Break! Na Sea-Watch zojuist wéér een schip illegaal afgemeerd in Lampedusa!

Vorige week legde de Sea-Watch 3 illegaal al aan in haven van Lampedusa. Zojuist is het schip ‘Alex’ ondanks een verbod gewoon afgemeerd in de haven. Na Sea-Watch kan men dit geen incident meer noemen, zijn de ‘reddingsschepen’ expres bezig met provoceren?

Ondanks een verbod van de Italiaanse autoriteiten besloot het schip Alex om toch de haven binnen te varen. Aan boord van het zeiljacht zouden 40 migranten zitten die voor de kust van Libië zouden zijn ‘gered’. Een ander schip, de Alan Kurdi, van Duitse komaf ligt nabijgelegen nog te wachten op toestemming om af te meren.

Italië wil ze hoe dan ook niet aannemen, of ze nu willen ‘doorreizen’ naar een ander land of niet. Italië kent al genoeg problemen van de asielindustrie en kan het simpelweg niet meer veroorloven om de grenzen wagenwijd open te houden.

De Italiaanse minister Matteo Salvini wil dat Duitsland verantwoordelijkheid neemt voor de Alan Kurdi. Hierop reageerde de Duitse minister Seehofer dat Duitsland best bereidt is om enkele asielzoekers van de Alan Kurdi op te nemen, maar dan moet dat schip wel kunnen aanleggen. Iets wat de Italianen dus gewoon niet willen.

Het schip Alex wat nu dus illegaal is binnengekomen was welkom op Malta. Maar de organisatie Mediterranea, waar de Alex bij hoort, is de situatie op het schip zo penibel dat de tocht naar Malta niet verstandig is. De vraag is nu of er consequenties gaan komen of niet.

Als er consequenties gaan komen kan Salvini zijn borst nat maken om hevig verweer van de linkse gutmenschen te pareren. Doet hij niks dan is dit een vrijbrief voor andere schepen om toch wel aan te meren. Salvini zit dus in een lastige situatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Brazil

  Helden zijn het.
  Hahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. ZiggyStardust

   Ze staan iig vol achter hun gedachtengoed. Ik heb dat altijd interessant gevonden. Linksom of rechtsom. ‘Fout’ of ‘goed’.

  2. Tman

   brazil:
   Wie zijn de helden?

  3. ZiggyStardust

   De scheidslijn is dun. Maar er zijn voldoende andere opties dan naar Europa varen, b.v. de vele toeristische badplaatsen aan de Afrikaanse kust. Zo slecht zal het daar toch niet vertoeven zijn? Alle kwaad wordt toch immers veroorzaakt door het westen? But still they come, tadada, tadada..

   1. Brazil

    En ondertussen gaat het klootjesvolk wat op de PVV heeft gestemd gezellig op vakantie in Turkije, hahaha prachtig.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Frets

     Veeg je wel je kwijl af, zwakzinnig mongooltje met je talloze kansloze nicks?
     Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    2. van Urk

     De toeristen van de PVV brengen geld naar Turkse badplaatsen en gaan ook weer terug naar Nederland. Hahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Isengrijn

      Urk:

      “…De toeristen van de PVV brengen geld naar Turkse badplaatsen…”

      Tja, je zou je toch de ogen uit de kop schamen!?
      Maar dit is wel typisch de PVV stemmer. Helaas!

     2. Brazil

      Ik denk niet dat dit PVV klootjesvolk weet waar Turkije zich bevind op landkaart, laat staan dat ze weten dat er moslims in Turkije wonen.
      Hoe dom ben je dan als je op een Anti-moslim
      Partij stemt en vervolgens op vakantie gaat in een Moslimland, ik kom niet meer bij.
      Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    3. ZiggyStardust

     En degene die hier naartoe ‘gevlucht’ zijn vanuit Syrië en Irak en Somalië gaan ook weer vrolijk op vakantie naar Syrië en Irak en Somalië. Er worden zelfs weer toeristische reizen naar palmyra aangeboden.

    4. ZiggyStardust

     Ja triest dat er nog steeds mensen naar Turkije op vakantie gaan. Je steunt indirect Erdogan en een onvrije samenleving, al is een groot deel van de bevolking het beleid van erdogan niet aan te rekenen natuurlijk. Ben een keer of 20 in Turkije geweest, heb daar ook een vriendin gehad. Het is een van de mooiste landen ter wereld met een van de beste keukens vind ik. Paar kleine nadeeltjrs helaas, die mij beletten om er nog heen te gaan.

    5. toetssteen

     Brazil
     Singapore.

     1. Brazil

      Eigenlijk ben ik al jaren op vakantie in Zuid-Amerika,
      praten met mijn landgenoten over vroeger, kijk dit
      waren nog eens tijden.
      Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    6. victus

     En de hoogopgeleiden die links stemmen pakken het vliegtuig naar Thailand of Filipijnen om daar even lekker aan hun “trekken” te komen. Op bezoek bij 2 homo opa’s die daar een weeshuis runnen uit louter barmhartigheid?

 2. Tman

  De Alan Kurdi vaart onder Duitse vlag en Sea-Watch3 onder Nederlandse vlag,maar beide schepen met gelukszoekers mag Salvini welkom heten!
  Minister Seehofer zegt misschien ENKELE vluchtelingen in Duitsland toe te laten,Nederland reageert identiek mbt de Sea-Watch3!
  Dat Salvini rood ziet is logisch!
  Dit is nu de EU en het marrakesh akkoord,eensgezind ruziën over de verdeling van illegalen!
  Die veerboten moeten allemaal tot zinken gebracht worden!

 3. Mars020

  Breng die apen gewoon terug naar Libië, dat is toch niet zo moeilijk?. Als die klaplopers iedere keer hun zin krijgen stopt dit gezeik nooit.

  1. ZiggyStardust

   Idd, breng die mensen gewoon terug naar Libië. De Afrikaanse bevolking verdubbelt de komende decennia, dus het zal er best goed te dien zijn lijkt mij. Doei doei wegwezen, niet komen profiteren maar zelf een keer je best gaan doen. We zijn geen pinautomaat.

   1. Brazil

    Je hebt alleen het geluk dat je in het westen bent geboren, dit
    geluk hebben deze mensen niet, voor de rest zijn we allemaal het zelfde, kijk maar eens in de spiegel.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. ZiggyStardust

     Klopt helemaal wat je zegt. En daar houdt ook gelijk je hele punt op.

     1. Brazil

      Toch mooi om te zien hoe flinterdun alles is, je bent met een zilveren lepel in de mond geboren, je hebt alles en dan nog zitten zeiken, dan ben je echt zielig.
      Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     2. ZiggyStardust

      Nee, ik ben niet met een zilveren lepel geboren. Ik moet hier net zo hard werken als zij daar. Het is hier niet veel beter. Rijkdom is relatief, en te vreten hebben ze daar ook.

     3. ZiggyStardust

      @brazil, mijn vrijheid is mij meer waard dan wat dan ook. En ik zal me altijd blijven verzetten tegen ideologieën die mijn vrijheid inperken. Dus de islam, doei doei. You are not my friend pal.
      You are not my pal buddy…
      Opzouten met die achterlijkheid doei doei. En SGP en antivaxxers en Hamas, PLO, hezbollah, allemaal een pot nat. Kinderen ongevaarlijk brengen voor hun eigen bekrompen ideologie. Sterf zelf, maar laat je kinderen met rust.

    2. ZiggyStardust

     Hoe hard ben jij opgekomen voor de yezidi? Hoe hard kom jij op voor christenen geboren in Irak? Iran? Syrië? Blanken geboren in Zimbabwe? Oeigoeren in China? Homo’s in SA? Homo’s in Iran? Minderheden waar dan ook?

     1. Brazil

      En dan te bedenken dat PVV en het FvD stemmers
      denken dat alle vluchtelingen moslims zijn.
      Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     2. ZiggyStardust

      @ brazil. Over het algemeen zijn het moslims. Iemand als asia bibi werd helaas niet toegelaten hier, terwijl juist zij echt gevaar liep.

    3. ZiggyStardust

     Je kunt niet iedereen redden, kleine Messias, de natuur is hard, de wereld is hard. Vooral voor antivaxxers in het westen en mensen die denken dat blanken ebola verspreiden. Je moet er zelf iets van maken. Wie niet leren wil moet maar voelen. Ik heb geluk idd, dat weet ik best, ik heb het op bepaalde gebieden een stuk makkelijker. Maar dat ontslaat mij niet van eigenverantwoordelijkheid en de hele rataplan die er hier in Nederland bij komt kijken voordat je onbezorgd kunt sterven.

    4. peetjoh. k

     Nou dat denk ik niet hoor. Er zijn blanke mensen. En er zijn ondersoorten. Dat is de groep waar jij bij hoort. Weet je de foto nog van de fijne vader die zijn 2 jarige dochter verdronk in de Rio Grande vorige week. Das een ondersoort. Wij blanken zouden namelijk nooit het leven van ons kind in de waagschaal stellen voor een greencart.

  2. Brazil

   U bent nogal goed in het na-apen gezien je reacties.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. ZiggyStardust

    Jouw maat Tonna is iig afgehaakt. Hilarisch gewoon.

   2. Zozo

    Jaja, daar heeft een oud SSer verstand van

    1. Brazil

     Hey Judas ben je nu nog steeds op DDS.
     Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Zozo

      Uitgescholden worden door een oud SSer doet geen pijn

     2. Frets

      oud ss’r en kwijldebiel

 4. Ritter

  De z.g. “reddingboten” bevatten geen echte “vluchtelingen”.

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten (vaak jonge mannen) die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege de financiële/economische voordelen. ( ons sociaal stelsel)

  Ons “gratis geld” ( sociaal stelsel) heeft een grote aanzuigende werking op deze illegale migranten.

  Deze z.g “reddingsboten” halen de illegalen vaak op voor de kust van Libië en brengen ze dan naar Europa. In essentie doen deze “reddingsboten” dus aan mensensmokkel.

 5. Tman

  Wat motiveert de kapiteins en bemanning op die veerboten,wie stuurt hen aan,krijgen ze geld en van wie,welke belangen dienen ze,waarom voeren ze Duitse en Nederlandse vlag?
  Alles is ondoorzichtig!
  Het is voor iedereen toch duidelijk dat het economische immigranten/illegalen zijn!
  Het middels de EU door onze strot geduwde Marrakesh pact,zou vrijblijvend zijn,maar niemand stopt de veerdiensten!

  1. van Urk

   Net als als die Greenpeace schepen die in Nederland geregistreerd zijn maar een diversiteit aan wiet rokende bemanningsleden hebben.

  2. tonna

   @tman
   Zullen wel wel op de loonlijst staan van brussel!

 6. lIN-T

  Weer die kutmoffen. Blijft een rotvolk wat Europa wil vernielen. Schiet die boot lek en laat die ratten maar verzuipen.

  1. Brazil

   LOL, een paar vluchtelingen die Europa gaan vernielen, tijd voor
   je medicatie kid je begint te schuimbekken.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. tonna

    @brazel
    Dus jij vindt de illegalen toestroom normaal?
    Dat blijkt duidelijk in je reacties,heb je misschien familieleden die met zo’n bootje naar paradijslijk Europa willen?

    1. toetssteen

     @tonna
     Groen knettergek, kompt erbij oid. Die lui verwelkomen een gifslang omarmen hem en klagen als ze gebeten worden. Wir haben enzovoort/

    2. Brazil

     Ik vind het niet normaal maar het is nu eenmaal een feit dat er nog miljoenen in de startblokken staan die richting Europa komen , en dan te bedenken dat wat we nu zien nog niet eens 2% is van wat er nog gaat komen.
     Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   2. Zozo

    Over vernielen kunnen oud SSers meespreken, hé brazil

   3. lIN-T

    Sukkel, helemaal alleen trollen op een Zaterdag avond. Jij bent echt zielig. Maak jezelf maar van kant, niemand zal je missen en wij zullen juichen.

 7. Decca

  Zonder enig pardon rechtsomkeert. Het vluchtelingen akkoord is een farce, maar zal binnen niet al te lange tijd de schuld (economische ) van de malaise zijn in Europa.

  1. van Urk

   Er kunnen zoveel akkoorden getekend worden over mensensmokkel, een veilig en gecoordineerd grenzenbeleid tot een menselijk terugkeer beleid maar de uitwerking hiervan is inderdaad een lachertje. Na vijf jaar verder te zijn verandert er gewoon nog geen ene fluit.

 8. van Urk

  Net op de NOS: In Lybie is het niet veilig om te verblijven zei zo,n “vluchteling” voor de camera. Ja duh! Het was ook zijn plan helemaal niet geweest om naar Lybie te vluchten.

 9. Brazil

  Zozo 11 minuten ago
  Uitgescholden worden door een oud SSer doet geen pijn.

  Ja dit doet heel erg pijn, echt 🙂
  Hahahahaha toll, einfach witzig 🙂

  1. Zozo

   Wat een slap antwoord.

 10. fusilier

  Salvini heeft groot gelijk dat hij deze geluk zoekers buiten de deur houd. Neem nou een stad als Genua , het word er steeds onveiliger voor toeristen, en juist die mensen brengen geld in het laatje

 11. Brazil

  ilarisch 🙂

  ZiggyStardust 10 minuten ago
  Nee, ik ben niet met een zilveren lepel geboren. Ik moet hier net zo hard werken als zij daar. Het is hier niet veel beter. Rijkdom is relatief, en te vreten hebben ze daar ook.

  Moet je dan hard werken voor je uitkering?
  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. toetssteen

   @Brazil
   Drie koffie en het het nest in waus.

  2. Zozo

   Hij is 86. Hij is 94. Hij woont in Brazliē. Hij heeft een pensioen. Hij heeft geen pensioen. Leugens, leugens, leugens. Redacteurtje van dds, verzin eens wat beters. Dit was mijn laatste commentaar. Ik wil niets meer met dds te maken hebben bah, bah, bah

 12. tonna

  Er moeten inmiddels toch veel “anti veerboot” terroristen zijn,gezien de spanningen?
  Het zal binnenkort wel gebeuren,bloepbloep veerboot gezonken!
  Het is een heuse gedachte met bestaansgrond,nietwaar?

 13. J.Rademaker

  Schip in beslag nemen is de enige oplossing en dat zal nu wel gebeuren.

 14. NoDoubt

  Het zijn mensensmokkelaars, door hun verdienmodel van vele miljoenen, duur u betaalt, gaat uw pensioen naar de klote, kost het u nu al 1.135.000.000.000 euro. U snapt wel datNL een derde wereldland wordt en dus worden wij zelf een derde wereldland. Waarom moeten wij worden opgezadeld met die achterlijke moslims die niet integreren. Boten allemaal aan de ketting omdat het een aanzuigende werking heeft. Laten ze zelf wat van hun land maken ipv vrouwen overal verkrachten, zoals jouw dochter en met hun geschal van minaretten. Ze maken je op langere termijn af. Al 1400 jaar zijn er voorbeelden van. Dat is het gevolg van die idioten die denken dat je gelukszoekers moet opvangen. Neem ze dan zelf in huis. Er zijn goedwillende mensen in EU die die mensen hebben opgevangen en allemaal een grote afkeer hebben gekregen. Vraag mensen in AZCś die een afkeer hebben gekregen van die zoekers. Neem de winkeliers. Overal overal overal zorgen zij voor overlast. De EU doet niets, dus nemen mensen zelf het recht in handen. En iedereen verwondert dat er een nieuwe patriotisme/nazi opkomt??? Ik niet want de burger wordt niet bescherm.

 15. Lex

  Verdomme al die schepen veerboten aan de ketting.

  Dit is toch waanzinnige waanzin.

  Ik snap ook niet dat Italië dit accepteert. Zet marine schepen in om deze schepen terug te sturen desnoods met geweld.

  Dit houd zo nooit op en die gasten die zijn hier nu eenmaal en de kans dat ze ooit terug gaan is bijzonder klein.

  Als het tegen zit moeten zij onderhouden worden tot hun dood aan toe.

  1. Bolkestein

   In Nederlander kost een asieleiser € 36.000 per jaar. Jaar in, jaar uit. En we krijgen er alleen maar ellende voor terug.

  2. Lex

   Weet je wat het ergste is.

   Verdomme dat het schip mijn naam draagt.

 16. Veteraan

  Links afzinken s.v.p.

 17. Nog1

  De Sea Watch3 heeft mensen opgepikt in de territoriale wateren. Ze kreeg een haven aangeboden in Tunesie. Maar dat werd geweigerd, men voer de zee over om vervolgens te klagen dat er door de lange reis een onhoudbare situatie was ontstaan die alleen opgelost kon worden door te proberen een schip te rammen om aan te kunnen meren.

  Deze organisatie heeft geen mensen gered maar moedwillig in gevaar gebracht om haar politieke agenda er door te drukken.

  De slappe houding van het vlaggeland Nederland, dat juridisch verantwoordelijk is voor de tijd dat het schip in internationale wateren vaart, is beschamend. Het schip breekt nogal wat wetten en had al lang door de Nederlandse marine opgebracht moeten worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.