Absurd! Wijkagent heeft schijt aan boerkaverbod

Geen categoriejul 25 2019, 10:07
Vanaf 1 augustus 2019 treedt de Wet 'Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding' in werking. In deze wet staat dat het verboden is om gezichtsbedekkende kleding te dragen in het openbaar vervoer, gebouwen in het onderwijs, de zorg en de overheid. Kortom: in ziekenhuizen, scholen en in de trein. Het gaat hier om integraalhelmen, bivakmutsen of boerka's. Echter lijkt niet iedereen zich aan deze wet te zullen houden.
Eerder hebben we al kunnen verluiden dat ziekenhuizen niet echt warmlopen voor deze wet. Ze gaan deze wet niet handhaven, want 'dat is geen taak van een ziekenhuis'. En ook de politie deed er laatst nog eens een schepje bovenop. Zij waren van plan om de wet te omzeilen met een slinks trucje.
En dan hebben we nog wijkagent Andre van Wingerden. Hij meldde even op Twitter dat hij helemaal niet van plan is om personen met 'gezichtsbedekkende kleding' te weren uit overheidsgebouwen.

'Beste wijkbewoners #Spangen! Er is een letter van de wet en een geest van de wet. Gelukkig hebben wij discretionaire bevoegdheid. Als iemand die burka draagt om wat voor reden dan ook een (aangifte)gesprek wil met mij kan dat gewoon in het bureau. #welkom #wijkagentvaniedereen'

Deze meneer is dus helemaal niet van plan om de wet te handhaven. Sterker nog, uit dit bericht op Twitter blijkt zelfs dat hij de wet gaat overtreden. 'Als iemand die burka draagt om wat voor reden dan ook een (aangifte)gesprek wil met mij dan kan dat gewoon in het bureau.' En dat terwijl er toch heel duidelijk in de nieuwe wet staat dat 'gezichtsbedekkende kleding wordt verboden in het onderwijs, de zorg, het openbaar vervoer en overheidsgebouwen'. Is een politiebureau ineens geen overheidsgebouw meer? En geldt dit aanbod ook voor mensen die zin hebben om met een bivakmuts aangifte te doen of een gesprek willen hebben? Denk het niet.
Lilian Helder van de PVV heeft via Twitter gereageerd op het bericht van de wijkagent.

'Een agent die naar eigen goeddunken de wet niet handhaaft en zegt in "de geest van de wet" te handelen. Misschien dat hij artikel 3 Politiewet nog even moet lezen. Er zijn mensen om minder ontslagen.'

Wellicht is het een idee om eens te stoppen met trucjes om deze wet te omzeilen, maar gewoon eens te uit te voeren?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten