Han van der Horst opent het vuur op FVD na Ottengate: "Baudet is haatdragend en intens gemeen"

Geen categoriejul 27 2019, 17:00
Han van der Horst schrijft weleens een stukje voor Joop en hij ruikt bloed bij FVD waardoor hij zich niet kan beheersen de partij nog maar flink na te trappen. Volgens de historicus is de partij een 'verzameling van mafkezen, charlatans en ruziezoekers'. Met name Thierry Baudet krijgt het verbaal om de oren, die hij "haatdragend en intens gemeen" noemt.
Het stuk met de titel 'de intense gemeenheid van Thierry Baudet' is een lapje tekst zoals we dat van Joop mogen verwachten: een opeenstapeling scheldoorden, maar ook een aantal rake linkse klappen. Vooral Baudet moet het dus ontgelden bij Van der Horst vanwege Ottengate:

"Daar hebben al die verlangers naar zuiverheid en vernieuwing dus op gestemd. Laat het een waarschuwing zijn voor de volgende keer dat zich een verlosser aandient want nu al is duidelijk dat Thierry Baudet de erfenis van Fortuyn heeft verkwanseld."

De erfenis van Fortuyn verkwanseld? Wat een onzin! Gezien de herrie tussen Pim Fortuyn en het oud-Leefbaar Nederland bestuur zou je het omgekeerde verwachten: Baudet en Fortuyn lagen beiden overhoop met hun omgeving. Tot zo ver kloppen de patronen en niets menselijks is men vreemd. Vervelend is het echter wel: voor de hardwerkende vrijwilligers en lokale volksvertegenwoordigers van FVD en natuurlijk de kiezer. Tijd en energie worden nu verspilt aan ego conflicten in plaats van politieke vertegenwoordiging.
Als het aan Han van der Horst ligt is vooral Thierry Baudet de boeman in deze:

"In het rapport waarmee hij probeert zijn tegenstander weg te zetten als iemand die je met geld niet kunt vertrouwen, komt een transactie voor met een zakenvrouw, die tot de kennissenkring van Otten behoort. Baudet noemt deze dame tot tweemaal toe “minnares”. Het doet er niet toe of het waar is."

Geheel logisch dat Van der Horst de oud-penningmeester een steuntje in de rug geeft door Baudet aan te vallen: Otten doet geen controversiele uitspraken en dat is iets waar ze op links bevreesd voor zijn met Baudet. De Joop-scribent sluit dan ook af met een paar linkse rechtse hoeken:

"Het is een volstrekt ongepaste inmenging in het persoonlijke leven van Henk Otten. Het is een poging om hem ook in zijn persoonlijk leven in de problemen te brengen. Dat is een laagheid. Dat is intens gemeen. Dat is een teringstreek."

Aangezien beide kemphanen elkaar bestoken met onduidelijke beschuldigingen is het de verwachting dat de zaak langer gaat duren. En al die tijd betekent dit extra risico's voor hardwerkende FVD-vrijwilliger, maar ook verspilde tijd, moeite en geld. Het zou goed zijn als de twee kemphanen elkaar vergeven omwille van hun partijgenoten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten