snapshot8

Dit zijn drie mogelijke opvolgers van Theresa May om een Brexit te forceren

Geen categoriemei 26 2019, 8:30
In het Verenigd Koninkrijk staat nu vast dat de huidige premier zal worden vervangen. Volgens velen heeft ze er een absoluut potje van gemaakt. Zo is Nigel Farage allerminst positief en werd de EU-uittredingsovereenkomst gekscherend 'een capitulatie' genoemd. Wie haar nu mag opvolgen nu ze het stokje doorgeeft is nog even de vraag, maar er staat een rijtje kandidaten in de startblokken. Dit zijn ze:
Dat May opstapt na haar derde falen in het Britse Lagerhuis was wel te verwachten. Niet dat May er iets aan kon doen overigens, het land is en was zo intern verdeeld over de daadwerkelijke betekenis van het woord 'Brexit' dat elk akkoord niet goed genoeg was. Een sneu schouwspel. Een van de kandidaten om May op te volgen is Sajid Javid. Eigenlijk gewoon de standaardkeuze net als Raab overigens. Hij is de huidige minister van Binnenlandse Zaken. Oud-bankier en heeft verder als voordeel dat mensen zijn afkomst bejubelen. Niet dat het laatste relevant is voor zijn competenties, maar het oog wil blijkbaar ook wat. Op Twitter was hij vol lof over May toen ze haar vertrek bekend maakte.
Als de conservatieven hun einde willen bezegelen kiezen ze voor Jacob Rees-Mogg. Ondanks dat de karikatuur reuze interessant is hebben we hem ook veel ondermijnende onzin zien spuwen. Bekend is hij niet om het uitvoeren van bestuurlijke functies, maar van lange oraties waarin hij archaïsch taalgebruik bezigt om daarmee geletterd over te komen. Verder is Rees-Mogg een legende in de memes.
En natuurlijk is daar nog de welbekende Boris Johson. Niet dat Johnson een topbestuurder is, maar hij is wel erg bekend, heeft draagvlak en weet hoe de hazen lopen. Als burgemeester van Londen liep hij campagne voor het Brexit-referendum. Maar gaf later niet thuis toen het land hem nodig had. Als minister van Buitenlandse zaken wist hij ooit te melden dat in Libië veel mooie kustplaatjes staan, mits de lijken zouden worden weggehaald. Vreemde snuiter soms, prachtige man anderzijds.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten