Nog meer pech voor maar-het-was-Oekraïne-jankertjes: OM klaagt vier moord-Russen aan voor neerhalen MH17

Geen categoriejun 19 2019, 13:00
Het Openbaar Ministerie gaat vier Russen vervolgen voor hun betrokkenheid bij de moord op 298 mensen aan boord van de MH17, de meerderheid van hen Nederlanders. Laf Rusland heeft tot dusverre alle betrokkenheid ontkend, maar het Nederlandse OM neemt er - terecht- geen genoegen mee. Vier moordlustige Russen moeten zich dus voor de rechter verantwoorden.
Eindelijk krijgen we gezichten bij de ramp met de MH17, volgende maand alweer vijf jaar geleden. De daders van de aanslag hebben nog geen dag in een cel doorgebracht, maar met een klein beetje geluk gaat dát wellicht binnenkort veranderen. Het OM heeft voldoende bewijs verzameld om vier Russen voor het hekje te slepen:

"Rond 12.00 uur melden de nabestaanden van de slachtoffers van MH17 dat het Openbaar Ministerie vier mensen zal vervolgen, zo werd duidelijk tijdens de bijeenkomst in Nieuwegein. De personen worden verdacht van moord. Het proces MH17 moet op 9 maart volgend jaar in Nederland beginnen. Onder de verdachten is Igor Girkin, de rebellencommandant in het oosten van Oekraïne.

Deze ochtend werden nabestaanden bijgepraat over de nieuwste bevindingen in het strafrechtelijk onderzoek."

Het proces tegen de bloeddorstige vier gaat in maart volgend jaar van start. Grote vraag is natuurlijk: zullen deze Russische militairen er bij zijn? Rusland heeft tot dusverre héél laf en héél ongeloofwaardig alle betrokkenheid ontkend, ondanks dat het JIT en onderzoeksclub Bellingcat uitgebreid en overtuigend de schuldvraag hebben beantwoord: het waren Russische militairen, die een met een Russische BUK-raket de MH17 ter aarde bestelden.
https://twitter.com/bellingcat/status/1141288111017775104
Eindelijk is het dan nu tijd voor juridische actie. En ook tijd dat iedereen die nog openlijk durft te beweren dat Oekraïne achter deze aanslag zat, eens snel zichzelf gaat verbannen naar de bodem van de zee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten