Geen 'Timmermans-effect' in Brussel! Juncker kijkt niet om naar Frans en steunt Manfred Weber

Geen categoriemei 26 2019, 18:00
Oei! Het 'Timmermans-effect' is duidelijk niet aanwezig in Brussel. Jean-Claude Juncker heeft duidelijk de voorkeur gegeven aan Manfred Weber. Dat zegt hij in een filmpje in deze tweet:
[embed]https://twitter.com/EPP/status/1132323439753097222[/embed]

"Manfred Weber is de beste persoon om voorzitter van de Europese Commissie te worden. Bij de Europese verkiezingen is het aan jullie om te beslissen wie de toekomstig voorzitter wordt, omdat het 'Spitzenkandidat'-proces, wat ik steun, niets anders is dan mensen het recht te geven om te beslissen wie de EU zal leiden." ~ Jean-Claude Juncker

Is dat even een klap in het gezicht voor Frans Timmermans! De Europese Volkspartij (EVP), de grootste Europese fractie-partij, heeft Manfred Weber als 'Spitzenkandidat' gekozen. Hij is daarmee sowieso al de grootste kanshebber op het voorzitterschap maar krijgt daar nu dus even een extra zetje voor in de rug, van Jean-Claude Juncker.
Al het kont kussen van Timmermans bij Juncker van de afgelopen jaren heeft kennelijk totaal geen zoden aan de dijk gezet. Hij leende z'n kale hoofdje nog voor een kus maar krijgt nu een dolk in de rug. En dat terwijl Frans Timmermans aan het begin van deze maand nog zó zelfverzekerd leek te zijn van zijn steun in het kandidaatschap. Ik moest toch wel even lachen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten