Peilingen! Grote vrees voor Timmermans-effect: PvdA plotseling grootste in TNS NIPO-peiling

Oef, dat is toch wel even schrikken. De meest recente peiling van TNS NIPO laat namelijk zien dat het Timmermans-effect daadwerkelijk bestaat en in hun peiling komt de PvdA van Lodewijk Asscher plots als grootste partij naar boven met wel vijf zetels. Vrees alom in het land:

Als de peiling die Sander van Hoorn op zijn Twitter deelt accuraat blijkt dan wordt de PvdA inderdaad ineens een grote partij in het Europees Parlement. Maar er is meer. Dan blijkt ook dat het zogenaamde Timmermans-effect, waarover Maurice de Hond eerder al schreef, daadwerkelijk een impact heeft gehad op de resultaten en dat we dus kunnen spreken van een ‘linkse overwinning’. Zou het?

We weten het niet. Het zijn immers peilingen. Forum voor Democratie komt er in deze peilingen ook wat minder goed mee weg. Volgens deze peiling zou de partij van Baudet zo’n vier zetels halen. Nog steeds een keurige prestatie, maar niet de gehoopte vijf of meer zetels. Ook CDA en VVD zouden het volgens de TNS NIPO-peiling dramatisch doen. Vooral het CDA lijkt volledig ineen te storten en dat beeld komt toch wel overeen met voorgaande peilingen.

Hoe de uitslag zal uitvallen weten we dus nog niet. Maar twee factoren gaan van belang zijn. Allereerst natuurlijk het grote debat tussen Rutte en Baudet, maar ook het feit dat veel kiezers nog twijfelen waar ze op willen stemmen. Afwachten dus en niet vergeten te stemmen morgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. logisch denken

  timmermans ? das toch die man van op barricades wij staan achter u ? toen de pleuris uitbrak zat diezelfde uiteraard al hoog en droog in het vliegtuig op zijn retour naar brussel

 2. AS210854

  Zo stom zal de nederlandse bevolking toch niet zijn. Het stemmen op Timmermans staat gelijk als gewillig naar de slachtbank lopen. Aowers zullen nog meer in moeten leveren, onze pensioenen gaan naar de eu, belastingen schieten omhoog enzovoort enzovoort. Woningen worden onbetaalbaar, huurwoningen zijn er voor de nederlanders niet meer enzovoort enzovoort.

  1. edoc431

   Zo stom zijn ze wel

  2. Siemien

   Dat is Nederland ook niet, maar bij peilingen worden vragen gesteld die zijn uiteraard zeer sturend..

 3. Kim Verlouw

  Iedereen heeft een prijs en voor 30.000 EU per maand is het voor Frans Timmermans geen probleem om Nederland te verkopen.

  Best wel triest.

  1. Brazil

   Ach kasgrabbelaar Otten doet dit in een minuut , hup 30.000 euro geen probleem.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Matig rechts

    tardum hominem

    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch

  2. Vit

   @Kim Verlouw

   Na hem de zondvloed.

 4. Lugar

  Timmermans? Nee hoor, de Nederlandse kiezer moet niets van hem hebben. Met hem kun je Nederland beter gelijk bij het vuilnis zetten.

  i.imgur.com/XKEmObx.jpg

 5. DidiMadloba

  Een ramp voor werkgevers, en dat zijn toch de vrienden van deze rechse site?

 6. Ragmilla

  Timmermans kan voor mensen die normaal denken weleens het enige redelijke alternatief blijken. Door Heinz heb ik me een beetje in Volt verdiept, best Interresant. Het zal in ieder geval geen stem op conservatieven worden, ik wil vooruit. Meer democratie zal ik toejuichen, in sommige gevallen terughoudendheid, bijvoorbeeld op gebied migratie. De huidige toename van kapitaal migratie naar het westen moet gestopt worden en daar moet mee geïnvesteerd worden in landen waar het vandaan komt. Daar kan ook een menswaardige opvang in de regio mee gefinancierd worden. Meer democratie mag geen directe democratie worden, winner takes all is geen lange termijn oplossing maar recept voor burgeroorlog.

  Ik hoop dat de rede wint. Het gejubel vandaag over eurosceptische partij in VK is door DDS weer helemaal verkeerd geïnterpreteerd, de Britten zijn zo ziek van de 600 miljoen pond die het nu per week kost dat ze zo snel mogelijk een Brexit willen in de hoop dat dat de vlucht van kapitaal stopt.

  1. Siemien

   Jij bent natuurlijk ook helemaal niet goed bij je hoofd, Nederland is echt gebaat bij zeer eurosceptische Nederlanders die het beste met Nederland voor hebben en niet met de EU, de EU is er immers niet voor mij als Nederlands staatsburger..

   1. Brazil

    Nederlanders profiteren anders behoorlijk van de EU.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. koeiepoep

   Beste ragmilla: verdiep je gerust nog wat verder in volt. Het is een door de eu gefinancierde groep, die eu- wijd wordt gesponsord door de eu, om toch vooral eu te blijven promoten. Eurofieler gaat t niet worden. Maar bepaal vooral je eigen keuze.

 7. Vrijedenkert

  Als je als kiezer op de Partij van de Allochtonen gaat stemmen om uitgerekend Frans Timmermans aan een baantje te helpen ben je niet helemaal fris in je bovenkamer!
  Dat EU-commissieleden verkiesbaar zijn en op lijsten staan voor parlementen terwijl men een hele andere functie ambieert dan EU-parlementslid zou verboden moeten worden…

 8. F.C. Labrouste

  De overgrote meerderheid van de Nederlanders kiest voor deelname aan een sterke EU. In dat licht is het niet verwonderlijk dat een Nederlandse kanshebber voor het voorzitterschap van de Europese Commissie hoge ogen gooit.

  1. Sealgaire

   Blablabla, blaaskaak, pisvlek en vette speklap. Niemand moet je, niemand wil je.

   1. Brazil

    Blablabla, blaaskaak, pisvlek en vette speklap. Niemand moet je, niemand wil je Blablabla, blaaskaak, pisvlek en vette speklap. Niemand moet je, niemand wil je Ruslandknuffelaar Baudet.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 9. Blokkeer-Fries

  Morgen beginnen de Bijltjesdagen en zal duidelijk worden hoe de “gemiddelde” Europeaan tegen het verhuiscircus van de Eurocraten aankijkt. Ik vrees dat de “gemiddelde” Europeaan weinig interesse heeft in het EU circus en eigenlijk niet weet wat er werkelijk speelt, waardoor er, als ze al gaan stemmen, eenvoudig op dezelfde partij gestemd zal worden, waar men met de landelijke verkiezingen ook voor stemt.

  1. logisch denken

   dat is juist het probleem. Een echte democraat hoort eigenlijk te zeggen bij een opkomstpercentage van rond de 30 – 40 % hebben we geen bestaansrecht en moeten we de boel opdoeken. Echter 20 tot 30 k per maand lijkt een reden om het EU parlement legitiem te verklaren.

   NEXIT NU

 10. Blokkeer-Fries

  Oeps!?

  twitter.com/djeppink/status/1131293710099079174

 11. tonna

  Weg met de EU,weg met Rutte,weg met Timmermans,weg met de EU maffia!
  Farage maakt de Britten rijp voor de enige juiste beslissing:”Brexit”.
  Baudet moet het FvD omhoog trekken,om ons land op een rechtse koers te krijgen,de EU wordt onze ondergang!
  Nexit,desnoods een burgeroorlog.

  1. Kapitein Haddock

   tonna

   +++!!!

  2. Brazil

   Weg met de Ruslandknuffelaar Baudet.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 12. C.A.Barstow

  Wie zich door deze op macht beluste linkse land en volksverrader laat beïnvloeden,
  heeft ze niet allemaal op een rijtje.

  Stem op minder EU,
  Stem tegen links,
  Stem op FvD!

  1. Brazil

   Stem inderdaad op de Ruslandknuffelaar Baudet.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 13. Vit

  Als je op Timmermans stemt heb je afgelopen week niet goed opgelet met zijn al 2000 jaar islam in Europa.

 14. Pescador

  Ongelofenlijk naar mijn mening is hij een landverader en hij staat te liegen dat het gedrukt staat, hebben de mensen dan helemaal geen tijd meer om na te denken errst geloven ze aartsleugenaar rutte die ons land naar de kloten helpt en nu geloven ze die leugenaar timmerdoos die heel europa naar de kloten helpt ook al, mensen wordt toch eens wakker.

 15. Robert Leiden

  Baudet en Timmermans horend… wat zij zeggen en hoe zij het zeggen.
  Daar zit een scherp verschil tussen.
  Baudet komt niet in de buurt van de vaardigheden en inzichten van Timmermans.
  Logisch dat Timmermans stijgt.

  Er is ook nog een ander effect.
  Debat Rutte en Baudet gaat tussen twee rechtse/zeer rechtse lijsttrekkers die geen van beide kandidaat zijn in de Europese verkiezingen.
  Timmermans is de lachende derde .

  1. tonna

   @RL
   ” inzichten van Timmermans”
   Welke inzichten?
   Bedoel het inzicht dat de Nederlandse veiligheid in gevaar zou komen bij een eventuele Nexit,hoezo?
   Vast door de ratten die het zinkende schip “de EU”verlaten!

   1. Vit

    @tonna

    De EU is zo voor veiligheid dat we met behoorlijk wat gespuis opgescheept zitten.

  2. Marcel4x4

   Hoe kom je bij twee rechtse? Het was een links-rechts debat.

   Rutte is links. Zij zijn beleid: klimaatalarmisme, autotje pesten, defensie afgebroken, geen immigratiestop, lastenverzwaringen, steeds groter wordende overheid, steeds meer macht naar Brussel, voor de multiculturele samenleving. Allemaal (radicaal) links beleid.
   In het verleden (laten we zeggen een jaar of 10 geleden) was de VVD klimaatsceptisch, voor de auto, voor defensie, tegen immigratie, voor lastenverlichtingen, tegen een grote overheid, zeer kritiscn op de EU en tegen meer macht naar Brussel, zeer kritisch op de multiculturele samenleving.

   Toen was de VVD nog centrumrechts te noemen. Maar in de huidige tijd is de VVD op zoveel thema’s naar links geschoven dat het defacto gewoon een linkse paritj is.

   FVD staat iets rechts van het midden op de positie die de VVD in het verleden had (Bolkestein, Wiegel, Verdonk).

   Ik ben lid geweest van de VVD maar voel me nu veel meer thuis bij FVD en herken de VVD niet meer. Af en toe rechtse praat maar als het er op aan komt is het beleid links.
   VVD is een soort D66 geworden, terwijl D66 zelf bijna radicaal links is geworden.

   Als de VVD liever met een radicaal linkse partij als GL in zee gaat dan met een centrumrechtse paritj als FVD (een partij waar Bolkestein en Wiegel sympathie voor hebben) dan bewijst dat ook wel dat dat de VVD links is. Meerderheid van de VVD stemmers wil juist samenwerking met FVD en juist niet met GL.

 16. C.A.Barstow

  Deze Schrans Timmermans zal, zoals hij land en volk heeft verraden, zijn eigen moeder nog verraden om aan de macht te komen, de linkse smeerlap.

  Stem voor minder EU,
  Stem tegen links,
  Stem op FvD!

  1. Robert Leiden

   Uitspraak Baudet:
   “…voor Europese samenwerking…”

   1. Vit

    In EEG verband.

    1. Siemien

     Dat was gezond

  2. Fortiori

   Ik heb het een kleine drie kwartier gevolgd, ik was het al niet van plan, maar nu al helemaal niet meer. Baudet is een artiest. Niet geschikt voor de politiek. Het Euroverhaal niet een gecheckt aan de feiten. Na het Brexitreferedum daalde het Engelse pond op de valutamarkten. Nu nog steeds.
   Alles op grond van speculaties. (Joop K.)

   1. Beukman

    Het was in ieder geval een zeldzaam levendig debat, bier en chips zijn opgegaan. Dat danken wij aan de heren Rutte en Baudet die als gentlemen de strijd voerden, maar ook aan Pauw, die de boel niet had dichtgetimmerd in een stijf format, maar alle ruimte liet aan een echt debat.

    Hulde voor deze drie heren!

   2. Siemien

    Dan heb jij niet goed geluisterd

    1. Siemien

     Was bedoeld voor Fortiori

 17. Marcel4x4

  Er zijn mensen die links stemmen, OK. Maar als je links stemt waarom dan in godsnaam op een idioot als Timmermans? Die gast is knettergek. Asher is een aardige man maar Timmermans is een arrogante kwal die vooral gek is op zichzelf en zijn ziel aan Brussel heeft verkocht. Timmermans is een goede reden om (als je links wilt stemmen) juist NIET PvdA te stemmen.
  Zelfs de linkse SP (voor de EP verkiezingen de minste slechte keuze links) maakte hem belachelijk in een filmpje. En terecht.

  Als de PvdA de grootste wordt dan ga ik toch echt serieus denken aan fraude. Zeker als je kijkt naar de recente uitslagen van de PvdA en dat de PvdA vrij onzichtbaar is. Een groot GL kan ik begrijpen (o.a. door bangmakerij over klimaat en het succes van Klaver). Maar een grote PvdA zou wel heel vreemd zijn zo ineens.

  Wie links stemt kan het beste SP stemmen. Rechts is het FVD of PVV (wat in feite ook de enige 2 rechtse partijen zijn).

 18. Politiek Profeet

  sander van hoorn, een linkse rat die denkt journalist te zijn, hou toch op, deze charlatan is een msm lidje, 12 cm en nooit paraat.
  Laat je niet meer gek maken door deze vorm van berichtgeving die totaal buiten elke vorm van realiteit valt.

 19. Piet Patat

  Het Timmermans effect ?
  De PvdAllah is een sleetse, kwakkelende, volksverlakkende club geworden dus halen we dat fossiel Timmermans maar uit de kast en voila, de stemmen stromen binnen ?
  Is dit waar ? Is dit waar het zombieuze stem en klapvee zijn heil zoekt ?
  Timermans, die €urofiele, overbetaalde, imperialistische, wereldvreemde druiloor.
  Het vertwijfelde en zoekende stemvee ziet plots een rots in de branding, een bekende naam dus dan zal het wel goed zijn ?
  Het vermogen om na te denken en de gevolgen van het kiezen op deze potentaat te overzien is blijkbaar volledig het raam uit.
  En dankzij dit domme stemvee zitten wij straks weer opgescheept met nog meer €uropa, nog meer regels, nog minder zeggenschap over eigen land ( alsof daar nog maar enigzinds wat van over was ) meer Brussel, meer €uro, meer ellende.
  Bedankt ! NOT !

 20. Kees Kroket

  Aan mijn kraam heb ik toch liever Euro’s dan een vreemde munt zoals de Florint uit Hongarije of de Noorse Kroon. Laat die Euro aub blijven. Op vakantie in Spanje zal ik toch ook wel Euro’s nodig hebben.

  1. Lugar

   @Kees: Wel zo eerlijk om dit eerst aan ons (het volk) voor te leggen, dat is niet gebeurd in 2001.

   1. Kees Kroket

    Is ook waar @Lugar. Maar ik kon er wel mee overweg. Ik ontvang en betaal. Mijn leveranciers hoef ik niet met Lires te betalen omdat iķ die toevallig had liggen uit het toeristenseizoen.

    1. Lugar

     Begrijpelijk, de EU is dan ook een Economische Unie.

    2. Lugar

     Onbegrijpelijk dat Timmermans het zo goed lijkt te doen bij de exitpolls. Hij is het óverduidelijk schoothondje van Juncker, hij zal altijd pleiten voor meer EU i.p.v. minder EU, hij slaakt oorlogsretoriek en is onderdeel van de islamminnende PvdA.

