WUT? Ierse sociaaldemocraat voert campagne voor Frans Timmermans: 'Hij belooft huizen te bouwen!'

Geen categoriemei 13 2019, 12:00
In Ierland. Wat?
Dit is toch niet te geloven? De leider van de Ierse sociaaldemocratische partij, Brendan Howlin, heeft op Twitter zijn steun uitgesproken voor de kandidatuur van Frans Timmermans voor president van de Europese Commissie, een positie die nu nog bekleed wordt door de immer dronken Jean-Claude Juncker.
https://twitter.com/BrendanHowlin/status/1127843571808251904
"When @TimmermansEU was in Ireland last week," schrijft Howlin, "he restated his pledge to use EU funds to support public #housing. Every vote in the #EP2019 elections will help determine who is President of the next Commission (to replace Juncker). Elect @Labour MEPs for a democratic Social Europe!"
Met andere woorden, Howlin steunt Timmermans omdat die beloofd heeft dat hij als president van de Europese Commissie ervoor zal zorgen dat de EU public housing betaalt in Ierland. Met andere woorden, hij is van zins om Europese fondsen te gebruiken om Ierse steun te kopen voor zijn kandidatuur.
En raad eens wie dan opgezadeld worden met de rekening? Juist: dat zijn dan weer de Nederlandse (en Duitse, en Deense) belastingbetalers. Die mogen dit soort omkoopprojecten (want dat zijn het) betalen. Met een vriendelijke groet erbij van Fransje Timmermans, die dan heel trots kan zijn dat hij hoegenaamd de machtigste man van Europa is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten