De Europese en Israëlische politiek schuiven op naar rechts, terwijl links blijft radicaliseren

Tijdens de afgelopen verkiezingsperiode in Israël is er door politiek-correcte Nederlandse media weer veel gewezen op de ‘verrechtsing’ van Israël en hoe negatief dat zou zijn voor het ‘vredesproces’. Dat dit laatste onzin is omdat de Palestijnen zelf de tweestatenoplossing al ruim tachtig jaar afwijzen wordt met een politiek-correcte mantel der liefde bedekt.

Hoe zit dat met die Israëlische verrechtsing dan? Het klopt dat de politiek in Israël naar rechts is opgeschoven. Echter, de belangrijkste factor daarin is de teloorgang van links. Waar gedurende 1948-1977 links in Israël continue aan de macht was is dat nu vrijwel ondenkbaar. Hoe is dat gekomen?

Het draaipunt vormden de Oslo-akkoorden uit 1993 die door links met steun van de Arabische partijen met slechts één stem meerderheid tot stand kwam. Een stem die werd afgekocht door een lid van het Israëlische Parlement (Knesset) om te kopen met een fel begeerde ministerpost. Protesten van rechts dat dit akkoord tot veel ellende zou leiden, werden weggewuifd. Wie tegen Oslo was, was “tegen vrede” en werd uitgemaakt voor oorlogshitser, nazi en racist. Dit bleef zo, zelfs toen rechts bleek gelijk te hebben gehad.

Zoals door rechts was voorspeld, gaf de door links in het zadel geholpen Palestijnse leiding onder Yasser Arafat terroristen de vrije hand. De terreur en zelfmoordaanslagen explodeerden in intensiteit en frequentie. En vervolgens had links nog het gore lef om de terreurslachtoffers als onvermijdelijk af te doen door hen een “helaas noodzakelijk offer voor de vrede” te noemen.

Dit leidde tot het einde van een lange periode waarbij het linkse establishment in de media, de wetenschap en de politiek het volk voorhield wat goed zou zijn. Maar toen zorgde het internet en de sociale media ervoor dat er nieuwe, alternatieve informatiebronnen kwamen. Het volk pikte de bevoogding niet meer en de ‘verrechtsing’ was een feit. De overblijvende linkerflank toonde geen zelfreflectie maar wilde ‘rechts’ de schuld blijven geven, met allerlei kronkelredeneringen. Kortom: links Israël radicaliseerde. Er ontstonden zelfs allerlei bewegingen in de media (de krant Haaretz), de wetenschap en de politiek die zich pro-Palestijns en anti-Israëlisch gingen uiten.

Uiteraard vervreemdde links zich hierdoor nog meer van het politieke midden. Links werd bij de laatste verkiezingen dus nog kleiner, ten gunste van bijvoorbeeld de nieuwe middenpartij van oud-legerleider Benny Gantz. Met de radicalisering van links blijkt Israël voorop te hebben gelopen.

Deze linkse radicalisering is tegenwoordig ook zichtbaar in andere westerse landen. Links kan alleen nog maar geloven in het eigen gelijk en verkettert andere meningen. Andere meningen worden door links zo vaak discriminerend, fascistisch of racistisch genoemd dat deze termen elke betekenis verliezen. Het gebeurde eerst in de Verenigde Staten, waar president Obama zo overtuigd was van het eigen gelijk dat hij bij belangrijke onderwerpen het Congres buiten spel zette. Hij regeerde steeds meer per decreet en sloot zelfs een atoomverdrag met Iran zonder dit aan het Congres -waarvan een meerderheid tegen was- voor te leggen. Dat was zelfs in strijd met de Amerikaanse wet.

Dit arrogante gedrag zorgde ervoor dat als reactie een rechtse tegenpool als Donald Trump tot president gekozen werd. En net als in Israël leidt dit bij de Democratische partij niet tot zelfonderzoek en reflectie, maar tot een intensivering van de heksenjacht op rechts – zoals de dwaze beschuldigingen van antisemitisme van Trump en van samenspanning met Rusland. In Europa is de radicalisering het meest zichtbaar in Engeland, waar de Labour partij onder invloed van extreem-links doordrenkt is met antisemitisme. Zoiets was vroeger ondenkbaar.

Ook in Nederland is links aan het radicaliseren. In plaats van dat de wetenschap een podium voor het debat is dienen wetenschappers nu zonder uitzondering politiek-correct te zijn. Dit signaleert zélfs de NRCWie eigen land en cultuur waardevol vindt, is een fascist. Wie tegen meer invloed van Europa is, is een oorlogshitser. Wie de effectiviteit van de enorme uitgaven aan het klimaat ter discussie stelt, is een ‘klimaatontkenner’. Wie tegen immigratie van gelukzoekers is en zich zorgen maakt over de gebrekkige integratie van moslims en dat verband brengt met homo- en vrouwenonderdrukking is een racist.

Uit angst voor die laatste beschuldiging durft de helft van de Nederlanders geen mening te uiten over de ‘multiculturele samenleving’. De verkiezingen in Nederland voor de Provinciale Staten lieten zien dat ook in Nederland veel mensen deze arrogante en agressieve houding van links zat zijn. Ja, eenzelfde soort ‘verrechtsing’ wordt nu zichtbaar in Europa na Amerika en Israël.

Het is tevens de verwachting dat deze trend zich doorzet bij de Europese verkiezingen aankomende donderdag. En links weigert te zien welke bijdrage zij zelf aan deze trend heeft geleverd. Als het klopt dat Israël ons hierin voorging is een verdere radicalisering van links te verwachten. Wat op zijn beurt ertoe zou kunnen leiden dat links verder zal krimpen. Als dat gebeurt krijgt rechts voor een langere periode de overhand. Net als in Israël.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. logisch denken

  Politiek correcten pamperen graag de Palestijnen die zelfs met miljarden aan subsidies geen economie kunnen laten draaien. Palestijnen hullen zich graag in de slachtofferrol en wijzen naar een agressor terwijl ze zelf de agressor zijn door aanslagen op busstations, winkelcentra en andere openbare ruimten. Vervolgens schieten ze raketten af en doen dan huillie huillie als de Jood terug schiet met iets zwaarder geschut. Kijk wat er in de doelstellingen staat van de Palestijnse verzet bewegingen en dan kan zelfs een kleuter voorspellen dat er nooit geen vrede komt.

  1. Brazil

   Ondertussen gaan de kindermoordenaars Israël gewoon door met landjepik.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 😉

   1. logisch denken

    kindermoordenaars laten bommetjes afgaan in schoolbussen en dan moet je toch echt bij je palestijnse vriendjes zijn

   2. Matig rechts

    Zegt de linkse vriend van de pedofielenclub

   3. bejaarde

    Wat bn jij toch een oprecht zielig figuur. Bperk je maar eens tot je woonomgeving. Misschien dat dat je bevredigt. Ik walg van al jouw postings

   4. DeBruijn

    @ Brazil

    Zo dus jij vindt kindermoord dus geweldig en hilarisch.

    Rare snuiter dat 13 jarige radicale kind.

    Zie je wel hoe eng dat extreemlinkse volk is. Moet lachen om kindermoord.

    Communisten zijn over het algemeen moordenaars, dus wat verwacht je.

 2. Ragmilla

  Schrijver rechts radicaliseert. Cultuur marxisme is afgeleid van Kevin Macdonald. Ik raad u aan The Culture of Critiques series te lezen. Over antisemitisme te gesproken. Hierin zult u het ‘omvolking’ verhaal lezen.

  Rechts zal voor langere tijd de overhand krijgen, ik weet alleen niet of dat nu zo fijn is voor mensen die je neger of jood kunt noemen. Weer u dat de NSB in eerste instantie ook Joodse leden kende? Het huidige rechts heeft zo nu en dan bepaalde trekjes, nu ben ik de eerste om toe te geven dat dit misleidend kan zijn, trekjes hoeven natuurlijk niet tot hetzelfde te leiden. Het vraagt wel om waakzaamheid.

  1. Seneca

   @ragmilla
   u heeft gelijk. de NSB was namelijk een erkende politieke partij net zoals bijvoorbeeld Denk, GL etc. u bent zo goed op de hoogte met ‘rechtse’ partijen; u maakt echter een denkfout, fout rechts was heel erg fout links. links is zo extreem geworden, dat een gematigd tegengeluid onmiddellijk als rechts of als extreem rechts wordt beschouwd.

  2. DeBruijn

   @ Ragmilla,

   Je zegt echt precies 100% hetzelfde als Satty.

   Sorry, ik geloof je echt niet meer. Mijn tweelingbroer vertoont minder overeenkomsten met mij, dan jij met zogenaamd haar.

   Links radicaliseert al veel langer. Het begon met stronttaarten en scheldpartijen, kort daarop de kogel voor Pim Fortuyn.

   In de VS hetzelfde en het VK. Ze begonnen met milkshakes en later met stenen en bedreigingen.

   Dag Satty, welterusten.

   1. tomygun

    DeBruin je praat nu tegen twee van een persoon
    het zijn er echter vier deze twee wonen in
    Nederland de andere twee in Africa .
    Hoe wel alle vier in dat kamertje van twee bij twee meter
    zitten met matrassen aan de wand en op de vloer .

 3. Hank

  Israil is het meest vreemdzame land in het barre oosten.
  De zich palesijnen noemende terroristen hebben geen poot om op te staan
  ondanks de subsidies van oa nederland.
  Ik heb respekt voor dit kleine land dat ondanks de moslims stand houdt.

  1. Marija

   Dat respect is er in Nederland altijd geweest voor Israël.
   Het is en komt onder druk te staan door de vreemde invloeden in ons land van bevolkingsgroepen die Israël en Joden haten.

   1. Ragmilla

    Ga toch weg. Het respect voor Joden blijkt wel door de omvolkings theorie.

 4. Jumping

  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel staat aan de rand van de afgrond.
  Rutte dumpte in 2017 ca 1,4 Miljoen kiezers bij het grof vuil, hij speelde een vies spel met de Gele Hesjes en nu komt de afrekening.
  Zijn leugens zijn Wereldberoemd in Nederland.
  Stem 23 Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.
  Kijk naar Frankrijk, Macron wankelt Europees gezien.

 5. ikweetwatikwil

  Links heeft zijn hand overspeeld en met zware gevolgen. Wie dat niet wil zien is blind. Altijd overtuigd van hun eigen gelijk. Anders denkenden waren racisten. Links heeft het over vrijheid, maar alleen voor zichzelf. Anderen deugen niet.

  1. ikweetwatikwil

   Ook ik heb respect voor Israël. Je zult je maar staande moeten houden tussen die moslim landen. Maar Israël doet het.

   1. Joop Klepzeikert

    @ikweetwatikwil: Ook ik heb diep respect voor Israël, die zich niet alleen tegen dat moslimtuig om ze heen en zelfs in hun land staande weten te houden, maar ook nog eens tegen de extreem socialisten van over de hele westerse wereld.
    Hebben enkel de niet islamitische Aziatische landen als echte bondgenoten.

 6. Joop Klepzeikert

  Het probleem van links is dat het uit hippies, flower-power houtje-touwtje sandalen idealisten bestaat en niet uit mensen met verstand.
  Daar begint de bevolking ook steeds meer achter te komen, op een enkele werkschuwe trol na nog.
  Dat zien en merken linkse politici en hun héél erg kleine trouwe aanhang ook, waardoor ze steeds harder gaan schreeuwen, gillen, schuimbekken en stampvoeten.
  Gelukkig lijkt dat zo’n beetje hun laatste stuiptrekkingen voor ze hun absolute macht kwijt gaan raken. Ook in Israël en Nederland staan we eindelijk, als één van de laatste landen op de wereld, echt op het keerpunt, waar links ook hun macht in de ambtelijke molens kwijt gaat raken.
  Zelfs in Nederland durft men eindelijk toe te geven bang te zijn hun mening over de ernstig mislukte multikul ‘samenleving’ te geven. De volgende stap zal zijn dat men zich wel durft en gaat uitspreken, wat ik gelukkig al meer constateer dan enige jaren geleden.
  Ook daar gaat dom links steeds harder tegenin, omdat ze zien dat ze hun macht en daarmee binnenkort ook hun gratis geld en privileges gaan verliezen.

  1. Korporaal Monty

   “Nederland staan we eindelijk,”

   We, ons.
   Je trekt toch niet je keutel in hè Joop?
   Of begin jij je weer trots te voelen op Nederland? Schaam jij je niet meer om je Nederlander te noemen.

   1. Joop Klepzeikert

    @Trol Monty: Ik schaam me dat totaal idioten zoals jij zich ook Nederlanders mogen noemen. Daardoor hebben Nederlanders een heel slechte naam op de wereld.
    De normale mensen, die gelukkig een heel grote meerderheid vormen, worden met debielen zoals jij vergeleken, doordat het wangedrag van jou en jouw soort steeds weer in het nieuws komt.

 7. Korporaal Monty

  “Als dat gebeurt krijgt rechts voor een langere periode de overhand. Net als in Israël.”

  Dus Wilders wordt toch nog minister president.
  Gewoon een kwestie van tijd dus.

  Maar hoelang moeten we nog wachten?

 8. Kapitein Haddock

  De Linkse Ministeries zijn de baas in Nederland!
  Niets meer en niets minder!
  Zie Ministerie V & J.
  De zeer Linkse zakkenvullende Asielindustrie, wortelend in ALLE, Ministeries heeft gewonnen!
  (Harbers)

 9. Henk Albarda

  Rechts en links bestaan niet meer. ‘Links’ heeft inmiddels lang moslims geimporteerd uit voorzienigheid; immers, links ziet al vele jaren aankomen op termijn steeds minder kiezers te hebben, dat ze als oplossing bedachten een groep die aan het groeien was, de moslims, te gaan pamperen. Met wat brood en spelen (NU voorrang bij ‘onderdak’ toewijzing) vonden de moslims het prima links te stemmen, hoewel hun cultuur volstrekt haaks staat op de oorspronkelijke waarden van links, WAS gelijkheid man en vrouw, vrijheid en veiligheid homos, lesbos, etc, seculiere samenleving waarin religie geen rol speelt.
  Uit angst voor in vergetelheid verdwijnen begon links moslims voluit te pamperen, een makkelijke groep die zich met veel kinderen begon uit te breiden, overwegend niet succesvol, te paaien met uitkeringen. Moslims hebben in hun cultuur verankerd dat de vrouw ondergeschikt is aan de man, en homos, lesbos, etc minstens gestraft moeten worden, door vele imams in Nederland dood moeten.
  Links wil al meer dan 10 jaar niet onder ogen zien dat ze hun eigen waarden onder het vloerkleed hebben geschopt voor het heilige doel kiezers te scoren.

  Interessanter dan Joden, die succesvol zijn en al meer dan 100 jaar deel uitmaken van Europa.

  Velen die kiezer zijn van FvD hebben het programma van FvD gelezen, de uitspraken van Thierry Baudet correct ipv hysterisch gewaardeerd en daarop FvD gekozen.

  1. Alicanter kok

   Quote van Hilarische Henk: Velen die kiezer zijn van FvD
   .
   Je hebt kiezers en FvD stemmers.
   Maar de door Henk verzonnen FvD kiezers bestaan alleen in zijn gebrekkig Nederlands.

   1. logisch denken

    maar je begrijpt wel wat ie bedoeld ? zeiken voor het zeiken dus , zeker stil in Alicante dat een kok tijd heeft om fora af te struinen om bs te plaatsen

    1. Alicanter kok

     Hilarische Henk omschrijft andersdenkenden als IQ nul.
     Is hij zelf zeker IQ minus 10.

     1. logisch denken

      Hoewel ik het nergens lees is IQ nul nog positief gesteld voor linkse bs. Volgens mij schrijft Henk volledig correct uit historisch perspectief. Ooit begonnen bij die fantastische menner den uyl. Helaas niet die van de fabeltjeskrant hoewel fabels verspreiden hem erg goed af ging

   2. Henk Albarda

    Wat heerlijk he, verschrikkelijk om elkaar te lachen? Ook leuk dat u geen enkele vorm van inhoudelijke reactie weet te bedenken en dus maar, overigens fout, mij poogt te corrigeren op taalgebruik.
    Gaat u nog proberen op mijn inhoud te reageren of is dat wel erg ver boven uw IQ capaciteiten?
    Veel succes verder met het werven van kiezers en leden voor Forum voor Democratie.

 10. PMG

  Ja, ze wringen zich niet voor niets in allerhande bochten. VVD en D666 gleden ook fijn naar links en nu is de burger het echt zat, zo blijkt.
  De opkomst van het FVD is goed getimed, al speelt hier natuurlijk ook het kip/ei verhaal.
  Dat de PVV heel moeilijk maar goed voorwerk heeft gedaan mag hierbij beslist niet vergeten worden!

 11. Heras

  Ook daar heeft de regering gepoogd om vredig met moslims te willen samenleven, ook daar is het niet gelukt.
  Hamas blijft de palestijnen/jordaniers opstoken tegen israel.
  Wij hebben imams die vanuit het M-O de boel hier opstoken, door te preken tegen de democratie, onze cultuur, tegen christenhonden, en ga zo maar door.
  En beide landen hebben te maken met gekken die gaan uitvoeren wat in de koran staat; nl doodt zoveel mogelijk niet-moslims.
  t Ja, dan is het een kwestie van tijd wanneer daar tegen opgetreden wordt door de bevolking.

 12. DidiMadloba

  Het Israëlisch-Palestijnse vraagstuk is veel te ingewikkeld voor deze site.
  En dat Trump won komt niet doordat Obama zo links was maar doordat tegenkandidaat Hillary te rechts werd bevonden, met innige connecties in Wall Street

  1. logisch denken

   Het vraagstuk is doodsimpel. De islamieten moeten de Jood respecteren en stoppen met hun aanslagen. Israel gaat al jaren gebukt onder aanslagen zoals wij die onlangs in het westen mogen ervaren.

   Als die palestijnen nou gewoon eens gingen werken en een economie op poten gaan zetten met de subsidies die ze structureel ontvangen van linkse gutmenschen in plaats van bomgordeltjes maken en met raketjes spelen dan is het probleem heel snel opgelost

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.