Ophitsend DENK verspreidt nepnieuws! - Minister Kaag: 'Kuzu niet opgepakt in Israël'

Geen categoriemei 17 2019, 16:15
Wat pijnlijk! Nederland in rep en roer over provocerende Kuzu die in Israël de boel liep op te stoken met een Palestijnse vlag en werd opgepakt, blijkt dat helemaal niet zo te zijn! Minister Kaag ontkracht het DENK-nepnieuws dat Kuzu zou zijn opgepakt. Dat meldt NU.nl.
Hij zou daar gewoon voor een werkbezoek aanwezig zijn. Nu is zo'n beetje het enige werk wat hij doet gericht op provoceren, dus natuurlijk paradeert hij daar richting de Al-Aqsa-moskee met een Palestijnse vlag. Twee Israëlische soldaten grijpen in en de video stopt vlak daarna. 'Tunahan Kuzu arrested by Israëli soldiers,' staat er op de Twitter-video van DENK. De waarheid ligt dus flink wat genuanceerder.
Zo is hij dus helemaal niet gearresteerd volgens minister Kaag, maar zijn wel zijn paspoort, telefoon en Palestijnse vlag in beslag genomen. Na ongeveer een uur wachten werden zijn paspoort en telefoon weer teruggegeven. Niks aan het handje dus! Maar wát een drama op de Twitterpagina van DENK.
De reacties kwamen neer op: 'Hoe zouden jullie reageren als dit niet om Kuzu ging maar om een andere Nederlandse volksvertegenwoordiger?!' Ja goh, geen idee eigenlijk, loopt die dan ook met een Palestijnse vlag rond in dit hypothetische scenario? Maakt ook allemaal niet meer uit, want Kuzu en DENK hebben gewoon nepnieuws verspreidt. Iets wat andere volksvertegenwoordigers niet zo snel geneigd zijn op deze opzichtige manier te doen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten