdom en overlijden.
  De kamerleden ontvangen een vergoeding voor aan de uitoefening van het kamerlidmaatschap verbonden kosten die € 2.543,45 per jaar bedraagt.
  De prijs per kilometer van de dienstauto bedraagt niet meer dan € 0,60 exclusief BTW, berekend op de grondslag van een gebruiksduur van twee jaar en 60 000 gereden kilometers per jaar.
  De kamerleden ontvangen ter vergoeding van reiskosten een bedrag van € 3.640,- per jaar.
  De kamerleden ontvangen ter vergoeding van verblijfkosten een bedrag waarvan de hoogte afhankelijk is van de afstand van de woonplaats van het kamerlid of het door het kamerlid bewoonde deel van de woonplaats tot het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.
  0 km: € 350,15 per jaar; 10 km: € 3.486,33 per jaar; 75 km: € 6.974,05 per jaar; 150 km en meer: € 11.333,00 per jaar.
  De kamerleden komen slechts één dag in de week (op dinsdag) bijeen, met aftrek van het reces zijn het er 35 (14 weken vakantie!), om de wetsontwerpen die al door de Tweede Kamer zijn aangenomen, nog eens te bespreken en dit dan voor een bedrag van rond de €. 50.000,-

  KIJK, DAAR DOEN ZE HET VOOR………

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.