Wordt Sansa Stark klaargestoomd om de tirannieke Cersei Lanniser uit te schakelen?

Geen categoriemei 06 2019, 10:00
Dit kon weleens leuk worden.
Oké, oké, normaal schrijven we eerst en vooral over de politiek, maar hé, ik heb een goed excuus om hierover te schrijven: in Game of Thrones draait het immers allemaal om politiek. Fictief, dat dan weer wel, maar hé, wat mij betreft is dat voldoende.
Hoe dan ook, zoals iedereen weet is het nieuwe seizoen al een tijdje gaande. Een week geleden verloor Queen Daenerys bijna al haar bondgenoten, en was het de kleine Arya Stark die de Night King uiteindelijk op verrassende wijze uitschakelde.
Als gevolg van die twee ontwikkelingen werd er druk gespeculeerd dat Arya klaargestoomd wordt om de ijzeren troon uiteindelijk te bestijgen. Nou, misschien dat dit een week geleden nog aannemelijk leek, nu lijkt het erop dat het niet Arya, maar haar zus Sansa is die uiteindelijk de nieuwe koningin wordt. Dat bericht de New York Post, tenminste.
Of, op zijn minst verwacht de krant dat Sansa degene is die koningin Cersei Lannister straks de kop kost. Die kreeg in het vijfde seizoen immers te horen van een heks dat al haar kinderen vermoord zouden worden, en dat ze koningin zou zijn "tot een ander, jonger en mooier, jou omver werpt en alles waar jij van houdt afpakt."
Sansa is wat dat betreft de beste optie. A) Ze is nog in leven (redelijk belangrijk). B) Ze is een goede koningin van het noorden, waar de mensen in ieder geval genoeg te eten hebben. C) Ze heeft de afgelopen seizoen héél geleerd: manipulatie, doorzettingsvermogen, realisme. D) Sansa is de beste optie omdat Cersei het niet van haar zal verwachten. E) Én, oh ja, daar komt nog eens bij dat Cersei Sansa zélf gecreëerd heeft. Sansa was jaren geleden naïef en lief, maar juist door de manier waarop Cersei haar behandeld heeft is Sansa een Grote Vrouwe geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten