ChristenUnie en SGP verklaren prostitutie de oorlog: ‘Pooierverbod in de hele EU!’

Dan houden ze wél weer van een grote EU he?

Natuurlijk: prostitutie is bepaald geen ‘industrie’ waar je vrolijk van wordt. De manier waarop veel vrouwen behandeld worden is vreselijk. En heel veel vrouwen zijn zelfs slachtoffer van mensenhandel. Let wel, ik zeg niet de meeste vrouwen, maar heel veel. Dat kan een minderheid zijn, maar dan hebben we het nog altijd over significante aantallen.

Dat klopt allemaal. Maar… maar… maar… Als je de prostitutie of aanverwante professies maar helemaal wil verbieden ga je wel héél ver. Dat is een beetje alsof je Shell illegaal verklaart omdat benzine gebruikt wordt om brand te stichten.

En als je dat op Europees niveau wilt doen ga je nóg veel verder.

De Europese Unie doet te weinig aan de bestrijding van mensenhandel. Er is een Europees pooierverbod nodig om seksuele uitbuiting beter aan te kunnen pakken, vindt Peter van Dalen, lijsttrekker van ChristenUnie-SGP bij de komende verkiezingen.

Om meerdere redenen is dit dus belachelijk, maar dat is helemaal zo als je bedenkt dat CU en SGP bij hoog en bij laag volhouden dat ze tegen een grote EU zijn. Brussel moet, zeggen ze, zich vooral met minder dingen bemoeien. Visverboden? Bah. Gaat Brussel niets aan…

Maar dan zien ze een beroep waar zij tegen zijn, en opeens willen ze Brussel maar wat graag méér, meer, meer macht geven. Grappig he, hoe dat werkt?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Tman

  Prostitutie verbieden gaat te ver,er zijn mensen afhankelijk van prostitutie en anders niet aan hun gerief komen en/of geen gewillige partij kunnen vinden,danwel thuis een frigide vrouw hebben zitten en te weinig krijgen!
  Gelukkig heb ik persoonlijk nog nooit gebruik hoeven maken van deze beroepsvorm,omdat kostenloos copuleren beter voor de beurs is en er willigen te over zijn!

 2. Joop Klepzeikert

  Politici die steeds meer willen verbieden moeten we heel erg voor oppassen. Dat soort figuren streven een socialistisch/communistisch systeem na, wat overal ter wereld al bewezen heeft voor heel veel narigheid, dood en verderf te zorgen.
  Wanneer wordt Nederland eindelijk wakker en gaan ook domme mensen inzien dat we dat niet moeten willen?

  1. Top

   Het lijkt wel of dat de samenleving moet worden, zoals in de ‘Fritz Lang’ film “metropolis”. Oude film, maar wat een vooruitziende blik van deze man.

   1. Joop Klepzeikert

    Ik ken de film niet, maar er zijn meerdere films die een vooruitziende blik lijken te hebben. In werkelijkheid zijn die films gebaseerd op wat er in het verleden al eens gebeurd is, maar de meeste mensen niets van geleerd hebben.
    Kijk maar eens naar de moslims. Dit is absoluut niet de eerste keer dat ze de wereld veroveren.
    Kijk ook maar eens naar het socialisme. Ook dat is niet voor het eerst dat die ideologie de wereld gruwelijke schade berokkend.
    De mens leert heel moeilijk van het verleden. Vooral omdat de elite, die heel rijk worden van oorlogen en andere ellende, de geschiedenis nogal eens verdraaien. Dat gebeurt al in geschiedenisboeken op school en later via de media.
    Dom volk gelooft blindelings wat ze van de elite voorgeschoteld krijgen, slechts een enkeling kijkt verder dan z’n neus lang is en wordt daarvoor door het domme volk en de elite verketterd.

  2. DeBruijn

   @ Joop

   Weet je hoeveel vrouwen gedwongen in de prostitutie werken? Dat lijken maar weinig mensen zich te interesseren. Hun vrijheden gaan voor op al die vrouwen die dag in dag uit verkracht worden en de pooier lekker geld verdiend.

   Vreemd.

   1. Joop Klepzeikert

    @DeBruijn: Nee, dat weet ik niet. Daar zijn geen cijfers over bekend. Alleen zwakzinnig links schijnt die cijfers te kennen, omdat die uit hun onderbuik omhoog geborreld zijn.
    De vereniging PROUD, de belangenvereniging van en voor sekswerkers, spreekt de dramatische cijfers die zwakzinnig links hanteert al heel lang tegen. PROUD zijn niet de pooiers of mensenhandelaren, maar de sekswerkers zelf, die beter dan wie dan ook weten hoe het werkelijk in die wereld reilt en zeilt.
    Die vereniging spreekt van uitzonderingen waar het fout mee gaat. Dus niet van structurele ellende.
    Zodra het verboden wordt zal de ellende juist toenemen, omdat er geen controle meer mogelijk is.

    1. DeBruijn

     @ Joop

     Zijn geen uitzonderingen, in Nederland werken duizenden gedwongen in de prostitutie.

     Zal de ellende toenemen? Waar is dat bewijs voor?

   2. Cootje

    Weet hoeveel Poolse vouwen de tuinder plezieren ? Tuinders willen graag voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en zondags voor in de kerk

 3. Trien Knoppen

  2 vliegen in 1 klap! Gelijk van de loverboys af… haha

 4. Original NL

  @F.DN
  +++1

 5. santiago

  Goed idee. Helemaal mee eens.

  1. santiago

   Je kan beter kinderen misbruiken, veel goedkoper ook.

   1. Trien Knoppen

    Dat heet trouwen in de zandbakcultuur… lol

 6. Regina

  Oh jee! Dat zullen veel DDS mannetjes niet leuk vinden 🙂

  1. Trien Knoppen

   Dat jij straks werkloos bent? lol

   1. Joop Klepzeikert

    Regina zou maar wat graag een keer verkracht worden. Haar Tarzan gaat een beetje vervelen.

 7. Joop Klepzeikert

  Doe dan maar een neger, moslim een Oost-Europeanen verbod. Het zijn helaas niet alleen de marukkanen die voor heel veel ellende zorgen. Zie het programma Opsporing verzocht maar eens en ben je dan nog niet overtuigd bezoek dan eens een gevangenis. Ruim 90% van de gevangenisbewoners heeft een niet origineel Nederlandse achtergrond.

 8. Cootje

  De Nederlandse BV is de grootste legale pooier . Laat zeker sinds rutte een van u partners direct of indirect werken voor de BV Nederland , zonder voorspel werden de lasten de laatste 15 jaar met 40% verhoogd het pooierschap was meedogenloos hard en de inkomsten werden voor eigenbelang gebruikt vriendjes in Griekenland Italië Spanje , de fraude gevoelige banken werden er mee gered. Garantstellingen voor de zeer zwakke Franse economie , de criminelen kregen vrijspelen want het leger de politie de douane de belastingen instelingen werden gehalveerd , allemaal voor onze zwakke broeders in het zuiden van Europa. Nu gaat het al 5/6 jaar geweldig maar u partner mag nog meer uren maken voor de pooier Nederland bv. Want nu hebben ze weer de onzinnige klimaat ideeën . En hard werken helpt want dan bent u eerder versleten tegen die tijd dat u geld gaat kosten, de Fransen houden niet van polderen , maar die bereiken wel veel

 9. Rien Noppen

  Michael begrijpt het mogelijk maar half: er wordt geen verbod op prostitutie bepleit maar een poeierverbod en de daaraan gekoppelde mensenhandel.

  1. Rien Noppen

   poeierverbod = pooierverbod

   1. Trien Knoppen

    Poeier in je neus ja… hahahaha

   2. Trien Knoppen

    Freudiaanse verspreking Rientje? 😉

 10. Meriadoc Brandebok

  Ik ben het eens met een pooierverbod. Men zou dit in heel Europa kunnen doorvoeren.

  1. Rosasolis

   @Meriadoc. Ben helemaal met je eens. Prostitutie is de allerergste vorm van
   vrouwen discriminatie dat bestaat. En omdat onze wereld is overbevolkt, met veel honger en andere ellende, is misbruik van vrouwen een groeiende wereldwijde probleem.

 11. Rosasolis

  Inderdaad, moet de EU veel meer doen tegen mensenhandel. Dat de Christen-Unie wil opkomen voor de positie van arme vrouwen uit oost-Europese landen die gelokt worden door pooiers, weten wij. Maar sinds wanneer is de SGP ooit voor vrouwen opgekomen?
  Dit oude-mannetjes kliek willen niet eens vrouwelijke medewerkers in hun partij…behalve alleen om de koffie te zetten en rond te brengen tijdens hun mannen-vergaderingen.
  Wij hebben meer aan de CU, die geen discriminatie aan vrouwelijke medewerkers hebben. Sterke hoog-opgeleide vrouwen zijn nodig om op te komen voor de vele duizenden jonge vrouwen die wegens extreem armoede terecht in de prostitutie komen. Hoewel dit niet haar vaak is, hebben we veel bewondering voor
  Carola Schouten, CU min. voor Landbouw.

 12. Hartenheer

  De Europese uni zijn zelf uitbuiters.
  Hoe kan je er dan anderen op wijzen.

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Laat die meisjes nou gewoon met rust… De Pooiers moeten ze opruimen en daar hoort de overheid bij ! Meneer Balkenende kom er maar in !

 14. Tman

  Pooiers en prostituees zijn onscheidbaar,veel van de klanten betalen niet als er geen oplettende pooier in de buurt is!

  1. Trien Knoppen

   Eerst betalen dan palen een optie? lol

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.