Haga Lyceum nu al weer in opspraak wegens geschorste docent die filmpje salafistische imam toonde

Bij het Cornelius Haga Lyceum gooien ze kennelijk graag hun eigen ruiten in. Terwijl de gemeente Amsterdam ze in de nek hijgt en onder een vergrootglas houdt, presteert één van de docenten het om tóch een filmpje van een salafistische imam in de klas te tonen! Dat meldt de Volkskrant.

Alle blijk van salafisme, extremistisch of op z’n minst antidemocratisch gedachtegoed, werd altijd stellig ontkend door het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum. Iedereen rook al langere tijd onraad en zowel de Onderwijsinspectie als de AIVD zijn volgens mij van mening dat de school liever dicht dan open moet blijven. Femke Halsema wist de boel aardig te verknallen door, nog voor er bewijs was, de beschuldigingen al openbaar te maken.

Het werd openlijke strijd tussen de gemeente Amsterdam en het Lyceum. Echt degelijk bewijs kon er nu niet meer worden aangeleverd, tot het Lyceum dit per ongeluk zélf aanleverde! Één van de salafistische aanjagers, waarvan de school bij hoog en laag beweerde dat hij geen contact heeft gehad met scholieren, werd op video in een klas gedeeld door een docent.

De docent werd direct geschorst. Het filmpje waarop Abou Hafs te zien is, ging over pesten maar zou niet in het curriculum zitten. ‘Vrij onschuldig’, zo beweert de directeur, maar totaal niet handig. Directeur Atasoy wil gewoon niet dat zijn school wordt geassocieerd met Abou Hafs, beter bekend als ‘el Bouch’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Heras

  Natuurlijk gebeurt dit op grote schaal.
  Het is niet voor niks een islamitische school.
  Les uit de koran -met alle preken tot gevolg- is het belangrijkste “vak”.
  Dus, wat gaat bepje Halsema nu zeggen: een verward filmpje misschien?

 2. Meriadoc Brandebok

  Als de AIVD het zegt zal er wel een kern vab waarheid inzitten.

  1. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  2. Kretoloog

   Daar hebben we Guus Bokkelul weer met zijn onnozele commentaar. Wat een kleutertje is hij toch.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het doet me weinig als iemand mij weer eens uitmaakt voor rotte vis, maar dan moet diegene toch wel recht van spreken hebben. Kretoloog neemt het ene na het andere onhoudbare standpunt in, gaat vervolgens keer op keer af in de discussie en verwijt anderen onnozelheid en onbenulligheid. Wat een misplaatste arrogantie.

    Of misschien doet hij het er juist wel om: gekrenkte trots

    1. fockingworst

     @meriadoc brandewijntrol is een zielig eenzaam figuurtje die hier 24/7 aanwezig is met zijn vele nicks om alleen te trollen en dat al 10 jaar lang.
     Of hij er nou voor betaald krijgt of niet, het is gewoon sneu als je de hele dag op dds aanwezig bent om voor gedachtenpolitie te spelen.
     De hele dag mensen treiteren plagen zuigen met de hier all om heersende mening express op een uitlokkende manier tegenspreken., gewoon super zielig.
     Blijkbaar heeft dit figuur gewoon echt niks anders te doen in zijn leven.. Lowlife

     1. Deukman

      juiste conclusie

     2. Meriadoc Brandebok

      Ik ben hier slechts drie jaar actief, trueste fockingworst, en het was Kretoloog die zich – vanwege diens gekrenkte ego – bezondigt aan trollen.

 3. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel sloopt Nederland.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Brussel is de baas in Nederland en (vr)eet onze ruif volledig leeg.

 4. C.A.Barstow

  Alle islamitische terroristen scholen onmiddellijk sluiten.
  en beginnen met het uitzetten van iedere islamiet die het woord IS ook maar in zijn mond durft te nemen.
  Hiermee zullen wij nu en in de toekomst heel veel ellende kunnen voorkomen.

  Ik vrees dat het een vrome wens zal blijven, landverrader Rutte volgt alleen de bevelen op die uit Brussel komen, wat zijn landgenoten ervan vinden interesseert hem geen reet, die zijn alleen maar belangrijk als er weer verkiezingen zijn.

 5. Ben-NIET-Groen-L

  Voor mij laat dit bericht voor de zoveelste maal zien, dat Moslims zich gedragen als kleine oervervelende kinderen die hun zin niet krijgen en alles in het werk stellen om toch hun zin te krijgen….ziekelijk irritant gewoon net als de meeste KUT-kinderen met hun steeds meer ADHD-gedrag!
  Ik dacht : ik zal ook even de jeugd een stempel geven, want deze word steeds irritanter/ brutaler / luidruchtiger en vervelender.
  Zou het aan het voedsel liggen of aan hun ouders en/of “opvoeding”?

 6. Behold My Negativity

  Bestaat er een map van Nederland waar alle islamitische scholen zitten?
  Ik verwacht dat ze allemaal geconcentreerd zitten in de randstad en compleet afwezig in de rest van Nederland.

 7. Henk Albarda

  Spuiten elf zijn weer lawaaiig vandaag. Meriadoc Brandebok brengt regelmatig ‘mogelijke gebeurtenissen’ als feiten, enquetes gehouden onder linkse docenten dat het onderwijs NIET links geindoctrineerd zou zijn als ‘interessante en correcte gegevens’ en zo kunnen we doorgaan.
  Islamitisch onderwijs is bedoeld om vooral textiel warrelende vrouwen dom te houden en de mannen gewelddadig te maken.
  In principe is daarom de stelling van de PVV volkomen terecht dat het islamitisch onderwijs gesloten moet worden.
  Dit verhaal bevestigt dat. Echter, het sluiten van alle islam ‘onderwijs’ instellingen is ONhaalbaar, dus zou het veel effectiever zijn als de PVV iedere jaar de rotste appels eruit selecteert en die publiekelijk aan de schandpaal hangt.
  Halsema en Wassen-neus zijn bewezen criminelen die uitsluitend dankzij Ollongren nog op hun plaats zitten. Die zullen dus alles doen om het islamitisch onderwijs ‘stiekem’ open te houden, groen links heeft immers veel kiesvee nodig.

  1. Sans Rancune

   Rotte appels ophangen? @ Henk, dat zal moeilijk gaan. Ik geeft u het te doen. Verder, die opmerking over Ollongren is misplaatst, het is niet dankzij. Het hele kabinet stemde in met de benoeming. Sterker nog, Kajsa Ollongren en Rob Jetten maakten zich sterk voor het schrappen van de benoeming van Burgemeesters uit de Grondwet. De Eerste Kamer stemde voor.

  2. EU kok

   Quote: Spuiten elf zijn weer lawaaiig vandaag
   .
   Fatsoenlijk Nederlands is en blijft een hele uitdaging voor Hilarische Henk.

 8. Vrijedenkert

  Haathut had allang gesloten moeten zijn, bestuur had allang opgepakt moeten worden en haatpredikers verbonden aan haathut allang de grens over gepunterd!

 9. Rosasolis

  Vandaag in Trouw een korte, maar interessante recente bericht over de C. Haga Lyceum. Een van de Salafistisch docenten toonde bewijs, via een video van de preek van een buitenlandse haat-Imam.
  Dit islamitisch school bestaat amper twee jaar!, en is nu al bezig met haat aan studenten te preken. Waarschijnlijk is de docent in bovenstaande foto bezorgt over de sluiting van de Haga Lyceum… en terecht. Nu heeft Burgemeester Halsema voldoende bewijs om dit school te sluiten. Soms zijn er eerlijke mensen onder de moslims zoals deze docent die een film van de buitenlandse haat-imam heeft doorgestuurd. Wie heeft de film gemaakt? Dat weten we nog niet. De foto boven de recente Haga artikel, was heel eng: vrouwelijke “studenten” helemaal ingepakt in ladingen van meters-lange
  stoffen vanaf hun hoofd, armen, tot hun enkels. Je vraagt je af: zijn deze trutten voor
  ”hoge onderwijs” aanwezig, of alleen voor extreem islamitische leer? Of zoeken zij als een van de eerste van een grote gezin, eindelijk een moslim man om te gaan trouwen en opnieuw heel veel kinderen te baren?
  Een laatste vraag heb ik: waarom heet dit corrupte islamiet school “Cornelius”?
  Ik dacht dat dit heel oude naam eerder bij katholieken zou passen!

 10. ManusR

  Het wordt hoog tijd dat de islam en alles wat ermee te maken heeft terug wordt gestuurd naar die immense kattenbakken. Gaat lekker in je eigen achtertuin zitten schijten graag. De islam was niks, is niks en zal nooit wat worden, weg met die moordcultuur. Het is al een gotspe dat er een islamitische hogeschool of universiteit is. De islam heeft nog nooit wat toegevoegd aan hetgeen wij onze welvaart WEL te danken hebben en dat is onze intelligentie.

 11. monach

  De koran het belangrijkste vak? Er wordt 30x in vermeld dat ongelovigen vernietigt moeten worden.
  De toekomst ziet er dus niet rooskleurig uit.

 12. tailgunner

  Die foto dan…kabouter Plop is er niks bij. Die gozer neem je toch gelijk niet meer serieus?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.