Ondanks terrorismedreiging houdt Leo Lucassen stug vast aan politiek correcte migratie-illusies

Migratieprofessor Leo Lucassen van de Universiteit van Amsterdam gaat weer eens los op zijn Twitter. Hij deelt daar gretig een bericht van de Washington Post dat stelt dat de terrorismedreiging door migratie toeneemt, maar dan vooral “vanuit extreemrechtse hoek”. Waar de terreur vandaan komt doet echter onder voor het feit dat migratie een externe en interne bedreiging van de veiligheid is. 

Het artikel dat dhr. Lucassen deelt begint direct met anekdotische bewijsvoering: de extreemrechtse aanslag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch en de moord op de Duitse politicus Walter Lübcke bewijzen dat migratie bijdraagt aan terrorisme vanuit extreemrechtse hoek. Het is nog waar ook!

Zo publiceerde Richard J. McAlexander een onderzoek in het Journal of Global Security Studies-journaal en kwam tot deze conclusie:

“My study, published in the Journal of Global Security Studies, argues that grievances toward immigrants plausibly drive right-wing attacks. I began investigating this issue by studying the relationship between immigration and terrorism over the past couple decades in eight Western European countries: Belgium, France, Germany, Greece, Italy, the Netherlands, Spain and the United Kingdom. I quickly found a strong pattern: When immigration levels to a country increase, the total number of terrorist attacks increased in that country as well.”

De studie suggereert dus dat migratie behalve externe risico’s zoals aanslagen door jihadisten, ook interne risico’s kent: aanslagen en agressie vanuit extreemrechtse hoek vanwege de onrusten die de migratiecijfers creëren. Gezien deze feiten zou je zeggen dat men ter linker en rechterzijde anders over het fenomeen massa-migratie zou denken, maar nee.

Dat er externe en interne bedreigingen ontstaan door politieke polarisatie wordt vooralsnog genegeerd. Ondertussen wijzen politiek links en rechts naar elkaar: “jij hebt het gedaan!” Heel nuttig allemaal. Lucassen lijkt jammer genoeg dan weer wel categorisch te ontkennen dat migratie externe risico’s in zich draagt. Hij focust zich met zijn bericht vooral op de interne risico’s van migratiegolven, zoals extreemrechts geweld.

Maar toch is het goed dat Lucassen het punt ter tafel brengt: het toont aan dat ongecontroleerde massa-migratie (sinds 2015, red) bloedje link is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Benny

  Links of rechts om is massa immigratie distructief. dus hoe dan ook stop ermee als je voor een vreedzame samenleving bent. Laat ieder land zijn gewoontes en zijn cultuur behouden dan krijg je nooit zeik. Maar het lijkt er op dat men anders wil anders ken ik het niet verklaren

  1. Isengrijn

   +1 @Benny

 2. Benny

  Kom er maar in #Lao Tse…. Dds parasiet

 3. Lao Tse

  Lucassen wijst terecht op het toenemende racisme en het toenemende terrorisme van extreem-rechts. Teunis meent dat de immigranten daar schuldig aan zijn.

  1. fockingworst

   @lao tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
   Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
   @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
   en dat al zeker 10 jaar lang.
   U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

  2. Bolkestein

   Buitenlandse bezetting leidt nou eenmaal tot (Nederlands) verzet. (Nederlands) verzet tegen de buitenlandse bezetters en tegen hun collaborateurs.

 4. Benny

  #Lao Tse je bent niet competent voor een discussie. juist door de ongebreidelde toestroom van massa’s moslims en gelukszoekers, en al het geweld en ook terrorisme wat het met zich meebrengt, staat er uiteraard een andere extremistische groepering op die jaren lang zo goed als dood was,en in Nederland sowieso nooit geweest is….. Maar als je voor je eigen volk en cultuur bent en dan de rest ben je tegenwoordig al in de ogen van links en ook die van jou een nazi…. Terwijl links meer met nazisme te maken heeft dan rechts….. Te veel import gaat altijd samen met onvrede

 5. Ritter

  Wat de The Washington Post schrijft moet met met een grote korrel zout nemen.

  Het is een soort Volkskrant op zijn Amerikaans en een bron van anti-Trump activisme.

  Net zoals de NYT, CNN en andere gevestigde media.

  Als men kritisch is op de illegale massa migratie is men volgens de The Washington Post als “extreem rechts”.

  Uiteraard worden de vele geweldplegingen tegen Trump supporters; het geweld van Antifa en dat soort extreem linkse organisaties genegeerd door de The Washington Post.

 6. Benny

  Ps.. fijne zondag ik ga iets leuks doen, veel plezier achter je laptoppie.

 7. Ritter

  Door de massa migratie is het antisemitisme toegenomen. En ook andere zaken zoals vrouwenbesnijdenis enzovoorts.

  Daar praat de The Washington Post ( en Lucassen) niet over.

  Ook niet het vele politieke geweld van extreem linkse zijde zoals van Antifa.

  Op CNN werd zelfs de aanslag verleden week door een Antifa lid op een detentie centrum verdedigt. Dat geeft aan dat extreem links geweld niet word gezien als een probleem door veel gevestigde media.

  1. Lao Tse

   De ironie wil dat de nazi’s op dezelfde manier redeneerden: omdat Duitsland geconfronteerd werd door de overvloedige aanwezigheid van Joden nam het antisemitisme toe en moesten patriotten wel optreden.

   1. van Urk

    Zo wordt dat eeuwenlang al door volkeren redeneert als zij overspoeld gaan worden door vreemdelingen. Men kan ze weren maar je kan met al die verschillende migranten er ook een slaatje mee uit gaan halen door er iets mee te winnen. Vooral politiek en economisch gezien. Op die manier is er tussen 1783 en 1920 het Amerikaanse volk uiteindelijk ontstaan.

    1. shidaian

     ten koste van…….

     1. van Urk

      Inderdaad. Nu zijn de witte Europeanen de indianen die migranten uit Marokko, Syrie, Eritrea, Somalie, Soedan, Irak, Iran, Ghana, Nigeria, Sierra Leone, Mali, Libie, Afghanistan, Pakistan etc. etc. proberen tegen te houden. Nederland telt meer dan 200 nationaliteiten. Wist u dat 2% van de Nederlandse bevolking uit “echte” Nederlanders bestaan? Dat zijn er ongeveer 340.000.

   2. ZiggyStardust

    Met het grote verschil dat Joden niet echt bekend staan om het plegen van aanslagen in Duitsland, het verkrachten en vermoorden van vrouwen en moslimhaat. Vanuit moslims is er echter haat naar het westen toe, geen kerstmarkt is nog veilig en vrouwen al helemaal niet meer, en is er een enorme haat naar Joden toe. Joden zijn altijd vredelievend en fatsoenlijk geweest.

    1. Lao Tse

     Daar dachten de nazi’s helemaal anders over. We wisten bijvoorbeeld zeker dat Joden christenbaby’s bij het ontbijt aten.

     1. fockingworst

      @lao de huistrol echt 24/7 aanwezig..
      Wat een kansloos leven heb je toch..
      Geen mensen om je heen waar je bevrediging en liefde uit kan krijgen behalve je toetsenbord en het 24/7 trollen van reaguurders.. Op een vieze narcistisch wijze..
      Zielig menneke

     2. van Urk

      Bijgeloof is anders en natuurlijk stupide om daarmee een massamoord op een volk te gaan plegen. Maar de aanslagen die wij in Europa hebben gezien of het geweld op straat en in asielcentra,s is geen bijgeloof. Maar echt.

     3. Lao Tse

      “Bijgeloof is anders en natuurlijk stupide om daarmee een massamoord op een volk te gaan plegen. Maar de aanslagen die wij in Europa hebben gezien of het geweld op straat en in asielcentra,s is geen bijgeloof. Maar echt.”

      Zie de perverse redenering: massamoord is niet goed te praten tenzij je er goede redenen voor hebt.

      De heer van Urk is moreel volledig van het padje.

     4. ZiggyStardust

      Nazis dachten misschien dat joden christenbabys aten, op memri tv verkondigde onlangs nog een Egyptische professor dat joden matses maken met kinderbloed. Zelfde soort dus, zoals ik al eerder aangaf.

     5. Niemandalletje

      ?? We?? U bedoelde waarschijnlijk: “Ze”, toch?
      Of rekende u zichzelf en de uwe ook tot die groep?

   3. ZiggyStardust

    De nazi’s konden het dan ook goed vinden met de Islam, net zoals links nu met hun BDS steun en islamknuffelarij.

 8. shidaian

  Die Leo Lucassen is echt heel erg ziek en totaal in de war. Moet tegen zichzelf beschermd worden zo langzamerhand.

 9. Rud56

  Tja, met de ongebreidelde, onbeheerste massa-immigratie en het continue wegkijken, manipuleren en bagatelliseren van de talrijke ellende dat een volk, een land daarvan ondervindt, haal je een geest uit de fles!

 10. Benny

  VANUIT DE WATERKANT,,, #ziggy stardust. 100 procent gelijk,. Maar blind paard Lao ziet het niet vanuit zijn linker weghelft…altijd zoeken naar excuses…. Zeer sneu en zielig persoon eigenlijk….

  1. ZiggyStardust

   Haha, ben je aan het vissen of aan het zwemmen?

 11. tonna

  Ik ben het niet met Lucassen eens,er is te weinig terrorisme vanuit extreemrechtse hoek!
  Het is allemaal te mak,er moet moet méér drive inkomen!

 12. Westerling 1

  De smerige linkse antisemiet Lao Tse schrijft dat door de overvloedige aanwezigheid van Joden in Duitsland, de patriotten wel moesten optreden. In 1933 woonden in Duitsland ongeveer 500.000 Joden, minder dan 1 procent van de bevolking.

 13. Westerling 1

  Leo Lucassen mag blij wezen dat hij niet in Cambodja is geboren, Polletje Pot wist anders wel raad met hem.

 14. Pescador

  de stomme eikel, en dan geven ze zo´n lambal ook nog de functie van professor ha ha ha 🙂

 15. Bolkestein

  Je kan natuurlijk ook een aanslag geen aanslag noemen en een terrorist niet gaan vervolgen. Khalid Karmaoui is een Moslim en dat is een alibi of een ontheffing om boven of bezijden de wet te mogen staan. Herinnert u zich nog die terroristische aanslag met een auto bij Amsterdam Centraal Station twee jaar geleden?

  OM wilde suikerspiegelchauffeur toch vervolgen, stopt reden voor plotselinge draai in doofpot

  Khalid Karmaoui had slechts één keer gegeten en was al eerder tegen een paaltje gereden op de dag dat hij om 20u43 zeven mensen aanreed op het Stationsplein in Amsterdam

  De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie vond op 22 januari 2019 dat de man die zeven mensen heeft aangereden op het Stationsplein in Amsterdam vervolgd moest worden omdat hij zeer onvoorzichtig is omgegaan met zijn diabetes en er niet alles aan heeft gedaan om een ongeval te voorkomen. Khalid Karmaoui heeft op 10 juni 2017 alleen ontbeten en reed op diezelfde dag rond zes uur ’s middags al tegen een paaltje, voordat hij om 20u43 plotseling gas gaf in het voetgangersgebied voor het Centraal Station. Tijdens de zitting in de rechtbank op 1 mei 2019 veranderde het Openbaar Ministerie echter plots van mening, en liet weten dat de chauffeur toch niet vervolgd moest worden. Het OM weigert na vragen van GeenStijl om die draai uit te leggen. Het Gerechtshof besloot uiteindelijk dat de man die zeven mensen omver reed vrijuit gaat.

  Dat blijkt uit onderzoek van GeenStijl naar de artikel 12-procedure die door twee slachtoffers van de aanrijding is aangespannen. Zij waren het niet eens met de oorspronkelijke beslissing van het Openbaar Ministerie om Khalid Karmaoui niet te vervolgen. In zo’n procedure kijkt een advocaat-generaal, die de zaak zelf niet behandeld heeft, opnieuw naar de zaak. Advocaat-generaal Paape schreef op 22 januari 2019 aan het gerechtshof van Amsterdam dat hij zich niet kan “vinden in de zienswijze van de officier van justitie. Blijkens hetgeen zich in het dossier bevindt, kan niet zomaar gesteld worden dat beklaagde er alles aan heeft gedaan om een dergelijk ongeval te voorkomen en staat evenmin vast dat hij wel alle zorgvuldigheid heeft betracht met betrekking tot zijn diabetes”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.