Stef Blok A.I. verdedigt terughalen IS-wezen uit Syrië en Irak: ‘bijzonder geval’

Vandaag vindt een debat over het terughalen van IS-wezen plaats in de Tweede Kamer. Het kabinet haalde zondag twee kinderen uit het Midden-Oosten op. De PVV wil nu garanties dat het blijft bij deze wezen en dat er geen moeders met kinderen of gezinnen terugkomen naar Nederland. Volgens Blok is ‘het beleid ongewijzigd’ en gaat het in deze om een “bijzonder geval”. 

Tijdens het Tweede Kamer debat kwam het tot meningsverschillen tussen Machiel de Graaf (PVV) en het GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg. De PVV’er eiste van Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) garanties dat niet nog méér personen vanuit het IS-gebied naar Nederland terug komen. Volgens De Graaf is het onverstandig om ‘risico’s te nemen’.

Stef Blok tijdens het debat over het terughalen van IS-wezen uit Irak en Syrië. Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Stef Blok tijdens het debat over het terughalen van IS-wezen uit Irak en Syrië. Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal

Het GroenLinks Kamerlid ziet dat heel anders. Haar woorden getuigen overduidelijk van een ‘van het wieg tot het graf’-mentaliteit en vindt dat de Nederlandse overheid altijd verantwoordelijk is voor haar “onderdanen”, ook in buitenland. Dat die onderdanen zelf keuzes maken doet niet ter zake. Het is de juridische realiteit die ze voorrang verleent boven de praktijk. Simpelweg omdat deze  haar empathische neigingen rechtvaardigt.

Thierry Baudet in actie tijdens het debat over het terughalen van IS-wezen uit Irak en Syrië. Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Thierry Baudet in actie tijdens het debat over het terughalen van IS-wezen uit Irak en Syrië. Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal

Thierry Baudet (FVD) kwam ook weer eens in actie in de Tweede Kamer. Hij maakte een warrige indruk. Volgens hem voert de VVD ‘zeer onverstandig immigratiebeleid’. Maar het terughalen van “onderdanen” uit het Midden-Oosten heeft natuurlijk weinig met  immigratie van doen. Baudet heeft zich waarschijnlijk onvoldoende ingelezen in de problematiek om daadwerkelijk in te gaan op de details. Immers gaat het hier om kinderen van staatsburgers en niet zomaar ‘immigranten’.

Er zijn nog meer dan 100 Nederlandse staatsburgers in kampen in het Midden-Oosten. Hoe ze daar verzeild zijn geraakt is toch wel een vraag die veel Nederlanders zichzelf stellen. Tijd om er een paar voor de camera te zetten zodat ze hun treurige verhaal kunnen doen. Maar laat de volwassenen vooral daar in Syrië blijven, immer kozen ze er voor om zich bij het kalifaat te voegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. edoc431

  Het gaat met die Groninger snel begafwaards ik stop met zijn bedrog te lezen

  1. Ragmilla

   Lastig he meningen.

   1. Bosche draak

    Jouw mening mag toch ook?

   2. Mars020

    Een mening hebben mag, maar wees dan ook consequent. Eerst van alles schrijven en het vervolgens ontkennen is een linkse gewoonte. Aangezien jij continu loopt te liegen, draaien en trollen, weet je van gekkigheid niet meer wat je allemaal hebt geroepen. Een paar weken geleden was je weer eens huiliehuilie aan het doen, omdat er terroristen weren opgehangen in Irak. Het was zogenaamd onmenselijk, wreed, barbaars enz. Vandaag schrijf je, dat ze die IS ouders wel de doodstraf mogen geven?.. Weet je eigenlijk wel waarover je lult?..

 2. Agios

  Hoe kan een volk dat in zijn denken zo vergevorderd is als het Nederlandse, tegelijk zo naïef zijn? Een volk dat zo lang in een keurig opgeruimde maatschappij heeft geleefd en zijn goedaardigheid zo ver heeft ontwikkeld dat het niet alleen vergeten is hoe rotzooi eruitziet, maar ook nooit de benodigde slimheid heeft ontwikkeld om zichzelf schoon te houden.

  1. Brennivin

   Hoe dat kan? Gewoon geld. Je kunt het het niet verzinnen of er valt wel geld aan te verdienen of er ligt een mooie carrière in het verschiet. Mensen doen niet zomaar iets. Vluchtelingen? Milieu? Ook van die prachtige verdienmodellen. Alleen onnozelen denken dat dingen uit barmhartigheid of ‘ernstige zorgen’ gebeuren.

 3. Meriadoc Brandebok

  Ik begrijp dat er sprake was van een uitzondering.

  1. Agios

   Wat is er dan wel zo bijzonder aan dit geval? Op zich is elk geval bijzonder.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat was in het debat te horen, Agios.

    1. Agios

     Niet gehoord. Toch benieuwd wat het dan wel was. Nu is het wachten op de volgende 20 uitzonderingen…

     1. Meriadoc Brandebok

      Als je het niet hebt gehoord heb je kennelijk niet goed geluisterd.

  2. logisch denken

   QUOTE
   Meriadoc Brandebok 3 uur ago Beantwoorden
   Ik begrijp dat er sprake was van een uitzondering.
   END
   Moet je zeggen bij een aanslag tegen de overlevenden, de familie van de slachtoffers en de rest van de maatschappij

   1. Agios

    Even onder jou LD. Volgens Brandebok heb ik niet goed geluisterd als ik het niet gehoord heb. Ik moet ineens aan Cruijff denken…

   2. Meriadoc Brandebok

    Hoe had je dan gedacht dat een tweejarige een aanslag kan plegen, logisch denken? Of een vierjarige? Dat lijkt me nagenoeg onmogelijk.

    1. Original NL

     Met een kilo semtex in zijn pamper brandhok!

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, en een rode knop in de rammelaar, toch?

    2. logisch denken

     QUOTE
     Meriadoc Brandebok 1 uur ago Beantwoorden
     Hoe had je dan gedacht dat een tweejarige een aanslag kan plegen, logisch denken? Of een vierjarige? Dat lijkt me nagenoeg onmogelijk.
     END

     Wanneer wordt het brein gevormd , gewoonten aangeleerd , cultuur ingegoten en krijgt het kind beeld door zaken om hem heen ? Kom op je kan het en anders moet je even de youtube filmpjes gaan kijken met promotie materiaal van IS van jawel , 4 en 5 jarige kinderen. Moet er niet aandenken dat die straks hier op school zitten tussen normale kinderen.

     1. toetssteen

      @logisch denken
      Wat u zegt en het is tevens om te janken.

     2. Meriadoc Brandebok

      Uiteraard worden ze eerst uitvoerig onderzocht, alvorens ze naar school worden gestuurd, logisch denken.

     3. Sealgaire

      Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 4. Hans Brusselmans

  Zijn die moslimlarven direct na de geboorte aangegeven bij de burgerlijke stand in ISIS gebied, nee natuurlijk niet Nederland heeft daar geen ambassade of burgerlijke stand dus het zijn in het geheel geen Nederlandse kinderen!

 5. logisch denken

  Onverdedigbaar , er is geen enkele verdediging mogelijk om deze potentiële bommen los te laten in de maatschappij Nederland dan wel Europa. Het is ongehoord dat er weer op het gevoel en sentiment gespeeld wordt wat we straks bij een aanslag weer vergeten zijn. Hoe kan je als beleidsmaker dit risico nemen en je bevolking hieraan blootstellen

 6. Arbeider65

  Ja, deze kinderen haal je terug naar NL en onder begeleiding van de Kinderbescherming , terug naar de familie. Dit zijn peuters en kleuters. Die kunnen amper een geweer/ machinegeweer dragen. Laat ze maar komen.

  1. logisch denken

   QUOTE
   Arbeider65 26 minuten ago Beantwoorden
   Ja, deze kinderen haal je terug naar NL en onder begeleiding van de Kinderbescherming , terug naar de familie. Dit zijn peuters en kleuters. Die kunnen amper een geweer/ machinegeweer dragen. Laat ze maar komen.
   END

   In hun verknipte brein hebben ze hebben het machinegeweer ingeruild voor een bot mes dan wel een bomgordeltje. Ook jij hebt straks bloed aan je handjes net zoals merkel en ons rariteiten kabinet

  2. Mars020

   Welke familie?, die zijn toch dood?. Als ze volgroeid zijn kunnen ze die wapens wel hanteren en aanslagen gaan plegen. Ik stel voor om jouw woning beschikbaar te stellen voor dit proefproject.

 7. Blokkeer-Fries

  Dit is een eerste proefballonetje om te kijken of dit lukt. Als de eerste ophef is gaan liggen, zullen er meer gehersenspoelde IS larven volgen en daarna hun haat IS moeders en daarna hun haatbaard IS vaders en daarna nog meer familie invliegen en dan gewoon weer verder radicaliseren in het land van de gratis Miele’s, waar extreme radicalisering en tereur, zielig is en gesteund moet worden door de beroepsdeugers.

  Wat zouden de kindjes van deze vader hier van vinden? Ze zullen waarschijnlijk direct een stichting oprichten en geld inzamelen voor die zielige IS gangers.

  www. knack.be/nieuws/is-verbrandt-jordaanse-piloot/video-iwatch-530537.html

  1. toetssteen

   @Blokkeer-Fries
   Indeed.

 8. Heras

  De regering die er nu zit, heeft hopelijk zn langste tijd gehad. De volgende regering mag de brokken oprapen.
  Hoeveel “pardons/uitzonderingen” volgen er nog?

 9. ManusR

  Hah, wij moeten maar accepteren dat een NL staatsburger en een immigrant niet hetzelfde is, dat xou er gvd nog bij komen ook zeg, het zijn voor 99% gelukszoekers die hun geluk zoeken in een kalifaat en die zielige kindjes zijn niet in NL geboren en zoals al reeds opgemerkt, ook ik heb de filmpjes van IS op youtube gezien waarin peuters geleerd wordt hoe een keel te doorsnijden van een infidel en van een iets ouder kind die triomfantelijk met het afgehouwde hoofd poseert voor de camera, ja, dit zijn de kanspareltjes waar wij nog niet genoeg van hebben rond lopen.

 10. logisch denken

  QUOTE
  Meriadoc Brandebok 6 uur ago
  Uiteraard worden ze eerst uitvoerig onderzocht, alvorens ze naar school worden gestuurd, logisch denken.
  END

  Als ze mijn tante goed hadden onderzocht hadden ze geweten dat het eigenlijk mijn oom was. 🙂 🙂 🙂 geweldig gewoon hilarisch 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.