Extreemrechtse verdachte aangehouden voor moord Duitse politicus Walter Lübcke

De zaak rondom de moord op Duitse CDU-politicus Walter Lübcke heeft mogelijk een einde gekregen. De eerdere verdachte werd vorige week vrijgelaten en nu is er iemand opgepakt die ook een DNA-match heeft. Het betreft een 45-jarige man uit Kassel, die banden zou hebben met extreemrechtse groeperingen. Dat meldt het AD.

Walter Lübcke werd twee weken geleden op het terras van zijn eigen woning omgebracht met een schot door het hoofd. De kogel werd van dichtbij afgevuurd. De politie begon een ware klopjacht en schakelde ook de Duitse Opsporing Verzocht in: Aktenzeichen XY… ungelöst.

Media wijzen naar extreemrechts
Duitse media melden op basis van eigen bronnen dat de man banden zou hebben met extreemrechtse groeperingen. De Duitse politie doet nog geen uitspraken over de achtergrond van de verdachte. Nieuwsblad Bild meldt dat er een DNA-match is tussen de sporen op de kleding van Lübcke en de verdachte. Eveneens zou zijn DNA al opgeslagen zijn in de Duitse DNA-databank.

Bedreigingen vanuit extreemrechts
Hoewel Lübcke in het verleden diverse keren is bedreigd door rechtsextremisten, gaf de politie al vrij snel tijdens het onderzoek aan daar tot dusver geen aanwijzingen voor te hebben gevonden. Over de redenen voor die bedreigingen werd lange tijd gespeculeerd. In 2015 maakte hij duidelijk dat hij achter zijn partijleider Angela Merkel stond tijdens de Wir schaffen das-discussie over migranten. Ook tegenover Pegida zei hij:

‘Je moet opkomen voor je idealen. Eenieder die die idealen niet deelt, is vrij om het land te verlaten.’

Was het extreemrechts?
Dat vonden rechtsextremisten natuurlijk niet zo leuk. Toch stond hij verder niet bekend als een oproerkraaier die graag in de spotlight stond. Het is daarom ook nogal vreemd dat hij daar vier jaar later voor zou worden vermoord. Het zou natuurlijk gewoon heel goed kunnen. Er moet echter wel bij worden opgemerkt dat, zowel de Duitse politie als de media, er nogal een handje van hebben om extreemrechts van alles in de schoenen te schuiven. Waardoor het (vooral in misdaadstatistieken) een soort containerbegrip is geworden vergelijkbaar met ‘overige’. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de bronnen van de Duitse media en het motief van de dader, hoe aannemelijk het ook allemaal lijkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Lao Tse

  Ik waarschuwde hier al vaker voor het gevaar van extreem-rechts, een grotere bedreiging voor de veiligheid dan islamterrorisme en zeker groter dan extreem-links die wel roept maar zelden doet.

  1. logisch denken

   Ik waarschuwde hier al vaker voor het gevaar van extreem-links, wie vermoorde van gogh en fortuyn aartsleugenaar. Een islam terrorist en een linkse milieu activist. Heeft u een voorbeeld van een moord door iemand van extreem rechts in Nederland of praat je gewoon poep zoals altijd ?

   1. Peter Oudshoorn

    Ja logisch denken: Lao praat peop, zoals altijd. Hij zit opgesloten in zijn eigen verkokerde en rigide waandenkbeelden en heeft het contact met de realiteit lang geleden verloren.

    Ik durf er heel wat onder te verwedden dat nu omwille van propaganda-overwegingen luidkeels wordt verkondigd dat de verdachte uit ‘extreem rechtste’ hoek komt maar over drie weken op pagina 14 van de krant rechts onderaan een vijfregelig berichtje staat dat de dader toch uit het extreem linkse kamp komt.

    Zo maalt links immers altijd.

    1. Lao Tse

     “Ik durf er heel wat onder te verwedden dat nu omwille van propaganda-overwegingen luidkeels wordt verkondigd dat de verdachte uit ‘extreem rechtste’ hoek komt maar over drie weken op pagina 14 van de krant rechts onderaan een vijfregelig berichtje staat dat de dader toch uit het extreem linkse kamp komt.”

     Die weddenschap staat, Peter.

     Wat is je inzet? Kistje wijn?

    2. Lao Tse

     Inmiddels staat vast dat Lubcke is vermoord door een rechts-extremist.

     Oudshoorn zat er dus weer eens naast.

     1. Lao Tse

      Wil Oudshoorn niet weten waar het kistje wijn naar toe moet?

     2. Hans Brusselmans

      Naar de L.A.A.N. van P.O.O.T. zeker…..

     3. Lao Tse

      Nee, ik vind dat ik de wijn heb verdiend, Hans.

     4. Hans Brusselmans

      Nou dan klopt het toch, jij woont daar 100% op zeker.

     5. Sealgaire

      Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten.

     6. Lao Tse

      Nee, Hans, daar woont de man die je seksuele avances heeft afgewezen. Laat het een keer los, er zijn toch meer leuke mannen?

     7. Hans Brusselmans

      Nee smerige klootzak, ondanks al je laffe ontkenningen woon jij daar, gewoon even googlen:

      ‘de kunst van het niet doorsnijden’

     8. Lao Tse

      Ik sta heel tolerant tegenover homoseksualiteit, Hans, en ik wens je een fijne vriend toe. Laat die man in Den Haag los. Misschien is die gewoon met een vrouw getrouwd.

     9. Hans Brusselmans

      Van dat wijf van je heb ik ook eens een foto gezien, de katten blazen ernaar W.I.M.

     10. Lao Tse

      Vermoedde ik al, Hans, de man die je begeert is dus heteroseksueel.

      Laat los, kerel, deze zelfkwelling leidt nergens toe.

     11. Sealgaire

      Blablabla blaaskaak, pisvlek en vette speklap.

     12. Hans Brusselmans

      Lachen, W.I.M denkt me op de kast te krijgen met zijn hilarische insinuaties, je staat volkomen geopenbaard op die site met naam adres en tel. nr W.I.M. ondanks je laffe pogingen om je er onderuit te wurmen weet een ieder die even googled hoe je eruit ziet, waar je woont en waar je werkt, lul…..

     13. Sealgaire

      LOL

     14. Lao Tse

      Ik weet zeker dat jij ook eens geluk gaat vinden, Hans, zelfs in een gat als Rockanje.

      🙂

     15. Hans Brusselmans

      Trakteer ons nog eens op een linkje naar ‘de Correspondent’ dombo……

     16. Lao Tse

      Wonen er geen leuke mannen in Rockanje?

     17. Hans Brusselmans

      Ik zal die kop van je zo eens op een homo website plaatsen met je naam, tel,nr en adres erbij, hoe vind je die W.I.M?

     18. Lao Tse

      In Oudorp misschien?

     19. Sealgaire

      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. En vooral tiktaktiktaktiktak.

     20. Peter Oudshoorn

      Ach Lao, ik krijg nog steeds een kistje wijn van jou. Weet je dat niet meer? We hadden gewed dat Trump de verkiezingen zou winnen en ik won! Jij verloor dus. Maar wijn heb ik nooit van je ontvangen.

      Over een maand of zo kijken we of deze verdachte inderdaad nog steeds uit extreemrechtse hoek komt, of dat de terminologie inmiddels al weer is afgezwakt.

      Ik heb trouwens liever goede Belgische biertjes, dan smerige maagzuurwijn.

     21. Lao Tse

      Oké, Peter, dan staan we weer quitte.

      Dat de dader van extreem-rechtse snit is staat inmiddels overigens vast.

     22. Sealgaire

      peter die de pisvlek groter maakt, hahahahaha hilarisch gewoon. 🙂

   2. ZiggyStardust

    Vergeet de aanslag op Janmaat niet waardoor zijn vrouw in een rolstoel belandde. Zijn vrouw ging ook de politiek in, en zij kreeg een plaats in de kamer die met rolstoel vrijwel ontoegankelijk was.

   3. Beukman

    Ik waarschuw voor het gevaar van extremisten. Of je nou linksom of rechtsom wordt neergelegd, het effect is hetzelfde, maar de dader is zeker weten een extremist (of gewoon mesjogge).

    1. logisch denken

     Quote
     Beukman 2 minuten ago Beantwoorden
     Ik waarschuw voor het gevaar van extremisten. Of je nou linksom of rechtsom wordt neergelegd, het effect is hetzelfde, maar de dader is zeker weten een extremist (of gewoon mesjogge).
     end

     Gevaar van rechts heb ik nog steeds niet waargenomen. Lijken gemaakt door links wel.

     1. EU kok

      Quote : Gevaar van rechts heb ik nog steeds niet waargenomen. Lijken gemaakt door links wel.
      .
      Uw neus begint tegen het beeldscherm aan te tikken.

     2. Beukman

      @Denk
      Als jij nog geen gevaar van rechts hebt waargenomen, dan kan dat alleen maar betekenen dat je je kop in het zand houdt.
      Er worden hier moskeeën bekogeld en moslims geïntimideerd met afgesneden varkenskoppen en onthoofdingscompilaties, vertoond in het openbaar op een groot doek.
      Moslima’s worden lastiggevallen en hun hoofddoeken afgetrokken.
      Met enige regelmaat richt een rechts-extremist een slachting aan onder joden en onder moslims. In de VS, maar ook hier in Europa.
      De “beroemdste” heet Breivik, ooit van gehoord? Het enige dat hij deed, was de consequenties van de gore praatjes die onder meer op DDS te lezen vallen, in praktijk brengen.

      Nogmaals, ik maak geen onderscheid tussen links-extremisten en rechts-extremisten, ik maak onderscheid tussen gematigde en extremistische lieden. Wat kan het probleem zijn om extremisme zonder voorbehoud te veroordelen? Leg me dat eens uit.

      Nou de groeten. Ik ga nog even van het mooie weer genieten.

     3. ZiggyStardust

      @Beukman, wie sneden die hoofden dan af in die onthoofdingsvideos? Wie gingen er juigend de straat op na de aanslagen op de twin towers, de Bataclan, manchester arena etc.? Welterusten meneer Beukman, en geniet nog van het mooie weer. Laat de werkelijkheid het droombeeld dat je hebt absoluut niet vertroebelen. Ik ga zo nog een aflevering van de troetelbeertjes kijken en daarna een van my little pony, want ik ben er ook wel klaar mee.

     4. Lao Tse

      Extremisme is altijd verwerpelijk, Beukman, maar de feiten zijn dat extreem-rechts in Europa honderden dodelijke slachtoffers maakte en extreem-links beduidend minder.

      Hier worden de oorlogsslachtoffers in de (burger)oorlogen in het Midden Oosten voor het gemak op conto van extreem-links geschreven. Dat is zowel dom als leugenachtig.

     5. ZiggyStardust

      Luister even filosoof Lao Tse, beukman begint over onthoofdingsvideos. Ik schrijf deze niet toe aan extreem links, maar aan de islam. En dat weet je dondersgoed.

     6. logisch denken

      we spreken hier over Nederlandse politiek dombo. Wre hebben over rechts in rechtse politiek in Nederland. Walgelijk figuur ben je

     7. logisch denken

      Beukman 2 uur ago
      @Denk
      Als jij nog geen gevaar van rechts hebt waargenomen, dan kan dat alleen maar betekenen dat je je kop in het zand houdt.
      Er worden hier moskeeën bekogeld en moslims geïntimideerd met afgesneden varkenskoppen en onthoofdingscompilaties, vertoond in het openbaar op een groot doek.
      Moslima’s worden lastiggevallen en hun hoofddoeken afgetrokken.
      Met enige regelmaat richt een rechts-extremist een slachting aan onder joden en onder moslims. In de VS, maar ook hier in Europa.
      De “beroemdste” heet Breivik, ooit van gehoord? Het enige dat hij deed, was de consequenties van de gore praatjes die onder meer op DDS te lezen vallen, in praktijk brengen.
      =========================================

      * Een varkenskop aan een hek is geen mes in je buik zoals bij Theo v Gogh
      *Een varkenskop aan het hek is geen kogels in je lijf , Pim Fortuyn.

      Brevik woont niet in Nederland en heeft geen enkele band met de politiek alhier. Je voorbeelden zijn kwetsend jegens de overledenen en hun familie.

      Er is in Nederland geen levens bedreigend activisme uit rechtse hoek. Wat zou het fijn zijn als de linkse kerk zich eens beperkt tot de feiten in plaats van hun grote duim.

     8. Beukman

      We hebben het helemaal niet over Nederland in het bijzonder, @Denk. Deze draad gaat notabene over Duitsland.
      Verder heb ik voorbeelden gegeven van Nederlandse moslims die worden geïntimideerd en bedreigd, en ze fysiek worden aangepakt. Dat valt gewoon onder geweld.

      En Breivik? die trekt de consequenties van de baggerverhalen over moslims die ook hier op DDS regelmatig te lezen zijn.
      Oja, en sodemieter op met je “Je voorbeelden zijn kwetsend jegens de overledenen en hun familie.”. Of ken jij Noren die hier meelezen? En zoja: waarom zou het voor hen kwetsend zijn om te lezen dat hun naasten zijn vermoord door een rechts-extremist?

     9. Beukman

      @Ziggy
      Goed zo, je bevestigt mijn punt. Die hoofden werden afgesneden door extremisten. Die extremisten hebben niets te maken met de vreedzame moslims die nu worden lastiggevallen door een imbeciele rechts-extremist Wagensveld, de knaap met de varkenskoppen, de lul die snuffmovies compileert van moordfilmpjes.

     10. Beukman

      Het gaat mij om het principe, @Lao. Extremisme is verwerpelijk, of het nou van links komt of van rechts.
      Ik vind het vermakelijk en tragisch tegelijk dat geen van de heren in staat blijkt om elke vorm van extremisme zonder omhaal van woorden te veroordelen.

     11. logisch denken

      @beukman

      Ik stel nu vast dat je geen enkel voorbeeld van rechts geweld kan benoemen in Nederland. We hebben twee linkse moorden maar geen enkel rechts geweld.

      We hebben wel rechts nationalistische turken die de politie bekogelen met stenen omdat er mensen lopen die een pamfletje uitdelen.

      Linkse fascisten hebben we wel. Bij elke demonstratie met vergunning van bijvoorbeeld Pegida verstoren linkse fascisten met grof geweld een vreedzame demonstratie.

      Je kan dus 1000 woorden opschrijven maar ik wil voorbeelden van rechts geweld in Nederland daar gaat het over en verder niets.

     12. Beukman

      Nogmaals @Denk, 1) We hebben het niet over Nederland alleen. 2) Ik heb wel degelijk voorbeelden gegeven van extreem-rechts geweld in Nederland. En 3) Dat valt dan nogal mee he, 2 doden in Nederland door politiek gemotiveerd geweld in de laatste 100 jaar of zo, en waarvan hooguit 1 van de daders extreem-links zou kunnen worden genoemd, met enige slagen om de arm? En voor die twee moorden wil jij een hele hoop mensen verantwoordelijk stellen die er niks mee te maken hadden?

      Je krijgt het echt niet uit je strot he, om alle geweld te veroordelen, dus ook extreem-rechts geweld, waar dan ook ter wereld?

     13. logisch denken

      ik kan niet iets veroordelen als het er niet is.

      Je hebt 15 reacties lang de kans gehad 1 voorbeeld te geven maar je faalt schromelijk. Er ius geen geen rechts geweld in Nederland. Links geweld wel met helaas twee dodelijke slachtoffers. U bent de zwakste schakel , goodbye

  2. ZiggyStardust

   Extreem rechts is extreem gedachtengoed, maar hun daden zijn verwaarloosbaar bij de duizenden slachtoffers die moslims hebben gemaakt in Europa de afgelopen 20 jaar.
   Anders Breivik was de grootste extreem rechtse gek die veel slachtoffers heeft gemaakt. Het zijn meestal eenlingen in extreemrechtse hoek, in tegenstelling tot IS of moslim grooming gangs in Engeland en Finland die hele samenlevingen ontwrichten. Niet alleen is er een groot verschil in het aantal slachtoffers, ook is er een groot verschil in het aantal aanslagen. Door groeiend islamitisch antisemitisme in Europa kiezen ook steeds meer joden er voor om te verhuizen naar Israël. Een joods restaurant, Ha Carmel, in Amsterdam is bijna dagelijks slachtoffer van bespuugde ramen, nadat eerder een Syriër daar alle ramen insloeg. Het zal wel zijn omdat het jouw religie is waarschijnlijk, de islam, waarom je hem altijd zo verdedigt, maar het wordt toch echt eens tijd dat je je ogen opent. Dom ben je niet volgens mij, dus met een beetje onderzoek kun je er vrij snel achter komen wat de stand van zaken is. Op dit moment is trouwens 80% van de mensen die op religieuze gronden vervolgd worden in de wereld christen. Denk daar maar eens over na.

   1. Lao Tse

    Ziggy, je weet niet waarover je praat.

    htt*://ww*.volkskrant.nl/mensen/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~bf03bbdf/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

    1. Peter Oudshoorn

     Ik dacht al: waar blijft malle Rien met dat al vele malen ontkrachte stuk uit de Volkskrant waar hij al 332 keer hier op DDS een link naar heeft geplaatst.

     Het grote nadeel van achterlijke trollen als Dopper is dat je 331 keer kunt aantonen dat hetgeen hij roept baarlijke nonsens of flagrante leugens zijn – het maakt niet uit. Voor de 332ste keer zal de perpetuum mobile hetzelfde roepen. Want trollen is zijn enige missie en behoefte.

     Mongoloide dropveter, krijg toch eens een hartverzakking.

     1. Lao Tse

      Het stuk is nooit, ontkracht, Oudshoorn, en dat weet je donders goed.
      Er is enige discussie over de registratie van de moorden (sommige restcategorieën werden automatisch op conto van extreem-rechts geschreven) maar dat het overgrote deel van deze moorden door extreem-rechts werd gepleegd staat niet ter discussie.

      De hysterische toonzetting van je reactie bewijst overigens dat je weet dat je fout zit.

     2. Sealgaire

      Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

    2. ZiggyStardust

     Daar ben ik bekend mee, ik schreef daarstraks een heel stuk, ook over de kebabmoorden en de aanslagen met brandbommen in Rostock in de jaren 90. In Duitsland is het gevaar van extreem rechts en extreem links veel groter dan in Nederland. Zoals gezegd schreef ik een heel stuk, maar vanwege 1 woord verdween mijn reactie in het niets. Geen zin om het opnieuw te typen.

    3. logisch denken

     kom nou is met namen van die rechtse moordenaars. De namen van de moslim en de linkse activist heb je al honderd keer gehad. Je blijft inhoudsloos poep praten . Links grossiert in oneigenlijke argumenten en leugens das wel duidelijk

  3. edoc431

   Je waarschuwd maar een eind weg jouw geluk interesseert hier helemaal niemand h.u/tten get a live je obsessie Voor DDS is ziekelijk ZOEK HULP

  4. Brazil

   Het gevaar komt inderdaad uit extreemrechtse hoek, zie al die aanslagen die de laatste tijd worden gepleegd door
   extreemrechts tuig.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. ZiggyStardust

    Er wordt er ook weer eentje wakker hoor. Pleur toch op man.

   2. logisch denken

    quote
    Brazil 18 minuten ago Beantwoorden
    Het gevaar komt inderdaad uit extreemrechtse hoek, zie al die aanslagen die de laatste tijd worden gepleegd door
    extreemrechts tuig.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂
    END

    Ja schande he die rellende turken tegen die agenten. Het land uitschoppen dat rechtse nationalistische tuig.

  5. peetjoh. k

   Pleur jij maar op naar je eigen land. En neem al je immigratie verkrachters en moordenaars en dieven maar mee. Dan kan extreem rechts weer ondergronds

  6. Henk Albarda

   Ik heb zojuist het bewijs van het omdraaien van feiten van u bij dit artikel geplaatst. Eerst nadenken, eerst onderzoek plegen, eerst analyseren, voor domme, foute, links populistische raaskal verhalen hier te plaatsen.

  7. Roughwood

   Tsetse vlieg heeft natuurlijk nog nooit gehoord van Ponto, Schleyer, Buback, Beckurts, Herrhausen, Moro, Hunt, Tarantelli, Conti, Giorgieri, Ruffilli, D’Antona, Biagi, Manzanas, Carrero Blanco, Zamarreno, Lluch, Carrasco etc. Is onwelgevallige realiteit nietwaar?

 2. Jumping

  Duitsland / Nederland wie gelooft nog in een objectieve rechtsgang.
  De Linkse Demonicerende Wegkijkclub zal zegevieren.

  1. Janna47

   @Jumping
   Klopt. Zoals hier ook het geval is, is het in Duitsland ook zo dat altijd eerst extreem rechts schuldig is. Haha! En vooral ook extreem, niet gewoon rechts, nee, extreem rechts. Iets anders kunnen ze kennelijk niet bedenken. Een beperkt vocabulaire houden ze er op na. Incompetentie zullen we maar zeggen.
   Als je maar vaak genoeg iets voor gehouden wordt, dan geloof je het uiteindelijk wel.
   Sneu en jammer, die domheid. Maar zo gaat het hier ook. Het domme volk gelooft alles.

 3. Confucius

  Dat is lekker dan.

  Je land volpompen met islamisten en wanneer de autochtone bevolking daar tegen protesteert krijgen die het advies dat ze vrij zijn om geheel vrijwillig Duitsland te verlaten.

  De wereld op z’n kop.

 4. fusilier

  Laat je niks wijsmaken, de R.A.F is nog steeds springlevend. En zaaien dood en verderf. Ook hier in Nederland weten wij inmiddels dat de kogel van links kwam.

  1. ZiggyStardust

   Ik schreef net een heel stuk over o.a. de RAF en hun steun aan de aanslagplegers tijdens de olympische spelen in München. Ook over het verband tussen criminelen, moskeeen en terroristische organisaties. Maar ik gebruikte het woord d r u g s en toen werd mijn reactie niet geplaatst. Ga het hele verhaal niet opnieuw typen.

 5. Kim Verlouw

  Een gezond mens heeft het niet over wat erger is, extreem links of extreem rechts. Een gezond mens komt altijd voor de vrijheid op en zal altijd extreem links of extreem rechts veroordelen.

  Ook de islam hoor je te veroordelen, anders ben je gewoon hypocriet.

  Zo makkelijk is het, iedereen die daar selectief in is, is een dwaas.

  1. EU kok

   Amerikaanse ex-kardinaal definitief uit priesters-ambt gezet wegens seksueel misbruik
   .
   Bij deze veroordeel ik het Rooms Katholieke geloof en al haar aanhangers.

   1. ZiggyStardust

    Want in het christendom is het normaal dat je kinderen misbruikt? Staat het ook in de bijbel dat je seks mag hebben met 9 jarige meisjes? Dat je homo’s moet doden, andersgelovigen miet doden? Dat vrouwen minderwaardig zijn? Ik heb helemaal niets op met welke religie dan ook. Maar nog wel het minst met de islam. De islam is verantwoordelijk voor bijna alle terroristische aanslagen in de wereld, het wordt zelfs goedgekeurd in de Koran. Van het christendom uit is er in tegenstelling tot vroeger nauwelijks nog gevaar. Maar de islam en het hindoeïsme spannen de kroon. We leven in 2019, we weten meer dan ooit, maar nog blijven mensen in sprookjesboeken en ruimtepapa’s geloven. De antivaxxbeweging kent ook een opleving. Steeds vaker uitbraken van ebola. Leef met het zwaard, sterf door het zwaard. Sukkels.

    1. EU kok

     Quote : Want in het christendom is het normaal dat je kinderen misbruikt?
     .
     Welnee Ziggy, komt daar helemaal niet voor.
     Allemaal verzinsels

     1. Lao Tse

      In de islam is dat ook niet normaal hoor.

     2. ZiggyStardust

      Iemand bekend met de dansende jongetjes verkleed als meisjes in Afghanistan misschien? Kindhuwelijken in de hele islamitische wereld? Aisha, 9 jaar oud? Weet je nog, die Turkse vrouwelijke minister van familiezaken die Nederland uitgezet werd en dat er toen rellen ontstonden in Rotterdam? Zij heeft een wet aangenomen dat als een minderjarig meisje verkracht wordt, dd dader aan zijn straf jan ontsnappen door met zijn slachtoffer te trouwen. Bah, bah, bah. Jullie weten het, kijken weg en praten het haast goed. Verachtelijk. En Lao Tse, het komt veel te veel voor in het christendom, maar wordt nergens goedgekeurd in de boeken. Fuck religie! Sterf!

     3. Lao Tse

      “Aisha, 9 jaar oud?”

      Aisha is een verzonnen legendarische figuur uit de zesde eeuw, Ziggy. Doe effe normaal, zou ik zeggen.

      In de Europese middeleeuwen (vele eeuwen later) werden kinderen van die leeftijd ook uitgehuwelijkt. Meen je dat dit een christelijk gebruik was?

     4. ZiggyStardust

      Lao Tse, zeg dat maar eens in het midden oosten dat aisha een sprookjesfiguur was. Maar, het feit blijft dat moslims geloven dat Mohammed haar trouwde toen zij 6 jaar oud was, en het huwelijk consumeerde toen zij 9 jaar oud was. Ook geloven moslims dat Mohammed aisha de Koran uit haar hoofd heeft laten leren, en dat zij degene is die het op papier heeft gezet. Ook geloven moslims dat Mohammed de perfecte man was, en trekken ze dus niets in twijfel, maar proberen ze zelfs aan dit ideaalbeeld te voldoen, wat het kindhuwelijk dus ook legitimeert.

     5. Lao Tse

      Er zijn weinig moslims die menen dat seksueel contact met een 9-jarig kind toelaatbaar is .

      Klamp je toch niet zo vast aan rare sprookjes.

     6. ZiggyStardust

      Lao Tse, ik interesseer me niet in het christendom van de middeleeuwen, ik leef in het hier en nu. Ik interesseer mezelf trouwens helemaal niet in het christendom. Verschrikkelijk dat dat in de middeleeuwen in het christendom gebeurde, gelukkig zijn ze wijzer geworden. Nu de islam nog, maar dat gaat lastiger worden. De bijbel is inmiddels verschillende malen herschreven, de Koran is nog steeds dezelfde als 1400 jaar geleden. Enige vooruitgang valt dus niet te verwachten.

     7. Lao Tse

      Ziggy, je maakt de denkfout om hedendaagse opvattingen over seks met kinderen (en ook zaken als homoseksualiteit, strafrecht of vrouwenrechten) te herleiden tot de geloofsinhoud van Bijbel of Koran. De geloofsinhoud van islam en christendom verklaart niets over het actuele gedrag van gelovigen. De overgrote meerderheid van de gelovigen laat zich niets gelegen liggen aan de voorschriften in Koran en Bijbel en op dit punt verschillen beide geloven ook weinig.

      Als orthodoxen of extremisten zich beroepen op Bijbel of Koran doen ze dat om een legitimatie te vinden voor iets wat ze zich zelf al hadden voorgenomen.

     8. Sealgaire

      Ziggy doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’. Geeft mij een goed gevoel.

    2. Beukman

     @Ziggy
     Er zijn christelijke landen waar homo’s door de staat worden doodgemaakt omdat dat in het Oude Testament staat. Ga je nu het christendom de schuld geven, óf ben je wijzer, en zeg je: een stelletje homofobe macho’s mannetjes hebben in de bijbel een excuus gevonden om homo’s af te slachten?

 6. fusilier

  E.u kok.Dat heeft toch niks met fietsen te maken?

  1. EU kok

   Ik tracht noch hypocriet noch selectief te zijn.

 7. Kapitein Haddock

  Beukman/Noppie, etc,.

  ” Als jij nog geen gevaar van rechts hebt waargenomen, dan kan dat alleen maar betekenen dat je je kop in het zand houdt.
  Er worden hier moskeeën bekogeld en moslims geïntimideerd met afgesneden varkenskoppen en onthoofdingscompilaties, vertoond in het openbaar op een groot doek.
  Moslima’s worden lastiggevallen en hun hoofddoeken afgetrokken.
  Met enige regelmaat richt een rechts-extremist een slachting aan onder joden en onder moslims. In de VS, maar ook hier in Europa.
  De “beroemdste” heet Breivik, ooit van gehoord? Het enige dat hij deed, was de consequenties van de gore praatjes die onder meer op DDS te lezen vallen, in praktijk brengen.

  Nogmaals, ik maak geen onderscheid tussen links-extremisten en rechts-extremisten, ik maak onderscheid tussen gematigde en extremistische lieden. Wat kan het probleem zijn om extremisme zonder voorbehoud te veroordelen? Leg me dat eens uit.

  Nou de groeten. Ik ga nog even van het mooie weer genieten……….!”

  Zo,
  wat wil je nu zeggen?
  Dat het in jouw ogen normaal is dat een Nederlander niets mag zeggen/doen/ tegen agressieve criminelen uitkering-trekkers en met haat aan de Nederlanders?
  En je haalt Brevik aan?
  Parijs, Twin-towers, Madris, Londen en wat te denken van ISIS????????????? Of waren dit Westerse daders?
  Ga lekker toekomstig Islamitisch PVDA/DENK stemmen!
  Feitelijk ben je nog erger dan een NSB’er!

  1. Beukman

   @Haddock probeert het maar weer eens met een hullie-doen-het-ookje.
   Prima knul. Dat was nl mijn punt: alle extremisten zijn een pot nat, of ze nou links zijn of rechts.

 8. tonna

  De meerderheid van de Duitse bevolking die de idealen van Walter Lübcke niet deelt, is vrij om het land te verlaten!
  Walter Lübcke is wijlen,maar niettemin een arrogante linkse uitspraak van hem!
  Iemand heeft hem dat duidelijk kwalijk genomen?

 9. Kapitein Haddock

  Reactie op Beukman/Noppie

  Mijn reactie is na de regel:
  =Ik ga nog even van het mooie weer genieten=
  Mijn reactie:
  ” Zo,..enzovoort”

 10. Sprookjesfiguur

  Jan wil geen multiculturele samenleving, zijn buurman wel. Jan wil geen profiterende migrant, zijn buurman wel. Jan wil geen moslims in zijn wijk, zijn buurman wel. Jan wil geen Arabische muziek aanhoren, zijn buurman wel.
  Nu is de helft van de wijk allochtoon, zijn buurman is verhuisd. Jan’s nieuwe buurman is een Turk.

  Jan heeft geen geld om te verhuizen. Maar Jan mag niet boos worden.

  1. Kapitein Haddock

   Sprookjesfiguur

   Je hebt gelijk!
   Maar in de buurten zoals op de linkse grachtengordel, bij de Hilversumse zakkenvullers en ZELFS bij GOEROE Yasser,
   laat staan de rest van linkse Gutmenschen, daar wonen GEEN criminele MAROKKANEN of ander allochtonen!

   1. Sprookjesfiguur

    @Kapitein

    Klopt. Ik vind het best dat er Nederlanders zijn die dit willen, maar ga er dan lekker zelf tussen wonen. Maar verplicht dat een andersdenkende niet, vooral niet als je het zelf niet doet. Hypocrisie ten top.

 11. Henk Albarda

  De Duitse politie heeft moeten toegeven dat ieder anti-semitisch incident waarbij de bron niet bewezen is, het incident ZONDER bewijs AUTOMATiSCH op rechts extremisme wordt ingeschreven.
  Een ‘veilige’ duits-joodse enquete heeft zonder enige twijfel aangetoond dat ruim 40 % van de anti-semitische incidenten een moslim bron heeft, meer dan 20 % een links extremistische bron en minder dan 20 % een rechts extremisme bron.
  In de Duitse reactie staat bovendien dat de persoon MOGELIJK banden met rechts extremisme heeft. Wederom geen bewijs, dus rechts extremisme.
  En op z’n links populistisch, immers volgens d66 zijn Wilders en Baudet schuldig aan de aanslag in N-Zeeland, heeft deze Walter Lubcke de historische stommiteit van merkel in 2015 volledig gesteund. Op dat moment waren diverse CDU ministers het volkomen oneens met merkel. De aanslag op deze CDU links populist kan dus van alle kanten zijn gekomen.

 12. Henk Albarda

  Een zijstap die niet gerelateerd is aan CDU links populist en waarschijnlijk evangelist Walter Lubcke.
  Het grootste misbruik schandaal door moslims van deels minderjarige vrouwen speelde en speelt zich af in de regio Telford en Rotherham in de ‘islamtische republiek’ Engeland, bewezen al sinds eind jaren negentig. De engelse rechter in de zaak heeft uit angst voor represailles door moslims die hele zaak maximaal doodgezwegen en een publiciteits verbod opgelegd aan de media. Wonderlijk, waar ieder misbruik schandaal door de anglicaanse kerk wordt opgeblazen tot krankzinnige proportities, wordt een misbruik schandaal door moslims op veel grotere schaal doodgezwegen.
  Verdwaalde sukkels hier die proberen rechts maximaal de schuld te geven, doe onderzoek en accepteer de waarheid eens zoals die is, ipv standaard de feiten 180 * te draaien.

  1. Beukman

   Ik constateer dat jij de discussie 180 graden probeert af te leiden van het onderwerp, @Henk. Waarom begin je niet meteen ook over klimaatverandering, of over de kindhuwelijken in de VS, of voor mijn part over vrouwenvoetbal?

   1. Sealgaire

    Ik constateer dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt.

    1. Beukman

     Nou @Henk, wat een aanbeveling om steun te krijgen van de grootste trol die er op DDS rondkruipt!

   2. Top

    Kolere zeg! Wat ben jij eigenlijk een diep triest figuur. De gehele dag en zo ook te zien, nacht, hier je verbijsterende domheid etaleren. Is er nu echt niemand, die maar iets om je geeft? Ach ja, de vraag stellen, is hem beatwoorden. GET A LIVE!

 13. Matig rechts

  Extreem rechts of links.
  Het zijn beide geestelijke gestoorden, dit totaal de realiteit kwijt zijn

 14. Kees

  Een lintje zou op zijn plaats zijn.

 15. logisch denken

  Na het lezen van alle 70 berichten kunnen we het volgende concluderen,
  1. De twee linkse moorden heeft men niet kunnen ontkrachten.
  2. Rechts geweld is in Nederland niet aangetoond c.q met naaam en toenaam genoemd zodat rechts geen gevaar vormt in Nederland.
  3. In de islam worden meisjes van 12 uitgehuwelijkt en niet van 8. De profeet houdt van een groen blaadje
  4. Links mag volgens sommige met geweld betogingen verstoren want rechts tuig moet gestopt worden.

  We kunnen dus concluderen dat de linker flank geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden en zich openlijk uitspreekt om rechts te stoppen. Hypocriet genoeg durft men niet te bevestigen dat men geweld goedkeurt maar afkeuren doen we het ook niet. Men blijft herhalen dat we alle geweld van links en rechts moeten afkeuren terwijl er geen rechts geweld is in Nederland.

 16. logisch denken

  QUOTE
  Lao Tse 10 minuten ago
  Nee, ik vind dat ik de wijn heb verdiend, Hans.
  END

  Jij vindt
  heb verdiend

  Wederom twee gedachten gestoeld op niets. Jij vindt heel veel op dit forum voornamelijk ziekelijk vergelijkingen met WO II en verdiend heb je niets. Je hebt 0,000 inspanning gedaan om een verdienste op te eisen.

  Dit geeft wel veel inzicht in je houding. Je bent een echte leegzuiger die met oneigenlijke argumentatie , leugens en bedrog jezelf probeert te verrijken. U heeft uw roeping gemist , het torentje had van u kunnen zijn. U voldoet aan alle criteria voor bewoning

 17. Heras

  Ik houd er rekening mee, dat extreem rechts de schuld krijgt maar dat de aanval door links gedaan is. Is vaker voorgekomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.