Nederlandse burgers betalen noodgedwongen via de NOS mee aan hun eigen indoctrinatie

De NOS een linkse omroep? Dat is voor vele waarschijnlijk geen nieuws, maar voor de koppige mensen die nog steeds volhouden dat de NOS zo veel mogelijk haar best doet om ‘neutraal’ te zijn is hier wellicht het verlossende woord. Hieronder een aantal voorbeelden van de linkse indoctrinatie door de NOS. 

Neem het artikel “Hoe algoritmes racistisch en seksistisch kunnen zijn”. in het bijbehorende filmpje zien we een islamitische vrouw die haar zorgen uit over seksisme. Ze vertelt:

“Stel je voor: Je zit achter je computer en je wil weten wat in het Turks ‘zij is dokter’ is. Dan krijg je ‘o bir doktor’ en als je het dan omdraait vanuit het Turks naar het Nederlands. Dan krijg je standaard: ‘hij is dokter’.”

Ernstig! Dit zou dus een vorm van ‘seksisme’ moeten zijn. Wellicht denkt u dat Google Translate verre van perfect is en dat er vaak vertalingen zijn die niet helemaal 100% zijn (iets wat iedereen meemaakt) maar vergis u niet, dit is de eerste stap naar ‘de onderdrukking van miljoenen vrouwen’ wereldwijd volgens de NOS. Voordat u het weet nemen ze alleen nog maar mannen aan bij de TU Eindhoven om maar een willekeurig voorbeeld te noemen.

Of neem nou het artikel “Diversiteit moet norm worden in top van Nederland“ of “Politie wil meer diversiteit, maar aanwas stagneert”. We kunnen onszelf afvragen waarom er überhaupt naar als kleur of afkomst gekeken wordt bij sollicitatieprocedures: iets wat onze linkse vrienden ons vroeger vertelden. Maar wellicht zitten wij fout en is het concept van een meritocratie een onzinnig concept.

Misschien moeten wij mensen inderdaad gewoon beoordelen op geslacht, ras of afkomst en de bedrijfstop vullen met etnische diversiteit, dit zou tenslotte alleen maar gaan om ‘positieve discriminatie’ en geen negatieve consequenties hebben voor ‘minderheden’. De hard werkende man die de plek verdient vanwege zijn vaardigheden, diploma’s en ervaring is vandaag de dag niet ‘divers’ genoeg om de baan te krijgen die hij verdient en deze dynamiek noemt men ‘eerlijk’.

Kritisch zal er niet gekeken worden binnen de NOS naar dit soort praktijken, sterker nog het wordt meestal verheerlijk als het grote ideaal. Hoe komt het dat de NOS ‘linksig’ is? Het simpele antwoord is: door de mensen die er werken. Er is dus bijzonder weinig intellectuele diversiteit op de redacties van de NOS. Men hoeft maar een kleine steekproef te doen om te zien dat het NOS-personeel niet schuwt om zijn of haar linkse partijdigheid te laten zien.

Neem nieuwslezer Ewout de Jong, je hoeft niet lang op zijn Twitter account te zoeken om er achter te komen dat de beste man aan de linkse kant staat. Een voorbeeld is te vinden in een van zijn vele ‘retweets’. Als we een stuk verder terug gaan naar eind 2016 zien we dat Mr. De Jong ook zijn ontevredenheid uitsprak over de Amerikaanse presidentsverkiezingen: “If this is democracy we really need an end!” aldus Ewout de Jong, nieuwslezer van het NOS.

Verder kunnen we een voorbeeld maken van Christiaan Bonebakkerdie weliswaar subtieler is maar ook opmerkingen maakt die hem overduidelijk  bestempelen als ‘links’. Verder heeft  Bonebakker  veel kritiek op de PVV en op de uitspraken van Johan Derksen. Hoewel dit natuurlijk allemaal is toegestaan in ons (nog) vrije land is het alleen jammer dat het er zoveel zijn. Daar bij de NOS. En dan hebben we bijvoorbeeld nog Steven Dalebout. “Super benieuwd welk land Donald Trump gaat binnenvallen naar aanleiding van de Total Solar Eclipse”.

Veel werknemers van de NOS hebben een zelfde soort overtuiging, vaak gaat het om anti-populistische, pro-‘Klimaatgekte’, pro-EU, anti-Trump, anti-Russische en pro-feministische uitspraken en tonen ze vaak alle kenmerken van wat breed genomen ‘links’ gedachtegoed is. NOS-werknemers die kritisch zijn over het klimaatakkoord of de groeiende Europese Unie heb ik niet kunnen vinden en mijn vermoeden is dat als ze er zijn het een minderheid is.

Uiteindelijk is wellicht de meest belangrijke reden waarom de NOS links is niet het personeel wat ze in huis hebben noch de artikelen die ze schrijven.
Het zijn juist vaak de thema’s die ze liever niet publiceren of waar ze vrijwel geen aandacht aan besteden.

Of het nou gaat over het stilhouden van de vele granaataanvallen in Zweden, de vele verkrachtingsschandalen in  de Engelse steden of het weglaten van de achtergronden van de daders en ze vervolgens te benoemen als ‘Rotterdammers’, ‘Amsterdammers’ of  ‘jongeren’: allemaal om te voorkomen dat de Nederlandse bevolking zich negatief uit over immigratie. De NOS is haar neutraliteit al jaren kwijt. Degene die het tegendeel beweren lezen de artikelen van de NOS waarschijnlijk niet.

En aan deze linkse walmmolen betalen alle Nederlanders verplicht mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Garland S. tucker

  DDS verward “links” nogal eens met “fatsoenlijk”
  De NOS is een neutrale omroep, dus geen Jensen

  Verder weer een talentloze stagiair met
  een onduidelijk complot verhaal.

  Het zakt steeds verder af…opinie door
  tieners dat blijkbaar boze blanke mannen wel aanspreekt.

  1. ZiggyStardust

   Een dan zijn er ook nog partijen die deze tieners stemrecht willen geven. Zie je het al voor je?

  2. Seneca

   @tucker
   voor u is het toppunt van ongeletterdheid ‘stagiair’? u bent dus niets anders dan iemand die geen invulling aan het begrip diversiteit geeft en ik vermoed dat u een racist bent daar u iedereen die het niet met u eens is, in het verdomhoekje zet. gaat u schamen, dit is niet volgens de socialistische linkse leer die alom in NL gewild is.

  3. dario

   Je lukt uit je nek ga op joop lopen zeilen knul

  4. hans-e-pans

   Persoonlijk vind ik de uitdrukking “een talentloze stagiair” een forse discriminerende uitdrukking.

   Liggen de voorbedrukte aangifte formulieren al klaar?

 2. Lao Tse

  Ik blijf bepleiten dat DDS een eindredacteur in dienst neemt die de opstellen van de stagiaires even naloopt. Dit is ook weer wanhopig slecht geschreven.

  Over de inhoud zwijg ik verder maar.

  1. ZiggyStardust

   Jij als taalnazi moet je geroepen voelen lijkt mij. Wat let je?

  2. EU kok

   Quote : Over de inhoud zwijg ik verder maar.
   .
   Zoals mijn moeder zaliger altijd zei: er lopen er meer buiten dan binnen het gekkenhuis.

  3. ZiggyStardust

   Lees nou ff dat artikel op Geen Stijl joh. Kun je lachen! En we weten allemaal dat jij daar ook actief bent hoor, je hoeft je er niet voor te schamen.

   1. Lao Tse

    Nee, op GeenStijl postte ik nog nooit, Ziggy. Ik vid dat een weerzinwekkend blog.
    De laatste tijd post ik wel een beetje op Joop. Dat heeft wel niveau en het gaat er beschaafd aan toe.

    DDS zie ik alleen maar verder afzakken. Kennelijk is het niet meer mogelijk goede redacteuren te betalen.

    1. toetssteen

     @LT
     Jaja Ernst, beschaafd, man zelfs Neerlandici werden geband, ingenieurs, want tja, als die ellendige betweters! Joop is een lui gesubsidieerd niks! Die peperkoek mag zonder enige opleiding ook elke week zijn mening kwaken en een podcast inleveren waar geen kip naar luistert.

     1. EU kok

      Wartaal is toetssteen zijn specialiteit.

