Internationale Socialisten woedend op PvdA en GroenLinks: “Ze doen wat ze altijd doen!”

Iets met “verantwoordelijkheid.”

Als je wilt weten hoe extreemlinks over het concept-akkoord denkt, nou, zoek niet verder dan deze tweet van Ewout van den Berg. Wie? Meneer is landelijk coördinator van de Internationale Socialisten, organisator van het Marxisme Festival, en een zogenaamde “antifascist” (wat ironisch genoeg inhoudt dat meneer natuurlijk behoorlijk fascistisch is).

“PvdA en GroenLinks doen wat ze altijd doen op centrale momenten: de positie van werkende mensen uitverkopen om ‘verantwoordelijkheid te nemen’ (in plaats van het verzet te bouwen om de regering ten val te brengen),” aldus Van den Berg.

Met andere woorden, linkse gekkies vinden de steun van GroenLinks en de PvdA voor het akkoord volstrekt onacceptabel. Er is zowaar iets van een compromis gesloten, en dat mag niet. Nee, Nederland moet het liefst vandaag nog veranderd worden in Noord-Korea aan de Noordzee.

Kun je het je voorstellen hoe radicaal je moet zijn als je GroenLinks een centristische partij vindt? Maar dat is precies wat types als Van den Berg denken. Als dit soort figuren het voor het zeggen krijgen in Nederland wordt het pas écht eng. Brr.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Pescador

  Ik vraag mij af of er uberhaupt nog wel normaal denkende mensen in de politiek zitten in nederland.

 2. J.C.

  De (vooral zogenaamd laagopgeleide) hardwerkende Nederlanders worden echt niet beter van dit waardeloze nieuwe pensioenakkoord. (Het tempo van verhogen van de AOW leeftijd is eerst door D66 zonder duidelijke reden verhoogd, en wordt nu door D66 zogenaamd getemporiseerd: een sigaar uit eigen doos dus, voor de hardwerkende Nederlander; en dat je blij moet zijn, dat het pensioen niet gekort gaat worden is een dooie mus en bovendien een smerige truc van de linksliberale politiek.)

  Onbegrijpelijk, net als 20 jaar geleden, dat de vakbonden en de linksliberale politiek staan te juichen bij dit “principeakkoord”. Heeft het promoten van dit principeakkoord door de PvdA en GL misschien te maken met de agenda van de EU? De EU, die even vergeten is te harmoniseren!

  De term “zware” beroepen doet geen recht aan de hardwerkende Nederlanders, die al 40 jaar gewerkt heeft en nu te horen krijgt, dat hij langer moet werken dan bij afspraak afgesproken. Overigens hoor ik de “deskundigen” in de media steeds zeggen dat de pensioenen een solidair systeem zijn, terwijl dat wel opgaat voor de AOW, maar zeker niet voor de individuele pensioenen (waar de overheid nu dus door hun rekenrente grip op hebben genomen), hoe linksliberaal wil je het hebben? Hoe deskundig zijn deze meestal jonge afgestudeerde “deskundigen” eigenlijk?

  Wat ik een paar weken geleden hier op DDS schreef, vind ik niet terug in het principe akkoord. Uitgangspunt van de vehoging van de pensioenleeftijd was dat de mens gemiddeld langer leeft. Nu is gebleken dat dat gemiddeld langer leven vooral opgaat voor de hoogopgeleiden. De laagopgeleiden zouden dus niet langer, maar misschien zelfs korter moeten werken.

  En nee, ik ben al jaren gepensioneerd. En ja, ik ben al jaren lid van de vakbond. En ja, ik heb 16 jaren geleden al een stevige discussie met de vakbond gehad, maar die ging ook toen al met weinig verzet met de linksliberale regering van toen mee. Gelukkig heeft mw. Jongerius van het FNV een goede baan en een goed pensioen bij de EU.

  1. Arbeider65

   Dus U gaat ook tegen stemmen. Ik wel . Een waardeloos akkoord. Slecht voor de jongeren en de rest valt tussen wal en schip. Eigenlijk komt U er goed mee weg. Met dit akkoord.

  2. J.Rademaker

   Eens

 3. rexm

  Als het akkoord er komt is de weg vrij om de pensioenen over te hevelen naar de EU.
  Groenlinks en de PVDA denken alleen maar om stemmen te winnen.
  Door hun akkoord slaan ze de plank volkomen mis en laten de burger ook in de steek.

 4. logisch denken

  sigaren uit eigen doos en voor de gemiddelde ploegendienst arbeider geen enkel perspectief. De gemiddelde ploegen toeslag is al 10K per jaar dus de echte zware beroepen zijn uitgesloten van de regeling.

 5. Bosche draak

  Die vaatdoek wil de regering omgooien?
  Prutsventjes als hij kunnen nog niet eens een augurkenpot openen…

 6. Behold My Negativity

  Ik ga nog geen cent naar deze pensioensfondsen schenken, want ik zal toch geen ‘pensioensleeftijd’ halen. Wanneer ik vind dat het voldoende is, spenderen die zooi, dan de touw.

 7. ManusR

  Ik ben van mening dat alle politici tot hun 75ste moeten wachten voordat zij pensioen krijgen want zij hebben absoluut geen zwaar beroep. Het enige wat ze kunnen oplopen zijn aambeien en daar is Sperti voor.

 8. Godefroy France

  LALLENDE KUTMOCRO,,,,,, OPPERHOOFD VAN DE GROENE KMER,,,,,,,, WAT VERWACHTEN WE ANDERS VAN DIT GEDROCHT DAN ANTISEMITISME, ISLAMPIJPERIJ EN DE ZAAK BESODEMIETEREN,?????????????????????

  PVV EN FVD OP NAAR 76 ZETELS

 9. Kristalix

  Jesse Klaver?
  Herstel. Yasser Feras.

  1. F.C. Labrouste

   Deze zieke opmerking lijkt te beogen het Nederlanderschap van Klaver twijfelachtig te maken.

   Straks vragen we ook nog om zijn geboortecertificaat.

   Hoe ver kun je de weg kwijt zijn?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.