Filmpje! Baudet eist indexeren pensioenen, AOW fixeren op 66 en AOW ALTIJD na 40 jaar zwaar werk

Geen categoriejun 20 2019, 14:00
En volgens de Forum voor Democratie-leider kan dit allemaal prima betaald worden.
Onlangs mocht Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zijn collegae in de Tweede Kamer toespreken over zijn ideeën over ouderen en hun inkomen. Zijn plannen klinken veel bejaarden ongetwijfeld bijzonder heugelijk in de oren: hij en FVD willen "de pensioenen weer indexeren, de AOW fixeren op 66 en altijd AOW na 40 jaar zwaar werk."
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1141420210240536576
VVD'ers zullen daar ongetwijfeld op antwoorden door te stellen dat dit soort regelingen binnenkort -- en eigenlijk nu al -- volstrekt onbetaalbaar zijn. De bevolking wordt steeds ouder, er moet ingegrepen worden om economische problemen te voorkomen. De pensioenleeftijd móét dus omhoog, de pensioenen kunnen niet geïndexeerd worden... en altijd AOW na 40 jaar "zwaar werk" kan óók niet. Heel vervelend, heel erg, heel jammer, maar het is niet anders.
Hoe dat allemaal wél betaald kan worden volgens Baudet en zijn partij? Simpel: door de rekenrente te verhogen naar het Europees gemiddelde van 2.1%. Met onze spaarpotten kan dit zonder meer, aldus FVD, wat de VVD en het CDA (ook die partij lijkt tegenwoordig fervent tegenstander te zijn van het zorgen voor ouderen) daar ook van denken:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1141415809836814337
Het klinkt in ieder geval heel goed -- en het zal ongetwijfeld een potentiële stemmentrekker zijn voor FVD. Nu is het aan de VVD en het CDA om uit te leggen waarom Baudets verhaal niet klopt... of, als ze dat niet kunnen, om een draai van 180 graden te maken en zijn plannen te steunen. Want ja, dat hoort ook bij de politiek: als wordt aangetoond dat je fout zit je mening aanpassen. Of is dat een ouderwets concept?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten