D66'er Sophie in 't Veld verliest verkiezing fractievoorzitterschap 'Renew Europe'

D66'er Sophie in 't Veld verliest verkiezing fractievoorzitterschap 'Renew Europe'

De Nederlandse Malik Azmani (VVD) is wél verkozen, maar D66-baasje Sophie in 't Veld maakte geen schijn van kans en verloor van de Roemeense oud-premier Ciolos in een strijd om het leiderschap van de Renew Europe-fractie in het Europees Parlement, via NOS.

Dat mevrouw nu niet wordt geselecteerd voor de pretentieuze rol van fractievoorzitter van Renew Europe heeft ze aan zichzelf te danken. In tegenstelling tot VVD'er Azmani staat In 't Veld ondertussen bekend door haar weg handig richting de onkostenvergoedingen te vinden. In Brussel gaat dus veel mis, maar is men niet zo dom om een graaier aan te stellen.

De fractie Renew Europe komt natuurlijk op een goed ogenblik ten tonele. De naam van de fractie suggereert dat ze inspeelt op de onvrede van Europese burgers over de huidige koers van de EU. Er is immers een 'hernieuwing' nodig en dat gaan de EU-vertegenwoordigers van de oude ALDE-fractie wel even regelen dus.

Jammer genoeg zien we bij de partij echter veel bekende gezichten. Of oude bekenden veranderingen kunnen brengen is twijfelachtig. Sophie in 't Veld zit ook al jaren in het Europees Parlement en is geen nieuw gezicht. Wat valt er voor haar te hernieuwen?

Tijdens de periode dat In 't Veld in Brussel vertoeft heeft de EU het continent behoorlijk beschadigd. Brussel verleent subsidies, maar dat geld wordt uit andere delen van de economie onttrokken, waardoor een schijnrealiteit ontstaat. En de schijnwerkelijkheid van kostbare subsidies is een hype onder carrièrepolitici, de subsidiehazen. Verder verstrekt de EU wat verorderningen waarvan wordt geacht dat iedere burger op dit continent gehoorzaamd. Ook al staat er klinkklare onzin in de regelgeving.

Verder is de EU sinds 2015 behoorlijk zwakzinnig omgegaan met migratie en staat de totaal ontwrichtende Euromunt door economische verschillen tussen noordelijke en zuidelijke EU-lidstaten onder druk. Maar al die problemen zijn binnenkort natuurlijk allemaal opgelost dankzij 'Renew Europe' en Sophie in 't Veld!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties