We zijn gekke Henkie wél: terugzending nepasielzoekers 10.000 keer mislukt in 5 jaar tijd

Omdat het land van herkomst weigerde mee te werken.

Wat gebeurt er als blijkt dat een ‘asielzoeker’ alleen maar naar Nederland is gekomen vanwege economische beweegredenen? Juist: die krijgt te horen dat hij geen verblijfsvergunning krijgt, waarna alles zo geregeld wordt dat hij op het vliegtuig gezet kan worden, terug naar eigen land.

In theorie, tenminste. In de realiteit werkt het anders. Om dat te doen moet Nederland hoegenaamd namelijk medewerking krijgen van dat land… en die medewerking krijgen we helaas lang niet altijd. Sterker nog, De Telegraaf bericht dat het terugsturen van ongewenste vreemdelingen in de afgelopen 5 jaar maar liefst 10.000 keer is spaak gelopen.

Van 2014 tot en met 2018 kreeg Nederland 2310 keer een negatief antwoord, als aan een land van herkomst werd gevraagd of het een onderdaan wilde erkennen en terugnemen. 8020 keer moest de DT&V een verzoek intrekken, omdat er binnen een jaar geen antwoord werd gegeven.

Vrijwillig vertrekt is eigenlijk altijd wel mogelijk, maar onvrijwillig vertrek niet. En daar hebben we het hier dus over.

Omdat dit natuurlijk knettergek is willen VVD, CDA en PVV dat er afspraken gemaakt worden om terugkeer al dan niet met ‘toestemming’ van de andere betrokken partijen af te dwingen. VVD-Kamerlid Becker zegt dat we daarbij “niet [moeten] schuwen harde maatregelen te treffen als landen niet willen meewerken.”

Klinkt hartstikke leuk. Maar wacht eens even: welke partij was er eigenlijk aan de macht de afgelopen vijf jaar. Toen deze 10.000 gevallen plaatsvonden?

Juist, de VVD. Maar nu willen zij opeens “tough” zijn? Is er ook maar één mens die daar in trapt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Agios

  Waarom wil een land een landgenoot niet terug nemen? Zou het kunnen zijn dat hij/zij in het geboorteland een slechte status’ heeft, door bijvoorbeeld criminaliteit etc.?
  Dat wij ons dan verplicht voelen een dergelijke gast een verblijfsstatus te moeten geven is natuurlijk van de zotte. Meenemen in het vliegtuig en bij aankomst eruit en de deuren dicht. Dan kan het terugkeerland wel moeilijk gaan doen om te weigeren het vliegtuig weer te laten vertrekken. Wel, dat wordt dat een diplomatieke rel. Het betreffende land zou wel eens een flinke som ‘ontwikkelingsgeld’ kunnen krijgen. Dat is dan meteen afgelopen. Hebben we in Den Haag uitsluitend zwakkelingen zitten die voor geen prestatie nog een goed salaris krijgen ook.

  1. EU kok

   Wat kunnen oplossingen toch aandoenlijk simpel voorgesteld worden.

   1. Sealgaire

    Ach guttegut, Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

    1. EU kok

     Goede morgen schoonheid, lekker geslapen ?

     1. Sealgaire

      Is je luier al verschoond, bejaarde zuurpruim.

     2. Meriadoc Brandebok

      Sealpedofiel is in een slecht humeur omdat hij vanmiddag weer het treintoestel moet schrobben dat hij vorige week heeft ondergeplast, dus we zullen ‘m niet te hrd vallen.

     3. Sealgaire

      Kan het nog dommer Guusje? Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

     4. toelos

      familie van meriadoc

   2. Agios

    Wel, de meeste oplossingen zijn eenvoudig. Kom jij nu eens met een voorstel dat volgens jou de juiste is. Wedden dat die niet komt, want je hebt geen idee.

    1. EU kok

     Laten we vooraan beginnen.
     Hoe wilt u een vliegtuig zonder toestemming op een buitenlands vliegveld laten landen?
     Hoe wilt u een vliegtuig incl. bemanning zonder toestemming en mogelijk geblokkeerd van een buitenlands vliegveld laten vertrekken?

     1. Agios

      Je gaat uit van een angstscenario. Wij moeten alles maar accepteren en we zouden niets terug kunnen doen, want…ze zouden weleens boos kunnen worden en weigeren ‘ons’ vliegtuig te lateh vertrekken. Wel, dan zijn internationaal de rapen gaar. De mensen die terug moeten hebben een paspoort (wel even innemen voor het toestel vertrekt en teruggeven bij het van boord gaan.) En dan? Kunnen alle boefjes ter plekke ingerekend worden en linea recta in bewaring worden gesteld. We zijn toch niet het internationale afvoerputje geworden?

     2. peetjoh. k

      Gewoon droppe vanaf 10.000 meter hoogte

   3. logisch denken

    quote
    EU kok 4 uur ago Beantwoorden
    Wat kunnen oplossingen toch aandoenlijk simpel voorgesteld worden.
    end

    u bedoeld , Wat kunnen oplossingen toch aandoenlijk simpel zijn. bedankt voor uw medeleven. 99% van de oplossingen zijn simpelere dan een magnetron opstarten

    1. 007

     bijvoorbeeld:
     illegale vreemdeling die het zelf saboteert om teruggestuurd te kunnen worden naar land van herkomst (omdat ze vaak hun id ‘kwijt’ zijn of vervalst hebben) gaat naar een mooie afgezonderde plek (oftewel de bak in) en gaan kost en inwoning betalen met dagelijkse arbeid totdat ze netjes opbiechten waar ze thuishoren. Zal ook nog een mooi neveneffect hebben want de aspirant-immigranten zien er natuurlijk wel nut in om die ellendige reis te ondernemen om vervolgens in de watten te worden gelegd, maar ik denk dat het aantal kandidaten heel snel afneemt wanneer het ontvangstcomité wat minder prettig is

 2. Meriadoc Brandebok

  De uiteindelijke oplossing is om deze landen onder druk te zetten. De EU kan sancties instellen. De Afrikaanse elites willen toch niet meewerken, dus meer deals proberen te maken is trekken aan een dood paard.

  1. Sealgaire

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent, jouw feiten boeien hier niemand iets. Ik weet niet of je het weet dramorgel, maar je zit op de verkeerde site. Niemand hier heeft enige interesse in jouw gelul. Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, dat jij hier na al die jaren nog steeds rondhuppelt, man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een VPN niet terug zou kunnen komen.

  2. 007

   Meriadoc Brandebok… De EU kan sancties instellen? Laat me niet laggen, de EU heeft al hun quotem aan sancties verbruikt… vrijwel allemaal aan israel

   1. Mars020

    Wat is laggen?..

 3. tonna

  Als je illegalen NIET binnenlaat hoef je ze ook niet terug te sturen,dat zegt Wilders al jaren!
  Daar hoor je kabinet Rutte 3 en de VVD niet over!

 4. Jumping

  Prachtig toch, als Jumping aangeeft dat Nederland een keiverrot land geworden is en dat Rutte het slechtste is wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Blijkt HendrikJan dit ook al eerder gememoreerd te hebben.
  En wat blijkt, het is gewoon de werkelijkheid.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een EU put, waaruit geen weg meer terug is.
  De leugens van Rutte zijn wereldwijd bekend.

 5. Willemzuiderbuur

  Men zou de economische vluchteling beter opvangen volgens Chileens model, niet verwennen met oa gratis onderdak en inkomen ten koste van de hard werkenden, deze zogenoemde kansparels zullen vanzelf weer verder trekken dan, probleem deels opgelost dus!

 6. tonna

  75 jaar geleden werden ergens in Europa allerlei ongewensten op een trein gezet,maar dat mag geloof ik niet meer!
  Of toch?

  1. victus

   Door een Hollandse overheid die zeer coöperatief, fanatiek maar al te graag naar de pijpen van de bezetter danste. Na de oorlog riepen die verraders en collaborateurs natuurlijk dat ze in het verzet actief waren. De Duitsers hadden een hekel aan die laffe en onderdanige houding van Hollanders. Kwam wel van pas. De slechtst getrainde en bewapende troepen werden hier gelegerd. Verwachten geen of zeer minimale weerstand.

   1. Mars020

    Klopt helemaal, Hollanders en vooral ambtenaren waren op de hand van de bezetter. Nu herhaalt de geschiedenis zichzelf weer, alleen komen de bezetters nu uit Afrika.

  2. 007

   tonna, even geschiedenislesje…
   75 jaar geleden waren ongewenste burgers, nu gaat het om ongewenste buitenlanders

 7. Kapitein Haddock

  Waarom sta ik hier niet van te kijken?
  Mijn gevoel zegt: dat de ” linkse leden van de asielindustrie expres moeilijk doen”, met de bekende dooddoeners: ” juridisch niet mogelijk, we volgen de procedures” , altijd een smoes om z.g.n. vluchtelingen binnen te laten!
  ” Kom maar binnen!”

