Han van der Horst opent het vuur op FVD na Ottengate: “Baudet is haatdragend en intens gemeen”

Han van der Horst schrijft weleens een stukje voor Joop en hij ruikt bloed bij FVD waardoor hij zich niet kan beheersen de partij nog maar flink na te trappen. Volgens de historicus is de partij een ‘verzameling van mafkezen, charlatans en ruziezoekers’. Met name Thierry Baudet krijgt het verbaal om de oren, die hij “haatdragend en intens gemeen” noemt.

Het stuk met de titel ‘de intense gemeenheid van Thierry Baudet’ is een lapje tekst zoals we dat van Joop mogen verwachten: een opeenstapeling scheldoorden, maar ook een aantal rake linkse klappen. Vooral Baudet moet het dus ontgelden bij Van der Horst vanwege Ottengate:

“Daar hebben al die verlangers naar zuiverheid en vernieuwing dus op gestemd. Laat het een waarschuwing zijn voor de volgende keer dat zich een verlosser aandient want nu al is duidelijk dat Thierry Baudet de erfenis van Fortuyn heeft verkwanseld.”

De erfenis van Fortuyn verkwanseld? Wat een onzin! Gezien de herrie tussen Pim Fortuyn en het oud-Leefbaar Nederland bestuur zou je het omgekeerde verwachten: Baudet en Fortuyn lagen beiden overhoop met hun omgeving. Tot zo ver kloppen de patronen en niets menselijks is men vreemd. Vervelend is het echter wel: voor de hardwerkende vrijwilligers en lokale volksvertegenwoordigers van FVD en natuurlijk de kiezer. Tijd en energie worden nu verspilt aan ego conflicten in plaats van politieke vertegenwoordiging.

Als het aan Han van der Horst ligt is vooral Thierry Baudet de boeman in deze:

“In het rapport waarmee hij probeert zijn tegenstander weg te zetten als iemand die je met geld niet kunt vertrouwen, komt een transactie voor met een zakenvrouw, die tot de kennissenkring van Otten behoort. Baudet noemt deze dame tot tweemaal toe “minnares”. Het doet er niet toe of het waar is.”

Geheel logisch dat Van der Horst de oud-penningmeester een steuntje in de rug geeft door Baudet aan te vallen: Otten doet geen controversiele uitspraken en dat is iets waar ze op links bevreesd voor zijn met Baudet. De Joop-scribent sluit dan ook af met een paar linkse rechtse hoeken:

“Het is een volstrekt ongepaste inmenging in het persoonlijke leven van Henk Otten. Het is een poging om hem ook in zijn persoonlijk leven in de problemen te brengen. Dat is een laagheid. Dat is intens gemeen. Dat is een teringstreek.”

Aangezien beide kemphanen elkaar bestoken met onduidelijke beschuldigingen is het de verwachting dat de zaak langer gaat duren. En al die tijd betekent dit extra risico’s voor hardwerkende FVD-vrijwilliger, maar ook verspilde tijd, moeite en geld. Het zou goed zijn als de twee kemphanen elkaar vergeven omwille van hun partijgenoten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Mar

  Joost mag weten wat Baudet nu probeert te bewijzen.

  1. Kleptomaantje

   @mar check de website van het fvd… Daar staat duidelijk beschreven wat er aan de hand is.

   1. Morgan4321

    Wat een k*tsite, als ik hem open speelt er meteen een audiobestand keihard af. Je zult die site per ongeluk op je werk openen, schrikken al je collega’s op. Degene die dat bedacht heeft mag nog wel even een cursus gebruikersvriendelijke websites bouwen volgen.

  2. Watcher

   Baudet is een intellectueel die te groot is voor onze politieke arena…… 🙂

 2. Watcher

  Sorry hoor maar als je Han en joop er bij gaat halen …..

  1. Zozo

   Sorry domme jongen, daar gaat het artikel toch over. Domme jongen is nog te aardig uitgedrukt.

 3. trutje

  Als ik me wil ergeren ga ik altijd Joop lezen. Heb daar ook eens reacties gegeven werd na een paar keer er af gegooid omdat ze geen andere mening willen horen en dan denken ze dat ze zo verdraagzaam zijn.

  1. Frets

   linksfascisten dulden geen afwijkende reacties

   1. Watcher

    Domme man…

    1. Zozo

     Waarom, uitleg graag, of is dit weer een loze kreet die je zo dikwijls hier plaatst. Dus als ik het niet met je eens bent ben ik dom. Wat een enorm ego heb je. Ben je putjesschepper of zo. Een ding moet je zeker weten en dat is je plaats weten. Wie hoog van de toren blaast kan diep vallen.

   2. logisch denken

    klopt 100% , slim opgemerkt

    1. Watcher

     @L D
     Toch mooi om te zien dat je Frets ook ziet als domme man…..

  2. toetssteen

   @troutje
   Idem. Een zwatelaar die een soft linkse studie had gedaan hield zich ineens bezig met economie. Ik kon het niet aanzien en schreef wat comment…. exit. De waarheid komt daar te hard aan blijkbaar.

  3. Fortiori

   Dat is vreemd. Naar uw nickname te oordelen lijken uw reacties zeer verfrissend te zijn. Ik kan mij vergissen…

 4. logisch denken

  joop is toch die gecensureerde site waar reacties moeten voldoen aan de mening van de redactie ? net zoals vroeger bij stand. Zogenaamd open forum waar men selectief reacties plaatst

  1. Watcher

   Grapjas, dan houdt met het netjes op joop (nog nooit geweest).
   Hier op DDS kun je alles neer plempen , gore teksten, doods bedreigingen, nazi verheerlijking, enz. en dat is maar sinds kort.
   DDS is een extreem rechtse blog aan het worden.
   Zeg maar Stormfront 2.0

   1. Frets

    wat doe je hier eigenlijk, zwakzinnige gebande

 5. tonna

  Pim Fortuyn had,maar óók Baudet heeft mede een holistische kijk op de samenleving!
  Dat moet begrepen worden,door mensen die in de waan van de dag leven,als dat niet lukt wordt je politiek afgeschoten als een paria!
  Als je iets niet begrijpt of bevatten kan,impliceert dat per definitie niet,dat het onbegrepene geen waarheid bevat danwel niet klopt!

  1. santiago

   Tonna. Stop toch eens met Pim te vergelijken met Baudet. Baudet kan niet in de schaduw staan van wat Pim was.

   1. Morgan4321

    Pim Fortuyn’s nagedachtenis heeft er veel baat bij dat hij op het hoogtepunt van zijn roem vermoord werd. Wat dat betreft heeft Volkert de links extremisten in eigen voet geschoten, want nu is hij tot een martelaar gemaakt.

    Was hij blijven leven dat was de LPF net zo hard uit elkaar gevallen aan ruzies en was hij eerloos afgegaan als de zoveelste mislukte politicus. Zijn voorgeschiedenis is ook die van iemand die overal met ruzie vertrokken is.

 6. santiago

  Ik roep al vanaf het begin dat Baudet een charlatan is, een verwende corpsbal die het hele Nederlandse volk in de maling neemt.
  Onze verrotte Minerva elite heeft in de achterkamertjes dit plannetje bedacht, omdat de kans dat de PVV de grootste partij zou kunnen worden zeker aanwezig was.
  Natuurlijk is Baudet een intelligent kereltje, maar hij is door en door verrot en absoluut niet geinteresseerd in wat er met Nederland gebeurt.

  1. Frets

   stinkscheetje, je gebruikt woorden die je niet kunt waarmaken, shithole

   1. Watcher

    Domme man…

    1. santiago

     Ik zeg niet dat Baudet dom is, maar wel zeer onbetrouwbaar.

     1. Watcher

      Was bedoelt voor Frets.

     2. Frets

      wat doe je hier eigenlijk, zwakzinnige gebande

   2. Meriadoc Brandebok

    Frets is een drol, eh trol, die moet worden doorgepoeld.

    1. toetssteen

     @MB
     Ik zei nog zo: niet poelen!!!

    2. Frets

     guusje glijmiddel, morgen mag je weer, nee je moet! wel goed insmeren hoor

  2. Watcher

   @santi Baudet staat toch echt midden in de hedendaagse maatschappij.
   Niks geen conservatisme, zeg maar rock and roll.
   Vernieuwingen staan boven aan zijn lijstje 🙂 🙂 🙂
   Daarom ook de blozende en g*ile SGP
   Dus geen hang naar Beethoven en andere ouwe meuk. 🙂 🙂 🙂

 7. Jumping

  Gaat men (Links) in het keiverotte Nederland, deze kant weer uit.

  1997 Marcel van Dam (PvdA)

  Geen Stijl.

  De Fortuyn video die je van de VARA niet mag zien.

  Gewoon Google.

 8. toetssteen

  Teunis Dokter
  Van mij twee duimpjes omhoog!

 9. DidiMadloba

  Als haat-websites elkaar beginnen te becommentariëren is het echt komkommertijd.

  1. toetssteen

   Also sprach orakel Frits Jansen van de sjoop.

 10. Vrijedenkert

  Het is progressief-links helemaal niet te doen om de persoon Henk Otten maar willen het FvD en andere rechts-conservatieve of wat meer nationaal gerichte partijen gewoon schade toebrengen!
  Ook de SP wordt op Joop al langer beticht van fascisme en nationaal-socialisme en zwart gemaakt…

 11. Beukman

  Leuk, dat Joop! Ik kom er deze aardige Baudet-persiflage tegen:

  Het fobisme van de neofallische volksmennerij appeleert aan de paniekzaaiers van het platte populisme,
  of het sputum van de ordinarius populus.
  Tot Boreaal kultuurgoed behoren `grenswetenschappen’, transborealistisch theoriegoed over energiebanen en de herkomst van het arische ras. Zoals bevestigd in de Leer der Wortelrassen. Zoals die zich openbaart in de interkosmische synthese en synergie van geest en leven, met daarin als metafysisch totaalbeleven de zich onthullende diepe eigenschap van het arische ras:
  Het vermogen de hyperzintuiglijke wereld per omnipresente krachten te beleven en gestalte te geven.
  Alsmede de intermagisch-cerebrale werelden, om middels de ervaringen van zingenot etherische ubiquiteit te bereiken. De universele wet voor de arische mens is immer het oerfundament van de grote beschavingen geweest: `Bewustzijn van het bloed in theürgische catharsis’.
  De Arisch-Germaanse Gnosis van de Boreale Zijnsgenade appeleert aldus aan totale Teutoonse Lebensborn als ultieme wedergeboorte.

  1. Frets

   zuiger, stoker en pisvleksupporter

   1. Beukman

    Dat kunnen we onderhand wel van Baudet zeggen ja. Goed gezien, @Fretsje!

    1. Siemien

     Beuksülsün is zo de weg kwijt dat begrijpend lezen echt een probleem is voor onze islamknuffelaar..

     1. Frets

      hij is een bejaarde zuiger, met zo’n rolator en scootmobiel

  2. toetssteen

   @Beukman
   En je herkent de scribent niet??? Man hou op, deze gast is met zijn opgeblazen taal op elk zich respecterend blog afgeserveerd.

   1. Beukman

    Ik ken alleen maar DDS, @Steen. En namen zeggen me niks, ik vind deze persiflage hilarisch.
    Man, voor mijn part is ie geschreven door Koningin Maxima, hilarisch blijft ie.

  3. Lao Tse

   Hilarisch!

   1. toetssteen

    Alzo sprach mauw mauw.

  4. logisch denken

   je weet toch wel wat een persiflage is beukman alvorens je ervan bedient. Voor we het weten presenteer je die bull shit volgende week als een feit.

   1. toetssteen

    @Logisch
    Dat is Many a mile to go/ Frank Lenssen/ cliff clavin en nog een rits.

    Nite mensen, ben slapen.

   2. Beukman

    Jij bent een persiflage, @denkje, en ook nog eens een slechte.

 12. Kristalix

  Toch lijkt het er sterk op dat windbuil Otten want zo kunnen we deze janjurk nu wel noemen een serieus probleem heeft.
  Althans, dat stelt de FVD op zijn site.

  Ik heb wat moeite om Otten te geloven, hij deed eerder een greep in de kas.

 13. Lao Tse

  En Baudet zwijgt nog steeds als het graf.

  Het is een moedig kereltje.

  1. Beukman

   En hij zwalkt. Eerst moest Otten wel worden geroyeerd, daarna werd de beslissing weer naar maandag verschoven.
   Snapt Thierry niet dat je dat niet kan maken, en dat Otten nu zegt: bekijk het maar?

  2. Frets

   flikker op zuiger, stoker, blablabla blaaskaak en pisvlek, en natuurlijk ook de hypocriete supporter

  3. Siemien

   “afschuwelijk pedoclub kinderbevrijdingsfront wil meedoen aan pride”

   En Lao zwijgt als het graf als het gaat om pedopartijtjes

   1. Frets

    wat mij betreft trekt hij inderdaad nooit z’n muil meer open

    1. Siemien

     Uiteraard, dat zou het beste zijn..

     1. Frets

      geldt uiteraard ook voor dat andere soort

 14. Bes Tolen

  Het geschil tussen Fortuyn en Leefbaar Nederland was zuiver een politiek geschil. Er is noch door Leefbaar Nederland noch door Fortuyn met modder gegooid. Dat deden buitenstaanders tot ministers toe wel wat Fortuyn betreft.
  De LPF is wel uit leden van de Leefbaar Nederland ontstaan. Zij, die meegingen met Fortuyn. De selectie voor belangrijke plaatsen zoals voor de Tweede Kamer en zeker ook voor het kabinet met de LPF was beneden de maat. Een selectiebureau had wel in de eerste plaats moeten begrijpen, wat Fortuyn voor stond.
  Beginnende partijen gaan vaak snel ten onder aan slechte adviezen. Dat zijn die wel van professionals. Die moet je als leiding nooit zo maar hun gang laten gaan. Die leiding moet zich een juist oordeel kunnen vellen.

  1. santiago

   Vraag maar eens aan Wilders hoe je een partij moet leiden.

 15. Drollevanger

  Ik heb niet speciaal iets met Baudet, maar hij is met zijn “recht door zee” partij een groot gevaar voor ons linkse, deugende deel van de Medelanders.
  Dus de partij van Baudet en Hiddema. Een partij waar je weet waar voor hij staat, zonder later allerlei zijdelingse uitvluchten die pas komen bovendrijven als men in het zadel zit.
  Hun kiezers hebben gestemd op een echte immigratiestop, op terugdringen van de EU bemoeienis, op een stop van de huidige islamisering, een stop op het ruziezoeken met de Russen, en een doordacht klimaat onderzoek dat berust op waarheden en niet op veronderstellingen van autistische figuren. Alle belangrijke beslissingen voor ons land worden pas doorgedrukt na een bindend referendum, naar voorbeeld van de Zwitsers.
  Als het FVD bovenstaande standpunten net als nu blijft ondersteunen zal de partij blijven groeien, ondanks voortdurend aanvallen vanuit de Elite en de hen op d voet volgende media.
  Dit alles met behulp van gedegen innovatie,s op alle gebieden.

  Otten probeerde van de partij een verdienclub te maken, waarin men carriere maakte.
  Goed dat dit al zo vroeg werd gestopt door de heren.

 16. Knuppeltje

  De uil van bladiebla… is al bijna dood.

  Uit de lucht geschoten door mr Baudet himself.

  Het leek zo veelbelovend, maar helaas

 17. josemoonen

  Helaas zie ik het de kant opgaan van Amerikaanse toestanden . De Linkse gaan hard en cru in tegen de rechtse partijen . Haat en nog eens haat wordt er gezaaid . Vooral elkaar goed door de modder halen . Alles mag , alles kan .!. En dat noemt men dan Democratie .
  Net zoals Trump in de U.S.A word nu ook Thierry Baudet hier slachtoffer van . Ik hoop maar dat hij en zijn partij hier tegen bestand zullen zijn .

  1. santiago

   Jose. Nou, dat hoop ik ook joseetje. Wel gewoon op tijd je medicijnen in blijven nemen hoor.

 18. Prroot

  Grappig, als ik me ter ontspanning en vermaak ongeneerd wil ergeren ga ik juist op dds over FvD/TB lezen.

 19. Heras

  Die Joop schrijvers mogen zich weleens inhouden. Niemand die precies weet hoe het in elkaar zit.
  Horen we later wel: en als baudet gelijk heeft gaat die “schrijver” zich dan verontschuldigen?

  1. EU kok

   Geldt dit ook voor DDS redacteuren, dat excuses aanbieden?

   1. Frets

    Ach guttegut, bejaarde Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

 20. Michael M

  Hans van den Horst, u bent geen haar beter. Liefdevolle mensen spreken geen kwaad. U doet dat !

  1. shidaian

   een vuilspuiter noem ik dat

 21. shidaian

  en wat te denken van de walgelijk uitspraken en insinuaties van Otten in één vandaag even geleden. Ik had Henk tot het laatst hoog zitten. keiharde werker en fouten maken we allemaal. Maar die uitspraken in één vandaag deed mijn broek afzakken. Wat heeft hij zich daar verlaagd. Dus nu voor mij ook exit Henk Otten. Rust in de tent nu en doorgaan

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.