‘Boerkaverbod toont aan: islamitische partijen in Nederland hebben lak aan onze rechtsstaat en democratie!’

Nog maar een paar dagen, en dan is het boerkaverbod in Nederland officieel van kracht. Hanna Wittebroek heeft er gemengde gevoelens bij. Niet omdat ze het slechte wetgeving vindt, maar wel omdat zoveel Nederlanders alles in het werk zetten om dat verbod te verwerpen of te omzeilen.

Vanaf 1 augustus 2019 geldt een verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding in onderwijsinstellingen, zorginstellingen, het openbaar vervoer en in overheidsgebouwen.  Gemakshalve noem ik het maar gewoon het boerkaverbod, want dat is eigenlijk wat het is. Als je met bivakmuts over straat gaat word je namelijk sowieso wel aangehouden (dit bewees Jan Roos al eens in dit filmpje).

Een boerkaverbod. Waarom was dat er niet eerder, vraag ik me af. Ten eerste is het onmogelijk om de persoon onder de boerka te identificeren als hij/zij weigert deze te verwijderen. Ten tweede weet niemand wat er onder zo een boerka schuilgaat. Dat werd maar weer pijnlijk duidelijk toen afgelopen maandag een vrouw in boerka zichzelf opblies in een ziekenhuis in Pakistan. Maar liefst 9 mensen vonden de dood en 30 mensen raakte gewond. En ten derde past een dergelijk vrouwen onderdrukkend tafereel helemaal niet bij Nederland.

Dat niet iedereen even enthousiast is over het boerkaverbod is voor mij dan ook een raadsel. Toch kwam vorig jaar Femke Halsema (wie anders?) al met het nieuws dat zij in Amsterdam dit verbod niet zal gaan handhaven, of in ieder geval dat het geen prioriteit heeft. ‘Een verbod op een boerka of nikab past niet bij Amsterdam’, wist zij ons te vertellen. Vrouwenonderdrukking past blijkbaar wel in Amsterdam. Wat toch enigszins hypocriet is, aangezien GroenLinks altijd beweert dat zij strijdt voor gelijke rechten voor iedereen.

Vorige week kwam daarboven op de politieke partij NIDA (twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad) met de bevrijdende woorden dat vrouwen die wél een boete krijgen voor het dragen van een boerka deze kunnen laten betalen door Nida. Hiermee werd maar weer eens pijnlijk duidelijk dat de islamitische politieke partijen in Nederland schijt hebben aan onze rechtsstaat en de democratische beginselen die daarbij horen.

Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg was kwam als klap op de vuurpijl de landelijke politie (ja, u leest het goed) met het bericht dat zij maar al te graag een handje helpen de wet te omzeilen om boerkadragende vrouwen (of mannen, je weet het natuurlijk maar nooit) te helpen. De politie geeft namelijk aan bereid te zijn iemand met een boerka buiten het politiebureau te helpen omdat daar het boerkaverbod niet geldt.

Ik neem aan dat dit dan wel op dezelfde manier gebeurt zoals bij Jan Roos met bivakmuts; twee agenten die erbovenop springen, de armen op de rug draaien en vervolgens om een identificatiebewijs vragen. Dan duim ik voor die agenten dat er onder die boerka geen bomgordel schuilgaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Lao Tse

  Het zoveelste artikel op DDS over het stupide boerkaverbod en met hetzelfde gehuil.

  Het wordt een heuse obsessie.

  1. ZiggyStardust

   Ga het vuurtje dan nog eens lekker opstoken joh. Goed bezig

  2. van Urk

   Lao Tse is een groot voorstander dat salafisme gepromoot wordt in ons land.

   1. Lao Tse

    Van Urk liegt graag en makkelijk.

    Ik ga er maar niet meer op in.

    1. Peter Oudshoorn

     De ad hominem-vlucht-naar-voren is Lola’s vast afleidingsmanoeuvre als hij klem gezet wordt: het is voor iedereen hier op DDS duidelijk dat Lao Tse inderdaad een groot promotor is van het salafisme. Daarom vindt hij ook de boerka een verrijking in het straatbeeld.

     1. Beukman

      Dat is wel erg kort door de bocht. Ik denk dat @Lao de vrijheid om te dragen wat iemand wil beschouwt als horend tot een westerse waarde, en dus tot iets wat moet worden verdedigd.

      Ik snap best (en Lao vermoedelijk ook) dat voor ons in het westen gezichtsverhullende kleding emotioneel wat moeilijk ligt, maar probeer het eens van die conflictkant te bekijken, in plaats van een tegenstander van een verbod op boerka’s te framen als een salafist.

      Beetje goedkoop, zeker van iemand van jouw intellectuele kaliber, @Peter.

     2. Lao Tse

      @Beukman,

      De bewering dat ik het Salafisme zou promoten slaat helemaal ergens op. Uit niets van wat ik schreef is dat af te leiden. Ik zie ook helemaal niets in de Islam in het algemeen, of het zouden de marginale uitingen van het Soefisme moeten betreffen en wat mij betreft dan weinig meer dan de poëzie van Rumi.

      Ik vind de wetgeving terzake de boerka’s suspect omdat het volgens mij een soort vermomde vorm van islam-bashing is en dus een aantasting van het grondrecht van de vrijheid van meningsuiting. VVD en CDA lieten hun oren hangen naar de PVV en dat is altijd stupide.
      Ik word in dat vermoeden gesterkt door het feit dat het materieel nergens over gaat en handhavers het terecht ook als zinloos gedoe beschouwen.

     3. Beukman

      @Lao
      Helder. Mogelijk is onze vriend @Peter bevangen door de hitte, en verlaagt hij zich daarom tot goedkope retorische trucjes.

     4. merlot

      “Ik vind de wetgeving terzake de boerka’s suspect omdat het volgens mij een soort vermomde vorm van islam-bashing is”

      Ach so, er is dus een kamermeerderheid voor islambashing.

      Heb je teveel gedronken?

     5. Siemien

      “De bewering dat ik het Salafisme zou promoten slaat helemaal ergens op”

      Dit liegt Lao dat hij barst, Lao is een islamknuffelaar en warme pleitbezorger van de islam, in de islam is geen onderscheidt, het is een totalitaire satanische ideologie waar Lao zich hard voor maakt.

    2. van Urk

     “Ik ga er maar niet meer op in.” Natuurlijk ook niet want u heeft niks meer in te brengen tegenover mijn gelijk. Als u tegen salafisme bent dan zou u het verbod van boerka,s toe moeten gaan juichen.

    3. Bosche draak

     Omdat je dan meteen verbaal wordt afgedroogt als de miezerige worm die je bent.

     Dus ja, blijf jij maar lekker stil…

   2. Beukman

    Wat lees ik vandaag toch allemaal over jouw dorp, @Urk? Hele families! Zit jij ook in de handel in dat verrukkelijke goedje? Kunnen we iets regelen?

    1. van Urk

     @Beukman, Jammer voor u dat ik niets kan regelen. Maar u bent er niet vies van merk ik al. In uw stad genoeg gelijksoortige adresjes toch? 😉

     1. Beukman

      Hm @Urk, ik verheugde me op de onversneden Urker kwaliteit.

    2. logisch denken

     beukman , je bent nog minder dan een jelleyfish ofwel een misselijke kwal

     1. Beukman

      @Urk heeft gelukkig meer humor in zijn pink dan jij in je hele lijfje, @denkje.

     2. logisch denken

      sinds wanneer zit jij op de humorzijde ? Je hebt geen humor dus kan je ook geen humor verspreiden. Hoe jij het maar bij vermoedens

  3. logisch denken

   Er is geen obsessie er is een verbod. Nu nog handhaven tarrel. Salafisten lekker naar huis , je weet wel die plek waar ze jaarlijks naar toe gaan op familie vakantie

  4. Kristalix

   Islam is een obsessie voor geindoctrineerde moslims Lao Tse. Dit moeten het land uit.

   Net als moslim scholen en moskeen ovetigens. Die hebben geen plaats in Nederland.

  5. Siemien

   Aldus onze islamknuffelaar Lao, die een grote bek heeft over rechtsstaat maar als je aan zijn islam komt stuitert Lao helemaal van zijn stoeltje af, komt hij superlatieven tekort om zijn liefde voor de islam hier te etaleren…

 2. Seneca

  geen speld tussen te krijgen!

 3. Kristalix

  Moslims respecteren sharia zoals ze is opgelegd in de koran. Vegen hun kont af met Nederlandse wetgeving. Ik ben van mening dat dit soort volk geen deel hoort uit te maken van de Nederlandse maatschappij.
  Degene die volledig de koran doctrine hebben gehad passen zich nooit meer aan.

  Terug naar Patria.

 4. Jumping

  Dit is weer zo’n item, wat de stelling van Jumpong onderschrijft.
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  De Moslim gemeenschap lacht, om de Nederlandse wetgeving.
  Zij zijn wel geïnteresseerd, in onze honing potten (subsidies , bijstand en kinderbijslag).

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 5. plakband

  Over tien weken zijn er tienduizend boerkadragers. Een uitgelezen manier om een uitkering te ontvangen en te houden. Over tien x tien weken zegt de eerste D66-rechter dat het dragen van een boerka nu een verworven recht is.

 6. Korporaal Monty

  Ik denk dat er vanaf 1 augustus een heleboel burgerarrestaties zullen komen van burger die de wet respecteren en handhaven als anderen het laten af weten.

  Of zouden de meesten forumleden ook wegkijken als ze een boerka in te bus of het ziekenhuis zien.

  De krant ga je zeker halen met zo’n arrestatie en als er één volg volgen er meer.

  Maar iets in mij zegt dat de meesten hiertoe geen lef hebben.
  Te bang voor consequenties.

  1. moniekMP

   jammer genoeg was er recent een opstootje in Merksem bij Antwerpen. Iemand (m/v) met een aangezichtssluier begon daar een Vlaamse vrouw uit te schelden, de Vlaamse vrouw trok de sluier weg en werd fysiek aangevallen door de (zwarte – naar bleek) mevrouw. Politie erbijgehaald (opgetrommeld door de Vlaamse betrokkene) en raad eens wie er hardhandig mee naar het bureau werd genomen? uiteraard die vlaamse vrouw onder het mom van “dronken” (uiteraard geopperd door de gesluierde trees, terwijl mevrouw 2 sangria’s had gedronken). Dàt is onze toekomst.

  2. Bosche draak

   En ga jij het hanteren kletsmajoor?
   Of vind jij het wel gezegend zo?

 7. ikweetwatikwil

  Kinderen schrikken zich een ongeluk als ze een moslima in zwart gewaad tegen komen. Zelf loop ik naar de andere kant van de straat als ik zo iemand tegen kom . weet ik veel wat daar onder schuilt.
  Dat ze zich laat onderdrukken , zal me een rot zorg zijn. Ze is hier in Nederland dus ze hoeft zich niet te laten onderdrukken. Blijft over, ze kiest er zelf voor en daar helpt provoceren een handje aan mee. Kijken , hoe ver kunnen we gaan.
  Heel ver, want de overheid van Nederland is een slappe hap.
  Als de overheid zo door gaat, krijgt die nog wat voor de kiezen.

  1. van Urk

   Geloof het niet maar ik had dit jaren geleden exact hetzelfde meegemaakt in Zeist. Ging een hoekje om bij een woonflat en pardoes stuitte ik op 3 in boerka geklede dames. Dan schrik je toch wel. Ik vindt het voor onze Nederlandse straatbeeld gewoon geen gezicht om een stukje schurkenstaat van S.A. te zien.

  2. moniekMP

   Ik stond in het Brusselse ooit op een markt toen ik opeens bemerkte dat er zo’ zwart suject naast me stond. ik verschoot me een bult en kreeg stante pede zeer vijandelijke blikken van de ingepakte geit én van de naast haar staande eigenaar. Een heel vies gevoel was dat. En daar was ook geen agent te bespeuren die daar iets aan zou doen: heel de markt waren verrijkende mensen, met één of twee Vlamingen er nog tussen. Toekomstbeeld.

   1. Beukman

    Lijkt mij dierenmishandeling. Heb je het niet gemeld bij de autoriteiten? Ik moet zeggen dat ik ook wel eens medelijden heb met van die aangeklede honden met een ballerinapakje aan.

  3. Beukman

   De meeste boerkadraagsters zijn bekeerde (kaaskopse) dames, @ik. Ach, provoceren. Je hebt ook mensen met bizarre tattoos of piercings. Ik haal er mijn schouders over op.

   1. logisch denken

    wie het zijn doet niets af aan het verbod.

    In vele andere landen is een boerkaverbod. Linkse mafklappers proberen het in Nederland met de meest vreemde onderwerpen te vergelijken of te nuanceren.

   2. Peter Oudshoorn

    Jij bent niet maatgevend, Beukman.

    Ik vind het geen porem, zo’n onderhorige slavin in het openbaar. Ik erger me er aan en vind dat deze walgelijke onderdrukkende uitingen niet thuishoren in onze moderne geciviliseerde samenleving.

    Iedereen die hier achteloos aan voorbij gaat -jij onder andere- beschouw ik als een landverrader en uitverkoper van onze maatschappij. Ik veracht je er om.

   3. logisch denken

    ga even bij je vriendin valsema in debat , die trut heeft de belastingvrije som voor huismoeders afgeschaft onder de noemer discriminerend en aanrechtsubsidie en dan zal je zo een pinquin moetyen gedogen die nimmer werk vind en zich ontrekt aan de solicitatieplicht.

    Selectieve linkse verontwaardiging

    1. Beukman

     Voor zover ik weet krijg een boerkadraagster in Islamsterdam geen uitkering, @denkje. En terecht.

 8. moniekMP

  in feite kunnen we dan allemaal in burka onder valse naam valse aangiftes gaan indienen? Dit wordt lachen geblazen!

 9. fusilier

  Iets stelen in de winkel wordt dan een fluitje van een cent met zon tent. Of valse aangifte doen tegen Wilders.

 10. RvdBe

  Dat boerkaverbod slaat nergens op, is alleen een extra belasting op mensen die toch al geen tijd hebben voor andere prioriteiten.
  Is gewoon symboolpolitiek, je moet het probleem bij de wortel aanpakken, verbieden vam moskeeën, uitzetten van imams en andere malloten, maar dan moet de politiek de stap zetten ipv de ordehandhavers, en daar branden de correcte heren politici hun bruine vingers niet aan natuurlijk.

  1. van Urk

   Dan reis ik voortaan met een bivakmuts of hou mijn helm op in het ziekenhuis of gemeentehuis. En als er dan ook maar 1 medewerker wel aan handhaving doet, start ik een juridische procedure waarin ik gegrond betoog dat het OV of instelling in strijd handelt met het rechtszekerheidsbeginsel en het gelijkheidsbeginsel. En NIDA betaalt! Want weet je..dit soort volk storen zelf wel het vaakst aan mensen die te progressief of te naakt gaan kleden. Dus wat geeft ons het recht niet om te zeggen dat wij aan hun extremistische kledingstukken storen?

 11. Arnoniemuss

  @Siemien.
  Ik dacht altijd dat LaoTse zich beperkt tot corrigerende opmerkingen, als de Islam op onterechte gronden wordt onderuit geschoffeld. Maar ik had niet gezien dat hij ook zijn liefde uitspreekt voor moslims, Islam.
  Jij kijkt kennelijk beter dan ik. Misschien de leeftijd. Heb je toevallig wat citaten van Lao die die liefdes betuigingen illustreren? Je zou me er een groot plezier mee doen.

  1. Lao Tse

   Die citaten zal Siemien niet kunnen vinden. Ik heb niets met de islam.

   1. ManusR

    Dan wordt het eens tijd dat je de oogkleppen afdoet en niet wil pretenderen dat de mohammedanen zulke lieverdjes zijn.Gematigde moslims bestaan niet en elke vorm van islam heeft maar 1 doel zoals beschreven in de koran, totale wereldoverheersing en het maakt hen niets uit hoelang dit duurt echter onze linkse kliek versnelt wel dit proces en daar ben jij, met jouw mening, mede debet aan. Stop met het verdedigen van de islam en hun denkbeelden.

 12. tonna

  Een buschauffeur en verder dan ook niemand, kan een onschuldige moslima onderscheiden van een terrorist,dat is de reden dat een boerka en/of nikab in de openbare ruimten niet zijn toegestaan,men moet identificeerbaar zijn!
  De personen die voorstander zijn om het verbod NIET te handhaven wens ik handgranaat inclusief ontploffing in de broekzak!
  Hopelijk ben ik in de buurt,en kan ten volle genieten dat zo’n zak stront uit elkaar spat!

 13. Lampje

  Islamitische partijen in Nederland hebben lak aan onze rechtsstaat en democratie. Er moet nog een belangrijke afdeling in Nederland aan worden toegevoegd, LINKSE PARTIJEN.

 14. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Verbieden en handhaven !

 15. JFU

  De Moslims lachen zich suf om de waardeloze bestuurders in ons land. Ze maken wetjes die ze niet durven te handhaven…omdat ze als de dood zijn van die groep.
  Angst regeert in ons land.

 16. Decca

  Opsodemieteren met die pinquins.

 17. Korporaal Monty

  Ik zie een nieuwe challenge voor het volk met het burgerarrest (citizensarrest), artikel 53 van het Wetboek in de hand.

  Wie arresteert de meesten brievenbussen?

  Deze kans kan je toch niet voorbij laten gaan. Of blijft het alleen bij klagen?

 18. Arafat

  Hoe vaak zien jullie nu echt daadwerkelijk vrouwen in boerka lopen op straat? één per 2 maanden? Fuck off!!!!!! Er zijn maar een paar honderd van die vrouwen op bijna 17 miljoen inwoners! Ga nu niet paniekerig doen of overdrijven allemaal!

  1. Mars020

   Ik zie er in ieder geval genoeg in Amsterdam. Verder erger ik mezelf behoorlijk, omdat die middeleeuwse outfit, het straatbeeld verpest. Overal waar die waggelde tenten over de stoep lopen is het in die buurt gelijk een getto. Met mij storen heel veel autochtonen zich aan die verschrikkelijke outfits. Het is gewoon een armoedige smerig gezicht om naar te kijken.

  2. logisch denken

   1 is teveel , wat begrijp je niet of wil je niet begrijpen meneer de terrorist

 19. ajamhavermans

  In Nederland neemt men halfslachtige maatregelen waarna diverse partijen niet willen of kunnen handhaven. Er was veel opgelost als de Boerka volledig verboden zou worden, ook op straat. Dan kunnen de hiervoor aangestelde instanties zoals politie handhaven. De Boerka is niet des Nederlands, en geloven moet of kan men in thuis, de kerk of moskee. En niet op straat of openbare gelegenheden.

  1. DidiMadloba

   Een merkwaardig beletsel om het verbod te handhaven is dat in Nederland praktisch geen vrouwen in buqa/niqab op straat rondlopen.

   Gevolg is dat je niet kunt zien of er wel of niet wordt gehandhaafd. Heel lastig voor politieke zeurpieten.

   1. Siemien

    Wat je ook niet kunt zien en wat heel normaal is in islamitische culturen, of deze vrouwen mishandeld worden.
    Het bewust onttrekken aan elke vorm van socialisatie is natuurlijk niet normaal..

 20. DidiMadloba

  “Lak aan onze rechtsstaat en democratie”? Nee, ze hebben een andere opvatting. Dat mag, daar is politiek voor.

  Terecht wordt de vraag opgeworpen of het burqa/niqab verbod geen grondrechten schendt, o.a. door een prof uit Utrecht die het onlangs nog op DDS moest ontgelden. Maar dat gaat niet tegen de rechtsstaat in, dat is juist rechtsstatelijk.

  1. Siemien

   Grondrechten! zo kun je wel elke wet ondermijnen..

 21. Heras

  Negeren van het boerkaverbod is een signaal.
  Als dit verbod niet gehandhaafd wordt, zijn we over enkele jaren overgeleverd aan de islam. Er moet hard tegen opgetreden worden. Want, wat is de volgende stap…iedere vrouw verplicht ingezwachteld worden? Anders gelovigen verplichten tot de islam: anders een boete?

  1. Siemien

   Tuurlijk en zo is de islamisering in volle gang..

 22. Vliegenvanger

  Nederlanders ga massaal de straat op met een bivakmuts. Kijk dan eens hoe snel de politie d’r eigen volk gaat aanhouden, zelfs met getrokken wapen. Puur discrimineren wat ze dan doen. Maar ja wij moeten alles maar pikken, terwijl de Nederlandse overheid een slap beleid voert. Wat is Nederland toch diep gezonken met die laffe Rutte aan het hoofd. Een mp zonder ballen. Liegen, bedriegen, weg lachen. Ik kots van die vent.

 23. DennisEijs

  Ik vind het verbod op die boerka niet eens zo belangrijk, hoeveel zijn er? Maar wat ik wel belangrijker vind, is dat ‘Antifa’ nu hun gezicht moeten laten zien, anders kunnen ze meteen opgepakt worden. Niet lafhartig jezelf verbergen achter een semi-boerka maar gewoon je bakkes moeten laten zien.

 24. Rud56

  @Heras, het is inderdaad een signaal! Het zoveelste signaal dat de islam hier meer en meer zal gaan overheersen. Maar het domme en naieve deugvolk houdt bewust de oogkleppen op en oren dicht en zag dat het goed was!

 25. Original NL

  Zie foto…leuk ..een burka polonaise…..is het al weer karnaval??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.