  1. Sealgaire

   fascisten

 8. santiago

  Wie zegt er wat van en wie doet er wat aan. Meneer Wilders is de enige, maar die wordt gewoon genegeerd door onze verrotte Minerva-kliek. Na ons de zondvloed. Zij vertrekken straks allemaal naar Zwitserland, Canada of Argentinië.

  1. santiago

   Na de Brexit en de daarna onvermijdelijke Nexit zal het beter gaan. De monarchie afschaffen, een fatsoenlijke president kiezen en de democratie weer terug. Eruit met al die opvreters en nietsnutten.

   1. Duke

    Niks monarchie afschaffen. Dat is het begin van een islamitische republiek.

 9. Kim Verlouw

  Ik heb wel eens gelezen dat er soms een gevangenis geleegd wordt en naar Europa geleid wordt. Dat verklaart natuurlijk waarom ze niks terugnemen en er een enorme criminaliteit is onder die mensen.

  1. Mars020

   Klopt helemaal Kim, ze droppen hun vuilnis in Europa en willen die stinkzooi natuurlijk niet terug hebben. Ze gebruiken Europa als stortplaats voor grofvuil en links speelt voor vuilnisman.

 10. Bolkestein

  Migranten sturen recordbedrag van 490 miljard euro naar ontwikkelingslanden

  Volgens de Wereldbank zullen migranten wereldwijd dit jaar 490 miljard euro aan remittances (geldtransfers van particulieren) naar ontwikkelingslanden sturen. Dat is een nieuw record. 11.11.11 vraagt aan de volgende Belgische regering om verdere stappen te zetten om de transferkosten terug te dringen.

  Het nieuwe recordbedrag van 490 miljard euro aan geldtransfers is 3,6 keer zo hoog als de wereldwijde officiële ontwikkelingshulp. “Geldtransfers vormen een onmisbare inkomstenbron voor naar schatting 750 miljoen mensen”, zegt Els Hertogen, adjunct-directeur van 11.11.11. “Onderzoek in 71 ontwikkelingslanden geeft aan dat een stijging van 10 procent van deze transfers naar een land, leidt tot een daling van 3,5 procent van het aantal mensen dat moet leven met minder dan 1 dollar per dag. Bij conflicten en natuurrampen zijn geldtransfers vaak de eerste vorm van hulp die de getroffen regio bereikt.”

  Eind vorig jaar riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 16 juni uit als International Day of Family Remittances om deze belangrijke bijdrage van migranten aan (families in) hun herkomstlanden in de kijker te zetten.

  HOGE TRANSACTIEKOSTEN
  Maar de gemiddelde kost die de transferbedrijven zoals Western Union en MoneyGram per transactie aanrekenen blijft met 7 procent echter erg hoog. In sub-Sahara Afrika ligt het gemiddelde zelfs op 9,3 procent. Dat is meer dan drie keer het percentage van 3 procent, een doelstelling die werd vastgelegd in de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en bevestigd in het Global Compact for Migration (VN-migratiepact). Er is dus nog veel werk aan de winkel om deze doelstelling te bereiken, aldus 11.11.11.

 11. Heras

  Hiddema had een oplossing voor dat probleem aangedragen…MAAR Weer WORDT NIET NAAR HEM GELUISTERD.

  1. santiago

   Waarom zouden we ook naar zo’n seniele oude man luisteren.

   1. Vit

    Die seniele oude man volgens jou, heeft meer verstand van rechtsgang in zijn pink dan jij in jouw ehhh brein pik.

    1. santiago

     Vit. Hoe weet jij dat.

     1. 007

      jouw eigen vraag is het antwoord

 12. Godefroy France

  ZELFS DE LANDEN VAN OORSPRONG (oorsponkelijke paspoort) WIL DIT GETEISEM NIET TERUG!!!!!!!!!!!!!! HA HA HA ZO ZO ZO SCHORRIEMORRIE-KNUFFELENDE DEUGENDE GUTMENSCHEN,,,,,,,,,,,,,,,,,, WAT NU ,,,,,,,,,,,,?????????????????????

  PVV EN FVD MET 79 ZETELS LIGT HIER UW TAAK!!!!!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.