Tuurlijk! Arnoud van Doorn over afwijzing islamitische scholen: "openlijk oorlog tegen moslims"

Geen categoriejul 09 2019, 17:00
Volgens Arnoud van Doorn -wiens verkiezingen door een moslim één van de dieptepunten van de stad Den Haag wordt genoemd- is terug van weggeweest. Dit keer vanwege het feit dat de Nederlandse instanties aanvragen voor nieuwe islamitische middelbare scholen hebben afgewezen. Volgens Van Doorn is de afwijzing hetzelfde als een "openlijke oorlog tegen moslims".
Natuurlijk is dit geen oorlog tegen moslims: tien van de aanvragen voor nieuwe islamitische middelbare scholen werden dit jaar afgewezen, zo blijkt uit de gegevens van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Volgens de NOS zouden de scholen niet voldoende leerlingen trekken. Maar onze haatbroeder uit Den Haag ziet een een groot complot in de afwijzing: "openlijk oorlog!" Dat is het dus definitief niet.
Ook niet volgens de scholen zelf. Volgens Wim Littooij, de grote man achter de aanvragen van de islamitische scholen, is het probleem de Nederlandse wetgeving in deze. De normen zouden te streng zijn waardoor het oprichten van deze scholen werd afgewezen.
Ook andere scholen hebben problemen met de wetgeving en van een oorlog tegen moslims is dus helemaal geen sprake. De initiatiefnemer van de islamitische scholen heeft er in ieder geval vertrouwen in dat het in de toekomst wel gaat lukken met de oprichting van de scholen:

"Ik ben ervan overtuigd dat we dan kunnen aantonen dat we genoeg leerlingen kunnen bereiken."

Als dit oorlog is voor Van Doorn dan mogen we onze borst natmaken voor verdere escalatie. Dat wordt dan waarschijnlijk geduid als 'apocalyptisch'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten