Video! Boris Johnson over kracht van het VK: 'lagere werkloosheid dan in andere EU-landen'

Geen categoriejun 12 2019, 17:00
Boris Johnson is een strijdvaardige kandidaat voor het leiderschap van de Conservatieve partij. Dat succes mogelijk is suggereert een peilingen waaruit blijkt dat Johnson in staat is de conservatieve partij te reanimeren. Zou het? Ook heeft Boris Johnson een boodschap voor eurocraten die denken dat het Verenigd Koninkrijk een mak lammetje is: "onze werkloosheid is lager dan in andere EU-lidstaten".
En het klopt, als we even snel de gegevens van Google gebruiken zien we dat het Verenigd Koninkrijk een significant lagere werkloosheid rapporteert dan Frankrijk. Het land van Emmanuel Macron lijkt voortdurend in recessie te verkeren, zo suggereren de hoge werkloosheidscijfers. Geen wonder dat de 'Gele hesjes' half Parijs hebben afgebroken. Maar zulke toestanden dus niet in het Verenigd Koninkrijk:

Werkloosheid Verenigd Koninkrijk

[caption id="attachment_228459" align="aligncenter" width="665"]Het werkloosheidscijfers is in het Verenigd Koninkrijk veel lager dan in Frankrijk. Wat zou er mis gaan in Frankrijk? Frexit? Bron: Google Het werkloosheidscijfers is in het Verenigd Koninkrijk veel lager dan in Frankrijk. Wat zou er mis gaan in Frankrijk? Frexit? Bron: Google[/caption]
Zoals op de bovenstaande grafiek te zien is daalt de werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk sinds 2012 in lijn met de daling die zich ook in de Verenigde Staten manifesteert. In Frankrijk steeg de werkloosheid zelfs in 2012 en lijkt pas nu langzaam te dalen richting 8,9%. Dat terwijl in het Verenigd Koninkrijk de werkloosheid slechts 3,8% is!
Toch houden eurocraten zoals Rob Jetten ons voor voor dat het onmogelijk is om zonder Brussel succesvol te zijn. Die uiting kunnen we naar de prullenbak verwijzen. Ook al is het gegeven van de werkloosheid slechts één van de variabelen die relevant zijn: het betekent voor de gewone man héél erg veel.
Immers betekent arbeid toegang tot één manier om mee te doen in het geldsysteem en om een welvarend leven op te bouwen dat boven het niveau van jager en verzamelaars uitstijgt. En in welk land hebben we afgelopen maanden gezien dat men aan het plunderen is geslagen? Juist, in EU-land Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk is dus geen mak lammetje dat ter slachting gaat. En onder het leiderschap van Johnson worden in ieder geval woorden gebruikt die getuigen van zelfvertrouwen en volharding.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten