Schande: malafide Palestijnse leider Mahmoud Abbas steekt geld in eigen zak terwijl Gazanen honger lijden

Bij de Palestijnen wordt het elk jaar minder rooskleurig. Niet alleen staat Gaza letterlijk en figuurlijk op instorten, maar heeft de bevolking ook nog eens te maken met malafide leiders als Mahmoud Abbas. Naar verluid zou de Palestijnse leider geld  vanuit Qatar gewoon in eigen zak steken en de Gazanen toegang tot de fondsen ontzeggen. 

Dat de Palestijnse leiders helemaal niet begaan zijn met ‘het lijden van het Palestijnse volk’ weten vriend en vijand al wel langer, behalve dan bij de EU en bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken waar ze de subsidies richting Hamas nog steeds niet hebben stopgezet. Dat het daar wel tijd voor wordt blijkt wel uit de meest recente feiten waarover parlementair verslaggever Ernst Lissauer ons informeerde via Twitter:

Dat Hamas het grootste probleem van de Palestijnen is bleek ook afgelopen voorjaar toen de terreurorganisatie de zoveelste ‘mars van terugkeer’ organiseerde: een ordinair martelaren bloedbad waar geen enkele eer aan te behalen viel en de nationale pers kopte met ‘Israël opent het vuur op Palestijnen’ -zo leren ze het dus nooit af. Het begrip ‘kansloze volksstorm’ had beter gepast.

Maar dat zal Abbas een worst zijn en andere Palestijnse leiders in zijn kamp evenzo. Hun verdienmodel is bloed voor geld. Ze sturen verarmde en verhongerde zielen op kansloze missies terwijl zij  in weelde baden en met hoogwaardigheidsbekleders van westerse staten dineren. Maar hoe lang Abbas en de zijne deze hypocriete rol nog kunnen uitvoeren is maar de vraag: zelfs in Qatar zijn ze  klaar met de Palestijnse leiders vanwege hun onbetrouwbare gedrag: terecht!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. dario

  Niet de moeite waard punt.

 2. Ritter

  De Palestijnse leiding is door en door corrupt.

  Ook de Hamas leiding
  ————————————————————–

  Villa’s met fitnesscentra: zo rijk zijn de Hamas-leiders

  De beelden uit Gaza: huizen in puin, verpauperde mensen. Intussen baadt de Hamas-top in weelde.

  De meest in het oog springende is Khaled Meshaal. De politieke leider van Hamas woont in Qatar en is werkelijk steenrijk. Tot twee jaar geleden had hij de beschikking over bijna 2 miljard euro, grotendeels Hamas-geld.
  Maar ook Ismail Haniyeh, hoofd van de organisatie in Gaza, heeft een goedgevulde portemonnee. Wat heet: hij heeft 2.500 vierkante meter aan land tot zijn beschikking in Gaza, met een totale waarde van zo’n 3 miljoen euro.

  Een andere belangrijke leider met een flink vermogen is Mousa Abu Marzook. Hij begon begin jaren negentig een grote inzamelingsactie onder rijke moslims voor Hamas.

  Zijn vermogen wordt geschat op 2 tot 3 miljard euro. Marzook zat overigens twee jaar in een Amerikaanse cel op verdenking van terrorisme.

  Ook lager geplaatste Hamas-leden profiteren van corrupte activiteiten. Een goed voorbeeld is Iman Taha, schrijft Globe, een Israëlische zakenkrant. Taha, een verbindingsman van Hamas, sleepte al zo’n miljoen euro binnen – en hij behoort niet eens tot de top.

  Er zouden zo’n 1.200 miljonairs zijn in het stukje Palestijnse land, berekende Ahmed Karima, professor aan de Al-Azhar-universiteit in het Egyptische Caïro. De meesten daarvan zijn leden van de terreurbeweging.
  Waar komt al dat geld nu toch vandaan? In elk geval is duidelijk dat de Israëlische blokkade van de Gazastrook Hamas geen windeieren legt. Het meeste geld wordt verdiend door enorme belastingen te heffen over gesmokkelde goederen vanuit Egypte door tunnels. De leiders krijgen bovendien flinke financiële steun van Qatar en Iran.

  Veel hulpgelden– en goederen verdwijnen in de zakken van de hoogste Hamas-figuren. De corruptie tiert welig. En dat terwijl de 1,8 miljoen tellende zielen van Gaza het vaak moeten doen zonder basisvoorzieningen.

  1. Ts

   Klopt helemaal!
   Ik heb al eerder hier ( ik dacht in een reactie op video Wilders) aangegeven dat de leiding van de Palastijnen niet geïnteresseerd is in vrede. Zie ook de verklaringen van Mosab Hassan Yousef (alias the green Prince) onder andere medewerker van Human Right Watch. De gesprekken tussen Israël en de Palastijnse Autoriteit samen met Hamas zullen niet kunnen slagen zonder dat er vanuit de bevolking zelf een echte drang naar vreedzaam samenleven komt voor allemaal ( een steeds groter deel doet dit al en heeft zich afgekeerd van de acties welke om de zoveel tijd terugkeren en welke eigenlijk enkel dienen om wederom de fondsen te verkrijgen en/of te vergroten. Op zulk een moment liggen de gesprekken onderling wereldwijd dan ook nagenoeg stil.
   De tafels hebben op dit moment weer een groot onderling wantrouwen en zijn absoluut niet bereid om een reëel speelveld te creëren.
   De mores bij de besprekingen is, helaas, nog steeds: (citaat)
   “It is not about peace, it is about power, influence and money”

  2. hans-e-pans

   Dit is niets nieuws!

 3. NoDoubt

  Met dank aan Kaag die 13 miljoen overmaakte waar Amerika afhaakte. Het is voor een goed doel. In plaats van het ontwikkelen, gaat het aan oorlog en corruptie. Ik denk dat er eerdaags weer vele van onze miljoenen naar de ‘palestijnen’gaan. Uw geld.

 4. Cycle25

  Een kopie van Saddam, paleizen en nog eens paleizen.

  En de EU zag dat het goed was, ook de EU is niet zo bevangen met burgers, dus kan Brussel eerdaags gezellig aanschuiven bij deze dictator.

  Elite knuffelt elite.

 5. Kapitein Haddock

  Niets nieuws!
  “Onze” Moslim Minister Kaag ( D66) strooit er weer (HONDERDEN !!!!!!!!!) miljoenen naar de Palastijnen!
  Uiteraard in opdracht van haar Moslim man!
  En de Ministeries? Zeggen niets; deze zijn so-wie-so pro-Islam en waanzinng Links!

 6. Jumping

  De vrienden van Halsema op de Dam, geven natuurlijk Israël de schuld, van het in eigen zak steken van geld door Abbas.

  En weet je, het keiverotte Nederland stuurt ook nog steeds, een deel van onze belasting centen naar Abbas (Hamas).

 7. peetjuhhhh

  Op zich is dit minder erg dan het lijkt hé. Oke ons geld verdwijnt. Maar alles wat hij aan zichzelf uitgeeft ontploft niet ergens.

 8. Heras

  Wat ik niet begrijp, is dat de palestijnen zich nog steeds door die gekken laten opjutten, en bommen blijven gooien. Ze winnen toch nooit. Velen: vooral jonge mensen hebben gewoon internet. Ze weten onderhand toch dat hamas en pa corrupt zijn.

 9. Kapitein Haddock

  Opvallend dat de trollen niet reageren.
  Moeilijk om toe te geven dat Abbas zo iets als Marokkaantjes zijn in Nederland:
  zielig doen, geld krijgen en criminele zaken doen!
  Gelijk Abbas.
  En “onze “Moslima” Minister Kaag? U mag invullen…………………………….enzovoort,!

  1. Garland S. tucker

   Nu ben ik geen trol, maar dat is voor u waarschijnlijk hetzelfde als een reaguurder die uw extreme denkbeelden niet deelt.

   Op dit punt ga ik dus verder dan de stukjesschrijver…de Palestijnse leiders zijn idioten en de palestijnen verdienen hun lot omdat ze deze idioten zelf willen.

   1. Top

    ???????? Zelfkennis is u vreemd.

 10. C.A.Barstow

  Zo gaat dat bij die middeleeuwse woestijn bewoners, met zo’n achterlijke ideologie welke zij aanhangen zullen zij in geen duizend jaar een fatsoenlijke samenleving kunnen opbouwen.
  Niet iets om verbaast over te zijn.

 11. logisch denken

  Dat was per ongeluk. Julliie hebben de man compleet verkeerd begrepen

  🙂 🙂

 12. tailgunner

  Israël de maat nemen en vervolgens je eigen volk naaien. Mooi man, die arabieren…het lijken wel VVD’ers.

 13. tonna

  Het is op de hele wereld hetzelfde,de naïeve massa wordt voorgekookt,geïndocrineerd en heeft géén inzicht in de politieke maffia achtergronden!
  Indien de belangen van het machtsblok serieus in gevaar komen,wordt het volk ook nog eens gebruikt als kanonnenvoer!

 14. Garland S. tucker

  Dat die Palestijnse leiders corrupt zijn komt voor mij niet als een verassing, het is tuig van de richel. Elke kans op vrede wordt door deze idioten keer op keer de grond in geboord.

  Wel opvallend dat DDS het voor het eerst begaan lijkt met het lot van de Palestijnen.
  Ik zou zeggen, niet doen, ook de Palestijnen hebben de leiders die ze verdienen.

  1. logisch denken

   dds is niet begaan met het lot van moordenaars. Er wordt een feit geconstateerd en over bericht. Net zoals er een bericht komt over een zelfmoord aanslag op een schoolbus of beschietingen uit palestijnse gebieden. Dat heeft met corruptie weinig van doen maar is ook nieuws

  2. Frets

   Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse & Garland S. tucker slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 15. Roughwood

  Is natuuuuurlijk ook de schuld van Israël!

 16. Vraagtekentje

  Vraagt hij nog wat nieuw geld aan Kaag, die geeft graag.

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Alweer een inkoppertje ! Maar ik blijf het zeggen:
  GEEF HET GESTOLEN LAND TERUG AAN DE PALESTIJNEN !
  ROT OP UIT DE GOLANHOOGTE…

  Dan ook nog te bedenken dat de Chinezen de Israëlische havens bezitten en een groot gebied voor de Khazaren hebben gereserveerd om naartoe te verhuizen…

  PROBLEM SOLVED !

  1. logisch denken

   er is geen gestolen land van palestijnen idioot !

   1. Erkenbrand

    Sterker nog, Palestijnen bestaan ook niet, wel zwerf Arabieren zie zich Palestijn noemen.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Ga alvast maar Chinees leren als je van de BLO komt !?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.