Bedroevend... Overheid begint campagne voor noodnummer bij gedwongen huwelijk

Geen categoriejul 26 2019, 16:00
Integratie op de rails krijgen blijkt toch moeilijker dan gedacht. In plaats daarvan komt de overheid met nog meer symptoombestrijding. Zo is er nu een noodnummer dat men kan bellen als men in het buitenland wordt achtergelaten of wordt gedwongen te trouwen.
Met het noodnummer zou het slachtoffer in contact kunnen komen met de Nederlandse ambassade in het land waar ze zich bevinden. Er 'volgt dan direct actie', weet het ministerie van Buitenlandse Zaken ons te verzekeren. Op zich genoeg reden voor twijfel dus.
Pakistan, Irak, Somalië en Soedan zijn de belangrijkste landen waar deze kwesties zich afspelen. Gedwongen huwelijken spelen al langer, maar nu blijkt dus ook dat ouders uit die landen hun kinderen dus gewoon terug knikkeren naar het land van herkomst! Om de simpele reden dat ze niet voor die kinderen kunnen/willen zorgen, of omdat het kind hier niet naar school mag van de ouders! Pa en ma mooi aan de uitkering en zoonlief kan creperen op straat in z'n eigen land.
En wat doet Nederland? Een campagne beginnen die ervoor moet zorgen dat die slachtoffers terug kunnen komen! Want dan is het probleem kennelijk voorbij. Schop die ouders dan het land uit, kunnen ze naast hun zoon op straat gaan leven in Somalië of Pakistan.
Hoeveel duidelijker wil je het hebben? Zulke ouders komen hier puur om te profiteren, gaan over lijken, of doen er alles aan om integratie te voorkomen. Donderstraal dan gewoon een héél eind terug naar je eigen land?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten