Internationale Socialisten woedend op PvdA en GroenLinks: "Ze doen wat ze altijd doen!"

Geen categoriejun 06 2019, 8:00
Iets met "verantwoordelijkheid."
Als je wilt weten hoe extreemlinks over het concept-akkoord denkt, nou, zoek niet verder dan deze tweet van Ewout van den Berg. Wie? Meneer is landelijk coördinator van de Internationale Socialisten, organisator van het Marxisme Festival, en een zogenaamde "antifascist" (wat ironisch genoeg inhoudt dat meneer natuurlijk behoorlijk fascistisch is).
https://twitter.com/Ewoutvdberg/status/1136225945080274944
"PvdA en GroenLinks doen wat ze altijd doen op centrale momenten: de positie van werkende mensen uitverkopen om 'verantwoordelijkheid te nemen' (in plaats van het verzet te bouwen om de regering ten val te brengen)," aldus Van den Berg.
Met andere woorden, linkse gekkies vinden de steun van GroenLinks en de PvdA voor het akkoord volstrekt onacceptabel. Er is zowaar iets van een compromis gesloten, en dat mag niet. Nee, Nederland moet het liefst vandaag nog veranderd worden in Noord-Korea aan de Noordzee.
Kun je het je voorstellen hoe radicaal je moet zijn als je GroenLinks een centristische partij vindt? Maar dat is precies wat types als Van den Berg denken. Als dit soort figuren het voor het zeggen krijgen in Nederland wordt het pas écht eng. Brr.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten