Haathistoricus Han van der Horst: “FvD is een SGP zonder God en Thierry Baudet een haatimam”

Vandaag publiceerde Joop.nl een stukje over Forum voor Democratie met veel poes pas. Mooie termen kwamen voorbij en Han van der Horst liet er geen gras over groeien om zijn afschuw voor de partij van Baudet kenbaar te maken. Hij maakt zelfs een vergelijking met Star Wars, Darth Vader en ‘het Keizerrijk’. Ja, dan weet je dat de argumenten op beginnen te raken.

De historicus stelt dat er twee verschillende stromingen binnen de partij van Thierry Baudet zijn. Hij baseert zich voor de onderbouwing van deze stelling op de verbale reactie vanuit het publiek op uitspraken van Vaclav Klaus tijdens de Renaissance Lezing. Een man waar de haathistoricus geen goed woord voor over heeft en een ‘akelig communistisch rotjongetje’ noemt. Zo stelt Van der Horst het volgende:

“Václav Klaus kreeg tijdens zijn lezing voor een bewonderend gehoor van FvD-ers nogal applaus toen hij het opnam voor het kerngezin van man vrouw en kinderen, dat volgens hem bedreigd wordt door ondermijnende verschijnselen zoals het homohuwelijk. “

Links is overduidelijk bezig met het creëren van een frame. De partij zou zogenaamd verdeeld zijn tussen een ‘extremistische’ groep en een ‘gematigde’ groep. Deze stelling wordt niet onderbouwd, maar wordt gebaseerd op het fenomeen ‘geklap tijdens een toespraak’. Ja u leest het goed: geklap tijdens een toespraak waar slechts een handjevol leden aanwezig was is blijkbaar voldoende voor deze ‘analyse’. Dat dames en heren, is het niveau:

“Het FvD is verdeeld tussen Baudettianen en Ottenijnen.”

Prachtig gevonden die woorden, maar wat betekenen ze? Herken je één van beide groepsleden aan de kleur armband die zij dragen? Heel bijzonder. Deze woorden zijn nog nooit door FVD’ers zelf ter berde gebracht. Haathistoricus Han van der Horst weet het blijkbaar wél, maar laat dan jammer genoeg niet zien hoe wij de twee stromingen binnen de partij kunnen herkennen. Verder verzand hij al vrij snel in metafysisch gezwam. Allemaal op basis van het geklap tijdens een lezing. Wat ongelofelijk knap!

De haathistoricus vervolgt met het uit het verband trekken van de lezing, de gasten en de partij door zonder context of citaten te spreken over de lezing:

“Genderisme en feminisme – donderend applaus – waren net zo goed instrumenten om de volkeren te ondermijnen. Zij vormden een destructieve aanval op de menselijke natuur en het gezin, medegefinancierd door foreign based and foreign financed NGO´s. Zo worden de verschillen tussen de geslachten ontkend. “

Let vooral op de nadruk van de woorden ‘foreign based and foreign financed NGO’s’. George Soros, Steve Bannon? Nogal wiedes dat de ‘gemiddelde’ Nederlander met een budget van €30.000,- per jaar ontevreden is wanneer hij de propaganda van rijke miljardairs in het bushokjes zien hangen, als politieke advertenties op Facebook voorbij ziet komen en tijdens de reclameblokken op televisie. Zijzelf hebben niet de mogelijkheid om hun politieke ideeën op zo’n massamediale schaal te verspreiden. Dat men daar bedenkingen bij heeft is niet vreemd.

Het is opmerkelijk dat op een ‘links blog’ als Joop.nl de ongelijkheid hierin wordt ontkend.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Pescador

  dat links begind zich steeds schofteriger te gedragen, ik begin me nu echt te schamen om hollander te zijn.

  1. Catalaanse kok

   Een echte Hollander begint met een hoofdletter.

   1. Top

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

    1. Nuts

     🙂

 2. Rien Noppen

  Teunis maakt in dit warrige stukje maar één dt-fout.

  Hij gaat echt vooruit.

  1. Siemien

   In dit warrig stukje

   1. Rien Noppen

    ‘Stukje’ is onzijdig, sukkel.

    1. Siemien

     Nee hoor in dit geval is het een warrig stukje, Rientje zit er naast en kan het niet verdragen, dat ik daar even de vinger op lig 🙂

     1. Rien Noppen

      Ja, Siemien het warrige stukje is een warrig stukje.

      Ingewikkeld hè?

      🙂

     2. Sealgaire

      Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid

     3. Siemien

      “Ingewikkeld hè?”

      Nee Rientje een mummie is ingewikkeld, naast dat het een warrig stukje is..domoor

     4. Sealgaire

      Het is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig en wil alleen maar meer. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

     5. Siemien

      @sealgaire dat idee krijg ik ook..

     6. Rien Noppen

      Siemien, stuk en stukje is taalkundig onzijdig, zoals het woord paard. De vervoeging van het adjectief is daarvan afhankelijk: het koppige paard en het koppige paardje.

      Toch spreken we van een koppig paard en een koppig paardje. Hoe kan dat toch?

      🙂

     7. Sealgaire

      Ongeneeslijk, geen redden aan. Daarom blaaskaak, vetklep, narcist en psychopaat.

     8. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     9. Sealgaire

      Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor

    2. Tguard

     @rien Wanneer men begint met schelden of schreeuwen is het meestal zo dat men zijn of haar argumenten niet meer fatsoenlijk onder woorden kan brengen.

  2. M de ruyter

   Schelden, ad hominems en morele superioriteit tentoonstelling, ik leer een hoop bij hier op dds

  3. Top

   Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

   “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
   And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

 3. Catalaanse kok

  Quote : “Het FvD is verdeeld tussen Baudettianen en Ottenijnen.”
  .
  Een waarheid als een oerrund, melkkoe of herkauwer.

 4. J.Rademaker

  De argumenten zijn op hij is nu aan zijn frustraties toe , gelukkig heeft hij die in overvloed.

 5. Meester Kong

  Laat mij de onnozele zijn.. het forum is toch wel voor euthanasie, abortus, orgaandonatie,
  enz?
  Godsdienstvrijheid, Nederland blijft binnen de EU.
  De euro blijft en politieke vluchtelingen zijn welkom.
  Eh en voortplanting tussen verschillende rassen is toch ook geen probleem?

 6. PMG

  Het stuk verdriet heeft, net als zijn soortgenoten hier, geen enkel argument, weet totaal niet waar hij het over heeft en komt aandacht te kort, er zijn er zo nogal wat. Tientalle keren heb ik ook op dit forum gevraagd naar wat er zo verkeerd is aan het FVD en het blijkt dat er geen enkel, maar dan ook geen enkel argument komt, het is gewoon jaloezie dat er een partij is die superstandpunten heeft waar iedereen zich in kan vinden maar waarvoor voorheen anders-stemmenden allereerst hun hakken in het zand hebben gezet dat met cement vermengt blijkt te zijn.Nu weigeren ze toe te geven dat ze te vroeg gebrult hebben en in feite hele grote linkse losers zijn!!!

  Kom maar op met steekhoudende tegenargumenten gebaseerd op de FVD standpuntenpagina. Ik wed dat het wederom erg stil blijft.

  1. Catalaanse kok

   Quote : een partij is die superstandpunten heeft waar iedereen zich in kan vinden.
   .
   Waarom halen zij dan niet 95% van de stemmen ?
   Oh, wacht even, waar iedereen binnen het FvD zich in kan vinden, op het Nexit standpunt na.

   1. PMG

    @CK – hahaha, hoe dom kan je zijn en hoe kan je je uit de tent laten lokken; jij bent dus duidelijk zo’n loser maar dat wisten we altijd al, nu weet jij het ook.

    1. Catalaanse kok

     Dank voor het compliment.

  2. Cilka

   U heeft gelijk, dus ook geen tegenargument van mij….

 7. PMG

  Het is toch wel heel erg triest dat een politieke partij met aanhang in Nederland durft toe te geven dat ze LINKS zijn, hoe diep ben je dan gezonken, on-voor-stel-baar! Totaal gebrek aan inzicht en totaal niets geleerd op school!

  De USSR valt en iedereen steekt de vlag uit, de muur valt en het wordt nog mooier, China draait en wordt vrijer land! Miljarden communisten hangen hun ideologie aan de wilgen, maarrrrr …..

  Venezuala, notabene het rijkste land ter wereld met verreweg de allergrootste olievoorraden wordt, socialistisch en Argentinië is hard op weg hetzelfde te doen en de vogende in het rijtje is de hele fokking EU!!!!

  Denk eens na!!! Stem FVD!!!

  1. Ragmilla

   Wanneer bent u voor het laatst buiten geweest? China wordt vrijer? U bent totaal van de werkelijkheid los.

 8. Regina

  En de homepage van de FvD is een porno site. Iets met blote billen 🙂 🙂

  1. Nelson1

   Kutwijf!

 9. Kapitein Haddock

  Haathistoricus Han van der Horst is zo ongeloofwaardig dat hij zelfs niet bij DWDD en Pauw (ook leugen/indoctrinatie uitzendingen) programma’s mag komen.
  PS,
  Voorts vind ik dat links te weinig aanvallen pleegt op FvD; want,……………hoe meer negativiteit, hoe beter voor FvD!

  1. Original NL

   Quote…..Voorts vind ik dat links te weinig aanvallen pleegt op FvD; want,……………hoe meer negativiteit, hoe beter voor FvD!……..
   Dat kunt u wel vinden Kapitein H…maar dan moeten deze aanvallen wel te pareren zijn…en met de linkse media aan de macht is dat best wel lastig!
   Het simpele volk ontvangt ( en gelooft) namelijk het “nieuws” via de msm!

 10. NoDoubt

  Hitler kwam voor de eigen bevolking op omdat onder de schuldenlast zat. 40% kan de eindjes niet aan elkaar knopen. 1 miljoen onder de armoegrens, wel voorrang geven aan de vluchtelingen, wat ons nu al 500 miljoen kost en dat wordt met Rutte 2500 miljoen. En zeuren dat andere landen ze niet opvangen. Alleen de partijen die voor de eigen burger opkomt zullen overwinnen , ook al worden ze bestempeld als populisten. Maar het zijn de gevestigden die de democratie de mond gesnoerd hebben.

 11. Ragmilla

  Twitter staat vol met opmerkingen van FvD aanhangers die tegen homo’s zijn. Het mag wel maar niet op straat en dat soort opmerkingen.

  Het stuk waar naar verwezen is is notabene op Twitter door mensen die erbij waren zo besproken.

 12. trutje

  Han van der Horst dat is pas een eng type. Ik schreef iets over hem en werd gelijk verwijderd op Joop omdat ze alleen iets willen horen wat in hun straatje past. Andere meningen van vooral autochtonen worden gelijk verwijderd het zijn gewoon enge mensen die niet opkomen voor de Nederlanders maar vooral voor zielige allochtonen.

 13. plakband

  Volgens Haat van der Horst is het FVD verdeeld. Conclusie is nergens op gebaseerd. Links daarentegen is zo verdeeld dat er vijf verschillende politieke partijen voor nodig zijn. Of heeft dat meer met de baantjescaroussel te maken ?

 14. Rogerio

  Han van der Horst is de hedendaagse Max Blokzijl…de spreekbuis van de ( nu linkse) landverraders.

 15. Jumping

  Stop die DEMONISERENDE Linkse wegkijkclubs.
  Stop de Rutteclan.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 16. Joop Klepzeikert

  “Vandaag publiceerde Joop.nl een stukje over Forum voor Democratie”.
  Verder hoeven we niet te lezen. Iedereen weet dat daar alleen maar leugens, laster, smaad en andere narigheid in staan. Ze doen niet anders op die haatblogje van de VARA.
  Alles en iedereen die geen PvdAllah stemt is fout volgens de geestelijk zwaar gehandicapten van dat haatblogje.

 17. Nuts

  Ik denk dat er meer god bij de FvD zit dan bij wie dan ook links ..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.