HenkKrol

Video: Henk Krol (50Plus) wil onderzoek naar zaak-Wilders: 'je wilt dat er vertrouwen blijft in de politiek en rechtstaat'

Geen categoriejun 12 2019, 16:00
Henk Krol (50Plus) vindt de stilte van Haagse politici rondom de door Geert Wilders verzochte Parlementair Enquête opmerkelijk. De PVV'er wil onderzoek naar beïnvloeding door een minister in zijn rechtszaak. Volgens Krol is stilte niet handig: "je wilt toch dat er vertrouwen blijft in de politiek en rechtstaat". Verder pleit Krol voor onderzoek naar de zaak-Wilders.
Behalve Henk Krol kwam ook Thierry Aartsen (VVD) ter sprake. Aartsen is een nuchtere man die eigenlijk niet precies wist wat er speelde. Dat is ook niet vreemd, natuurlijk, maar wel echt weer iets voor een VVD'er om in dit geval niet te weten wat er speelt. Dit omdat Ivo Opstelten natuurlijk een VVD-minister was en als onderwerp van gesprek geldt in deze. Als minister zou hij hebben aangedrongen op het vervolgen van Wilder:
Volgens Wilders gaat het echter om meer dan alleen politieke beïnvloeding. Maar vindt hij het onjuist dat er informatie is achtergehouden over het proces, waardoor hij de informatie niet kon gebruiken voor de zaak. Behalve Krol en Baudet (FVD) roerde ook Attje Kuiken (PvdA) op de ontstane situatie:

"Ik vind het een hele ernstige zaak. Maar we moeten kijken naar wat weten we en wat we niet weten. We weten in ieder geval dat er ontkend is dat er overleg is geweest over de zaak door de minister en het OM en dat blijkt wél het geval tot twee keer toe. Ik ga vragen stellen aan de minister."

Wilders was gisteren voor de camera allerminst in beste doen. In één video sprak hij van 'Zimbabwaanse toestanden' en in een andere video viel het woord 'bananenrepubliek'. De situatie escaleert en leidt tot ernstige beschuldigingen over de staat van de Nederlandse democratie in het maatschappelijke debat. Gecombineerd met de resultaten van het Remkes-onderzoek en nu dus de zaak-Wilders is het dus zaak dat Den Haag de boel op de rails krijgt. Wilders zal ondertussen nog wel even doorgaan met vloeken.
Verder liet Hero Brinkman er geen twijfel over bestaan dat er wél sprake is van politieke beïnvloeding 'door de VVD'. Het is nu afwachten en zien of andere fracties de prikkel zien om toch te komen tot een onderzoek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten