MET UPDATE! Linkse media proberen voor onrust te zorgen: ‘Accepteert FVD-achterban de actie tegen Henk Otten?!’

Ja, dat accepteert de achterban, ja.

BELANGRIJKE UPDATE

De externe accountant heeft een verklaring doen uitgaan. In wat ongetwijfeld extreem slecht nieuws is voor Thierry Baudet laat hij weten dat Henk Otten niet gefraudeerd heeft. De beschuldiging van het partijbestuur is daarmee dus onjuist.

Het is nu aan het bestuur om aan te tonen dat er wel degelijk iets mis is. Als dat niet kan, of als blijkt dat een klein voorval opgeklopt is, gaan Baudet en co. hier hartstikke nat… en moeten ze ook nog eens vrezen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan smaad.

Daar komt dan natuurlijk nog eens bij dat je sterk de indruk krijgt dat het partijbestuur hier een bijzonder vuil spel heeft gespeeld in een poging om een dissident kamerlid te lozen. Dat is niet alleen heel vies, het is ook nog eens het summum van de oude politiek waarmee FVD nou juist zegt te willen breken.

Origineel artikel

Gisteravond werd bekend dat Senator Henk Otten uit Forum voor Democratie is gegooid door het bestuur. De reden is dat hij verdacht wordt van fraude. Jawel, dit is dus werkelijk een bijzonder serieuze zaak. Hij zou een poging tot fraude met subsidiegelden hebben gepleegd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is op de hoogte gesteld van de zaak. En er is al beslag gelegd op de bankrekening van een toeleverancier die een valste factuur had ingediend.

De externe accountant, die door FVD is ingehuurd om ervoor te zorgen dat het allemaal netjes gaat bij de partij, heeft “geconstateerd dat er geen deugdelijke administratie is gevoerd in 2018 en dat er geen verantwoording is afgelegd over aanzienlijke contante betalingen van leden en andere supporters van FVD die tijdens bijeenkomsten in het land boeken en FVD-promotieartikelen kochten.”

Otten zou, aldus FVD, zich schuldig hebben gemaakt aan samenspanning met de toeleverancier in kwestie. Daarom is een proces in gang gezet om hem het partijlidmaatschap te ontnemen.

Je zou denken dat dit behoorlijk duidelijk is, maar… het AD probeert toch voor onrust te zorgen bij FVD. Quasi-geïnteresseerd vraagt de krant zich af of de FVD-achterban deze actie van het bestuur wel “pruimt.”

Baudet wuifde intern ieder causaal verband weg, maar vraag is nu wel of het gematigder deel van zijn achterban hem de aftocht van Otten niet zal verwijten. Misschien niet om Otten zelf, maar wel om het feit dat het meer behoudende deel van de partijleden hun voorvechter nu echt helemaal kwijt is.

Uh nee. Het “gematigde” deel van de partij heeft er geen enkel probleem mee dat mensen die er in financieel opzicht een puinhoop van maken (of erger) uit de partij gewipt worden. Dat zouden ze bij andere partijen nou ook eens moeten proberen: verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid serieus nemen. Kijk maar eens hoe ze daar omgaan met dit soort problemen: ze schuiven het allemaal onder het tapijt en hopen dat niemand erachter komt. En als het schandaal wel boven komt drijven promoveren ze de ‘schuldige’ (of, in ieder geval: betrokkene) snel weg met een schitterende nieuwe baan. Bij FVD doen ze dat anders — en dat vindt de achterban helemaal prima.

Jammer, maar helaas dus voor het AD. Er is geen partijcrisis en er zal geen partijcrisis komen. Niet over Henk Otten, tenminste… en niet aangenomen dat de beschuldiging terecht is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. EU kok

  Vrees dat Baudet de verkeerde vijand heeft uitgekozen.
  Otten kennende een zeer taaie tegenstander, vol met allerlei feitjes achter de hand.
  Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

  1. dario

   Ga anderen lopen vervelen .

  2. Agios

   Geef eens 1 keer antwoord. Welke feitjes?

 2. Pescador

  En zo hoort dat, dit heerschap hoorde zowiezo daar niet thuis.

 3. Lao Tse

  “Uh nee. Het “gematigde” deel van de partij heeft er geen enkel probleem mee dat mensen die er in financieel opzicht een puinhoop van maken (of erger) uit de partij gewipt worden. ”

  Hoe weet Michael dat?

  Dat moet nog blijken uit de peilingen en het lijkt me niet dat dit gedoe positief zal uitpakken voor het FvD.

  1. ZiggyStardust

   Als FvD lid sta ik volledig achter de beslissing om Otten uit de partij te verwijderen. Bij andere partijen proberen ze continu om dit soort zaken onder het tapijt te vegen. Thierry laat duidelijk zien dat hij ook doet wat predikt, namelijk partijkartel praktijken niet tolereren. Zo’n Otten is schadelijk voor de partij en een schande voor zijn ambt. FvD is daar heel duidelijk in en dit siert de partij!

  2. Seneca

   @Mao Ze
   u heeft gelijk. Michael (MvdG) weet dat niet en kan dat ook niet weten. MvdG beroept zich op een gevoel van fatsoen dat bij de mensen – al dan niet latent – aanwezig is. Dat u dat fatsoen gevoel nu eenmaal mist is bekend, gezien uw opmerkingen en verdraaiing van feiten.

 4. Kretoloog

  Accountant (een beroepsgroep die de eed of gelofte moet afleggen) constateert onrechtmatigheden en informeert partij bestuur. De partij stelt vervolgens minister van Binnenlandse Zaken op de hoogte. Want het gaat om overheidssubsidie.

  Kortom, er lijkt serieus iets aan de hand met de ex-penningmeester van het FvD. Dit gaat verder dan een interne ruzie. Als Otten inderdaad heeft gefraudeerd, dan kan hem dat zijn senatorschap kosten.

  1. EU kok

   Quote: Als Otten inderdaad heeft gefraudeerd,
   FvD: Mogelijke poging tot fraude.
   .
   Mogelijke pog

   1. EU kok

    Quote : Mogelijke poging tot fraude met overheidsgelden.
    Quote : Aanzienlijke contante betalingen van leden en andere supporters van FVD die tijdens bijeenkomsten in het land boeken en FVD-promotieartikelen kochten.
    .
    Het is bij een aantal mensen bekend dat cash geld rijkelijk vloeiden bij het bestuur.
    Trek zelf uw conclusies.

    1. Lao Tse

     De suggestie is dat de naïeve Baudet nergens vanaf wist.

     1. Frets

      Hij is Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse/Garland S. tucker/Vanduinen en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf, een ondersoort met linksfascistische opvattingen, overtuigingen en standpunten. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven.

  2. Lao Tse

   Het is wel grappig dat de Eerste Kamer recent Otten koos als voorzitter van de belangrijke Kamercommissie Financiën.

   1. Siemien

    Dit is natuurlijk te gek voor woorden bedoel je zeker!

    1. Frets

     als hij begint over ‘grappig’ dan moet je opletten want hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

 5. Meriadoc Brandebok

  Ik voorspel dat het FvD zonder Otten lekker boreaal zal doorradicaliseren, en, inderdaad, uit de peilingen moet nog blijven of de Ottenianen erg blij zijn met deze actie van Baudet.

  1. Frets

   Kan het nog dommer Guusje? Het is natuurlijk volslagen idioot, dat jij een waardeoordeel, denkt te moeten geven. Kijk liever in je eigen gierput. Stront zat te vinden.

 6. Agios

  Antwoord op de vraag van links… ‘Ja natuurlijk!

 7. plakband

  Deze duidelijke en sanerende aanpak van FvD geeft hoop voor de toekomst. Over twee jaar is Baudet in dezelfde positie als Boris Johnson nu. Dan zullen er ook heel wat koppen moeten rollen om Nederland weer op de rit te krijgen.

  Denk hierbij aan een karrevracht aan linkse burgemeesters, topambtenaren van de ministeries, bovenbazen van zwaar gesubsidieerde stichtingen, sanering van politie, justitie en krijgsmacht die door ‘horizontale instroom’ is gepoliticeerd. Ook de publieke omroepen, universiteiten, COA, mensenrechtenorganisaties en privacywaakhond zullen er aan moeten geloven.

  Stem deze linkse zakkevullers weg. Nu kan het nog op een democratische manier. Over tien jaar is het democratisch niet meer mogelijk. Nederlandse belastingbetaler, let op uw zaak.

 8. Robert75

  Dus Michiel van Der Galien spreekt dus voor de gehele achterban. Maar dan heeft hij denk ik dat artikel niet begrepen want wat ze impliceren is dat de voorgaande conflicten die Baudet en Otten hebben duidelijk gemaakt dat er binnen de partij 2 kampen zijn.

  Er zijn mensen binnen de partij die meer de gematigde Otten koers willen varen maar ook is er de Baudet kant, die hem zien als een soort van Jezus zo ongeveer. Als de verlosser des vaderlands.

  Maar Otten gaan ze nog missen hoor. Zo was het met name Otten die voor sponsors zorgde binnen het bedrijfsleven. Het is maar de vraag of Baudet die mensen binnenboord kan houden want anders gaat hem dat nog een smak geld kosten ook nog.

  1. Response

   Zal moeten blijken.

   1. Robert75

    Ja en of het inderdaad waar is moet ook nog maar blijken of niet ? Otten wordt ergens van beschuldigd en gelijk wordt die er uit gezet. Toch raar. Kunnen ze niet wachten totdat alle feiten boven tafel zijn alvorens te handelen?

  2. Kretoloog

   Robert Leiden snapt er ook helemaal niks van. Het FvD heeft die sponsors helemaal niet meer nodig. De partij krijgt, net als andere partijen, overheidssubsidie en dat is voldoende om de boel draaiende te houden.

   De enige ‘partij’ die sponsors niet kan missen, is de PVV. Maar dat is weer een ander verhaal.

   1. Kretoloog

    Robert75 dus, excuus aan die andere Robert.

  3. Duke

   Een sponsor wil succes en als je de peilingen mag geloven, zit er veel groei in de FvD met Baudet. Er is dus niet zoveel reden om weg te lopen.

 9. Response

  Als blijkt dat de beschuldiging juist is dan is dan is het uit de partij zetten het enig juiste.
  Bij de andere partijen wordt in soortgelijke situaties dan veelal de hand boven het hoofd gehouden en krijg je een of andere bestuursfunctie toegewezen om na een paar jaar weer terug te keren.

  1. Robert75

   Ja ook al zoiets als blijkt dit en als blijkt dat. Maar als het nu blijkt dat het helemaal niet waar is en dan? Welk effect heeft het dan op de partij? Otten is al aan de kant gezet zonder dat het al bewezen is.

  2. Beukman

   Inderdaad. Dion Graus bijv. van de PVV, die sjoemelde met zijn reiskosten, hij woonde zogenaamd bij zijn moeder, die zit er nog steeds.

   1. Frets

    Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   2. Peter Oudshoorn

    Het sjoemelen van D66 EU-parlementarier Sophietje In ’t veld lag een factor zes hoger. Vreemd dat je die niet noemt.

    1. Frets

     Recent in opspraak

     Anne-Wil Duthler (Eerste Kamerlid)
     Reden: Ethische grens overschreden: gestemd over een wetsvoorstel waarin adviezen van haar eigen bedrijf waren opgenomen. – 24 september 2018

     Stef Blok (Minister van Buitenlandse Zaken)
     Reden: Controversiële uitspraken over integratie en de multiculturele samenleving – 18 juli 2018
     Vonnis: Blok weet na een lang debat een motie van wantrouwen te overleven en mag blijven – 5 september 2018

     Marcel Houtzager (Hoogheemraad)
     Reden: Verspilling belastinggeld (€50.000,-) voor afscheid collega – 19 maart 2018
     Status: Hij zou voor royement voorgedragen maar over de status hiervan is niets bekend.

     Wybren van Haga (Kamerlid)
     Reden: Discutabele reputatie als woningverhuurder. – 11 februari 2018

     Tijdlijn opstappers

     4 januari 2019 22:10
     Burgemeester Purmerend zegt VVD-lidmaatschap per direct op vanwege ‘visie op de samenleving’

     22 november 2018 23:07
     Burgemeester Assen zegt VVD-lidmaatschap op uit onvrede over partijkoers

     17 oktober 2018 19:41
     VVD-raadslid Winterswijk Tom van Beek stapt op na integriteitskwestie

     6 september 2018 19:45
     Raadslid stapt uit VVD-fractie Haarlem en neemt zetel mee

     30 augustus 2018 12:42
     VVD-Kamerlid Han ten Broeke stapt op vanwege relatie met medewerkster

     17 april 2018 05:30
     VVD’er Almere blijkt pornohacker

     23 februari 2018 14:05
     Jeroen Hatenboer stopt met onmiddellijke ingang als wethouder van Enschede

     21 februari 2018 16:25
     Handtastelijke burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout nu officieel ontslagen en uit de VVD gezet

     21 februari 2018 10:41
     In opspraak gekomen Deventer raadslid Carmen Hunger stapt per direct op

     16 februari 2018 13:11
     Burgemeester Huizen stapt op vanwege grensoverschrijdend gedrag

     13 februari 2018 17:04
     Zijlstra stapt op vanwege leugen over ontmoeting met Poetin

     25 januari 2018 20:50
     Kandidate VVD Deventer van kieslijst vanwege werkstraf

     4 december 2017 15:32
     Bestuurslid VVD Leeuwarden weg na tweets over ‘neger fascisten’

     3 oktober 2017 21:02
     Minister Hennis treedt af na vernietigend Mali-rapport

     18 mei 2017 14:11
     Henry Keizer treedt af als VVD-voorzitter

     26 januari 2017 20:04
     Minister Van der Steur treedt af na felle kritiek in debat Teevendeal

     12 december 2015 17:04
     Van Miltenburg weg: ‘discussie rond mij doet ambt geweld aan’

     2 april 2015 20:51
     Omstreden politicus Jos van Rey uit VVD gezet

     1 april 2015 12:26
     Breuk in VVD-fractie Eemnes – Raadslid Willem van den Berg uit de fractie gezet

     24 maart 2015 10:50
     VVD-Kamerlid René Leegte stapt op vanwege omstreden nevenfunctie

     10 maart 2015 14:21
     Ook VVD-fractielid De Kruif stapt op

     9 maart 2015 21:48
     Opstelten en Teeven stappen op

     27 februari 2015 11:45
     VVD’er Mark Verheijen stopt als Kamerlid na ophef om integriteit

     29 januari 2014
     Staatssecretaris Weekers treedt af

     1. Siemien

      Deze slaan we even op natuurlijk 🙂

   3. Robert75

    Is helemaal niet bewezen dat die dat deed. En waarom zou je iemand uit de partij zetten als ze iets beweren waar geen enkel bewijs voor is. Dat is het verschil tussen de PVV en het Forum. Bij de PVV moet je eerst met feiten aankomen bij het Forum wordt je er gewoon uitgeknikkerd als je al kritiek uit op Baudet.

    Otten heeft dan ook aangifte gedaan tegen Baudet voor smaad zoals nu blijkt.

 10. Lao Tse

  Otten ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden en overweegt juridische stappen.

  Opmerkelijk is ook dat FvD geen aangifte heeft gedaan bij Justitie, iets wat Otten graag zou willen.

  Dit ruikt naar valse beschuldigingen om een Eerste Kamerlid te wippen. Laten we hopen dat dit suspecte gedrag Baudet flink zal opbreken.

  1. Response

   Laten we hopen dat eea op waarheid berust en de maatregelen van het bestuur terecht zijn.

   1. Frets

    Hij is de eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker, de pisvlek, hij is hier niet om in gesprek te gaan, hij vist naar geëtter.

  2. Meriadoc Brandebok

   Dit is niet uit te sluiten, Lao.

   1. Frets

    aldus de pisvleksupporter

  3. Ts

   Geachte Lao Tse,
   Het FvD zegt in een verklaring dat het bij het ministerie van Binnenlandse Zaken melding heeft gemaakt van “een vermoedelijke poging tot fraude met overheidssubsidie voor politieke partijen”. Er is een onderzoek geweest door een externe accountant over het jaar 2018. Dit is standaard als je een jaarrekening laat opstellen/controleren.
   Het FvD heeft volgens hun aankondiging hun lid de heer Otten het lidmaatschap ontnomen. De redenen en de rechtmatigheid van zo een besluit staat, als het goed is, vastgelegd in hun eigen regelement.
   Het staat de heer Otten vrij om aangifte te doen tegen partijen en personen, of hij dit doet is zijn eigen keuze en afweging. In geval van een aangifte dient het OM de aangifte te beoordelen en te toetsen op de rechtmatigheid en haalbaarheid. Dit kan men pas doen als de aangifte is gedaan, een aankondiging zoals nu gedaan is geen aanleiding voor onderzoek.
   Er spelen dus zaken door elkaar: het royeren van de heer Otten en de melding aan het ministerie. Het ministerie is nav zulks een melding verplicht deze zaak in onderzoek te nemen waarnaar het kan besluiten tot maatregelen.
   Het FvD is verplicht van geconstateerde onregelmatigheden melding te doen.
   Het siert het FvD en hun accountant dat ze direct bij constatering deze melding hebben gedaan ipv een zgnd nader intern onderzoek……

 11. Jumping

  Een Jihad uit de Linkse hoek.?

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

 12. Peter Oudshoorn

  Goede kans dat dit het begin van het einde is van het FvD. Otten heeft een tweet gepubliceerd met de tekst: “Ik sta volledig achter het door mij gevoerde financiele beleid en wil dat aan alle leden verantwoordend. Ik riep op 4 juli j.l. het bestuur van FvD op om transparant te zijn en de jaarrekening 2018 integraal te publiceren. Maar het bestuur weigert dit. Waarom?”

  Zelfs Henk de Tank gaat niet zo lopen blufpokeren als er geen kern van waarheid in schuilt.

  1. Beukman

   Henkie gaat vandaag aangifte doen tegen de partijkliek wegens smaad. Het halve werk is een goed begin.

   1. Lao Tse

    BAM! (om het eens in DDS-termen te zeggen). Otten gaat Baudet en zijn corrupte vriendjes voor de rechter slepen.
    Dit gaat de sukkels van het FvD opbreken.

    1. Siemien

     “Baudet en zijn corrupte vriendjes voor de rechter slepen.”

     Zegt onze rechtsstaat “specialist” Lao, Lao heeft al veroordeelt…

    2. Frets

     Hij is de duizendmaal uitgekotste, de stoker en zuiger, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande met honderden versleten namen die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt. Hij is de eeuwige gebande, de pisvlek.

 13. Meriadoc Brandebok

  Op Twitter doet Otten een boekje open over FvD. Het draadje is voor ieder een aanrader. De hele beerput over dee partij gaat keihard open en de stank is niet te harden.

  1. Beukman

   2. Baudet, Rooken en vooral Paul Frentrop (hij is degene die in feite nu de zaken bij FVD bestiert) beweren dat er problemen zouden zijn met de 2018 jaarrekening van FVD (die ze overigens weigeren te publiceren) en dat er zou zijn “samengespannen” met een leverancier.

   3. Allereerst de jaarrekening. Waarschijnlijk weigeren Baudet en Rooken de 2018 jaarrekening te publiceren omdat ze niet willen dat de leden zien dat de door Rob Rooken geleide campagne voor de GR2018 in Amsterdam heel veel geld gekost heeft (ruim € 450.000 voor 3 raadszetels).

   Afgaande op deze en andere tweets van vandaag lijkt hij de zaken aardig op een rijtje te hebben.

   1. Meriadoc Brandebok

    Inderdaad, die indruk krijg je als je z’n draadje leest.

  2. Siemien

   Ah en occult fantasietje gelooft twitter natuurlijk..
   Wat je ziet is dat Otten zijn straatje probeert schoon te vegen…

 14. Meriadoc Brandebok

  “20. Aangezien de ongefundeerde beweringen van het bestuur mijn goede naam en reputatie ernstig beschadigen zal ik vandaag aangifte doen bij de Politie Amsterdam tegen Thierry Baudet, Rob Rooken en Paul Frentrop wegens smaad.”

  Pak de popcorn er maar bij. Forum is voorlopig nog niet van de Tank af. Zeker is in elk geval dat de fractie in de Eerste Kamer niet meer de grootste is. Baudet heeft de boel niet meer onder controle: het hele conflict is gegantisch geëscaleerd. Een politieke leider van niets.

  1. Beukman

   Uit een aantal van de tweets blijkt ook dat Baudet zich bemoeide met zaken waar hij geen verstand van heeft (financiële), dat dit de partij veel geld kostte, en dat Baudet dit probeerde te verhullen voor zijn achterban.
   Baudet heeft dus niet alleen geen verstand van financieën, op politiek gebied tast hij ook in het duister.

   1. Meriadoc Brandebok

    Inderdaad. Ik herinner me de gedenkwaardige woorden van Bolkestein in de strekking van dat Baudet beter piano had kunnen blijven spelen en beter boekjes had kunnen blijven schrijven. Politiek gezien is hij onbekwaam.

    Er botsen ook twee werelden. Baudet wil met zijn partij maar doorradicaliseren, terwijl Otten er juist een meer conservatieve VVD van wil maken. Een brede volkspartij, in plaats van een politieke sekte. Met Otten moest politiek worden afgerekend. In het NRC staat daar een stukje over van een Rusladkenner.

  2. Siemien

   Baudet heeft Otten terecht uit de partij gezet..

   1. Frets

    het duo zuigt en stookt alleen maar, ze maken deel uit van een kwartet

 15. Punt50

  Beetje groeipijn van een nieuwe partij. Niks bijzonders. Is bijv. bij de VVD dagelijks nieuws, VVD-ers die over de streep gaan. Nederland blijkt er niet wakker van te worden/liggen.

  1. Siemien

   VVD is echt het afvoerputje als het gaat schandalen in ons Nederland, maar blijkbaar wenst een deel van Nederland om zich steeds vrijwillig te laten naa*en..

   1. Frets

    maar onderdeel van het kartel

   2. Beukman

    Ik ben benieuwd naar een voorbeeld binnen de VVD, @Siem, waarbij de gewipte persoon de middelen in handen had om de leider van de partij ernstig in de problemen te laten komen.

  2. Beukman

   @Punt
   Een interne ruzie van een dergelijke omvang kan ik me van de VVD niet herinneren.
   Wat nog het dichtst in de buurt komt is de machtsstrijd tussen Rutte en Verdonk.
   De laatste werd de partij uitgezet, maar aangezien Verdonk met lege handen stond, versterkte dit Ruttes positie alleen maar verder.

   Otten staat echter allerminst met lege handen, getuigen ook de 20 tweets die hij de afgelopen twee uur plaatste. Ik kan me niet voorstellen dat Baudet zich nu rustig omdraait op zijn zonnige strandje om ook zijn rug van de zon te laten genieten.

   1. EU kok

    Zoals ik vanochtend reeds zei: Otten is een zeer taaie tegenstander met een bak vol gegevens die zijn tegenstanders slecht uitkomen.
    Baudet heeft echt de verkeerde tegenstander gekozen, hij heeft Otten zwaar onderschat, gaat Baudet en kornuiten aardig opbreken

   2. Punt50

    @ Beukman – uit volkstoeter

    De VVD komt al zes jaar op rij, sinds de start van de PI-index, als ‘winnaar’ uit de bus met de meeste affaires. Ook in 2018 veroorzaakte de partij, met een totaal van twaalf, weer de meeste én de ernstigste schandalen. De partij verloor minister Halbe Zijlstra na een leugen, Kamerlid Han ten Broeke wegens ‘een ongelijkwaardige relatie’ en de burgemeesters Stefan Huisman en Fons Hertog wegens wangedrag. Daarnaast ging een aantal VVD-raadsleden en wethouders de mist in.

    1. Beukman

     Zeker @Punt, VVD is de meest frauduleuze partij van Nederland, daarover verschillen we niet van mening.
     Geen van deze affaires heeft echter de VVD in haar voortbestaan bedreigd, redenen hierboven gegeven.

     Bij FvD is echter iets veel explosievers aan de hand dan ooit bij de VVD is voorgekomen – met uitzondering van de strijd tussen Rutte en Verdonk. Rutte had toen echter alle troeven in handen. Dat kunnen we van Baudet niet zeggen.

 16. Drollevanger

  Een goede zaak dat ontslag uit de FVD. Een voorbeeld voor andere partijen.
  Wanneer gaan de andere partijen hun liegende en frauderende partijleden uit hun partij zetten?

 17. Vliegenvanger

  Baudet graaft zijn eigen graf, dit soort akkefietjes gaat hem veel stemmen kosten.
  Goed voor Geert Wilders, die gaat straks als een speer omhoog, en FvD zakt diep in de stront. Baudet is heel vreemd bezig.
  Het was al te zien bij de stemmen van het EU.

 18. santiago

  Het is toch onbegrijpelijk dat er nog zoveel mensen meegaan in de FvD Hype. FvD is helemaal niets. Heeft niets gepresteerd en zal niets presteren.
  FvD is geboren op een dronkenmansfeest van de Minerva studenten kliek. Oud Minervanen hebben gewoon een plannetje bedacht om de PVV in de wielen te rijden, want daar heeft onze verrotte Minerva kliek last van.
  Nu dat is gelukt kwalt het FvD nog een beetje na.
  Zo dom om te geloven dat dit partijtje Nederland zal gaan redden.
  Baudet is een charlatan en het hele FvD circus is over een poosje verleden tijd. Tjerrie verdwijnt met een dikke beloning en alle domme FvD stemmers blijven gedesillusioneerd achter. Voor de nieuwe landelijke verkiezingen bedenken ze wel weer wat anders. Ben benieuwd.
  Mooi he zo’n democratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.