Wordt Sansa Stark klaargestoomd om de tirannieke Cersei Lanniser uit te schakelen?

Dit kon weleens leuk worden.

Oké, oké, normaal schrijven we eerst en vooral over de politiek, maar hé, ik heb een goed excuus om hierover te schrijven: in Game of Thrones draait het immers allemaal om politiek. Fictief, dat dan weer wel, maar hé, wat mij betreft is dat voldoende.

Hoe dan ook, zoals iedereen weet is het nieuwe seizoen al een tijdje gaande. Een week geleden verloor Queen Daenerys bijna al haar bondgenoten, en was het de kleine Arya Stark die de Night King uiteindelijk op verrassende wijze uitschakelde.

Als gevolg van die twee ontwikkelingen werd er druk gespeculeerd dat Arya klaargestoomd wordt om de ijzeren troon uiteindelijk te bestijgen. Nou, misschien dat dit een week geleden nog aannemelijk leek, nu lijkt het erop dat het niet Arya, maar haar zus Sansa is die uiteindelijk de nieuwe koningin wordt. Dat bericht de New York Post, tenminste.

Of, op zijn minst verwacht de krant dat Sansa degene is die koningin Cersei Lannister straks de kop kost. Die kreeg in het vijfde seizoen immers te horen van een heks dat al haar kinderen vermoord zouden worden, en dat ze koningin zou zijn “tot een ander, jonger en mooier, jou omver werpt en alles waar jij van houdt afpakt.”

Sansa is wat dat betreft de beste optie. A) Ze is nog in leven (redelijk belangrijk). B) Ze is een goede koningin van het noorden, waar de mensen in ieder geval genoeg te eten hebben. C) Ze heeft de afgelopen seizoen héél geleerd: manipulatie, doorzettingsvermogen, realisme. D) Sansa is de beste optie omdat Cersei het niet van haar zal verwachten. E) Én, oh ja, daar komt nog eens bij dat Cersei Sansa zélf gecreëerd heeft. Sansa was jaren geleden naïef en lief, maar juist door de manier waarop Cersei haar behandeld heeft is Sansa een Grote Vrouwe geworden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Tman

  Game of Thrones in DDS?
  Misschien omdat Sansa Stark koningin is van het boreale noorden?

 2. Meriadoc Brandebok

  Het is mijn persoonlijke mening dat van de fantasieverhalen – of hoe men dat genre noemt – Tolkien er met kop en schouders bovenuit steekt. Game of Thrones omvat veel naaktheid, seks en seksueel geweld, hetgeen me tamelijk platvloers voorkomt.

  In mijn optiek kan niets The Hobbit en the Lord of the Rings naar de kroon steken, hoewel het evident is dat de filmen de verhalen in de boeken geen recht doen.

  1. Reganto

   Ouderlingenvriendje, bilmaat van de psychopaat met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Een pisvlek, blaaskaak, zuignap en vetklep.

   1. Meriadoc Brandebok

    Rot op Dik.

   2. DeBruijn

    @ Reganto

    En jij noemt anderen forumvervuilers.

    Heb je nou echt niet door hoe een plaat je voor je eigen kop hebt.

    En zeg nou niet dat je in Ireland woont, dat is echt onzin. Als je dat wel zou doen, waarom maak je je dan druk om Nederland.

  2. DeBruijn

   @ Meriadoc Brandebok

   Die waren zeker goed, maar Pirates of the Caribbean mag er ook zijn. De serie Merlin van de BBC een jaar of 10 terug kon ik ook wel waarderen.

   Geen idee of je die gezien hebt.

   1. Meriadoc Brandebok

    Merlin heb ik niet gezien, maar Pirates of the Caribbean zeker. Ook dat is een schitterende film. Het bijzondere aan Pirates is dat het verhaal elke keer weer verrast: tal van plotwendingen die je van te voren niet ziet aankomen.

    Dat maakt echt dat je blijft kijken.

  3. Michael

   Daar ben ik het helemaal niet mee eens Meriadoc! Heb je de boeken gelezen? Wat mij ontzettend stoort aan lord of the rings en alle andere fantasy is de over-the-top tegenstellingen tussen “goed” en “kwaad”. De boeken van GRR Martin zijn juist veel realistischer. Rauw en chaotisch, net als het echte leven.

   1. DeBruijn

    @ Michael,

    In het echte leven is het ook vaak genoeg goed tegen kwaad, denk aan de Tweede Wereld Oorlog. En ik kan nog heel wat andere voorbeelden aanhalen.

    Het hele leven is een gevecht tegen ‘het kwaad’, helaas. Kijk naar Venezuela maar weer.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik sluit me aan bij DeBruijn.

 3. Jantje

  Ik volg de werkelijkheid wel.
  Veel spannender!
  Hopelijk loopt het slecht af met mevr. in ’t Veld van D’66!
  https://www.hpdetijd.nl/2019-05-06/sophie-in-t-veld-d66/

 4. Michael

  LOL, game of thrones op DDS :). Al een tijdje niet meer gereageerd, maar goed, kijk nog af en toe, kon het nu niet laten.

  MvdG, als je houdt van de politieke intriges in Game of Thrones moet je de boeken lezen. Het verhaal van de boeken is zo veel beter dan de tv serie! Vooral de laatste paar seizoenen, nu de boeken achterlopen, is de serie veranderd in een soort Hollywood kraker van het “goed” tegen “kwaad”. Dat is juist niet wat George RR Martin wilde met zijn boeken! Hij wilde juist tegengas geven tegen de eenzijdige fantasy literatuur van good versus evil.

  In de boeken is er geen “goed” versus “kwaad”, maar alleen maar mensen met beslissingen uit hun eigen overtuiging/drijfveer. Dat maakt het ook zo’n treffende parallel met de werkelijkheid.

  Jammer genoeg is de huidige politiek juist erg vaak bezig met beeldvorming over “goed” versus “kwaad” (elite versus het volk, racisten versus links, etc). In die zin kunnen we allemaal wat leren van de boeken (en niet de Hollywood onzin die de serie is geworden).

 5. Brazil

  Man man man wie kijkt deze homo serie nu, hahahahaha geweldig gewoon hilarisch:)

  1. edoc431

   Over homo gesproken tja ….

  2. Hartenheer

   @Brazil
   Een moslim op DSS, die spreken hier ook zo over.
   Of bang dat je het toch van geniet.

   Dacht eerder gelezen te hebben dat rechtse mensen bijna geen TV keken omdat een linkse bende was.
   Zou niet weten hoe de serie is, ik kijk echt geen {voorgekauwde} linkse TV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.