Video: Robert Jensen over trillende Merkel: "grenzen openzetten getuigt dat Merkel er 'niet helemaal bij' is"

Geen categoriejul 13 2019, 17:00
Robert Jensen krijgt na het derde tril-incident van Angela Merkel gewoon gelijk: er is inderdaad iets mis met de Duitse leider, maar wat dan precies? Enige weken geleden ging Jensen in op het incident waarover hij stellig beweerde "dat het geen uitdroging kon zijn" en na het tweede incident gaf Merkel zelf toe dat het "iets psychologisch" is.
Afgelopen week was het weer raak en begon Angela Merkel heftig te trillen tijdens het spelen van het Duitse volkslied. Ze moest achteraf eindelijk toegeven "dat ze ermee moet leren leven" nadat ze eerder nog had verteld dat het getril zou zijn veroorzaakt door uitdroging.
Volgens Jensen is de reactie van de mainstream media op het incident zorgwekkend. Die doen de incidenten namelijk af alsof ze niet relevant zijn voor de uitvoer van de taken van de bondskanselier. De voormalige tv-ster vind dat het dan ook tijd is om het taboe om te spreken over de gezondheid van politici te doorbreken. Dat het met Merkels gezondheid niet zo goed gaat vermoedde Jensen al eerder:

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat er iets niet aan haar klopt. Aan haar gezondheid. Aan haar beslissing om die grenzen open te zetten. Dat je alleen maar als je er niet helemaal bij bent. En wat we nu zien is écht schocking. Maar nog steeds gelooft iedereen de "uitleg" over wat er met haar aan de hand is. Dat is gewoon bullshit, ze kan niet eens meer staan tijdens het spelen van de volksliederen."

En inderdaad: de 'wir schaffen das'-attitude van Merkel past uitstekend bij het getril dat ze recentelijk laat zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten