PVV-Kamerlid Martin Bosma veegt de vloer aan met BNNVARA: ‘Ze vieren 1 mei door te pleiten voor megasalaris… Socialisme.’

bosma-tk
Foto: Martin Bosma in de Tweede Kamer. © De Dagelijkse Standaard.

Inderdaad. Eigenlijk is salonsocialisme natuurlijk gewoon socialisme.

Zoals wij eerder vandaag berichtten pleit de mediadirecteur van BNNVara voor een uitzondering op de Balkenendenorm. Niet voor zichzelf, maar voor De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk. Die zou anders kunnen “overstappen” naar een commerciële zender. Want, zo blijkt, ook voor salonsocialisten geld moet rollen.

Een grove schande natuurlijk, zeker als je bedenkt dat Van Nieuwkerk en die omroep waar hij voor werkt publiekelijk links tot op het bot zijn. Wij van rechts worden door die lui continu verketterd en weggezet als egoïstische kapitalisten. Walgelijke mensen. Maar wat blijkt? De grootste egoïsten werken bij de NPO zelf.

Maar wij van DDS zijn niet de enigen die hierover vallen. Zie hier een glasheldere tweet van PVV-Kamerlid Martin Bosma:

“De Vara (Vereniging Arbeiders Radio-Amateurs) viert 1 mei, de Dag van de Arbeid, door te pleiten voor het megasalaris van een van haar werknemers,” twittert Bosma. “Socialisme.”

Dat laatste zegt natuurlijk alles… en hij heeft honderd procent gelijk. Ik noem dit soort tuig ‘salonsocialisten’ maar feitelijk zijn het gewone, ouderwetse socialisten. Zo rollen socialisten immers altijd. Ze hebben het over ‘eerlijkheid’ en ‘herverdeling van de welvaart,’ maar als ze aan de macht zijn verrijken ze zichzelf eerst en vooral.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  De jaloezie loopt er weer met stralen vanaf.
  Heerlijk, dat linkse janken over andermans inkomsten.

  1.   

   SK, zet eens een ander plaat op, deze kennen we nu wel.

  2.   

   De gaarkeukenspecialist schrijft hier over het linkse janken. Dat zal dan wel weer Freudiaans zijn, maar juist getroffen!

 2.   

  Socialisme heeft, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, helemaal niets met sociaal te maken. Asocialer dan socialisme bestaat er niet.
  Socialisten willen alleen maar dat hard werkende mensen zo veel mogelijk van hun zuur verdiende geld aan socialistische klaplopers afgeven.
  Het is hoog tijd dat werkende mensen eindelijk eens wakker worden en stoppen met dit extreem socialistische systeem te voeden.

  1.   

   Dankzij het socialisme bestaat er iets als geld

   1.   

    Socialisme is juist de oorzaak, dat er in Nederland belachelijk veel belasting betaald moet worden. Dat geld wordt niet gebruikt voor onze infrastructuur, maar om haatfiguren te sponsoren. In alle steden, waar GL in de gemeenteraad zit, samen met de PVDA en D666, zijn de parkeertarieven het hoogst en betaal je jezelf scheel aan allerlei onzinnige belastingen. In EU landen, waar weinig tot geen kansparels wonen, zijn de belastingen lager en is er minder criminaliteit. Links snapt dat natuurlijk niet, vandaar die domme reacties.

    1.   

     Zonder socialisme zouden we nog steeds een belastingdruk van slechts zo’n 7-8% hebben, zoals voor 1917, en geen premies voor RWW, WW, AOW, WAO, ZVW, pensioen enzovoorts hoeven betalen. Als we dat geld zelf apart konden zetten hoefde niemand meer dan 30 jaar in z’n leven halve dagen te werken.
     Ruim 80% van het overheidsbudget gaat op aan linkse hobby’s en ook ruim 80% van de premies volksverzekeringen gaat op aan dure kosten en klaplopers die nog nooit iets meebetaald hebben.
     Socialisme is het meest asociale systeem wat je kunt bedenken.

    2.   

     Trol alert @ Mars020
     Regina bevuilt deze site graag en zoekt medestanders.
     Elke reactie op haar is welkom, want aandacht hé

   2.   

    Geld bestaat al vanaf de 7e eeuw voor christus. Socialisme pas sinds 1917.

   3.   

    Dankzij socialisme bestaan hier uitkeringsfabrieken, en krijgen mensen geen impuls om succes te oogsten door eigen prikkels & initiatief. Je onderhoud de armoede, waarmee een volk ontstaat *veilig achter de geraniums* in afwachting op nieuw rijkdommen van anderen.

 3.   

  Socialisten mogen een uitzondering zijn op de regel dat mensen niet veel geld mogen verdienen

  1.   

   Geef Regina maar een miljoen. Zij is voor mij de uitzondering op de regel dat mensen met niet afgemaakte basisschool eigenlijk niet meer dan het minimumloon zouden moeten verdienen. Ikzelf draag wel een euro bij. Dat doe ik om te voorkomen dat ik net als de socialist een ander voor goedmensengedrag laat opdraaien.

 4.   

  Dat (s)linkse tuig noemt zichzelf “socialisten” maar zijn in wezen “a-socialisten” wat graaien en zakkenvullen betreft.

  1.   

   Socialisme is heel erg asociaal voor hard werkende mensen. Alleen ‘sociaal’ voor klaplopers.
   Geld van hard werkende mensen afpakken om daar klaplopers mee te voeren heeft niets met sociaal van doen.

 5.   

  Je moet wel in een ander universum leven als je niet ziet welke rampspoed links over ons land heeft afgeroepen. Gezondheidszorg bijna niet te betalen, huren niet meer op te brengen, half islamland en sterk-gepigmeenteerdenland te voeden en te huisvesten. En ga zo maar door… Als je ook ziet hoe riant de termieten leven met hun leuke hobbietjes en deuger-donaties, dan is het nogal wiedes dat het pleiten voor een een riant inkomen van een salonsocialist als Nieuwkerk hoog op hun prioriteitenlijst staat. Maar hij is niet de enige. Ik herinner me een zeker Van Dam die dankzij de deuger-status nu in een riant buiten in de buurt van Nunspeet woont. En Laren? Degenen die luidkeels hebben geroepen deuger te zijn, bewonen daar de buitenwijken.

  1.   

   Kijk wij leven in het gewonen universum Ries. Zo te lezen leef jij in het andere universum

   1.   

    Dat bedoel ik nou!

 6.   

  “veegt de vloer aan” wat een krachttermen weer…Terwijl Bosma gewoon (niet geheel onverwacht) tegen deze uitspraak is. Klaar punt over tot de orde van de dag!

 7.   

  Hoe de deugers tikken, is te lezen in de Journalistenwatch. Daarin staat te lezen dat
  Jean-Claude Juncker (president van de Europese Commissie), gezegd heeft dat rechtspopulistische partijen, die in de peilingen op forse winst staan, na de verkiezingen geen enkele hoge functie zullen krijgen. Hij zal wel wat alcoholica genuttigd hebben, maar beschonken lieden orakelen vaak de waarheid…Zo tikt links en zo tikt de EU. Een richting om van te kotsen.

 8.   

  Duurt nog 50 jaar voor dat het socialisme is uitgeroeid in alle bestuur lagen, en subsidie stromen, net als het geloof viert dat hoogtij in een laag cultuur , het einde in Venuzuela en Brazilië is nabij , zijn eerste klas zakkenvullers hebben in Griekenland een spoor van vernieling achter gelaten, en hebben Nederland verkwanselt aan de thee cultuur , en zelfs die zijn voor zich zelf begonnen , zit er ook nog zo vet varkentje in Brussel te wachten op een mooi baantje , de rest zal zich moeten behelpen als burgemeester en aanverwante baantje , waar is die rolstoelbewoner Kleinsma gebleven , die onze pensioenen heeft gestald in Brussel is maar 1400 miljard , socialisme is legale diefstal van arbeiders , de kerken misbruiken de kinderen , het socialisme de gehele arbeiders bevolking , nog 50 jaar geduld

 9.   

  Hr Bosma geeft gewoon de waarheid weer zoals zo veel dingen van de PVV wat nooit in dank zal afgenomen worden

 10.   

  VARA, RAF, RARA, allemaal ‘t zelfde gajes uit de parasiet hoek. Vereniging Asociale Rijke Amateurs/Arbeiders ( kuch…van Dam ). Arbeid mogen ze schrappen, het teren op andermans centen is het niet waard om geassocieerd te worden met de hard werkende Nederlander, lang leve andermans geld !!

 11.   

  Waar haalt die uiterst linkse lijder (geen foute spelling) het lef vandaan om dit te vragen!
  Deze lijder weet niet wat er onder de gewone burger leeft!

 12.   

  Wat is in ‘s hemelsnaam het probleem? Gedragen ze zich een keer lekker rechts, is het wéér niet goed.
  De VARA was wel links (Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs) maar BNN is jong. Dus wat is BNNVARA? Ik weet het niet.

 13.   

  Stop toch met herl die NPO.

 14.   

  Schandalig, typisch voorbeeld van links lullen, en rechts je zakken vullen!
  Laat hij maar met directe ingang overgaan naar de commerciële TV!
  Opgerot met die zakkenvuller!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!