     2. toetssteen

      @Kok
      Hou het bij uw pannen. Beknopt spreken is duidelijk niet uw ding. Pak een boek van Grunberg oid.

     3. Lao Tse

      Hier is weer geen touw aan vast te knopen. Weet de heer Toetssteen zeker of hij mentaal nog fit genoeg is om warrige berichten op het internet te plempen?

    2. Joshuak

     Verbaast me niks dat jij op joop te vinden bent..

     Meest extreem linkse gat die er is naast buzzfeed misschien dan.. dat jij dat op niveau en beschaafd vindt zegt meer over jou dan over de rest

     1. Bosche draak

      Ook opvallend dat hij steeds meer moeite heeft met de stukjes van anderen.
      Misschien moet hij maar even een slaapje houden van een maand of zo.

      En Joop.nl is een complete baggersite, geen wonder dat lamlul Lao zich zo thuisvoelt in die linkse trekcirkel.

    3. Tman

     laotse:
     In de beschermde omgeving van DDS,kan iedere slappeling zonder ruggegraat reaguren en daarmee zijn gevoelig links eitje kwijt raken!
     Na een tijdje haal je die types er makkelijk uit,zij markeren verbaal de sterke wilskrachtige politiek geëngageerde man,maar het zijn in de echte wereld gevoelige en huilerige zielige mannetjes!
     Gedurende mijn reacties probeer ik steeds daar rekening mee te houden,immers het zijn maar zielepoten!

  4. Meriadoc Brandebok

   Ik ben het met je eens. Het is geen haat, maar een valide punt van kritiek. We kunnen van een opinieblog tenminste verwachten dat de artikelen in fatsoenlijk Nederlands worden neergeschreven. De artikelen van Michael en Tim zijn dat ook wel, maar bij de nieuwe redactieleden is het armoede.

 3. EU kok

  De volgende student/stagiair die zijn geluk mag beproeven op De Dagelijkse Stageplek.
  Dank godt op mijn blote knietjes dat ik altijd een betere vakantieplanning had.

  1. ZiggyStardust

   Klagen, maar toch elke dag hier. Het is geen verplichting hoor!

   1. EU kok

    Quote : Klagen, maar toch elke dag hier. Het is geen verplichting hoor!
    .
    Zegt u dat ook tegen de klagers over Nederland ?

    1. ZiggyStardust

     Want je verkoopt zo 1 2 3 je huis en laat je familie en je werk achter en gaat het ergens anders zoeken? Nee! Dat we klagen over Nederland maakt deel uit van onze democratie, waar we voor moeten vechten. Weglopen naar een ander land en familie achterlaten doen alleen laffaards. Waar ook ter wereld. Maar jij hoeft hier niet op DDS te zitten. DDS heeft verder geen enkele invloed op de politiek of jouw leven ( of misschien heb je het harder nodig dan ik dacht).

     1. EU kok

      Duizend maal dank dat u mijn visie ondersteunt.

    2. Bosche draak

     Hij zegt het tegen jou, niet naar anderen wijzen kokkie

     1. EU kok

      Moet u geen nachtkastjes gaan bezorgen?

 4. Jumping

  De reacties van de sympathisanten van Joop zijn al geplaatst.

 5. ZiggyStardust

  Maar deze ‘stagiar’ heeft overduidelijk wel gelijk natuurlijk.

  1. EU kok

   Het er mee eens zijn is wat anders dan gelijk hebben.

   1. ZiggyStardust

    Dat is idd iets anders, maar deze stagiair heeft wel kwaliteiten en inzicht. Die gaat het nog ver schoppen.

    1. EU kok

     Ben blij dat u bij deze Belg, welke over Nederland schrijft, kwaliteiten heeft ontdekt.

     1. Niemandalletje

      Grappig hè. Dat een buitenlander het helderder ziet dan de meeste Nederlanders.
      Jazeker, deze komt er wel. 😉

 6. Ritter

  De NOS is een links bolwerkt. Dat is al jaren zo. Het is nieuws vanuit links (politiek correct) perspectief.

  Maar dat is ook het geval in veel andere landen. Zoals b.v. in de VS waar de gevestigde media spreekbuis zijn van de Democratische partij en dan vooral het extreem linkse deel van die partij.

 7. J.Rademaker

  Voor die magere twee miljoen per dag mag je ook niet te veel verwachten als betaler.

 8. toetssteen

  Mijn complimenten Sebastiaan Heijster, Enne, laat al die subversieve elementen maar lekker kletsen. Ze raken helemaal in de overdrive als het hen taalkundig boven de pet gaat.

 9. DennisEijs

  Uiteindelijk, betalen we alles zelf. Ja, ook de commerciëlen. De reclame budgetten worden doorberekend in de prijs van producten. Dus je betaalt zelf voor die irritante reclames. En ja, NPO betaal je via de algemene belastingen. En zelfs bij Netflix betaal ik voor femifascistische en anti-blanken indoctrinatie. De SJW kliek.
  En wordt ons wat gevraagd? Nee dus.

  1. toetssteen

   @DennisEijs
   Juist. U vat het mooi samen.

  2. DidiMadloba

   Het is links om te kankeren op reclame. Want reclame vertelt ons wat we kunnen kopen. De slogan is “the right to choose”. In een socialistische staat heb je geen keuze.

 10. Westerling 1

  @EU kok

  Mijn vader zaliger zei ook altijd dat er meer linkse idioten buiten lopen dan binnen het gekkenhuis.

 11. Punt50

  NOS Journaal is ook vreselijk. Hoe vaak krijg je bijv. bij het onderwerp onderwijs een klasje zwarten voorgeschoteld? Of moet er bij bepaalde onderwerpen hoognodig een kopvod in beeld komen? Alles om de chaos die van boven af gecreëerd is maar door de strot van de familie Doorsnee heen te drukken. Walgelijk gewoon.

 12. Julian

  Of je leest alles met een rechtse bril…En dan is alles links.

  1. Bart

   Jij bent dus ook zo een linkse druif, je hebt niet eens door dat wat jij een rechtse bril noemt gewoon neutraal is, juist omdat jezelf zo ver aan de linker kant van het spectrum zit.

 13. DidiMadloba

  Ik begon te lezen in de hoop van een vet schandaal te horen doch dit is maar een slap verhaaltje.
  De schrijver beseft dat kennelijk ook en zet aan het eind een tandje bij met de beschuldiging dat het vooral heel erg is wat de NOS allemaal verzwijgt.
  Of verzwijgt de NOS vooral nep-nieuws? Dat is toe te juichen.

  1. Bosche draak

   Maar wie bepaalt wat nepnieuws is? Daar wringt juist het schoentje…

 14. monach

  Rechtse werknemers bij de NPO zitten in de kast.
  Hoe zou een rechtse werknemer bij de NPO behandelt worden.
  Persona no grata? Geen promotie? Geen opslag?

  1. Agios

   Right. Ik spreek uit ervaring.

   1. EU kok

    Dat kan ik mij goed voorstellen.
    Verstandige werkgever had u.

    1. Agios

     Ik ook. Ik heb het nu vele malen beter en ik heb mezelf.. niet verloochend. Overigens…. Ik ben zelf opgestapt. Heb jij nog iets over van karakter?

 15. ikweetwatikwil

  Sebastiaan. Een goed artikel. Daarom kijk ik nog zelden TV. Linkse voorlichting . Daar ben ik niet van gediend. Ik zie hoeveel ellende het met zich mee brengt dat linkse gedoe. Het beroerde is, ze willen het niet zien hoe verkeerd hun ideologie uitpakt. Het is al bijna te laat.

 16. Tman

  Ben het helemaal eens met de post van Sebastiaan Heijster!
  Kan er niets aan toevoegen of weglaten,en de linkse reaguurders moeten het in hun zwakke mentale toestand maar proberen te verwerken!

 17. Drollevanger

  Mensen moeten worden aangenomen en ontslagen via bekwaamheid. Niks evenveel van elke kleur of geslacht.

 18. Ben-NIET-Groen-L

  Vanmorgen weer moeten kijken en luisteren naar alweer leugens op de NOS.
  Dit maal ging het over de prijzen van boodschappen in onze omringende landen, die duurder zouden zijn als in Nederland.
  Daarbij noemde ze ook Duitsland….moet ik nog meer zeggen?

  1. Lao Tse

   Is het je gisteren nog gelukt een paar Marokkanen in elkaar te slaan, Ben? Gisteren deed je er reuze stoer over.

   1. Ben-NIET-Groen-L

    Nee, helaas…er was niet één zo’n rif-bacterie te bekennen maar ik geef niet op.
    Ik heb een abonnement gekocht bij dit zwembad, dus er komen nog kansen zat.

    1. Lao Tse

     Iets zegt me dat je een oude man achter een toetsenbordje bent die het in zijn broek doet als hij een Marokkaan tegenkomt.

     Je moet toch ergens met je machteloze agressie naar toe.

     1. Ben-NIET-Groen-L

      Fout Lao Tse, ik ben in de bloei van mijn leven en ik zal maar niet zeggen wat een zelfde stem in mij zegt wat u voor een persoon bent, want dan vrees ik een DDS-ban.

     2. Lao Tse

      Ik geloof u niet. Een geestelijk gezonde man in de bloei van zijn leven tobt niet met zoveel zieke agressie.

  2. Peter Oudshoorn

   Als de NOS inderdaad vertelde dat de prijzen van boodschappen hoger liggen dan in Nederland, is dat niet alleen fake news maar een regelrechte leugen.

   Alles is in Duitsland goedkoper: drogisterijartikelen, huizen, grond, wegenbelasting, buiten de deur eten, auto’s, huren, kleding en schoenen. Uitzonderingen zijn: prijs van elektriciteit, planten/bloemen en nog een paar dingen.

   1. Ben-NIET-Groen-L

    Dat bedoel ik er ook mee Peter.
    Beter is gewoon niet kijken naar de NOS, en trouwens dat hele NPO boycotten.

 19. Bolkestein

  NOS = Nepnieuws Onder Staatstoezicht

 20. Bolkestein

  Politie will meer diversiteit, maar aanwas stagneert.

  Wel, hier hebben we weer wat diverse uitwas

  >

  Hoe een hoofdagent werd geworven door de bende van Ridouan Taghi

  De verklaringen van kroongetuige Nabil B. brengen niet alleen criminelen ten val, maar ook corrupte ambtenaren. Een Utrechtse hoofdagent blijkt jarenlang informatie uit politiesystemen te hebben verkocht aan de bende van de voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi.

  Het is de nachtmerrie van iedere politiechef en de doodsteek voor het vertrouwen in een loyaal en goed functionerend politiekorps: corrupte agenten die informatie lekken aan de onderwereld. Maar voor criminelen zijn ze goud waard, want informatie van binnenuit is zeer gewild en meer dan bruikbaar om rivalen (of de politie) een stap voor te blijven. Nabil B. (32) uit Utrecht maakte jarenlang deel uit van een criminele organisatie rond de voortvluchtige Ridouan Taghi en Saïd Razzouki.

  Taghi en Razzouki worden gezien als de kopstukken van een nietsontziende bende, die zeker vijf moorden en verschillende pogingen tot moord op hun geweten hebben. Morgen, donderdag en vrijdag gaat het moordproces Marengo (met zestien verdachten) weer verder. Het proces is voor een groot deel opgebouwd op verklaringen van Nabil B., die in januari 2017 overliep naar justitie.

  Zo blijkt uit de ruim 41 verklaringen van B. dat een ex-vriendin van Nabils oudste broer als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) voor de gemeente Amsterdam kentekengegevens opvroeg in opdracht van Nabil. Die gaf ze op zijn beurt weer door aan Saïd Razzouki. Nu blijkt dat Nabil B. het kenteken van de auto waarin misdaadblogger Martin Kok reed toen hij werd vermoord, in december 2016 heeft laten natrekken. Naar eigen zeggen wist Nabil B. niet dat het ging om de voorbereiding van de liquidatie op Kok. Ook de vriendin wist dat niet. De rol van de boa wordt onderzocht, al wil het Openbaar Ministerie (OM) niet zeggen of er een strafrechtelijk onderzoek loopt.

  De verklaringen die Nabil heeft afgelegd brengen criminelen in grote problemen, maar dus ook corrupte contacten. De Utrechtse agent Pavlos* weet daar inmiddels alles van. In een door deze krant gelezen verklaring bij de politie schetst B. hoe Pavlos langzaam maar zeker wordt geworven door de onderwereld. Het begint onschuldig, maar daarna verkoopt hij jarenlang allerlei informatie waarmee de bende aan de slag kan. Volgens de kroongetuige heeft hij daar duizenden euro’s voor gekregen.

  Het begint in 2013 in Minos Pallos, een Grieks restaurant in Nieuwegein. Pavlos, toen nog actief als wijkagent, seint de eigenaren en vaste (criminele) clientèle in als de politie alcohol- of horecacontroles wil uitvoeren. Of de boekhouding kan alvast in orde worden gemaakt, als de gemeente wil komen controleren. Maar al snel gaat het niet meer om onschuldige informatie, maar om enorme criminele en financiële belangen. En dus om mensenlevens.

  Het is 2015. In Nieuwegein heeft de bende van Taghi en Razzouki een woning waarin iemand woont en werkt. Het is echter geen normaal thuiswerk. Nee, deze man is een geldwisselaar en maakt van de honderdduizenden euro’s die in het pand liggen nette stapeltjes coupures. Omdat er zoveel geld in het huis ligt opgeslagen, is het huis behangen met beveiligingscamera’s. Op een avond ziet de geldwisselaar op de camerabeelden dat er een donkere Volkswagen Polo in de buurt staat, met daarin drie inzittenden. Zijn dit rivalen die het geld komen stelen?

  De geldwisselaar vertrouwt het niet en zoekt contact met Saïd Razzouki. Die twijfelt geen moment en gaat met een doorgeladen vuurwapen naar het pand om de situatie te beoordelen. Vervolgens geeft hij het kenteken van de Polo door aan Pavlos, die in het politiesysteem zoekt op wiens naam de auto staat. Als hij dat heeft opgezocht en blijkt dat de eigenaar van de auto een bekende is van Razzouki, wordt die ontboden bij ‘de leiding’. Hij krijgt de boodschap dat hij uit de buurt moet blijven. Was hij geen bekende geweest, dan had de situatie anders kunnen aflopen.

  Pavlos wordt na verloop van tijd steeds vaker ingezet om kentekengegevens te bevragen, want het contact van Nabil bij de gemeente Amsterdam kan niet à la minute de gevraagde gegevens opzoeken. Pavlos wel. En dus wordt hij steeds vaker gevraagd naar de kelder van Minos Pallos te komen, waar hij in zijn Blackberry van de politie het systeem kan bevragen. Bijvoorbeeld als een contact van Taghi en Razzouki in problemen is gekomen door een seksfilmpje dat een minnares heeft gemaakt.

  Pavlos zoekt op verzoek naar adressen en kentekens van de minnares, zodat zij thuis kan worden opgezocht door leden van een bevriende motorbende. Na tussenkomst van deze motorbende vormt de minnares geen bedreiging meer. De klus is geklaard. Pavlos wordt weer bedankt voor bewezen diensten.

  Dubbelrol
  Dat gaat zo door tot juli 2018. Dan klapt de dubbelrol van Pavlos. De politie heeft de verklaringen van Nabil vrijgegeven, zodat de rijksrecherche onderzoek kan doen. Pavlos wordt geschorst en mag niet meer aan het werk. Zijn collega’s vertelt hij dat er ruzie was in de Griekse gemeenschap, hij had willen bemiddelen. Daarom zit hij al die tijd thuis. Zijn collega’s geloven hem.

  Twee weken geleden laat Pavlos voor het laatst van zich horen, als hij via een teamchef van de politie zijn collega’s een mail stuurt over zijn vertrek. ‘Beste allemaal, sommige mails stuur je als teamleider liever niet’, staat in de aanhef. De teamchef schrijft dat Pavlos strafontslag is aangezegd en dat hem strafrechtelijke vervolging wacht.

  *De naam van Pavlos is gefingeerd. Zijn volledige naam is bij de redactie bekend.

 21. Paul

  Uitgerekend een oud socialist laat(liet) hier een realistisch geluid horen:

  https://www.youtube.com/watch?v=deIy4P7_SEI

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.