D66'er Sophie in 't Veld verliest verkiezing fractievoorzitterschap 'Renew Europe'

Geen categoriejun 19 2019, 18:00
De Nederlandse Malik Azmani (VVD) is wél verkozen, maar D66-baasje Sophie in 't Veld maakte geen schijn van kans en verloor van de Roemeense oud-premier Ciolos in een strijd om het leiderschap van de Renew Europe-fractie in het Europees Parlement, via NOS.
Dat mevrouw nu niet wordt geselecteerd voor de pretentieuze rol van fractievoorzitter van Renew Europe heeft ze aan zichzelf te danken. In tegenstelling tot VVD'er Azmani staat In 't Veld ondertussen bekend door haar weg handig richting de onkostenvergoedingen te vinden. In Brussel gaat dus veel mis, maar is men niet zo dom om een graaier aan te stellen.
De fractie Renew Europe komt natuurlijk op een goed ogenblik ten tonele. De naam van de fractie suggereert dat ze inspeelt op de onvrede van Europese burgers over de huidige koers van de EU. Er is immers een 'hernieuwing' nodig en dat gaan de EU-vertegenwoordigers van de oude ALDE-fractie wel even regelen dus.
Jammer genoeg zien we bij de partij echter veel bekende gezichten. Of oude bekenden veranderingen kunnen brengen is twijfelachtig. Sophie in 't Veld zit ook al jaren in het Europees Parlement en is geen nieuw gezicht. Wat valt er voor haar te hernieuwen?
Tijdens de periode dat In 't Veld in Brussel vertoeft heeft de EU het continent behoorlijk beschadigd. Brussel verleent subsidies, maar dat geld wordt uit andere delen van de economie onttrokken, waardoor een schijnrealiteit ontstaat. En de schijnwerkelijkheid van kostbare subsidies is een hype onder carrièrepolitici, de subsidiehazen. Verder verstrekt de EU wat verorderningen waarvan wordt geacht dat iedere burger op dit continent gehoorzaamd. Ook al staat er klinkklare onzin in de regelgeving.
Verder is de EU sinds 2015 behoorlijk zwakzinnig omgegaan met migratie en staat de totaal ontwrichtende Euromunt door economische verschillen tussen noordelijke en zuidelijke EU-lidstaten onder druk. Maar al die problemen zijn binnenkort natuurlijk allemaal opgelost dankzij 'Renew Europe' en Sophie in 't Veld!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten