Peilingen! Grote vrees voor Timmermans-effect: PvdA plotseling grootste in TNS NIPO-peiling

Geen categoriemei 22 2019, 21:00
Oef, dat is toch wel even schrikken. De meest recente peiling van TNS NIPO laat namelijk zien dat het Timmermans-effect daadwerkelijk bestaat en in hun peiling komt de PvdA van Lodewijk Asscher plots als grootste partij naar boven met wel vijf zetels. Vrees alom in het land:
Als de peiling die Sander van Hoorn op zijn Twitter deelt accuraat blijkt dan wordt de PvdA inderdaad ineens een grote partij in het Europees Parlement. Maar er is meer. Dan blijkt ook dat het zogenaamde Timmermans-effect, waarover Maurice de Hond eerder al schreef, daadwerkelijk een impact heeft gehad op de resultaten en dat we dus kunnen spreken van een 'linkse overwinning'. Zou het?
We weten het niet. Het zijn immers peilingen. Forum voor Democratie komt er in deze peilingen ook wat minder goed mee weg. Volgens deze peiling zou de partij van Baudet zo'n vier zetels halen. Nog steeds een keurige prestatie, maar niet de gehoopte vijf of meer zetels. Ook CDA en VVD zouden het volgens de TNS NIPO-peiling dramatisch doen. Vooral het CDA lijkt volledig ineen te storten en dat beeld komt toch wel overeen met voorgaande peilingen.
Hoe de uitslag zal uitvallen weten we dus nog niet. Maar twee factoren gaan van belang zijn. Allereerst natuurlijk het grote debat tussen Rutte en Baudet, maar ook het feit dat veel kiezers nog twijfelen waar ze op willen stemmen. Afwachten dus en niet vergeten te stemmen morgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten