Haags jeugdwerk in handen van ‘Salafisten die ISIS-propaganda’ verspreiden

Welkom in Den Haag anno 2019.

In de Haagse immigrantenwijken Transvaal en de Schilderswijk zijn jeugdwerkers actief die a) salafistisch zijn en b) ISIS propaganda vertonen en verspreiden onder de jongeren. Om het nog erger te maken vertellen de jeugdwerkers jonge fundamentalisten ook meteen waar inlichtingendiensten op letten om radicalisering te herkennen.

Dat bericht het Algemeen Dagblad.

Vorig jaar liep de situatie zo uit de hand — het werd letterlijk zo geváárlijk — dat een jongerenwerker op “dringend advies van de opsporingsdiensten” eruit werd geknikkerd bij Jeugdzorg. Nou ja, eruit werd geknikkerd: hij werd weggehouden bij jongeren maar kreeg in plaats daarvan een aanbod om voortaan maar met ouderen te werken. Dat weigerde hij zélf, omdat hij die ouderen natuurlijk veel minder goed kan indoctrineren.

Maar dat ene voorbeeld is slechts het topje van de ijsberg:

Zo zouden jongerenwerkers die op kosten van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zijn getraind in het herkennen en tegengaan van radicalisering, de kinderen om wie het ging hebben gewaarschuwd op welke signalen mensen zouden gaan letten. ,,Ze bespraken hoe jongeren dan konden reageren”, vertelt een getuige. Die zag ook hoe IS-propaganda werd vertoond door een van de medewerkers.

Na de ‘trainingen’ kwamen tenminste 5 jongerenmedewerkers van Marokkaanse afkomst uit de spreekwoordelijke kast als salafisten. Op de training hadden ze namelijk geleerd dat het aanhangen van het salafisme niet in strijd is met de Nederlandse wet. Toen durfden ze het dus hardop te zeggen.

BNR-columniste Marianne Zwagerman legt uit dat dit bericht in het AD voor haar bepaald niet als een verrassing komt:

“Ik zei het al eens: sinds ik in Den Haag woon is mijn wereldbeeld flink veranderd,” schrijft zij op Twitter. “Maar Rutte en co werken (en hij woont) er een kilometer vandaan. Het gebeurt al jaren onder hun neus. Iedereen ziet, niemand doet.”

Zo is het precies. Iedereen weet het, niemand doet er iets aan. En dan maar verbaasd reageren als zo’n geradicaliseerde jongere binnenkort een aanslag pleegt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. peetjuhhhh

  Mischien is ontslaan een optie. Al zou blinde paulien dat wel anders zien. Ze zit meer de duindorpers op hun nek. Eng wijf.

 2. Kretoloog

  Jarenlang is dit al gezegd door Wilders. Hij werd weggehoond door burgemeester Van Aartsen VVD), kamerlid Pechtold (D’66) en minister Asscher (PvdA). Maar hij had dus wel gelijk!

  En hier op DDS waren het Lao Tse (= Rien Noppen en vele andere nicks), Meriadoc Brandebok (= Guus Gelul) EU-kok (= Spaanse kok) en Beukman die de PVV-leider continue afzeken. Maar dat zijn dan ook trollen die niemand serieus neemt.

  1. EU kok

   Quote :Jarenlang is dit al gezegd door Wilders. Hij werd weggehoond door burgemeester Van Aartsen VVD), kamerlid Pechtold (D’66) en minister Asscher (PvdA). Maar hij had dus wel gelijk!
   .
   Gezien de huidige peilingen wordt Wilders door veel kiezers weggehoond en twijfelen dus aan zijn gelijk.

   1. Kretoloog

    U kent wellicht het gezegde: “Een profeet wordt in eigen Vaderland niet geëerd”.

   2. dario

    Ik denk eerder dat iedereen achter zijn eigen voordeur bivakkeert .Dat is nog veel gevaarlijker . Denkende dat je daar wel veilig zit .

   3. Frets

    slap stinkend bejaarde cockje, met ‘ck’

 3. Duckday

  Dat wisten ze toch Nu weer verbaast ongeloof zet er nog meer op De politiek is gewoon ziek en kijkt de andere kant op Zolang zij zelf er geen last van hebben Kijk nu eens wat er bij de VVD gebeurd met de gene die gepakt is met drank op Wederom alleen van de macht blijft hij zitten en moet een fooi betalen hoe betrouwbaar is de huidige politiek onder Hr Rutte

 4. Lao Tse

  Het AD wijst op salafisten die op beperkte schaal actief zijn in het Haagse Jeugdwerk en Michael maakt daar van dat salafisten het Haagse Jeugdwerk in handen hebben.

  Zo komen de sterke verhalen in de wereld.

  1. Peter Oudshoorn

   Het fundamentalistische, salafistische gedachtegoed hoort niet in Nederland. En zeker niet in het jeugdwerk, hoe ‘beperkt actief’ de salafistische pooiers ook zijn.

   1. Joshuak

    Als je hem vraagt heeft salafisme meer plek in onze samenleving dan onze eigen cultuur 3n tradities..

    Als het om links gaat is het radicaalste het beste

   2. Lao Tse

    Zolang ze zich bewegen binnen de grenzen van de wet geldt voor hen de vrijheid van godsdienst, Oudshoorn.

    1. Peter Oudshoorn

     Gejat van GeenStijl:

     “In de Haagse Shariadriehoek heeft welzijnsorganisatie Xtra een driedaagse cursus ‘Radicalisering en multicultureel vakmanschap’ aangeboden aan “””jongerenwerkers””” die in werkelijkheid salafisten blijken te zijn. Daar deden ze helemaal niet geheimzinnig over, trouwens: Jongerenwerkers komen er openlijk voor uit dat ze salafist zijn, en gebruiken de cursus om jongeren te waarschuwen hoe inlichtingendiensten radicalisering herkennen. Ze vertonen propaganda van Islamitische Staat, en spreken Schilderswijkjeugd erop aan een ‘goede moslim’ te zijn. “De politie durft geen informatie over risicojongeren meer te delen, die belandt bij de verkeerde mensen”, lezen we dankzij goed speurwerk van het Algemeen Dawahblad. Dit is dus het effect van het virus der politieke correctheid, waardoor “welzijnswerkers” zo verziekt zijn dat ze blind worden voor de realiteit.”

     De wet op de godsdienstvrijheid is uit de tijd van Thorbecke en is zwaar verouderd. Niemand kon toen bedenken dat salafisten in Nederland actief zouden zijn. Hoog tijd die wet aan te passen, nog beter – geheel af te schaffen. Weg met het kunnen belijden van achterlijke religies in Nederland!

     1. Lao Tse

      Gelul van Geen Stijl die wel pap lusten van vage berichten waar je een isamofobe soep van kunt koken.

     2. Frets

      flikker toch op vunzige stoker, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

     3. Peter Oudshoorn

      Je bent echt een zware debiel, Lao. De tekst van GeenStijl is letterlijk (alleen andere volgorde van zinnen) overgenomen uit het AD. Lees maar na.

      Vervelend voor je dat zelfs de mainstreammedia waarschuwen voor het salafistengevaar. Dat past helemaal niet in je denkraam, o jee, wat nu?

     4. Lao Tse

      “jij bent de eeuwige gebande,”

      Mm, Frets lijkt me al de tiende nickname na tien verbanningen.

     5. Frets

      de echte fascist verschuilt zich achter onze wetgeving en dankt God dat Pim is doodgeschoten, dus flikker toch op blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     6. Lao Tse

      🙂

     7. logisch denken

      je vergeet weer de inhoud tarrel. Dan ga je zo weer klagen dat niemand inhoudelijk op je reageert.

  2. Joshuak

   Jaja gewoon onder het kleed schuiven naast de rest van de ellende, want links denkt dat als je het niet mag bespreken bestaat het namelijk ook niet meer.. kunnen we ook gelijk hetzelfde doen bij pedofelie in de katholieke kerk en de rest van de problemen

   Door het onbespreekbaar maken van een probleem zal het ongetwijfeld verdwijnen..

  3. logisch denken

   is het nou waar of niet waar. Zelfs 1 salafist is ongewenst tussen kinderen tarrel. Dat begrijp jij toch ook wel ?

  4. dario

   Blijf jij nu ook maar gewoon achter je voordeur zitten denken dat je veilig bent .Ze komen je vroeg of laat wel halen struisvogel .

 5. ikweetwatikwil

  Geert Wilders verkondigd het al jaren.

 6. Ritter

  Deze fundamentalistische organisaties worden ieder jaar sterker. Je ziet het ook aan de vraag naar “haatpredikers” vanuit de islamitische gemeenschap.

  Een van de redenen daarvoor is dat er onder de Nederlandse moslims kennelijk vraag naar is.

  Kennelijk slaan de ideeën van Salafisten ( die anti-westers zijn) aan bij een groot deel van moslims in Nederland.

  Weer een teken dat zich in Europa een parallelle islamitische wereld ontstaat die volgens haar eigen regels leeft en die anti-westers is.

  1. Lao Tse

   Er is weinig bewijs voor het sterker worden van deze fundamentalistische beweging. Het blijft orthodox volk in de marge. Ook in Den Haag stelt het op de keper beschouwd weinig voor.

   1. Kretoloog

    Haal de stront eens uit je ogen, Druiloor Tse. En ga een uurtje wandelen in de Schilderswijk. Dan kun je met eigen ogen die parallelle samenleving zien. Wel strak voor je uitkijken, want de jurken op straat (allemaal mannen, vrouwen verplicht binnen) zijn nogal heetgebakerd en hebben de schurft aan iedereen die Westers is gekleed.

    1. Lao Tse

     Ik zie weinig concreet bewijs voor deze alarmerende berichten. Uit alles wat ik erover las is het meer fantasie dan realiteit. Ik zie de concrete bewijzen overigens graag tegemoet. Ik ben altijd bereid tot voortschrijdend inzicht.

     1. logisch denken

      waar moet je verblijven om de dagelijkse realiteit structureel te ontkennen. Zoals we inmiddels weten zijn hele volkswijken no go area’s en rukt oom agent met minimaal 2 auto’s uit. Je moet wel steken blind zijn en horende doof om het oprukkende fundamentalisme niet te willen zien.

      Lijkt me wel heerlijk op zo een roze wolk waar slechts engeltjes in burka’s rondlopen en iedereen zijn ding doet zonder morren.

     2. Lao Tse

      “Zoals we inmiddels weten zijn hele volkswijken no go area’s”

      Op welke no-go area’s doelt logisch denken.

      Ik ken in Nederland geen no-go area’s.

     3. Lao Tse

      Logisch denken probeert weg te glibberen van de concrete vraag.

      De arme jongen krijgt het altijd moeilijk als het feitelijk en inhoudelijk wordt.

     4. logisch denken

      kom even op visite in de mercatorbuurt tarrel. Je bent van harte welkom , doe een keppeltje op en loop op willekeurig welke tijd jouw schikt een rondje. 🙂 🙂 🙂

      Je mag ook een rokje aantrekken !

     5. Lao Tse

      Kan Logisch denken onderbouwen dat de Mercatorbuurt een no-go area is?

      Heel vroeger misschien?

     6. Lao Tse

      Zou Logisch Denken nog met een onderbouwing komen van de Mercatorbuurt als ‘no-go area’?

      En dan te bedenken dat hij meent nog meer no-go area’s te kennen.

     7. Frets

      sodemieter toch op vunzige stoker, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

     8. Agios

      Die Tse lijdt aan het ontkenningssyndroom: “Ontkenning is noodzakelijk als het doordringen van de waarheid teveel secundaire schade oplevert. Dit is een heel natuurlijk en zelfs soms een lichamelijk proces (uit de psychologie).” Goed dat we dit weten. Tse kunnen we voortaan als een natuurlijke idioot zien. Voorts zou ik zijn dokter wel eens willen spreken over zijn lichamelijke gesteldheid.

     9. Lao Tse

      @Agio,
      Schelden is natuurlijk altijd een zwaktebod.

     10. Frets

      lazer op zuigstoker

     11. logisch denken

      heel vroeger toen ik op de hendrik de keyser zat kon je daar je fiets zonder slot zetten en had mij ma een toutje uit de brievenbus. Kanspareltjes zijn gek op open fietsen en touwtrjes uit brievenbussen maar niet om op theevisite te gaan tarrel. Je tijdsklok loopt wat door elkaar maar dat heb je wel vaker

     12. Vit

      @Lao Tse Tung

      “Ik zie weinig concreet bewijs voor deze alarmerende berichten. Uit alles wat ik erover las is het meer fantasie dan realiteit. Ik zie de concrete bewijzen overigens graag tegemoet. Ik ben altijd bereid tot voortschrijdend inzicht.”

      Kom eens achter jouw toetsenbord vandaan en maak een wandeling door de Schilderswijk, aanschouwelijk onderwijs is nog steeds het beste.

     13. Vit

      Ps wel s’nachts.

   2. logisch denken

    kom is onder je steen vandaan dan kan je met lede ogen aanschouwen hoe het moslim fundamentalisme toeneemt. Openlijk wordt de rechtstaat en democratie verworpen. Op de keeper beschouwd wordt de rechtstaat ondermijnd

 7. logisch denken

  jarenlang zwaar gesubsidieerd want de oplossing moest van binnenuit komen. We weten nu waar de soepsidie is terecht gekomen. Links is een verachtelijke struisvogel die weigert om problemen aan te pakken. Het burka verbod heeft vanaf indienen tot uitvoering 14 jaar geduurd. Hulde voor Geert zijn vasthoudendheid.

  Denk na in het stemhokje !

 8. Agios

  Alles wat een beschaafd mens onmogelijk acht, is in dit door links verklote land mogelijk geworden.

 9. Brennivin

  Nou, misschien wordt het eens tijd om als Hagenees wakker te worden en een keer wat anders te gaan stemmen? Politici komen niet uit de lucht vallen, ze worden ook niet zo geboren en ze hebben er vaak niet eens voor geleerd. Nee, de politici die dit mogelijk maken worden GEKOZEN door Haagse burgers. Doe je best volgende keer Den Haag.

 10. Trien Knoppen

  En ondertussen gaat het Trump bashen bij het staatsjournaal gewoon vrolijk verder…
  En uiteraard geen woord over deze fijne ‘jongerenwerkers’ die onze democratie naar de kloten helpen…
  De NPO indoctrinatie gaat dus gewoon dóórrrrrrr… komkommertijd of niet.

 11. dario

  Als we nou eens als grote mensen lao thee mijden als de pest dan kan het nog wat worden, die lamzak lacht je uit ,negeren is het enige DDS heeft die kinder lover allang in hun hart gesloten DDS mijden is ook een mogelijkheid worden de hits en clicks minder dan trappen ze die jodenhater er vanzelf wel af .

  1. Trien Knoppen

   Een soort cordon sanitaire… een beproefde techniek van links… Lao/Rien/FC welbekend dus! 🙂

  2. Lao Tse

   Schelden is natuurljk altijd een zwaktebod.

  3. Trien Knoppen

   De taalverbeteraar uithangen is toch ook een zwaktebod Dario? 🙂

 12. Heras

  Salafisme is een stompzinnige korte termijnoplossing. Mocht het hier zover komen, dan wordt iedereen onderdrukt. Ook de aanhangers. Man en vrouw. Verplicht op straat 5 keer buigen, vrouwen worden gezwachteld. Vrijheid verdwenen, geen keuzevrijheid meer.
  Over 2 jaar verkiezingen. Ik spoor wilders en baudet aan om mensen over de streep te trekken om te stemmen.

 13. J.Rademaker

  – Het salafistisme heeft de oplossing voor alle problemen –
  Denk dat dat zo is maar is dat ook onze oplossing is de vraag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.