Dit zijn drie mogelijke opvolgers van Theresa May om een Brexit te forceren

In het Verenigd Koninkrijk staat nu vast dat de huidige premier zal worden vervangen. Volgens velen heeft ze er een absoluut potje van gemaakt. Zo is Nigel Farage allerminst positief en werd de EU-uittredingsovereenkomst gekscherend ‘een capitulatie’ genoemd. Wie haar nu mag opvolgen nu ze het stokje doorgeeft is nog even de vraag, maar er staat een rijtje kandidaten in de startblokken. Dit zijn ze:

Dat May opstapt na haar derde falen in het Britse Lagerhuis was wel te verwachten. Niet dat May er iets aan kon doen overigens, het land is en was zo intern verdeeld over de daadwerkelijke betekenis van het woord ‘Brexit’ dat elk akkoord niet goed genoeg was. Een sneu schouwspel. Een van de kandidaten om May op te volgen is Sajid Javid. Eigenlijk gewoon de standaardkeuze net als Raab overigens. Hij is de huidige minister van Binnenlandse Zaken. Oud-bankier en heeft verder als voordeel dat mensen zijn afkomst bejubelen. Niet dat het laatste relevant is voor zijn competenties, maar het oog wil blijkbaar ook wat. Op Twitter was hij vol lof over May toen ze haar vertrek bekend maakte.

Als de conservatieven hun einde willen bezegelen kiezen ze voor Jacob Rees-Mogg. Ondanks dat de karikatuur reuze interessant is hebben we hem ook veel ondermijnende onzin zien spuwen. Bekend is hij niet om het uitvoeren van bestuurlijke functies, maar van lange oraties waarin hij archaïsch taalgebruik bezigt om daarmee geletterd over te komen. Verder is Rees-Mogg een legende in de memes. 

En natuurlijk is daar nog de welbekende Boris Johson. Niet dat Johnson een topbestuurder is, maar hij is wel erg bekend, heeft draagvlak en weet hoe de hazen lopen. Als burgemeester van Londen liep hij campagne voor het Brexit-referendum. Maar gaf later niet thuis toen het land hem nodig had. Als minister van Buitenlandse zaken wist hij ooit te melden dat in Libië veel mooie kustplaatjes staan, mits de lijken zouden worden weggehaald. Vreemde snuiter soms, prachtige man anderzijds.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Rosasolis

  Waarom zou wie dan ook stemmen op een onstablie man (Johnson), die ooit burgemeester van Londen was, maar wegens corruptie uit zijn functie werd gezet?
  Farage is nog erger. Eerst lid van de conservatief partij, daarna uit gestapt om zijn zelf opgerichte nieuw opgerichte Usip partij, en na minder dan 5 jaar, nu opnieuw leider van is van zijn “Brexit Partij”. Wie gaat stemmen op zo’m clown?

  1. m.van.rosmalen

   Precies een lul die May gewoon heeft laten barsten en haar het vuile werk op heeft laten knappen door er zelf uit te naaien.
   Topwijf die May .
   Ze heeft het veel te lang volgehouden met al die stiekeme smeerpijpen daar

   1. Rosasolis

    @m.van rosmalen. Ik ben met je helemaal eens. Niemand heeft een zwaardere taak gehad dan T. May die probeerde om na de bexit referendum, toch samen te kunnen doorgaan met Europa. Ik heb veel waardering voor dit lieve Britse vrouw die zich zo trouw had ingezet voor een zachte brexit, en verdere samenwerking met de EU. Meer kon ze niet doen. En nu moet onze Europese Unie veel sterker worden.
    De grote EU bevolking willen geen Brexit en wil gewoon door gaan met de EU. Heel jammer dat Therese moest al die ellende nog steeds meemaken. De Britse parlement en Europese Unie zullen Therese May heel snel gaan missen.

    1. Siemien

     Zij hield zich tenminste aan het referendum, het is natuurlijk een absolute grove schande hoe men met de uitslag omgaat.

    2. m.van.rosmalen

     De grote meerderheid van de bevolking wil zeker wel een Brexit
     Dat was nl de uitslag van het referendum
     Dat die KUT elite daar zelf een eigen scenario van maakt om hun eigen zin door te drijven met als doel zichzelf lekker te verrijken dat is weer een ander verhaal.

  2. toetssteen

   @Rosasolis
   Johnson was 8 jaar burgemeester van Londen.
   Kunt u me even op de hoogte brengen inzake die ‘corruptie’, want hij zat daarna gewoon in het Lagerhuis enz.

 2. Siemien

  Brexit/Nexit allebei het beste voor GB en Nederland zelf

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.