Video! Boris Johnson over kracht van het VK: ‘lagere werkloosheid dan in andere EU-landen’

Boris Johnson is een strijdvaardige kandidaat voor het leiderschap van de Conservatieve partij. Dat succes mogelijk is suggereert een peilingen waaruit blijkt dat Johnson in staat is de conservatieve partij te reanimeren. Zou het? Ook heeft Boris Johnson een boodschap voor eurocraten die denken dat het Verenigd Koninkrijk een mak lammetje is: “onze werkloosheid is lager dan in andere EU-lidstaten”. 

En het klopt, als we even snel de gegevens van Google gebruiken zien we dat het Verenigd Koninkrijk een significant lagere werkloosheid rapporteert dan Frankrijk. Het land van Emmanuel Macron lijkt voortdurend in recessie te verkeren, zo suggereren de hoge werkloosheidscijfers. Geen wonder dat de ‘Gele hesjes’ half Parijs hebben afgebroken. Maar zulke toestanden dus niet in het Verenigd Koninkrijk:

Werkloosheid Verenigd Koninkrijk

Het werkloosheidscijfers is in het Verenigd Koninkrijk veel lager dan in Frankrijk. Wat zou er mis gaan in Frankrijk? Frexit? Bron: Google
Het werkloosheidscijfers is in het Verenigd Koninkrijk veel lager dan in Frankrijk. Wat zou er mis gaan in Frankrijk? Frexit? Bron: Google

Zoals op de bovenstaande grafiek te zien is daalt de werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk sinds 2012 in lijn met de daling die zich ook in de Verenigde Staten manifesteert. In Frankrijk steeg de werkloosheid zelfs in 2012 en lijkt pas nu langzaam te dalen richting 8,9%. Dat terwijl in het Verenigd Koninkrijk de werkloosheid slechts 3,8% is!

Toch houden eurocraten zoals Rob Jetten ons voor voor dat het onmogelijk is om zonder Brussel succesvol te zijn. Die uiting kunnen we naar de prullenbak verwijzen. Ook al is het gegeven van de werkloosheid slechts één van de variabelen die relevant zijn: het betekent voor de gewone man héél erg veel.

Immers betekent arbeid toegang tot één manier om mee te doen in het geldsysteem en om een welvarend leven op te bouwen dat boven het niveau van jager en verzamelaars uitstijgt. En in welk land hebben we afgelopen maanden gezien dat men aan het plunderen is geslagen? Juist, in EU-land Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk is dus geen mak lammetje dat ter slachting gaat. En onder het leiderschap van Johnson worden in ieder geval woorden gebruikt die getuigen van zelfvertrouwen en volharding.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Jumping

  De Nederlandse overheid belazerd de Nederlandse bevolking.
  De EU is een onding.
  Stop met dat circus genaamd EU.
  Brexit en daarna direct een Nexit.

 2. logisch denken

  strak plan , niemand maar dan ook werkelijk niemand – behalve de happy view van euro commissarissen en hun aanhang- heeft ook maar enig voordeel aan die parlementaire EU. De grootste geld rondpomp machine ter wereleld en een ongekende bureaucratische onzinnige uitvoeringsinstantie in een groot verhuiscircus.

  uittreden aub , met dank , laat u niet bang maken over 2 miljoen banen want de handel gaat gewoon door zonder de regenten.

  1. ZiggyStardust

   +veeeeel!!!

 3. ZiggyStardust

  Uk first! Netherlands second?

  1. AnnaKlaver

   Las ergens dat 75% uit de EU wil, dan moet je toch gaan.

  2. AnnaKlaver

   De rechtsen hebben hier een ruime meerderheid, dus gaan met die banaan.

 4. Meriadoc Brandebok

  Als Johnson iets zegt al er wel weer ergens een feitelijke onjuistheid in te vinden zijn. Brexitters spreken over de Brexit zelden de waarheid. Trouwens, de Brexit heeft nog nuet plaatsgevonden.

  EU-land Nederland kent de historisch lage werkloosheid van 3,3%, lager dan Groot-Brittannië. Die loopt ondertussen overigens achter op de eurozone wat de groei vanh het BBP betreft.

  1. fockingworst

   Trollen als meriadoc brandewijn met diverse satelietnicks spreken per definitie NOOIT DE Waarheid.
   De eu geeft niemand veiligheid en voorspoed, wel voorspoed voor Griekenland Italië Spanje en Frankrijk in financiële vorm.
   Tot nu toe heeft de eu Nederland alleen maar veel kosten en een blanco check gekost, nog maar niet te spreken van de ongebreidelde massaimmigratie waarvan de islamieten juist onveiligheid hebben gebracht.
   De Engelsen hebben het goed bekeken, geen bijdrage meer aan het megalomane circus eu meer en zelf beslissingen maken over financiën en grenzen.
   En zeker zullen ze een poosje een lastige tijd meemaken, maar de wereldhandel is groter dan die lullig 500 miljoen consumenten in de eu er zijn er nog 6.5 miljard in de rest van de wereld.

   1. Beukman

    @Worst fockt:
    Tot nu toe heeft de eu Nederland alleen maar veel kosten en een blanco check gekost

    Mwah. Tot diep in de jaren jaren 90 was Nederland nog netto ontvanger. Ik heb daar destijds nooit iemand over horen klagen.

    1. logisch denken

     QUOTE
     Mwah. Tot diep in de jaren jaren 90 was Nederland nog netto ontvanger. Ik heb daar destijds nooit iemand over horen klagen.
     END

     ooooo , leg is uit , wie betaalde ons dan ?

     1. Beukman

      @denk
      Duitsland is van oudsher de grootste netto betaler. Dat zal destijds niet anders zijn geweest.
      Veel mensen vinden solidariteit iets prachtigs. Althans zolang zij daar zelf van profiteren.

     2. logisch denken

      @Beukman

      U beweert iets , we zijn netto ontvanger geweest , ik vraag u wie ons toen betaalde. Wie de grootse netto betaler is was niet de vraag. U lijkt rutte wel.

      Wij zijn zover ik weet zijn we ALTIJD netto betaler geweest. Als u andere cijfers voor ogen heeft zie ik ze graag verschijnen. De solidariteit in de EU is ALTIJD ten nadele van Nederland geweest. Overigens wat geweest is geweest. De miljarden die we nu netto in dat potje stoppen voor een verhuiscircus en de grootschalige geldrondpomperij kunnen we missen als kiespijn.

      Ik zie de cijfers graag verschijnen die u voor ogen heeft

     3. Meriadoc Brandebok

      “Vergeet echter niet dat de geschiedenis van de EU niet teruggaat tot 2000, maar tot 1957. In het begin ging het geld van de voorlopers van de EU vooral naar de landbouwsector. Omdat Nederland een nogal grote landbouwsector had, profiteerde ons land van die focus. Mede daardoor was Nederland tot begin of zelfs midden jaren ’90 (afhankelijk van de gehanteerde rekenmethode) een netto-ontvanger in de EU. Hoeveel geld kregen we uit ‘Brussel’ elk jaar, ruim 30 jaar lang? Nou, ongeveer 0,4 procent van ons bbp, oftewel evenveel als wat we nu 20 jaar lang per saldo betalen aan de EU. Samen genomen betekent dit dat we financieel gezien als land, bekeken over de hele periode sinds 1957, waarschijnlijk aan de ontvangende kant te vinden zijn.

      Maar er is meer dan dat. Zeker in de jaren ’70 en het begin van de jaren ’80 beleefde ons land een dramatische periode. De inflatie en de werkloosheid waren zeer hoog, en onze economie zat zeker begin jaren ’80 echt in de put. Wij hebben dus financiële hulp gekregen van de EU toen we die hulp economisch gezien het hardst nodig hadden. Een saillant detail is dat een land als Italië in diezelfde periode regelmatig een nettobetaler is geweest, wat betekent dat wij toen geld kregen van de Italianen.”
      (Bron: Follow the Money)

     4. Teunis Dokter

      Dank, prachte informatie!

     5. fockingworst

      @teunis u verricht hier soortemet journalistische taken.
      U neemt hier informatie aan alszijnde waarheid van @meriadoc brandewijn trol die best aannemelijk klinkt.
      Heeft u dit ook gecheckt?
      Er valt namelijk niks te vinden van de bewering van brandewijn trol en bovendien heeft deze trol steevast de bron ftm afgewezen alszijnde betrouwbaar.

     6. EU kok

      @the worst fucker:
      U stelt: Er valt namelijk niks te vinden van de bewering van brandewijn trol.
      Incorrect, u kunt niets vinden, ik had dankzij Google binnen 10 seconden de desbetreffende tekst.

     7. fockingworst

      @eutrolcock kom met bewijzen ipv verwijzen..
      U heeft niks ook niet met uw satelliet nick meriadoc brandewijntrol.

     8. logisch denken

      ik wacht nog steeds op cijfers

     9. Meriadoc Brandebok

      Eens, Teunis.

     10. Meriadoc Brandebok

      Logisch denken, die staan in de tekst.

      0,4% van het BBP als netto-ontvanger midden jaren ’90, ruim 30 jaren lang.
      Dat is evenveel als we nu 20 jaar netto betalen aan de EU

      Aanvullende cijfers:
      150 euro per persoon betalen we jaarlijks aan de EU.
      1500 – 2200 per persoon ontvangen we van de EU.

     11. Hans Brusselmans

      ‘150 euro per persoon betalen we jaarlijks aan de EU.
      1500 – 2200 per persoon ontvangen we van de EU.’

      Van welke instantie krijg ik dat fantast?

     12. Meriadoc Brandebok

      De interne markt levert ons jaarlijks 1500 – 2000 euro per persoon op, Hans, en we betalen een bijdrage van 150 euro per persoon.

     13. Meriadoc Brandebok

      = 2200.

     14. Hans Brusselmans

      Dan ben ik en met mij vele anderen zeker overgeslagen want ik heb nog nooit ook maar ene cent ontvangen van de EU, dus je zwetst maar wat fantast!

     15. Beukman

      @Denk beweert:
      Wij zijn zover ik weet zijn we ALTIJD netto betaler geweest.

      Kun je dit onderbouwen met cijfers, @denk?

    2. Peter Oudshoorn

     Dat is ruim 20 jaar geleden, Beuk. Toen hadden we ook nog geen multiculturele samenleving, weinig instroom van vluchtelingen en gelukszoekers en was de woningnood niet zo krankzinnig als nu. We hadden ook nog onze eigen gulden en genoten van maximale vrijheid en welvaart.

     Toen kwam de omslag. De euro, de EU-psychose, de bezetting door Brussel en de instroom van hordes immigranten die als statushouders voorrang kregen. Het was uit met de pret.

     1. EU kok

      Oh, dus als iets 20 jaar geleden is geweest, mag je het ontkennen.
      Zeg dat dan, dat geeft tenminste duidelijkheid.

     2. Beukman

      @Peter
      Dat doet niets af aan de juistheid van mijn bewering.

      Overigens waren naar mijn mening de problemen met vluchtelingen nog veel groter geweest zonder EU. Zonder EU was er geen Turkije-deal geweest, en hadden landen onderling grote ruzie gekregen over hoe om te gaan met vluchtelingen.

      De EU heeft echter wel grote steken laten vallen. Ze hebben Italië en Griekenland, die vanwege hun geografische ligging de grootste toestanden kregen, aan hun lot overgelaten. Van met name Italië is het begrijpelijk dat dit land zich aan het afkeren is van de EU. Erg jammer. Gemiste kans.

     3. Peter Oudshoorn

      Beuk, de Turkije-deal is een grote flop gebleken en heeft niets opgeleverd, behalve voor ome Erdogan die een paar miljard op zijn rekening mocht bijschrijven. Als we niet in de EU hadden gezeten hadden we -net zoals het rebelse Hongarije nu doet- de grenzen potdicht kunnen houden onder het motto ‘zoek het maar uit, aan ons land geen polonaise’.

     4. logisch denken

      QUOTE
      EU kok 17 minuten ago
      Oh, dus als iets 20 jaar geleden is geweest, mag je het ontkennen.
      Zeg dat dan, dat geeft tenminste duidelijkheid.
      END

      De vraag om het te bevestigen staat nog steeds open. We zijn altijd NETTO betaler geweest want we hebben de pot zelf gevuld. Mocht het anders zijn zie ik graag de cijfers verschijnen. voorlopig praat je poep cock

     5. EU kok

      @LD.
      Een vraag nogmaals stellen omdat u een eerder gegeven antwoord niet wil snappen gaat niet werken .

     6. Meriadoc Brandebok

      Zo is het, Beukman. Het migratieprobleem kan slechts in Europees verband worden opgelost en aangepakt. Alleen sta je nergens.

     7. logisch denken

      in welke bijdrage kan ik het antwoord vinden kok ? misschien lees ik er steeds overheen !

   2. Onslow

    @fockingworst,… China, India prijzen GB uit de markt door goedkopere productiekosten. Dat telt. Er komt geen Brexit alleen al met die wetenschap.

    1. logisch denken

     quote
     Onslow 4 minuten ago Beantwoorden
     @fockingworst,… China, India prijzen GB uit de markt door goedkopere productiekosten. Dat telt. Er komt geen Brexit alleen al met die wetenschap.end

     Ja de kwaliteiten van India en China zijn geweldig , echte concurrenten voor degelijke producten 🙂 🙂

  2. toetssteen

   Meriadoc
   Mmmmhhh, maar het aantal bijstandsgerechtigden is gestegen en niet zo’n beetje ook!

  3. Duke

   Hoeveel definities van werkloosheid en statistieken heeft Rutte daarvoor aangepast? Nederland met slechts 3,3% werkloosheid. Dat is hilarisch.

 5. Mars020

  Voordat ze die achterlijke EU hadden uitgevonden, was het leven relaxter, dan nu het geval is. Vanaf het begin van dit gedrocht, zijn wij er alleen maar slechter van geworden. We hebben vele landen moeten sponsoren, iets waar wij voor de EU geen last van hadden. Er zijn nog nooit zoveel gelukzoekers deze kant op gekomen en de woningnood is schrikbarend. De pensioenleeftijd stijgt hier sneller, dan in andere landen en we betalen het meest aan belastingen. In Amsterdam is de Groene Khmer een eigen kalifaat aan het oprichten, waar alleen moslims en geitenwollensokken welkom zijn. Een paar uur je auto parkeren is duurder, dan uit eten gaan. Ondernemers worden dus massaal weggepest om ruimte te maken voor woningbouw, waar gelukzoekers geheel gesubsidieerd mogen wonen. Op deze manier houdt links zichzelf bezig en degene, die tegen is, wordt uitgemaakt voor racist. Partijen, die opkomen voor de echte Nederlanders, worden genegeerd, want links wil koste wat het kost aan de macht blijven.

  1. logisch denken

   U vergeet de miljarden verslindende nationale nivelleringspolitiek. Al 5.500.000 mensen ontvangen toeslagen via de belastingdienst. K R A N K Z I N N I G

   1. fockingworst

    @logisch denken dit kan niet anders zijn om de burgers bezig te houden en voor de overheid om meer geld te kunnen controleren.
    In een gezonde situatie betalen we belasting en bepalen we zelf wat we met ons geld doen.
    Nu bepaald de overheid wie wat en waar geld krijgen voor welk doel zelfs wanneer er geen animo voor is of bijna niet.. (subsidie}

    1. logisch denken

     inderdaad , onvervalste nivelleringspolitiek ongeacht gevolgen of kosten. Helaas zien maar weinigen deze beperking op zelfbeschikking en pleiten linkse leeghoofden voor verdere uitbreiding. Misplaatst socialisme om de overheid te expanderen ten voordele van het ambtenarrenlegioen.

  2. EU kok

   Quote: Voordat ze die achterlijke EU hadden uitgevonden, was het leven relaxter, dan nu het geval is.
   .
   Correct.
   Toen hadden we nog tijd om bij de bank in de rij te staan voor vreemde valuta.
   Toen hadden we nog tijd om na afloop veel minder terug te krijgen .
   Toen hadden we nog tijd om uren in de rij te staan bij een grensovergang.
   Toen hadden we nog tijd om de auto leeg te halen als de Fransen weer een stipheidsactie hielden.
   Toen hadden we nog tijd om om alles wat we in het buitenland kochten te goedkoop om te rekenen.

   1. logisch denken

    De EU is veel te duur als grenswisselkantoor. Heb je nog andere voordelen te benoemen want die stipheids acties waar je naar verwijst worden nog steeds gehouden.

    NEXIT NU , er zijn veel betere oplossingen dan het grenswisselkantoor Brussel in stand houden

   2. Peter Oudshoorn

    Je overdrijft kokkie. Maar toch: wat is er mis met alles wat je noemt? We waren soeverein en hadden grenzen. Dat is alles waard.

    1. EU kok

     Quote : Dat is alles waard.
     .
     Moet zijn: Is Peter, verblijvend in het buitenland, alles waard, maar betaalt er zelf niets aan.
     Linkse Peter geeft graag andermans geld uit.

   3. toetssteen

    @Kok
    Man, nooit gehoord van plastic om te betalen? Ga eens wat reizen!

   4. Mars020

    Als dat het enige positieve is, wat je kunt bedenken… Dus al die rukkers in Brussel zitten daar hun zakken te vullen, zodat wij bij de grens niet hoeven te wisselen?. Als tegenprestatie krijgen we gratis half Afrika over de vloer en mogen die gasten levenslang sponsoren. Geef mij die ouderwetse grensovergangen maar!. Liever een keertje in de rij, dan jezelf kapot ergeren aan gelukzoekers, die ons sociale stelsel leegvreten.

  3. edoc431

   IK ZEG NOORD EN ZUID HOLLAND AFSTOTEN LATEN DIE ZICHZELF MAAR BEDRUIPEN GEEN CENT VAN UIT HET OOSTEN EN NOORDEN DAAR NOG NAAR TOE .

  4. victus

   Boeit het wat als je wordt uitgemaakt voor racist door een subsidie trekker die kruipt en zichzelf voor L@L zet om maar lief te worden gevonden door dat grachtengordel rapaille?

   Mij voor geen meter!

 6. Cycle25

  Hillarisch !! Het gedrocht wat de EU voorstelt zakt verder en verder weg, hervormingen zijn al 20 jaar mislukt, landen buiten de EU gaat het beter af.

  De ECB laat de conditie zien van Euroland, en die is helaas….BELABBERD.

  Pensioendekking van Nederland is kapot, en kan ook niet meer worden gerepareerd en mocht Nederland nog een braaf jongetje willen blijven dan verdampt dit geld op den duur.

  Dus Nederland mag kiezen, voor je eigen gepensioneerden of het nep geld wat nu de euro heet.

  En laten we vooral luisteren naar paniekzaaiers zoals CDA-er Donner ooit riep : Zonder EU stort Europa zich in een oorlog.

  Politiek Nederland is langzamerhand een beweging geworden tegen de burgerij, en luistert alleen nog naar de buren.

  1. logisch denken

   quote
   En laten we vooral luisteren naar paniekzaaiers zoals CDA-er Donner ooit riep : Zonder EU stort Europa zich in een oorlog.
   end

   Hier stoor ik met meeste aan. Als de argumentatie staakt ga je opperen dat er oorlog was geweest omdat landen louter handelsovereenkomsten hadden. Dit is demagogie van een ongekend niveau. Ze roepen nu openlijk dankzij de EU al 75 jaar geen oorlog. Wat een volksverlakkerij

   1. Cycle25

    @ logisch denken

    Politici zijn daarom te vergelijken met voetballers, 50% van hun opleidingen bestaan uit acteerlessen hoe je anderen moet naaien.

   2. victus

    Hoe moet er dan oorlog worden gevoerd als al het materieel voor een appel en een ei aan apenlanden is verpatst? Lenen van de Russen? Huren van de USA? Private Leasen van de Chinezen?

    1. Cycle25

     @ victus, geen idee, globalisten gokken op de spierballen uit Amerika en ’t VK en deze 2 landen zijn de spelletjes van de EU spuugzat. Wél de lusten, niet de lasten, eens komt de rekening.

 7. edoc431

  who the fuck is jetten …… lol

 8. Rud56

  Natuurlijk gaat het de UK goed na de Brexit!
  De leugens die de politiek én media ons hier voorhouden zijn allang doorgeprikt!

  Daarom, ook voor Nederland: uit die verrotte EU en veel een kleinschaliger maar een soeverein en economisch veel beter samenwerkingsverband met onder andere de UK!

  Nexit nu!!

 9. Kim Verlouw

  De extreem linkse activisten op dit blog willen maar niet wakker worden.

  Of doen ze het erom.

  1. Mars020

   @Kim, ze doen het erom, want niemand kan zo wereldvreemd en achterlijk zijn als linkse activisten. Liegen en alles verdraaien, zijn ze in gespecialiseerd. Het belangrijkste doel is het gallen en trollen, daarbij is het onderwerp ondergeschikt. Het maakt dus geen ene reet uit waar het over gaat, als ze maar dwars kunnen liggen. Dat is ook de reden, dat ze zichzelf regelmatig vastlullen. Als je ze daarmee confronteert, worden ze boos en gaan om zich heen slaan.

 10. logisch denken

  QUOTE
  Meriadoc Brandebok 28 minuten ago
  Logisch denken, die staan in de tekst.

  0,4% van het BBP als netto-ontvanger midden jaren ’90, ruim 30 jaren lang.
  Dat is evenveel als we nu 20 jaar netto betalen aan de EU

  Aanvullende cijfers:
  150 euro per persoon betalen we jaarlijks aan de EU.
  1500 – 2200 per persoon ontvangen we van de EU.
  END QUOTE

  niet lullen in de tekst staat ,
  – waarschijnlijk aan de ontvangende kant te vinden zijn.
  – afhankelijk van de gehanteerde rekenmethode
  – Nou, ongeveer 0,4 procent van ons bbp,

  Er staan nergens cijfers. Er staat een lul verhaal met schattingen , mogelijkheden en meningen. Dus nu graag de cijfers dat Nederland in de jaren 90 bruto betaler was. Als je iets beweerd moet je het staven. Nederland is altijd NETTO betaler geweest.

  1. toetssteen

   @logisch denken
   Een boeiend epistel staat op Montesquieu instituut. Long Read, maar zeer de moeite waard.

  2. Meriadoc Brandebok

   Je bewering dat Nederland altijd netto-betaler is geweest klopt eenvoudigweg niet, logisch denken. Mede door de landbouwsubsidies kreeg Nederland in de jaren ’90 meer geld binnen dan zij moest afdragen. Dit is uitvoerig uiteengezet in het artikel van Follow the Money.

   Ik kan het niet mooier maken dan het is. Je had het mis. En soms is het grootmoediger je ongelijk toe te geven dan oeverloos tegen de evidente feiten in te blijven doorzeuren.

   1. logisch denken

    Kom dan met jaartallen en cijfers. Stop anders dat oefen-loze geblaat.

    “” waarschijnlijk aan de ontvangende kant te vinden zijn. “”” betekent niets , waardeloos artikel dus

    1. Meriadoc Brandebok

     Logisch denken, je blijft een vaststaand feit dom ontkennen. Het is alsof ik je zojuist heb moeten uitleggen dat Afrika ontwikkelingshulp ontvangt en jij bij hoog en bij laag blijft volhouden dat zulks niet het geval is.

     Welnu, ik zal hier drie onafhankelijke bronnen plaatsen die je kunt raadplegen. Daarin wordt vermeld dat Nederland een netto-ontvanger is geweest. Jij kan daar dan drie bronnen tegenin brengen waarin wordt vermeld dat Nederland altijd netto-betaler is geweest, hoewel deze uiteraard nergens te vinden zijn. Je bewering is namelijk onzin.

     – CBS wetenschappelijk paper: Nederland en de Europese Unie: betalingen en ontvangsten, december 2016, p6
     – Nederland is grootste nettobetaler aan EU: 150 euro per inwoner, RTL Nieiws, december 2016
     – Nederlandse afdrachten aan de EU, subsidies en naheffingen, Europa-nu

   2. toetssteen

    @Meriadoc
    Zonder de korting geeft Nederland vele miljarden meer uit dan het ontvangt. In 2015 was het al 3,5 miljard!

    1. Piet51

     Bij zo’n 300 miljard euro op de begroting valt die ruim 3 miljard euro wel mee, lijkt me. Maar veel interessanter is, dat je alleen naar de directe geldstromen kijkt en alle andere voordelen voor het gemak vergeet.

     1. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, de nettobijdrage weegt niet op tegen de nettobaten. De Nexitters zitten echter te zeer verstrikt in het eigen gelijk om dat te erkennen.

     2. logisch denken

      3 miljard op 10 miljoen mensen. doe jij de wiskunde even piet klein

     3. Piet51

      @logisch denken
      Uit het hoofd: dat is precies € 300 per betaler per jaar, nog geen € 1 per betaler per dag. En dan vergeten we voor het gemak alle andere minder gemakkelijk te kwantificeren voordelen. Drie miljard omslaan naar 10 miljoen (wel wat laag geschat) betalers is overigens veel te simpel.

 11. HDNW

  Het zal onmogelijk zijn om zonder eu succesvol te zijn? Net zoals het onmogelijk zou zijn dat Duitsland na het verdrag van Versailles nog een oorlog begint? Onmogelijk staat nou niet bepaalt hoog in de mens z’n woordenboek……

 12. Lampje

  Frankrijk is de EU niet, integendeel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.