Nederlandse burgers betalen noodgedwongen via de NOS mee aan hun eigen indoctrinatie

Geen categoriejul 10 2019, 21:00
De NOS een linkse omroep? Dat is voor vele waarschijnlijk geen nieuws, maar voor de koppige mensen die nog steeds volhouden dat de NOS zo veel mogelijk haar best doet om ‘neutraal’ te zijn is hier wellicht het verlossende woord. Hieronder een aantal voorbeelden van de linkse indoctrinatie door de NOS.
Neem het artikel “Hoe algoritmes racistisch en seksistisch kunnen zijn”. in het bijbehorende filmpje zien we een islamitische vrouw die haar zorgen uit over seksisme. Ze vertelt:

“Stel je voor: Je zit achter je computer en je wil weten wat in het Turks ‘zij is dokter’ is. Dan krijg je ‘o bir doktor’ en als je het dan omdraait vanuit het Turks naar het Nederlands. Dan krijg je standaard: ‘hij is dokter’.”

Ernstig! Dit zou dus een vorm van ‘seksisme’ moeten zijn. Wellicht denkt u dat Google Translate verre van perfect is en dat er vaak vertalingen zijn die niet helemaal 100% zijn (iets wat iedereen meemaakt) maar vergis u niet, dit is de eerste stap naar 'de onderdrukking van miljoenen vrouwen' wereldwijd volgens de NOS. Voordat u het weet nemen ze alleen nog maar mannen aan bij de TU Eindhoven om maar een willekeurig voorbeeld te noemen.
Of neem nou het artikel “Diversiteit moet norm worden in top van Nederland“ of “Politie wil meer diversiteit, maar aanwas stagneert”. We kunnen onszelf afvragen waarom er überhaupt naar als kleur of afkomst gekeken wordt bij sollicitatieprocedures: iets wat onze linkse vrienden ons vroeger vertelden. Maar wellicht zitten wij fout en is het concept van een meritocratie een onzinnig concept.
Misschien moeten wij mensen inderdaad gewoon beoordelen op geslacht, ras of afkomst en de bedrijfstop vullen met etnische diversiteit, dit zou tenslotte alleen maar gaan om ‘positieve discriminatie’ en geen negatieve consequenties hebben voor ‘minderheden’. De hard werkende man die de plek verdient vanwege zijn vaardigheden, diploma’s en ervaring is vandaag de dag niet ‘divers’ genoeg om de baan te krijgen die hij verdient en deze dynamiek noemt men ‘eerlijk’.
Kritisch zal er niet gekeken worden binnen de NOS naar dit soort praktijken, sterker nog het wordt meestal verheerlijk als het grote ideaal. Hoe komt het dat de NOS ‘linksig’ is? Het simpele antwoord is: door de mensen die er werken. Er is dus bijzonder weinig intellectuele diversiteit op de redacties van de NOS. Men hoeft maar een kleine steekproef te doen om te zien dat het NOS-personeel niet schuwt om zijn of haar linkse partijdigheid te laten zien.
Neem nieuwslezer Ewout de Jong, je hoeft niet lang op zijn Twitter account te zoeken om er achter te komen dat de beste man aan de linkse kant staat. Een voorbeeld is te vinden in een van zijn vele ‘retweets’. Als we een stuk verder terug gaan naar eind 2016 zien we dat Mr. De Jong ook zijn ontevredenheid uitsprak over de Amerikaanse presidentsverkiezingen: “If this is democracy we really need an end!” aldus Ewout de Jong, nieuwslezer van het NOS.
Verder kunnen we een voorbeeld maken van Christiaan Bonebakker, die weliswaar subtieler is maar ook opmerkingen maakt die hem overduidelijk bestempelen als ‘links’. Verder heeft Bonebakker veel kritiek op de PVV en op de uitspraken van Johan Derksen. Hoewel dit natuurlijk allemaal is toegestaan in ons (nog) vrije land is het alleen jammer dat het er zoveel zijn. Daar bij de NOS. En dan hebben we bijvoorbeeld nog Steven Dalebout. “Super benieuwd welk land Donald Trump gaat binnenvallen naar aanleiding van de Total Solar Eclipse”.
Veel werknemers van de NOS hebben een zelfde soort overtuiging, vaak gaat het om anti-populistische, pro-‘Klimaatgekte’, pro-EU, anti-Trump, anti-Russische en pro-feministische uitspraken en tonen ze vaak alle kenmerken van wat breed genomen ‘links’ gedachtegoed is. NOS-werknemers die kritisch zijn over het klimaatakkoord of de groeiende Europese Unie heb ik niet kunnen vinden en mijn vermoeden is dat als ze er zijn het een minderheid is.
Uiteindelijk is wellicht de meest belangrijke reden waarom de NOS links is niet het personeel wat ze in huis hebben noch de artikelen die ze schrijven.
Het zijn juist vaak de thema’s die ze liever niet publiceren of waar ze vrijwel geen aandacht aan besteden.
Of het nou gaat over het stilhouden van de vele granaataanvallen in Zweden, de vele verkrachtingsschandalen in de Engelse steden of het weglaten van de achtergronden van de daders en ze vervolgens te benoemen als ‘Rotterdammers’, ‘Amsterdammers’ of ‘jongeren’: allemaal om te voorkomen dat de Nederlandse bevolking zich negatief uit over immigratie. De NOS is haar neutraliteit al jaren kwijt. Degene die het tegendeel beweren lezen de artikelen van de NOS waarschijnlijk niet.
En aan deze linkse walmmolen betalen alle Nederlanders verplicht mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten