Nog meer pech voor maar-het-was-Oekraïne-jankertjes: OM klaagt vier moord-Russen aan voor neerhalen MH17

Het Openbaar Ministerie gaat vier Russen vervolgen voor hun betrokkenheid bij de moord op 298 mensen aan boord van de MH17, de meerderheid van hen Nederlanders. Laf Rusland heeft tot dusverre alle betrokkenheid ontkend, maar het Nederlandse OM neemt er – terecht- geen genoegen mee. Vier moordlustige Russen moeten zich dus voor de rechter verantwoorden.

Eindelijk krijgen we gezichten bij de ramp met de MH17, volgende maand alweer vijf jaar geleden. De daders van de aanslag hebben nog geen dag in een cel doorgebracht, maar met een klein beetje geluk gaat dát wellicht binnenkort veranderen. Het OM heeft voldoende bewijs verzameld om vier Russen voor het hekje te slepen:

“Rond 12.00 uur melden de nabestaanden van de slachtoffers van MH17 dat het Openbaar Ministerie vier mensen zal vervolgen, zo werd duidelijk tijdens de bijeenkomst in Nieuwegein. De personen worden verdacht van moord. Het proces MH17 moet op 9 maart volgend jaar in Nederland beginnen. Onder de verdachten is Igor Girkin, de rebellencommandant in het oosten van Oekraïne.

Deze ochtend werden nabestaanden bijgepraat over de nieuwste bevindingen in het strafrechtelijk onderzoek.”

Het proces tegen de bloeddorstige vier gaat in maart volgend jaar van start. Grote vraag is natuurlijk: zullen deze Russische militairen er bij zijn? Rusland heeft tot dusverre héél laf en héél ongeloofwaardig alle betrokkenheid ontkend, ondanks dat het JIT en onderzoeksclub Bellingcat uitgebreid en overtuigend de schuldvraag hebben beantwoord: het waren Russische militairen, die een met een Russische BUK-raket de MH17 ter aarde bestelden.

Eindelijk is het dan nu tijd voor juridische actie. En ook tijd dat iedereen die nog openlijk durft te beweren dat Oekraïne achter deze aanslag zat, eens snel zichzelf gaat verbannen naar de bodem van de zee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. fockingworst

  @tim heeft veel geloof in bellingcat.
  Er is tot nu toe geen miniem spoortje van bewijs getoond naar de buitenwereld behalve een filmpje met een buk op een trailer die op elk moment gemaakt kan zijn, dus geen bewijs.
  Verder een opname van een telefoon gesprek waarvan de afkomst niet duidelijk is.
  Het is schandalig en een belediging voor de nabestaande dat oekraine(een potentiële dader) ook bij het jit betrokken is.
  Maleisië heeft tot nu toe de meest heldere blik op de situatie.
  Maleisië dat eerst om vage redenen buiten het jit werd gehouden.
  Of was het dat omdat de maleisiers direct aan waarheidsvinding deed binnen 24 uur ter plekke in de donbass voor de slachtoffers en nabestaande?
  De Russen moeten en zullen publiekelijk de schuld hoe dan ook krijgen, dat is al vastgelegd.(overigens zijn de Russen geen lieverdjes)
  Het is 1 groot circus.
  Maar in Nieuwegein komen niet zoveel nabestaande meer.. Hoe zou dat toch komen?

  1. Lao Tse

   “Er is tot nu toe geen miniem spoortje van bewijs getoond”

   Een brutale leugen.

   1. Mars020

    Jij bent echt een hufter!, jij bent zo ziek in je kop, dat je zelfs moordenaars loopt te verdedigen. Ooit krijg jij te maken met karma, zoals alle trollen aan de beurt komen.
    Wat ben jij een hypocriet, narcistisch, empathieloos smerig figuur…

    1. Lao Tse

     Welke moordenaar verdedig ik?

   2. fockingworst

    @lao trol voorheen @rien…
    Verduidelijkt u zelf…
    Of bent u ook al zo vroeg aan de drank als uw medenick.. Ohh wacht

   3. Trien Knoppen

    Rien zet de zin hier tussen aanhalingstekens… dus hij verdedigt helemaal geen moordenaars als ik het goed begrijp…

    Een serieus onderzoek van 5

    1. Trien Knoppen

     jaar wegzetten als ‘geen greintje bewijs’ dat vind ik op z’n zachtst gezegd kort door de bocht, heel kort!

   4. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  2. Dropje

   Waarmee u PIST op het graf van 298 MH17 slachtoffers
   Je moet het maar durven

  3. Meriadoc Brandebok

   Het vliegtuig werd in Oekraïne neergehaald; het plaats delict ligt in Oekraïne. Het is dus niet meer dan logisch dat Oekraïne bij het JIT wordt betrokken.

   1. fockingworst

    @brandewijntrol weer iets te vroeg en iets te diep in het glaasje gekeken.
    Op grondgebied… Juist dus potentiële dader…
    Geeft nie ouwe trol ga lekker wat eten en naar bed dan ben je morgen weer nuchter.

   2. edoc431

    Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
    Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
    Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

  4. Trien Knoppen

   Ik ga de aluminiumfolie ff uit de kast halen… het is hoedjes tijd!

  5. Heinz

   Je begrijpt toch wel dat Rusland zich niet in de kaart laat kijken. Waar er aan de grenzen van het
   Russische rijk wordt gerommeld zijn er wel informanten. Niets ontgaat Putin. Zeker wanneer het om lieden gaat die aansluiting bij Rusland willen. Het komt hem goed van pas. We hebben niet met een hopman van doen. Een gewetenloze plutocraat.

  6. Brennivin

   @fockingworst:
   Nou, dat is precies wat ik bedoel: Als ik tot de nabestaanden zou behoren, dan zou ik echt wel het onderste uit de kan willen en nog met heel veel vragen zitten. Ik zou er voor passen om klakkeloos aan te nemen wat me verteld wordt.

   Ik kan me ook niet voorstellen dat een groep van nabestaanden woedend is geworden omdat de president van Maleisië om bewijzen vroeg en inzage in de Flight Data Recorder werd geweigerd(!). Ik snap-dat-werkelijk-niet. Waarom?!?!! Daar draait het nou toch juist om…de bewijzen!?

   Maar goed, straks zal er hier wel weer een troll reageren met een kort antwoord als ‘gelul’, ‘leugens’, scheldwoorden, nutteloze opmerkingen of zoiets…in plaats van dingen te weerleggen. Kortom: Doe geen moeite troll, ik negeer je.

  7. BW.Maassluis

   Wat voor bewijs ze hebben maakt eigenlijk niet uit. want de vraag is en die is nooit gesteld. Wat deed dat vliegtuig boven oorlog gebied en hoe kon Kiev berichten dat het boven deze hoogte veilig was terwijl ze dat gebied niet onder controle hadden.
   Er zit dus bij de vluchtleiding in Kiev dus ook niet iets wat niet in oorden is.
   Maar dit licht natuurlijk politie een beetje te gevoelig.

  8. Kees

   Helemaal mee eens!

 2. Lao Tse

  “Vier moordlustige Russen moeten zich dus voor de rechter verantwoorden.”

  Hoezeer ik de conclusies van het JIT ook voor waarheid aanneem en ik Rusland verantwoordelijk acht voor leveren van de BUK en het neerhalen van de MH17, acht ik het niet juist hier van moordlust en bloeddorst te spreken. De (terecht aangeklaagde) verdachten hadden net het bewuste oogmerk een passagiersvliegtuig uit de lucht te schieten, ze dachten met een Oekraïense bommenwerper van doen te hebben. Dat is een oorlogshandeling in een weliswaar foute oorlog maar die in die context moet worden beoordeeld. Het betrof een tragische vergissing.

  1. Trien Knoppen

   3 Russen en een Oekraïner…

   Beetje vreemde kop!

 3. Rosasolis

  Ik heb zojuist het 1:00 uur nieuws op radio 4 gehoord. Dit was het eerste bericht; veel meer zullen volgen. Het bericht vertelde dat de hoofd gedachten zijn 3 Russen en een
  Oekrainer. Die zullen volgende jaar in Nederland worden berecht. Maar er waren ook nog 8 Russisch en Oekrainse medewerkers in dit ongelofelijke grote tragedie. Wie al deze mensen zijn, zal binnenkort openbaar gemaakt worden. Hopelijk zien we meer op de
  8:00 TV nieuws vanavond.

 4. ManusR

  Ik denk dat die vier Russen 10 vingers in de lucht steken tegen het OM. Het is/was een oorlogsituatie en de MH17 had niet over dat gebied moeten vliegen. Zoals reeds opgemerkt, er is een filmpje waarop een Buk raket te zien is en dat is geen hard bewijs. Dat de russen maar ook deoekrainers geen lieverdjes zijn staag buiten kijf, vandaar ook dat Maleisie terecht de vraag stelt of misschien de rsket door de oekrainers zelf is afgevuurd maar ja, het westen wil de oekraine als vriend houden dus is dit gegeven nooit onderzocht want de uitkomst stond vanaf dag 1 al vast.

  1. Peter Loosduinen

   Manus R:

   maar ja, het westen wil de oekraine als vriend houden dus is dit gegeven nooit onderzocht want de uitkomst stond vanaf dag 1 al vast.
   Ik geloof dit ook.

 5. peetjoh. k

  Deze 4 hebben geen van alle op de knop gedrukt. Alleen maar gezorgt dat die raket op de plek kwam. Mooie show voor de buhne. Maar elke advocaat maakt daar gehakt van. Ik zie geen vragen aan de Europese luchtvaart die dat vliegtuig toch echt boven oorlogsgebied liet vliegen. Deze 4 gaan nooit berecht worden in Nederland, hooguit een zaakje met verstek waarmee niks gebeurd.

  1. Trien Knoppen

   Het leveren van wapens voor een terroristische aanslag is ook strafbaar… daar maken rechters gehakt van!
   In dit geval zijn het dus Russen die een geavanceerd wapensysteem beschikbaar stellen aan Oekraïense separatisten… op zich al een strafbare daad in een soeverein land!

 6. Meriadoc Brandebok

  Wat iedereen al dacht wordt nu bevestigd: de Russische federatie heeft de BUK-raket geleverd. Het meest waarschijnlijke scenario is dat Russische strijders vervolgens per ongeluk MH17 hebben neergehaald.

  Rusland staat met de broek tot op de enkels, het land dat rookgordijnen bleef optrekken, en al de anti-EU/pro-Rusland complottheoristen moeten nu eveneens het ongelijk gaan toegeven.

  Dit is een nieuwe stap naar de gerechtigheid: de waarheid moet boven tafel en dat gebeurt nu. Of zoals Rutte het uitdrukte: de onderste steen moet boven.

  1. Trien Knoppen

   ++++++

   1. Meriadoc Brandebok

    Al zou de vingerafdruk van de dader op het apparaat staan, al zouden er tal van DNA-sporen en forensisch bewijs beschikbaar zijn, de Russen zouden het blijven ontkennen.

    1. Trien Knoppen

     Die hebben zichzelf al zo diep in de stront gewerkt dat ze niet anders meer kunnen… Lafaards!

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, nu kunnen ze niet meer terug.

  2. Kretoloog

   Wat een onnozel commentaar van Bokkelul.

   1. Meriadoc Brandebok

    Er is helemaal niets onnozel in dit geval. Hoewel het wellicht een tragische vergissing is geweest van de daders, verdienen de nabestaanden van de slachtoffers de waarheid en niets anders dan de waarheid. Daar is het internationale onderzoeksteam nu hard mee bezig. Het net begint zich langzaam te sluiten: de grote mannen zijn al op de korrel.

    Een waarheid die de Russen altijd henben geprobeerd weg te moffelen. Dat is zeer kwalijk. En als de complottheoristen in hun theorietjes blijven volharden is hen dat evenzeer kwalijk te nemen.

    1. Trien Knoppen

     Er zijn mensen die nog steeds denken dat de aarde plat is… maar die is rond! “Zo rond als een pannenkoek”… zei Herman Finkers. haha

     Dat volharden zal dus helaas ook nog wel even doorgaan.. hoe pijnlijk ook voor de nabestaanden.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, en dan zijn er sommigen die menen dat 9/11 niet is veroorzaakt door kapers, maar door Amerikaanse samenzweerders.

     2. Peter Oudshoorn

      Dat zijn niet ‘sommigen’ Meriadoc, dat zijn er legioenen die op basis van overtuigende feiten aangedragen door bonafide deskundigen ervan overtuigd zijn dat 9/11 een bewezen inside job was.

      Alleen achtergestelde grefo’s in een Alblasserwaard-achtige setting blijven volharden in het van overheidswege verstrekte sprookje. Maar dat zijn dan ook de echte sukkels.

     3. Meriadoc Brandebok

      Er is inderdaad een legioen aan samenzweringstheoritici. Doorgaans actief op ongure websites. Ook is het een heus verdienmodel geworden met het verdienen aan boeken en lezingen over de samenzwering die zou hebben plaatsgevonden. Een heel enkel keertje scoort zo’n samenzweringstheoriticus een stukkie in de krant. Het uiteindelijke resultaat blijft: twijfelzaaien in de marge.

     4. Peter Oudshoorn

      Wat ik me altijd afvraag, kleine lullekop, is waarom jij toch altijd op de hand van de overheid, de officiele instanties, de Main Stream Media bent? Het antwoord is natuurlijk overduidelijk: omdat je een overheidstrol bent die betaald wordt om de officiele overheidsstandpunten te verdedigen en uit te dragen.

      Probeer het eens wat minder opvallend sukkel, misschien dat er ooit eens iemand komt die je gelooft. Hoewel die kans erg klein blijft natuurlijk.

     5. Meriadoc Brandebok

      De paranoia slaat, voor de tweede maal vanavond, toe.

     6. Peter Oudshoorn

      Nee Meri, dat is geen acceptabel antwoord. Zo maak je je er te makkelijk van af. Je bent al zeer ongeloofwaardig en op deze manier maak je dat alleen maar erger. Als vertegenwoordiger van het overheids/Rutte/EU-standpunt heb je vast wat beters in te brengen.

     7. Meriadoc Brandebok

      Dat is nu complotdenken, Peter.

     8. Peter Oudshoorn

      Nee Meri, dat is een ontluisterend antwoord van jou. Je duikt weg, glibbert, maakt je er van af. Kom, vertel eens: waarom ben je ALTIJD op de hand van de overheid, de autoriteiten, het gezag, Rutte, de EU?

      Nooit, werkelijk nooit, heb je ooit enig oppositiegeluid laten horen. Nooit ben je het ergens niet mee eens geweest. Nooit laat je een kritisch geluid horen. Dat is verdacht, dat voel je zelf toch ook wel?

      Je bent een overheidstrol. En een tamelijk domme. Als je een beetje hersens had wist je dat je af en toe -voor de schijn- een kritisch geluid zou moeten laten horen. Maar dat heb je niet in huis, omdat je een dorre ambtenaar bent.

     9. Meriadoc Brandebok

      Die discussie heb ik al veel met je gehad, Peter, ik ga het niet overdoen.

 7. lIN-T

  Tim wees een grote vent en ga ze halen.

 8. H.Vaes

  Eind uitslag….Ofschoon we zeker weten dat de Russen betrokken zijn bij deze vliegramp…..moet de rechter ze toch….wegens…..gebrek aan bewijs…..vrijlaten….waarbij de mogelijkheid …….dat toch….Oekraine medeverantwoordelijk is…..niet uitgesloten is.
  Zolang het ene niet te bewijzen is…..kan het andere mogelijk zijn.
  Hier komen ze nooit aan uit.

 9. RS

  de Russen leveren toch geen onderdanen uit ?Misschien alleen de Oekrainer……Wat hebben de nabestaanden nu aan de namen.
  Er komt helemaal geen proces op 9 maart 2020, let maar op………..

 10. RS

  Hoofdofficier Westerbeke maakte woensdagmiddag bekend dat het OM internationale aanhoudingsbevelen heeft uitgevaardigd tegen drie Russen en een Oekraïner………

 11. janszm

  Al ver voor het neerhalen van de MH17 wist Kiev, waar Oost-Oekraïne mee bezig was: oorlog voeren.
  En Kiev zag geen enkele noodzaak, om het luchtruim te sluiten. Jammer voor de nabestaanden. Deze wachten nu op een nietszeggende rechtszaak.
  Oekraïne (Kiev), mind me. Wie het laatst jankt, jankt voor echte gerechtigheid.

  1. Trien Knoppen

   En luchtvaartmaatschappijen bleven, uit winstbejag, over oorlogsgebied vliegen… de kortste route is immers minder kerosine! Dus die mogen ook weleens in de spiegel kijken…

 12. Kretoloog

  Hilarisch: het OM gaat 4 Russen vervolgen!

  Ja, na de succesvolle zaak tegen de Blokkeer-Friezen gaat het OM nu internationaal. Dat zal me een zaak worden 🙂

  1. Meriadoc Brandebok

   Wat een onnozel commentaar van Kretoloog. De zaak met betrekking tot de blokkeerfriezen is in geen geval vergelijkbaar met het onderzoek rondom MH17.

   1. Kretoloog

    Bokkelul begrijpt de ironie niet. Kleutertje is hij, dat wil meepraten met de grote jongens.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik was prima in staat de ironie op te pikken. Je opmerking bleef onnozel.

     1. logisch denken

      quote
      Meriadoc Brandebok 5 minuten ago Beantwoorden
      Ik was prima in staat de ironie op te pikken.
      end

      Daar verschillen de meningen dan sterk over

     2. Meriadoc Brandebok

      Dat zal vast, logisch denken.

 13. fusilier

  Na vijf jaar zeggen wie de daders zijn? Terwijl je willens en wetens over een oorlog gebied vliegt.

 14. Brennivin

  “OM klaagt vier moord-Russen aan voor neerhalen MH17″…en er is nogal verschil tussen aanklagen en bewezen veroordeeld worden. Ik kan mijn buurman ook wel aanklagen, maar het is nog altijd zo: Wie eist, die bewijst.

  “Tim Engelbart (1988) is journalist en hoofdredacteur voor De Dagelijkse Standaard.”…zal daarom per direct de overtuigende bewijzen op DDS plaatsen waardoor alle discussie in één klap van tafel wordt geveegd. Alvast bedankt Tim!

  1. Heinz

   Misschien hadden ze eerst “gehoord” moeten worden. Om ze voor te bereiden op een mogelijke rechtsgang… Dat in ieder geval netter zijn geweest, toch ?

   1. Brennivin

    @Heinz
    Ja, had ze inderdaad ‘gehoord’. Misschien hadden er dan wel andere- en waardevolle informatie boven tafel gekomen. Eh, ze hadden daar toch heen kunnen gaan? Nu wijst men 4 man aan en hoppa: “dat zijn ze!”
    Ach, blijkbaar is iedereen nu blij. Rutte heeft zijn ‘onderste steen’ en de nabestaanden schijnen er ook zeer content mee te zijn(?). Voorlopig is er weer een reden om er zo’n sentiment van te maken dat we alweer gaan boycotten. En de VS plaatst ondertussen wat extra militaire basis in de Oekraïne. Een goeie troll die dat probeert te weerleggen.

 15. JBoul

  Volgens mij is de auteur van dit artikel niet helemaal op de hoogte van ‘onderzoeksclub’ Bellingcat. Ik hoop dat we ooit een keer achter de waarheid komen met betrekking tot MH17. Weet iemand in hoeverre deze aanklacht tegen deze 4 personen nut heeft? ik kan me voorstellen dat deze personen niet komen opdagen

  1. Meriadoc Brandebok

   Als de daders niet verschijnen is dat erg dom van hen. Op die wijze kunnen ze hun kant van het verhaal immers niet vertellen. Men kan echter wel bij verstek worden veroordeeld.

   1. logisch denken

    QUOTE
    Meriadoc Brandebok 3 uur ago Beantwoorden
    Als de daders niet verschijnen is dat erg dom van hen. Op die wijze kunnen ze hun kant van het verhaal immers niet vertellen. Men kan echter wel bij verstek worden veroordeeld.
    END

    De russen staan te schudden in hun tuig. Ze beven van angst je hoort de botten klappen.

    Wat denk je nou zelf naïeveling ? Denk je werkelijk dat russen onder de indruk zijn van de praatjes van pinokkio in dat torentje ? Denk je nu echt dat ze vrijwillig naar den haag komen ? Dan ben je echt nog stommer dan het achtereind van prutte

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee, de daders zullen in Rusland blijven en Poetin zal hen de hand boven het hoofd blijven houden.

     Zo rolt die schurkenstaat nu eenmaal.

     Ik heb nergens beweerd dat ze zouden komen, maar aangegeven dat het dom is dat ze niet komen.

     1. logisch denken

      Het is dom als ze wel komen en hun bescherming opgeven. Dat heb ik aangegeven. Het is erg dom en naïef om te denken dat dit toneelstuk een serieuze afsluiting heeft.

     2. Meriadoc Brandebok

      Van een toneelstukje is geen sprake.

  2. Brennivin

   @Jboul
   Nee, de onderzoekende journalistieke waarde hier valt wat tegen zo nu en dan…

   De aanklacht heeft geen enkele nut. Uitgeleverd worden ze niet. Als men ze veroordeeld met bewijzen(ja daar is tie weer) dan moeten zorgen dat ze niet in buiten de Oekraïne of de Russische Federatie komen, anders worden ze opgepakt.

   De waarheid?
   ‘Hij die heerst schrijft de geschiedenis’

 16. Theo_de_CEO

  Ja Baudet zal wel balen nu z’n vriendjes verdacht worden.

  1. Peter Oudshoorn

   Ha, Basil is terug. Tja, DDS is verslavend, nietwaar?

 17. Pescador

  schijn proces om de nabestaande rustig te houden, vanuit oekraïne wordt een vliegtuig neergehaald, maar de russen hebben het gedaan, dat werd meteen al gezegd want oekraïne moet bij de EU komen dus daar kunnen geen daders zitten, en dan moet oekraïne maar meedoen in het onderzoek.
  ik weet niet wie het gedaan hebben maar ik zie ook geen enkel bewijs.
  en dan willen ze 4 mensen veroordelen die niet gehoord gaan worden en zich dus ook niet kunnen verdedigen( want als ze hierheen komen komen ze nooit meer weg) en dus gaat het om en de rechters veel geld en tijd verknoeien aan onzin

 18. tonna

  Heel Rusland rilt van angst,Nederland gaat er juridisch hard inhakken,haha!
  Het interesseert Rusland geen moer wat de Nederlandse regering zegt of niet zegt!
  Over enkele jaren hebben WIJ Rusland nodig ivm met het Nord Stream 2 gas!
  Jaren geleden hadden wij een minister buitenlandse zaken met praatjes tegen de OPEC landen,toen werd bijna de oliekraan dichtgedraait,de benzinebonnen die uit voorzorg werden gedrukt, heb ik nog!
  Zo’n klein kutlandje als Nederland kent zijn plaats nog steeds niet!

  1. Meriadoc Brandebok

   Australië en België steunen het JIT al. De NAVO steunt het JIT en de Verenigde Staten hebben bij Rusland om uitlevering aangedrongen. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en de EU zullen Nederland vermoedelijk eveneens steunen.

   Rusland is hierin volledig geïsoleerd.

 19. Bes Tolen

  Dit wordt een vervolgverhaal. Vervolgen van Russen met langdurig vervolg in jaren en met langdurige gevolgen. Wat begon met onverantwoord over oorlogsgebied vliegen en vervolgens met afwijken van de route waar dan (toevallig?) maar één BUKraketsysteen net op tijd aanwezig was. Ja, dat die net op tijd was en dat zichtbaar door oorlogsgebied en dan naar voorin het gevechtsgebied. Al heel bijzonder. En dan met zo’n eigenlijk al afgedankt systeem. Hadden die Russen er maar één meer? Waar is dat ding gebleven? Ook al raar.
  Ik weet helemaal niets en heb heel weinig vertrouwen in wie ook als het om zulke toestand gaat. Ik weet wel, dat je een vliegtuig gemakkelijk kunt raken. Zelfs met een punt vijftig. Vanuit militaire dienstplicht. Maar ja, iedereen was wel zo verstandig eerst het vliegtuig te laten passeren voor je ging schieten. Waarom hier niet? Oorlog! Maar geldt daarvoor geen speciaal oorlogsrecht?
  En ja, worden hier niet heel veel nabestaanden beroerd van? Zij, die beter niet van zich kunnen laten horen?
  Het is erg.

 20. DidiMadloba

  Ik verwachtte dat het immer dwarse DDS de Oekraïners de schuld zou geven.

  Enfin die verdachten komen nooit naar Nederland, want Rusland wijst geen eigen onderdanen uit.

  Wat erger is is dat slechts een stel lage militairen worden beschuldigd. De strategen die Oekraïne willen destabiliseren blijven buiten schot.

 21. Brennivin

  Een jaar geleden, hoor je nooit meer wat van:

  Nederlandse MH17-missie bespioneerd door Oekraïne

  (ik hoop dat de link geplaatst wordt)
  Zie link:

  https://www.rtlz.nl/algemeen/artikel/4257066/nederlandse-mh17-missie-bespioneerd-door-oekraine

 22. Rud56

  Nou Tim, verbant mij maar naar de diepzee, maar ik trap niet in deze opgezette politieke val vol westerse EU-manipulatie en bedrog!

  By the way, de échte schuldigen zijn degenen die dat toestel bewust over oorlogsgebied lieten vliegen, puur uit winstbejag! En zeker niet de militairen die hun grondgebied verdedigden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.