Filmpje! Baudet eist indexeren pensioenen, AOW fixeren op 66 en AOW ALTIJD na 40 jaar zwaar werk

En volgens de Forum voor Democratie-leider kan dit allemaal prima betaald worden.

Onlangs mocht Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zijn collegae in de Tweede Kamer toespreken over zijn ideeën over ouderen en hun inkomen. Zijn plannen klinken veel bejaarden ongetwijfeld bijzonder heugelijk in de oren: hij en FVD willen “de pensioenen weer indexeren, de AOW fixeren op 66 en altijd AOW na 40 jaar zwaar werk.”

VVD’ers zullen daar ongetwijfeld op antwoorden door te stellen dat dit soort regelingen binnenkort — en eigenlijk nu al — volstrekt onbetaalbaar zijn. De bevolking wordt steeds ouder, er moet ingegrepen worden om economische problemen te voorkomen. De pensioenleeftijd móét dus omhoog, de pensioenen kunnen niet geïndexeerd worden… en altijd AOW na 40 jaar “zwaar werk” kan óók niet. Heel vervelend, heel erg, heel jammer, maar het is niet anders.

Hoe dat allemaal wél betaald kan worden volgens Baudet en zijn partij? Simpel: door de rekenrente te verhogen naar het Europees gemiddelde van 2.1%. Met onze spaarpotten kan dit zonder meer, aldus FVD, wat de VVD en het CDA (ook die partij lijkt tegenwoordig fervent tegenstander te zijn van het zorgen voor ouderen) daar ook van denken:

Het klinkt in ieder geval heel goed — en het zal ongetwijfeld een potentiële stemmentrekker zijn voor FVD. Nu is het aan de VVD en het CDA om uit te leggen waarom Baudets verhaal niet klopt… of, als ze dat niet kunnen, om een draai van 180 graden te maken en zijn plannen te steunen. Want ja, dat hoort ook bij de politiek: als wordt aangetoond dat je fout zit je mening aanpassen. Of is dat een ouderwets concept?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. logisch denken

  Even in de keuken van de PVV gekeken ! De rekenrente op pensioen verplichtingen kan zeker omhoog want de fondsen boeren nog steeds gemiddeld 5 tot 6 % per jaar. De rente op spaartegoeden moeten omhoog want de banken vullen nu slechts de eigen zakken.

  Op zich zijn alle voorstellen haalbaar en makkelijk uitvoerbaar bij goede wil echter ik heb zo een idee dat ze liever sinterklaas blijven spelen over de grens. Vandaag vertrekt uit Brussel de boot naar Soedan met 50.000.000 euritjes. Uw geld wordt weggeven als water denk daar maar over na bij de volgende verkiezingen

 2. Dropje

  Ha ha, Thierry blijkt gewoon een onvervalste SOCIALIST te zijn
  Tel daar bij op zijn nationalisme en voilà…

  1. logisch denken

   directe concurrentie voor het linkse partijkartel ?

   1. Abn

    Er zit niet inhoudelijk niet zoveel verschil tussen links en rechts; beide willen de eigen arbeider aan zich binden door Sinterklaas te spelen. Ruif leegtrekken is erg populair stemmen trekken als er geen inhoudelijke boodschap meer in zit.

    Als de steiging van de levensverwachting niet net zo hard ging, zou dat rendement wel kunnen. Alternatieve oplossing, indexeren etc voor de oude vellen die ervoor willen tekenen, maar pensioen loopt dan van 65 tot 80, daarna op eigen benen staan.

 3. tonna

  Indexering pensioenen kan niet plaatsvinden!
  De illegalen huisvesting inclusief uitkeringen,hulp aan armtierige lidstaten,kosten milieu doelstellingen,afdrachten aan de EU,nemen een gigantische smak geld uit de begroting!

 4. Korporaal Monty

  “AOW fixeren op 66”

  Wie had ook alweer besloten om hier 67 van te maken?

  65 is een mooie leeftijd om te stoppen.

 5. Jumping

  Zet gewoon per direct, al die gelukszoekers uit de veilige landen, die geen enkel recht hebben op een verblijf in Nederland, de grens over.
  Stop met het weggeven van al dat zgn ontwikkelingsgeld en alle Nederlanders kunnen gewoon met 65 een AOW ontvangen.

  1. Bolkestein

   Zo is het maar net.

  2. bejaarde

   Of leg nu al wettelijk vast, dat alle nieuwkomers totaal geen rechten hebben op pensioen en AOW. Niet bijgedragen/betaald hebbende, betekent ook voor de native geen pensioen en alle jaren buiten de lands grenzen is korting op AOW. Welke partij durft zich hier hard voor te maken? (of ligt die maffe EU hier dwars?)

 6. Baron von Munchhausen

  Zeer juist Hr.Baudet.
  Het achterlijke invoeren van de rekenrente door Draghi ( ex-sjoemelaar Goldman-Sachs) en Dijsselbloem (PVDA) was/is niets anders dan Griekenland en Italie overeind te houden. In Nederland van harte toegejuicht door Klijnsma (PVDA)!
  Brussel blij!
  M.a.w. geldstromen naar deze landen.
  Wat in wezen uitgesteld loon is wordt geschrapt door de EU en van harte ondersteund door de Nederlandse regering!
  Dat de pensioenpotten in 10 jaar tijd gestegen zijn van 1000 MILJARD naar 1600 MILJARD is een “godsgeschenk” voor Brussel; kunnen ze op later tijdstip gaan graaien!
  Blij dat FvD zich (pensioenen) hier hard voor gaat maken: recht op eigen ingelegd geld!
  PS
  De “rekenrente” is niets meer en niets minder dan gelegaliseerde diefstal!

  1. Bolkestein

   Applaus. Terecht applaus.

  2. Confucius

   Zeer juist Hr. von Munchhausen.

   1. santiago

    Bloemen krijg je pas bij de finish.

  3. logisch denken

   correct geheel correct

   en door de truc met de rekenrente van mevrouw klijnsma lijkt het als of de fondsen de verplichtingen niet kunnen dragen. Het tegenovergestelde is waar , de potten lopen over

 7. Mars020

  Dat roepen normale mensen al jaren, maar links wil ons laten werken voor klaplopers uit Afrika. Dat tuig kost vele miljarden per jaar en levert niks op, behalve natuurlijk criminaliteit en nog meer ellende. Ze lopen te zeiken, dat bejaarden zo duur zijn en de AOW onbetaalbaar wordt. Er is geld genoeg om iedereen op tijd met pensioen te laten gaan, maar dan moeten ze stoppen met het sponsoren van gelukzoekers, maar dat vind links zielig. Links is al jaren gespecialiseerd in het weggeven van een ander zijn geld en dat moet stoppen.

 8. Cootje

  Als ze het in Frankrijk zo doen als hier. Dan was het land al lang met de grond gelijk gemaakt het mooie van het individualisme dat je machtsblokken ontrafeld en uit elkaar speelt. Het mooie is dat de criminelen wereld tig miljarden omzetten en verdienen en dat een zoek geraakt bonnetje het verschil niet meer maakt die zijn gewoon in een hoop delen van het land de baas. / let op witwassen en fraudes zijn een groot verdieners/ ingebed in alle lagen van de bevolking en gewoon bestaansrecht daarom gaat Italië met een eenderde zwarte economie verweven in alle banken ons geld witwassen of beter gezegd gewoon laten verdwijnen. De trouwe sofinummers in ons land gaan de rekening betalen of je moet goed voor je zelf zorgen eerlijk en braaf gaat daar bij niet helpen de rekenrente is monopolie geld maken en daar mee echte goederen kopen . Terwijl de burger zijn huis en het eten moet betalen en hij dadelijk als het hun uit komt de rente zo hard laten stijgen dat u dan ook nog u eigen huis op eet . Er is dus niets verkeerd aan de Italiaanse zwarte economie die redden zich wel want van een kale kip is niets te plukken en dan hebben ze nog steeds inkomsten uit hun zwarte praktijken.

 9. Crassus

  Thierry moet maar eens naar de hypotheek tarieven kijken. 20 jr vast tegen NHG garantie: 2.20 %
  Dus het spaargeld tarief kan daar nooit boven liggen. Pensioenfondsen opereren risico mijdend.
  Je zult ze dus ook niet in een casino aantreffen. Er zijn wel beleggings fondsen die wel willen betalen, maar vallen buiten de AFM. Daarin zal een pensioenfonds niet in beleggen.

  1. logisch denken

   QUOTE
   Crassus 4 uur ago Beantwoorden
   Thierry moet maar eens naar de hypotheek tarieven kijken. 20 jr vast tegen NHG garantie: 2.20 %
   END

   Dat kan je wel schudden. Zie het maar te krijgen . Overigens is een doorlopend krediet of persoonlijke lening , een creditcard krediet , huurkoop en alle vormen van lease aan veel hogere tarieven gekoppeld. Begint bij 5 tot 6% zodat de rente op spaartegoeden aantoonbaar kunstmatig laag gehouden worden.

   Zoek je eigen pensioenfonds even op en kijk naar behaald rendement 99,9% dat je boven de 5% zit

   1. Crassus

    Dit wat u noemt zijn kredieten waarbij een risico opslag in is verwerkt. Spaartegoeden zijn direct opeisbaar. Over die rendementen heeft u gelijk, wisselt heel sterk van jaar . Hoewel de resultaten op de financiële markten in de laatste paar jaar niet denderend resulteert dat nu steeds minder dan voorheen.
    De hypotheekrente is ongekend laag. De hypotheekrente loopt misschien niet helemaal één op één mee, maar als bijvoorbeeld de rente op staatsobligaties en bedrijvenobligaties extreem laag is, dan zie je dat ook terug in hypotheekrentes. Spaargelden bijv. in rek.crt. kunnen niet meer opbrengen dan een staatsobligatie.

 10. m.van.rosmalen

  Kroketje kan wel van alles roepen om mooiecsier te maken.
  Hij weet toch wel dat het niet waargemaakt gaat worden.
  Dit zou idd rechtvaardig zijn zeker naar de mensen die zich vanaf 16 a17 jaar de schompus werken en op die manier langer dan 40 jaar voor een kutloontje aan het ploeteren zijn.
  Maar kroketje heeft mooie praatjes over de rug van hardwerkende mensen.
  Schofterig dat is het.

  1. Kapitein Haddock

   m.van.rosmalen

   He Noppie, pak je emmertje en ga damesvoetbal kijken!

   1. m.van.rosmalen

    He Maddock
    Ga lekker kicken op Kroketje naakt in een zwembad.

 11. ManusR

  Wie is Willem Minderverstand?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.