Amsterdamse triumviraat komt bijeen om vuurwapengeweld aan te pakken!

De zogeheten ‘Amsterdamse driehoek’, de naam voor de politie, burgemeester en justitie, deelt de zorg die Amsterdamse al tijden hebben vanwege de toename van vuurwapengeweld. De Amsterdamse gemeenteraad riep al eerder om nieuwe maatregelen en de ‘driehoek’ is het met de raad eens. Er moeten nieuwe maatregelen komen.

Neem nu vorige week (vijf tot elf augustus), maar liefst vijf schietpartijen in enkele dagen tijd. Eén van deze schietpartijen kende een dodelijk slachtoffer. Amsterdam wordt – of is, het is maar net hoe pessimistisch je het bekijkt – zo een stad waar je continu om je schouders moet kijken of er niet een paar debielen op een scooter met een wapen zwaaien.

Niet alleen ’s nachts is de stad een stuk onveiliger, ook overdag gebeurt er genoeg narigheid helaas. Genoeg is genoeg dacht de ‘Amsterdamse driehoek’, ze slaan nu de handen bijeen om het terreur en het geweld eindelijk eens aan te pakken.

De recente incidenten hebben een hoge prioriteit en worden binnenkort besproken tijdens het overleg tussen burgemeester, hoofdcommissaris van politie en hoofdofficier van justitie

Ook volgt er een belofte dat de gemeenteraad op de hoogte zal worden gehouden. Al jaren is het een groeiend probleem voor Amsterdam, het aantal geweldplegingen en misdaden met vuurwapens neemt alleen maar sterk toe. De onderwereld is allang niet meer ‘onder’, de greep op de stad lijken ze steeds sterker in handen te krijgen.

De gemeenteraad wordt nog vóór het debat in de commissie Algemene Zaken (5 september, red.) geïnformeerd over de korte- en langetermijnmaatregelen die de driehoek neemt om het geweld tegen te gaan.

We zullen het zien of er daadwerkelijk concrete maatregelen komen. Dit is natuurlijk geen nieuw probleem voor de stad, het is al een langer bestaand probleem. Alleen wordt het nu steeds frequenter en heftiger. Aan de ‘driehoek’ de taak om met law and order te komen, als ze dat tenminste kunnen in Amsterdam…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Kapitein Haddock

  Burgemeester, hoofdcommissaris van politie en hoofdofficier van justitie gaan overleggen.
  Wat betekent: hoeveel thee moet er ingekocht worden!
  ALLE schiet partijen in/van allochtone wijken! Daar wordt niet, uiteraard, NIET over gesproken!
  M.a.w. overleg wordt niets! Of de bekende linkse slappe softe uitspraken: “we vinden het betreurens-waardig, we gaan het scherp in de gaten houden, we zijn alert””, en meer van niets uithalende/oplossende links gewauwel!
  Kortom: schiet partijtjes gaan gewoon door!

  1. Mars020

   Ze zullen wel Piklik-Thee bestellen om alvast in de linkse stemming te komen?. De trollen van links zullen helemaal gelukkig worden, door de uitkomst van het overleg. De oplossing wordt waarschijnlijk, dat de kansparels gratis schietlessen mogen volgen om minder omstanders te raken. Dat scheelt ook schades aan straatmeubilair, auto’s en gebouwen. Nu loopt vaak de beschoten crimineel gewoon door en liggen er in de hele buurt gewonden en is er veel schade. Verder krijgen ze allemaal een gratis bril om te kunnen zien, waar ze op schieten. Dat scheelt weer een hoop vergismoorden.

 2. Jumping

  Prachtig toch, in Amsterdam wordt het weer bevestigd

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Halsema is met stip, de slechtste Burgemeester van Nederland

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 3. Lao Tse

  Het is uiteraard de schuld van links.

  1. Kapitein Haddock

   Lao Tse

   Klopt voor meer dan 1000% !

  2. Korporaal Monty

   De kogel komt toch altijd van links.
   Criminelen hebben ook een politieke voorkeur.

   1. joey

    monty
    Slap lullen kunnen we zelf!

  3. joey

   laotse
   Het is inderdaad de schuld van het links beleid,indien we bijvoorbeeld een kabinet Wilders zouden hebben,had Nederland gesloten grenzen met gedegen controles op alles dat ons land in of uit gaat!

   1. Korporaal Monty

    “gesloten grenzen met gedegen controles op alles dat ons land in of uit gaat!”

    Net zoals in Amerika bedoel je zeker.

    1. Bosche draak

     Meer zoiets als Australië

     1. Korporaal Monty

      We zetten een deel van Duitsland en België onderwater.

      Goed plan. Maar zouden de Belgen en Duitsers dit ook goed vinden?

     2. Tman

      draak:
      +++++
      En Canada!

  4. Ruth

   Jazeker is het de schuld van links, die proberen problemen op te lossen met een kopje thee, zoals je kunt zien werkt dat dus niet.
   wat iedereen al wist dat de slappe aanpak niet zou werken, komen hun er nu pas achter.
   Traag van begrip zijn ze ook nog.

  5. Mars020

   Eindelijk een zinnige opmerking van jou… Links haalt dat tuig massaal binnen en geeft ze ook nog woonruimte plus een uitkering.

  6. Agios

   Eindelijk zeg je iets verstandigs. Het kan even duren, maar uiteindelijk wint de ratio.

 4. plakband

  De Amsterdamse driehoek gaat hahaha-handhaven.
  Ik ben benieuwd. Het is zeer ongebruikelijk dat bestuurders die problemen veroorzaken er ook in slagen deze op te lossen. Dat vereist een andere realiteitszin.

 5. santiago

  De driehoek, de politie, de burgemeester en justitie. Nou dan komt het goed hoor. Wil je het nog verrotter hebben. Onbekwaam, onbetrouwbaar en naief.
  Nu komt het helemaal goed met Amsterdam. Hahahaha.

 6. Tman

  De politie moet meer gaan deëscaleren,bestraffend toespreken,dan weten we zeker dat het alleen maar erger wordt haha!
  De Nederlandse politie is een wassen neus,ze mogen niet schieten,slaan,de privacy wetgeving beschermt criminelen,vormfouten,onterecht verkregen bewijs,een misdadiger arresteren is een enorme klus in Nederland!
  En vaak lopen ze na een week weer vrij rond,in afwachting van de rechtszitting!

 7. Kapitein Haddock

  Even buiten de schietpartijtjes:
  Halalsema moet zich hier mee bemoeien, i.p.v. honderden kilo’s thee bestellen!
  Amsterdamse afvalcrisis zal nu ook goed zichtbaar worden voor bewoners van Amsterdam fysiek zichtbaar! Gigantische puinhoop met verwerken van vuil.
  Of wil De Marxistische Gemeenteraad Napoltitaanse toestanden? Miljoenen ratten over de straat? Of zoals Venezuela of Cuba? Ook Marxistisch!

 8. Lao Tse

  Waar is Erkenbrand als je hem nodig hebt!

  1. Agios

   Alweer een goede vraag! Wat is er met je joch. Begin je eindelijk je dwalen in te zien?

   1. Dik

    Daar is inmiddels genoeg reden voor Agios.

 9. Agios

  Pappen, nathouden, goedpraten, begrip hebben voor, het zal wel overwaaien, zijn jullie zelf wel zo braaf…Het zijn alle psalmregels uit het dikke boek van de Linkse Kerk, dat uitsluitend predikt voor het kapotknuffelen van een land dat ooit Nederland was. Is al deze ellende nog wel oplosbaar?. Ik vrees dat we een treurige grens zijn overschreden in het land waar de dader beschermd wordt en het slachtoffer vaak letterlijk kan doodvallen. Wie nog beschikt over een beetje intelligentie, ziet dat het volkomen verkeerd gaat. Nu is het wachten op het buitenpersoneel van de Linkse Kerk, in persoon van een trollenleger, totdat deze uit hun boze slaap ontwaken om dan het hele probleem te bagatalliseren. En daaruit zal blijken dat Links door en door rot is en het grote probleem vormt.

 10. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Vraag maar aan Halsema, de doofpotcultuur aangaande haar zoon, inbraak voorzien van een nep wapen.

 11. Agios

  Net gelezen dat het 15-jarige zoontje van Halalsema door de politie is gearresteerd wegens inbraak in een woonboot. Hij liet daarbij nog wat messen slingeren en tijdens het hazenpadrennen heeft de knul ook nog bewijslast van zich geworpen. Aiaiai…Halalsema wendt zich nu in allerlei bochten om de activiteiten van zoonlief af te doen als kwajongensstreken. Juist ja. Zo weten we weer hoe links tikt. Wat zit het toch ontzettend fout in die satanskerk.

  1. Sans Rancune

   Dat las ik ook op teletext. Hier loopt DDS dus achter. De redactie moet het artikel nog bewerken denk ik. Evenals de ontplofte raket in N.Rusland, waarvoor de mensen op de vlucht moeten.

 12. peetjuhhhh

  Haha Halsema dr zoon is opgepakt met een vuurwapen tijdens een inbraak. Doe je best femke en pleur je zoon in de bak.

 13. Veteraan

  Onzin.
  Veruit de meeste wapens zijn in de handen van allochtonen en uit die groep zijn moslims weer voor 80 % vertegenwoordigt, in de meeste gevallen is het heel normaal voor b.v. een Marokkaan om een wapen te hebben. Zijn handelen hier ook in.
  Politie kan hier niets mee want allochtonen mogen niet gestigmatiseerd worden.
  Bij een enkel geval die met een wapen op zak wordt betrapt is het vaak een taakstraf of hoogstens 3 maanden cel met voorwaardelijk gedoe.
  Veel Marokkanen houden gewoon een pleidooi als ze betrapt worden dat ze het wapen nodig hadden omdat ze bedreigd werden en dit wordt meegenomen in de strafmaat.
  Wat een verrot Links bewind hebben we en de erfenis van 40 jaar wegkijken.
  De barbaren zijn in grote getallen allang binnen de poorten mensen.

 14. Rud56

  Goh, hoe is het toch zo ver kunnen komen met a l die gewéldige prachtburgemeesters die Amsterdam heeft gehad en heeft!??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.