WUT? Ierse sociaaldemocraat voert campagne voor Frans Timmermans: ‘Hij belooft huizen te bouwen!’

In Ierland. Wat?

Dit is toch niet te geloven? De leider van de Ierse sociaaldemocratische partij, Brendan Howlin, heeft op Twitter zijn steun uitgesproken voor de kandidatuur van Frans Timmermans voor president van de Europese Commissie, een positie die nu nog bekleed wordt door de immer dronken Jean-Claude Juncker.

“When @TimmermansEU was in Ireland last week,” schrijft Howlin, “he restated his pledge to use EU funds to support public #housing. Every vote in the #EP2019 elections will help determine who is President of the next Commission (to replace Juncker). Elect @Labour MEPs for a democratic Social Europe!”

Met andere woorden, Howlin steunt Timmermans omdat die beloofd heeft dat hij als president van de Europese Commissie ervoor zal zorgen dat de EU public housing betaalt in Ierland. Met andere woorden, hij is van zins om Europese fondsen te gebruiken om Ierse steun te kopen voor zijn kandidatuur.

En raad eens wie dan opgezadeld worden met de rekening? Juist: dat zijn dan weer de Nederlandse (en Duitse, en Deense) belastingbetalers. Die mogen dit soort omkoopprojecten (want dat zijn het) betalen. Met een vriendelijke groet erbij van Fransje Timmermans, die dan heel trots kan zijn dat hij hoegenaamd de machtigste man van Europa is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Rien Noppen

  Sociaal-democraten hebben de neiging sociaal-democraten te steunen.

  Verbazingwekkend.

  1. Angelica de Sance

   Daar heb ik geen moeite mee…
   Wel als je valse beloftes doet (Rutte met zijn 1000,- destijds, minder Europa, minder immigratie) en je krijgt het tegenover gestelde. (Meer belastingen, meer Europa, meer immigratie)
   Timmermans koopt hier kiezers om voor een stem: de netto-betalende landen in Europa gaan betalen voor huizenbouw in Ierland. Als er EEN land is waar de huizenmarkt op slot zit en waar zeer veel geld moet worden ge-investeerd, dan is het NL wel! Enorme woningnood, veel te hoge prijzen etc. Mensen die goed verdienen maar bij het Leger des Heils aankloppen om ’s nachts een slaapplek te hebben… (laatst een brandweerman en een verpleegkundige die overdag werken en bij het Leger des Heils slapen) Dat gebeurt in de Randstad… Ierland 2,5x zo groot als NL en 20% van ons bevolkingsaantal zou nu geld van ons krijgen voor huizenbouw??? Neemt Ierland ook elk jaar tienduizenden immigranten op die vervolgens woningen nodig hebben zoals NL??? Wij lijden onder immigratiedruk en woning tekorten en betalen ook nog eens voor anderen…
   Die vent is K.N.E.T.T.E.R.G.E.K. en een M.A.C.H.T.S.G.E.I.L.E. bedrieger.

   1. Sealgaire

    Je hebt het tegen een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 2. Henk Albarda

  Hoe je je sociaal democraat durft te noemen en dit soort corruptie openlijk toezegt?? Sociaal democraat steunt sociaal democraat klopt als de ier een Nederlandse collega zonder voorwaarden zijn steun toezegt.
  Zou FvD, PVV of zelfs VVD of CDA deze toezegging doen, dan zou links als een klein kind staan de trapvoeten en dit corruptie noemen, terwijl het juist de kiezers van die 4 partijen zijn die zelf het meest aan belasting bijdragen en dus het recht hebben met belastinggeld beloftes te doen.

  1. Rien Noppen

   Misschien moet de heer Albarda in het woordenboek even opzoeken wat corruptie betekent.

   Elke politicus belooft leuke dingen voor de mensen en daarop worden ze verkozen. Wilders bepleit meer geld voor de zorg en Jetten voor het onderwijs. Dat zijn politieke keuzen waarmee je kiezers probeert te trekken. Met corruptie heeft dat niets te maken.

   1. Tman

    @RN
    Dit soort politieke keuzen moeten wél draagvlak hebben in de samenleving (EU lidstaten)is dat er niet,dan is sprake van oncorrect en asociaal beleid!

    1. Heinz

     Ik kan mij niet voorstellen dat er mensen bestaan die tegen goed onderwijs en een goede gezondheiszorg zijn. Dat behoeft toch geen draagvlak ?

     1. Tman

      Maar niet steeds ten koste van de “goede” lidstaten,deze zijn enkel goed om de armlastige lidstaten uit het riool te halen!

     2. Bolkestein

      Ons eigen belastinggeld opgehoest door onze eigen mensen in ons eigen land kan beter naar goed onderwijs of naar goede gezondheidszorg voor onze eigen mensen in ons eigen land gaan dan naar ontwikkelingshulp of naar de EU of naar klimaatzwendel. Ik neem aan dat jij dit met mij eens bent.

     3. Joop Klepzeikert

      @Heinz: Timmerzwanz is niet voor ‘goed onderwijs en een goede gezondheidszorg’, Timmerzwanz is enkel voor steeds meer illegale migranten en steeds meer gratis voor dat tuig. Het eigen Europese volk kan doodvallen van die extreem socialist.

    2. Rien Noppen

     Zaken die op Europees niveau democratisch worden beslist zullen niet altijd op een meerderheid in lidstaten kunnen rekenen. Besluiten die men in de Tweede Kamer neemt kunnen ook niet altijd steunen op een meerderheid in alle provincies.

     1. Sealgaire

      Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

   2. Cootje

    Is dat van mevr ‘t velt eerlijk verdient of corruptie ?

    1. Rien Noppen

     Sophie in ’t Veld deed een beroep op de regelingen die voor EU-parlementariers bestaan. Ze deed niets fout, zoals Graus (PVV) en Hiddema (FvD) dat wel deden.

     1. Cootje

      Toch zal ik haar me hele leven gewoon een dief en een zakkenvuller noemen waar het OM vervolging moet naar instellen

     2. Cootje

      Mevr deed gewoon de regelingen daar voor haar bestonden.? Volgens mij gaf zij aandat zij in Nederland woonde en pertinent in Brussel woonde kan deze heer noppen mij uitleggen of dat geen Spaans is in de fraude gevallen , met haar vele goedgezinde vrienden zal het wel onder het tapijt geveegd worden want het zijn daar namelijk allemaal dieven

     3. Ruiter

      U spelt de naam verkeerd, meneer Noppen.
      Mevrouw heet Sophie int Geld.

     4. Angelica de Sance

      Ze heeft toegegeven een administratieve fout te hebben gemaakt. Het gaat om enkele tonnen en die worden terugbetaald.Bij Hiddema speelt het geen jaren zoals bij die D’66 bedriegster maar enkele maanden en gaat het om 15.000,- een bedrag wat deze miljonair als advocaat aan een klant verdient. Dat bedrag heeft hij meteen teruggestort. Bij Graus heb ik dezelfde twijfels als bij Sophietje. D’66 is wel de partij van de huizencorruptie he? Alexander Penthouse die ook nog vrouwen bedreigt.
      U praat recht wat krom is en dat is afhankelijk om wie het gaat en van welke partij. U meet derhalve voortdurend met twee maten. Wees liever eerlijk.

 3. Original NL

  Timmerfranz aka brusselmans ..speelt naar goed eu gebruik weer voor Sinterklaas met andermans centen.
  En openlijk voor eigen gewin.
  #stemhemweg!!

  1. Original NL

   Timmermans heeft blijkbaar het eu “parlement” niet nodig om te bepalen waar de centen naar toe gaan.

   1. Bolkestein

    Mij bekruipt het gevoel dat de EU niet helemaal democratisch is. Zie ik dat juist?

 4. Bolkestein

  Hebben wij in eigen land niet te maken met ellenlange wachtlijsten voor de sociale huisvesting? En die blijven ellenlang. Want die huizen zijn er slechts voor de asieleisers eerst.

  1. Heinz

   De huizen die beschikbaar zijn voor asielzoekers daar wil Bolkenstein echt niet wonen. Die zijn te voornaam.

   1. Bolkestein

    Ach, let eens wat meer op de kern van het betoog. De Ieren huizen beloven en ons achterlaten met ellenlange wachtlijsten. Het socialistische veel beloven en weinig geven…

    Maar zou het ook nog kunnen zijn dat juist door figuren zoals Timmermans de PvdA ooit is gedecimeerd van 38 naar 9 zetels?

 5. Cootje

  Kijk het reclame filmpje van de SP en het wordt duidelijk wat voor vlees je in de Kuip hebt wel leuk dat socialisten elkaar zo afmaken , maar met een gestalte van een varken is dat niet moeilijk. Filmpje zegt alles over deze man is is precies verwoord. Het tweede deel gaat over Juncker die last van zijn rug heeft en als medicijn 1a 2 flessen wijn neemt het nadeel is dan dat hij iedereen een tikje geeft en een zoen maar dat komt door zijn pijn in zijn rug een toonbeeld van bestuurlijke eenvoud of dronkemansschap ? Derde deel gaat over Verhofstadt een dorps idioot uit België dat wordt een avondvullende documentaire die staat op de plaatselijke kermissen . Maar salvini orban kurz baudet de Poolse regering en le Penn hebben genoeg van al deze dorps idioten en zagen stukje voor stukje aan hun stoelpoten wel oppassen want een kat in het nauw

 6. Nuts

  Illuminatie
  Deep State
  Cabal
  Partij kartel
  Bilderberg groep
  Vrijmetselaars
  Koningshuis

  Swamp…….zoals Trump het noemt..

 7. Bolkestein

  De Universiteit van Virginia heeft ooit een mooi onderzoek naar hoe linkse en rechtse mensen denken.

  Waarheidsvinding en rationaliteit staan in het centrum van het rechtse denken, terwijl het linkse denken is geconcentreerd op emotie en morele verontwaardiging.

  1. Rien Noppen

   Heeft Bolkestein een link naar de bron van dit belangwekkende wetenschappelijke. onderzoek?

   1. edoc431

    We vragen jouw zo vaak om antwoordt rioolrat, flikker toch op man .

   2. Bosche draak

    Mankeer je iets aan je handjes?
    Google het luiwammes!

   3. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Ik heb vaker mensen over dat onderzoek gehoord, maar weet niet waar het te vinden is. Zal best wel verschil tussen mensen zijn.

   4. Joop Klepzeikert

    @trol Rien: Doe eens google gebruiken, narcistische dorpsgek.

    1. DeBruijn

     @Joop

     Ik heb niet zoveel tijd om handen als jij.

     Dorpsgek?

     Heb liever dat jij dat zegt, dat iemand die er echt toe doet.

     1. Joop Klepzeikert

      @DeBruijn: Je hebt 24/7 de tijd. Uitkeringsparasiet.

   5. Rien Noppen

    Ik zie dat de bron niet kan worden geleverd.
    Niet zo raar, het verhaal slaat nergens op.

    1. Joop Klepzeikert

     @Trol Rien: Deze link had ik al onder een ander stuk gegeven, maar die wil jij uiteraard niet zien, dus blijf je door trollen.
     Hier nog een keer dan: quillette.com/2018/03/10/psychology-progressive-hostility/

    2. Joop Klepzeikert

     En hier heb je het hele onderzoek in pdf formaat: www-bcf.usc.edu/~jessegra/papers/GrahamHaidtNosek.2009.Moral%20foundations%20of%20liberals%20and%20conservatives.JPSP.pdf

     Even http:// voor de link plakken anders kun je het nog niet vinden.

    3. Sealgaire

     Het is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

 8. Joop Klepzeikert

  “De leider van de Ierse sociaaldemocratische partij” zegt al genoeg. Die willen kosten wat het kost alles naar de kloten helpen. Dat is de PvdAllah van Ierland.

 9. Vraagtekentje

  Volgens mij heeft hij al wat meer beloofd, misschien kijken naar wat hij heeft gedaan/doet.

 10. Meriadoc Brandebok

  Als Ierland netjes de contributie betaalt financiert zij haar eigen public housing, me dunkt.

  1. Niet L niet R

   Had de intelligence van je hoger ingeschat, je weet ook wie daar mede voor op moet draaien, o.a. ons land!

  2. edoc431

   Waarom dan aan de eu betalen als je het zelf al kan dombo

  3. Sealgaire

   Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waarde oordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 11. Niet L niet R

  Onbegrijpelijk dat van uit zijn partij geen maatregelen genomen worden, waarschijnlijk met het zelfde soort overgoten!
  En dit kan allemaal in de EU triest maar waar, hoop dat de kiezer wakker is geworden en niet op die linkse elite gaat stemmen!

 12. Michael M

  Hou het systeem tegen in Brussel. Laat die figuren niet het baasje spelen met onze miljarden. Timmermans is de weg kwijt. Hij zwemt en verdrinkt in zijn geld en gebruikt dit alsof de hele wereld rijk is. Stem op 23 mei en zorg ervoor dat uw toekomst en ook de toekomst van de volgende generaties veilig zijn uit het graaicultuur en machtscultuur in Brussel, want hierdoor zou wel eens door dat groter en groter Europa een oorlogje uitlokken tegenover andere grote landen. Stop Timmermans en de geldwolven!!!

 13. bejaarde

  Hij mist alleen nog dat witte mutsje, zoals moslims, met zo’n baard en snor (gatverdegatver) en hij is al super voorbereid om tussen de imams niet meer op te vallen. Volgegeten en een uitgestreken socialistisch(communistische) uitstraling. Bah bah

 14. Vrijedenkert

  Huisvesting is geen EU aangelegenheid en een gesjeesde salonsocialist als EU-voorzitter die hier EU gelden voor beschikbaar wil stellen is volledig illegaal!

 15. C.A.Barstow

  Schrans Timmerfrans is volgevreten rooie idioot.
  Het is te hopen dat de Ieren er nog op tijd achter komen,
  dat zij door deze smerige vette landverrader bedonderd worden.

 16. Kapitein Haddock

  Timmermans, 5 jaar geleden: “ik zal zorgen dat de bureaucratie in Brussel daalt!”
  Klopt voor 100%: zonder vergaderingen, zonder commissies werd in 30 seconden beslist dat voor 3 miljoen servies aangeschaft moet worden, t.b.v. restaurant Euro-parlementariers!
  Na een nacht nadenken besloten om de pensioenen van de Euro-parlementariers te VERHOGEN!
  En de rest van de regels? +/- duizend commissies ( levert extra geld op!!!!!!) zijn inmiddels gebouwd. 90% is alweer afgeschaft! ( maar de centjes zijn binnen).
  Ja……ja…….Timmermans, zelfs door eigen partij, PVDA, niet aangesproken.
  Dus stemmers, we weten hoe de hazen lopen: ikke, ikke, ikke, m.n. linkse schreeuwers!

 17. poldi

  Elsevier
  =========
  Eurosceptici aan kop in VK, Frankrijk, Italië (en Nederland?)

  Met nog tien dagen tot de Europese verkiezingen, lijkt het erop dat de christendemocratische Europese Volkspartij (EVP) opnieuw de grootste fractie in het Europees Parlement zal worden. Toch rukken eurosceptische partijen in tal van landen op. In Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk worden ze mogelijk zelfs de grootste, in Nederland is Forum voor Democratie kansrijk.

  EEN PRIMA ONTWIKKELING !

 18. logisch denken

  Verrassend dat steun onder elkaar zelf is toegestaan als men openlijk corrupt is. Rientje is vast trots op zijn gevolg en dat verrast mij in het geheel niet

 19. Pescador

  die landverader mogen ze van mij in de sloot goien

 20. jorisxl

  Dat gekke linkse kereltje komt uit een klein links partijtje PvdA zou eigenlijk verboden moeten worden dat Timmermans mannetje het is een rascistische landverradertje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.