     Maar alles terzijde, een volk krijgt waar het op stemt.

     Nieuwkomer FvD mag zich in elk geval verheugen, klaar om met drie zeteltjes in de anti-EU alliantie te stappen, zodat er van binnenuit meer en meer daadwerkelijke tegenkracht geboden kan worden tegen de steeds verder oprukkende EU die Nederland wil inlijven en ons monddood wil maken.

     Ik wil de FvD-stemmers bedanken voor hun stem en vertrouwen. Op naar de ontbindingen van de nationale coalitie, de hoogste tijd voor een Kabinet met minister president Thierry Baudet en zijn zakenkabinet!

     1. Siemien

      Het is überhaupt onbegrijpelijk dat bepaald Nederlands volk pro gestemd heeft.

 21. Jantje

  De enquête is zeker op het mediapark gehouden?

  1. Baron von Munchhausen

   Jantje
   ……en onder Volkskrant-lezers/Grachtengordels en alleen PVDA leden…….

 22. Michael M

  Het zou heel raar moeten lopen dat mensen gaan stemmen op een Europa waarin hele rijken zoals die Timmermans met een salaris van meer dan 5 ton 500000 euro en de andere 167 europarlementariërs nog rijker gaan maken van onze belastingcenten dan ze al zijn. Het Europees parlement is 3 dagen open en de rest van de maand zijn ze vrij. De hele wereld wil wel zo een vetbetaalde baan in supermacht Brussel waar je totaal voor 36 dagen werken per jaar 5 ton verdiend, gratis eten dure kaviaar, duurste wijnen, kosten declareren. U wilt niet weten wat daar allemaal gebeurd. Als u dat wist dan was u 19 jaar geleden al begonnen om tegen de supermacht in Brussel te stemmen. Wij geen toekomst meer met 300 miljoen Europeanen en de supermachten stinkend rijk geworden. Stem FVD stop de geldwolven in Brussel.

 23. Michael M

  Leuke munt dan monopoly geld. Het leven is er alleen maar duurder en duurder op geworden. Het is alleen nog speelgeld voor de rijken. Wat is het niet heerlijk om weer Spaanse Pesetas of om met Italiaanse lires te betalen. Het geeft je net weer dat extra vakantie gevoel.

 24. Godefroy France

  ZEVENTALIG NSBer ergo ZEVENTALIG BRUINHEMD

 25. Jv

  Alleen die zuigkop al…. Zum kotsen!
  Heeft het volk nog niets geleerd?
  Huilen als een kind tijden zijn VN toespraak over de vliegramp MH17
  En nadien alles vergeten om lekker zijn portemonai te vullen.
  Laat deze kwalbak maar eens zorgen dat de onderste steen boven komt, net als die klaploper Rutte waar ik nog geen rooie cent voor zou geven!

 26. jorisxl

  De linkse landverraders hebben gewonnen een ramp voor de echte Nederlander ik zie het somber in voor ons land ik hoop dat die linkse stemmers in hun valkuil vallen het recht zal zegevieren.

 27. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ik denk dat de Russen de verkiezingen hebben beïnvloed. Of zou het Bea zijn !? Of Hillary Clinton ?!

 28. epimetheus

  Ik verheug me nu al op het moment dat Spitzenkandidat Timmermans niet verkozen wordt omdat een van de andere Spitzenkandidaten wint.
  Die strijd is namelijk nog lang niet gestreden.

 29. Michael M

  Ik hoor ze al jaren altijd en overal om mij heen. De klagers welke bij mij komen zeuren dat alles steeds duurder en duurder wordt. De zorg, het leven, alles. Wanneer ik dan vraag op wie ze een stem uitgebracht hebben dan doen ze het toch echt hunzelf aan als hun keuze links, links blijft en tegen de portemonnee en meer onveiligheid stemt. Mensen moeten eens ophouden met zeuren als ze toch nooit willen stemmen of op de verkeerde. Volg dan ook live debatten het hele jaar door en begrijp de politiek. Als men niet stemt, mag men ook niet een eeuwigheid klagen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.