Filmpje! Theo Hiddema (FVD) over nieuwe staatssecretaris Broekers-Knol: “ik houd mijn hart vast”

 Theo Hiddema (FVD) klinkt momenteel nog niet zo positief over de nieuwe staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. In gesprek met parlementair verslaggever Ernst Lissauer stelt Hiddema dat de Rijksoverheid creatief moet zijn en vindt hij de ambtenaren tot nu toe ‘weinig ambitieus’ als het gaat om het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. 

En behalve een mogelijk tekort aan ambitie maakt Hiddema zich ook zorgen. Hoe Hiddema denkt over de nieuwe staatssecretaris? “Ik houd mijn hart vast” zo laat de Fries weten. Het Kamerlid is nog niet zo enthousiast over Ankie Broekers-Knol (VVD).

Dat ligt waarschijnlijk niet alleen aan Knol, maar ook aan de problematiek waarmee ze te maken krijgt. Kern van het probleem bij het niet uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers is dat de Nederlandse overheid niet in staat is om vreemdelingen naar huis te sturen. Ten minste, omdat het erop lijkt dat men gewoon niet durft. Hiddema:

“De mensen gaan niet vrijwillig, omdat ze liever hier blijven. Daarom moet je ze, de criminele asielzoekers, individueel vervolgen en opsluiten. Dat kan op basis van de strafwet en die is al sinds 1886 al in werking hier. Maar men doet het tot op heden niet”

Ernst Lissauer noemt behalve de aanpak van uitgeprocedeerden ook gebruikmaken van sancties tegen de landen van herkomst. Denk bijvoorbeeld aan het intrekken van de landingsrechten van vliegtuigen afkomstig uit het land van herkomst, economische sancties, stopzetten van subsidies en ontwikkelingsgelden.

Dat zijn zeer scherpe maatregelen en FVD pleit al langere tijd voor zo’n stoere aanpak. Hoe kan het dan dat tot op heden nog nooit gebruik is gemaakt van dergelijke maatregelen?

“Te weinig creativiteit. Te weinig bezighouden met de ernst van de situatie en te weinig bereidheid om écht eens door te pakken”

Het wachten is op de eerste acties van de nieuwe staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD)…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Heinz

  Die asielzoekers komen ook weer terug. Ze worden als vreemdelingen ook niet meer toegelaten… Ze zijn niet gek om gelukzoekers binnen te laten. Welk land doet dat wel ??

 2. DidiMadloba

  Er moet gewerkt worden aan structurele oplossingen op de lange termijn.
  Dat is het doel van het Mareakech pact.
  Maar dat wijzen populisten af. Ze willen geen oplossing. Ze willen alleen maar kunnen blijven zeuren.

  1. logisch denken

   quote
   Dat is het doel van het Mareakech pact.
   end

   Welkom in de efteling , aan uw linkerhand het sprookjesbos, het eerste huisje is van markje die in dat torentje aan de zijkant zit

   1. DidiMadloba

    U kunt mij voor goedgelovig verklaren, maar heeft u ook inhoudelijke argumenten?

  2. tonna

   @DidiMadloba
   Jij hebt 100% zeker een migratieachtergrond,is te zien in elke reactie!

   1. DidiMadloba

    Inderdaad, mijn (Nederlandse) moeder is in een buurland geboren, en dan tel je voor de statistiek als allochtoon.

 3. Kapitein Haddock

  Voor de zoveelste keer: Ministeries zijn links, pro-Islam en anti-Nederland!
  Deze Ministeries helpen/steunen/promoten het Linkse machtige Asiel-industrie!
  Gesteund door o.a. Marrakesh-pact, ” verdrag is verdrag”!
  Nederland zal de import Moslims, gelukzoekers, criminelen niet meer kunnen stoppen!
  Schuld is de enorme slappe houding Kabinet en het veel te machtig geworden Asiel-industrie!

 4. NoDoubt

  Uit de EU, kunnen we weer normale afspraken maken wie er binnenkomt en hoeven ook niet aan Turkije etc, betalen en kunnen we onze eigen rente bepalen zodat de pensioenen niet door Brussel wordt verbrast en de pensioenen de normale dekkingsgraad halen. EN kost het ons ook geen honderden miljarden voor de gelukszoekers en krijgen we ook niet meer moskeeën die wekelijks door het buitenland bestuurd worden. Geen aso azc geen illegalen.

 5. Piet51

  Ik moest tweemaal luisteren of ik het wel goed hoorde. Hiddema denkt het migratieprobleem op te lossen door criminele migranten eerst op te sluiten, zodat ze vervolgens besluiten vrijwillig te vertrekken. Het gaat volgens hem om wel honderden migranten die je op die manier kunt verleiden te vertrekken. Inderdaad, enkele honderden, goed gehoord?: ENKELE HONDERDEN! Enkele honderden migranten die vrijwillig vertrekken en het probleem is opgelost, aldus Hiddema. Ik weet een nog veelbetere oplossing: enkele honderden migranten gewoon laten blijven kost geen enkele moeite, veroorzaakt geen enkel probleem en het probleem is toch opgelost. Zo simpel of onbetekenend is nu het z.g. migratievraagstuk.

  1. logisch denken

   piet 51 heeft dus geen idee hoeveel honderden illegale migranten zonder inkomsten en verblijf hun omgeving aan overlast en criminaliteit opleggen.

   Er trekt nu 3 jaar een groep door Amsterdam. Kraken een pand , stelen de inventaris bij elkaar en jatten dagelijks alles wat ze willen hebben. Neem ze lekker op je zolder pietje want jij hebt er geen last van. We gaan nu 15 miljoen neerleggen per jaar om 500 van die rioolratten op te vangen.

   Eruit dat gajes en heel snel. Zo simpel of onbetekenend is nu het z.g. migratievraagstuk.

   1. Piet51

    Ik had het vooral over het aantal criminele migranten: volgens Hiddema enkele honderden, die hij meent op te moeten sluiten en uit te wijzen als oplossing van het migrantenvraagstuk. Dat z.g. vraagstuk gaat over honderdduizenden migranten, als ik Hiddema en consorten moet geloven tenminste. Maar die paar honderd criminelen wegsturen draagt nauwelijks bij aan de oplossing ervan. Maar als Hiddema dat wel vindt, is het migrantenvraagstuk snel opgelost: Criminele migranten uitwijzen en klaar is Kees!

    1. tonna

     @Piet51
     Stel dat het electoraat in 2021 massaal kiest voor het FVD en de PVV,dan kunnen in Nederland eindelijk keuzes worden gemaakt die alle illegalen vreselijk en demotiverend vinden alsook de linkse knuffelhufters!
     Géén enkele verkeerde moslim komt dan nog het land binnen,verkeerden eruitgeschopt!
     Zelfs een Nexit zit na een bindend referendum in het vat,als de EU geen andere stellingnames aanneemt mbt illegalen,klimaat etc!
     Hiddema neemt met zijn uitspraken misschien een voorschot op deze gedachte?

     1. Piet51

      @tonna
      “Hiddema neemt met zijn uitspraken misschien een voorschot op deze gedachte?”
      Dat denk ik zeker. De goede man ziet de werkelijkheid niet altijd even scherp meer. Nu bijvoorbeeld wanneer hij denkt met het vertrek van enkele honderden criminele asielzoekers het migrantenvraagstuk opgelost te hebben.

 6. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Hallo leden van het Breiclubje !
  Het is de opdracht van de Mondiale Khazaren Maffia ter vernietiging van het Avondland en Amerika en ter meerdere glorie van Groot Israël en de Wereldheerschappij…

 7. Niet L niet R

  De asiel industrie maakt de dienst uit in Nederland!
  Gesteund en instant gehouden, door de linkse elite kliek, die op het pluche willen blijven zitten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.