Thierry Baudet krijgt zijn mensen weer achter zich: “Ook Kees Eldering is terug bij FVD”

baudet-geld
Foto: Thierry Baudet (bron: Lonneke van de Weijer / DDS) omringd door munten.

De Haze Winkelman is niet de enige oud-FVD’er die zich nu weer FVD’er mag noemen.

Eerder dit voorjaar werd bekend dat Robert de Haze Winkelman terug is gekeerd bij Forum voor Democratie. “Forum voor Democratie heeft het conflict met Robert de Haze Winkelman bijgelegd. Ruim een jaar geleden gingen we uit elkaar omdat er fundamenteel meningsverschil ontstond over de uitbouw van de partij-organisatie,” liet FVD toen weten.

Maar de problemen waren de wereld uitgeholpen. Baudet en Winkelman kunnen weer prima met elkaar door één deur. Heel goed.

Maar De Haze Winkelman is niet de man van het eerste uur die terug is op het oude nest. Datzelfde geldt voor Kees Eldering (op Twitter bekend als @SnedigeRekel).

Het moge duidelijk zijn dat al die mensen in 2018 opstapten door conflicten met Henk Otten. Otten stond achter de schermen vanaf dag één al bekend als een autocraat pur sang; een man die geen ‘nee’ wenst te horen en die anderen dwingt zijn wil uit te voeren. Ook niet-prominente leden van FVD hebben, vanwege Henk, de partij verlaten. Zonde, want sommige van die niet-prominente leden waren talentvolle en betrokken jongeren. Die zijn nu mogelijk voor altijd verloren voor FVD, en dat allemaal alleen maar omdat Otten zijn ego niet in bedwang kon houden.

Afijn, misschien dat al die mensen langzaam tóch terugkomen. Ottens invloed is momenteel immers niet-bestaand. Daar hoeven ze zich dus geen zorgen om te maken. Niet meer, tenminste.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Proest, die lavendelsnuiver gaat nog eens groot worden.
  Een geboren politicus..

  1.   

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

   1.   

    Goed beargumenteerd, edoc431. Je bent echt een kanjer in de inhoudelijke discussie.

  2.   

   De sokkenruiker Watcher, zal nooit groot worden.
   Een geboren loser..

 2.   

  Beetje bij beetje en stapje voor stapje bouwen aan wat ooit de grootste partij van Nederland gaat worden.

  1.   

   Ach u bent geen ziener Meester, dat gaat niet gebeuren met die piano spelende lavendelsnuiver aan het roer.

   1.   

    @Watcher?

    Nog een lidmaatschap van Noppen.

    Jij bent doof, blind en hersenloos.
    Dus doe niet zo veel moeite om hier je gier te lozen.
    Extreme linkse eikel!

  2.   

   @con en zo is het!!! ++

 3.   

  Eerst ligt het aan Baudet zijn ego, dan ligt het aan Otten zijn ego, kunnen we hieruit gewoon concluderen dat 2 kapiteins op een schip niet werkt?

 4.   

  Eerst waren het klojo’s en stokers en nu zijn ze weer fantastisch.

 5.   

  Het was al bekend dat Otten diverse prima mensen tegen zich in het harnas had gejaagd om over Thierry nog maar niet te spreken, heel goed dat deze in het nest zijn weder gekeerd.

  1.   

   Geeft Baudet hiermee dan ook gelijk toe dat die toentertijd de verkeerde keus heeft gemaakt om het voor Otten op te nemen? Want Otten was toch onmisbaar voor zijn partij? Voor onschatbare waarde.

   Maar zou je nu vertellen. Hij heeft nu weer de verkeerde keus gemaakt door Otten op de manier waarop het is gebeurd aan de kant te schuiven. Want vroeg of laat stapt uit de partij en begint die voor zichzelf. En dan kan die kritiek uiten zoveel hij wil en tegen wie hij wil. Dan heeft die niets meer met Baudet te maken. En onderschat Otten niet want hij heeft ook in de partij genoeg medestanders.

   1.   

    Otten is een wolf in schaapskleren dat heeft hij wel bewezen, beetje naïef wel van Thierry dat hij dat niet doorzag maar mensenkennis komt met de jaren, wat medestanders in de partij voor Otten betreft, die hou je altijd tot zij aan de beurt zijn om aan de kant geschoven te worden.

   2.   

    Daar heb je gelijk in, Robert.

  2.   

   En waar was Baudet gisteren eigenlijk ? Gisteren was die ook al weer niet thuis. Eerst heel hard roepen dat als Rutte informatie heeft achter gehouden dat die moet opstappen, en dat die een motie van wantrouwen zou indienen. Maar dan wel tegen de motie van wantrouwen stemmen van de PVV. Zelfs DENK steunde de motie van de PVV nog.

   Toch vreemd. heel veel roepen maar slappe knietjes. Want Rutte heeft gewoon bewust informatie achtergehouden maar desondanks steunt die de motie niet en mag Rutte wat hem betreft blijven zitten.

   Net zoals de belofte die hij de kamer heeft gedaan dat hij zijn beweringen zou laten doorrekenen. Dat was die gisteren even glashard aan het ontkennen waar die op aangesproken werd door Mulder. Maar hij deed net alsof zijn neus bloeide.
   Maar die belofte heeft die wel degelijk gedaan aan Jetten.

   En dat die dat niet wil laten doorrekenen moet die zelf weten maar gaan dan niet lopen liegen over beloftes die je hebt gedaan. Baudet sloeg gister echt een flater.

   1.   

    Ik heb het niet gevolgd dus kan er ook geen oordeel over vellen.

 6.   

  Wat stond hij weer voor lul met zijn artikel 89 van de grondwet. Stumperd.

  1.   

   Correctie, is artikel 68.

   1.   

    Het zij je vergeven.

   2.   

    @Santiago

    Stumperd!

 7.   

  Baudet haalt met zijn gedram het niveau van Alberto stegeman en pieter storms. Ik wil de directeur spreken, ik wil de directeur spreken.
  Allemaal show, allemaal voor de buhne en het nep parlement staat het allemaal toe.

 8.   

  Het zijn zo langzamerhand Noord Koreaanse toestanden hier wat de aanbidding van Thierry betreft
  Elke scheet van de Grote Leider, goed of slecht, wordt met groot enthousiasme op DDS geflikkerd

 9.   

  Nog zo’n overduidelijk alt right creep. Dit zijn intens slechte mensen.

 10.   

  Ik zie dat de hetze tegen Otten op DDS aardig op stoom begint te komen. Het is voor Baudet te hopen dat Otten zich zo beschaafd blijft gedragen als hij tot nu toe deed.

 11.   

  Iemand en public afbranden is inderdaad zeer beschaafd.

  1.   

   Voor de extreem linkse actievoerder F.C. Labrouste op DDS, is dat beschaafd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!