Chris Aalberts over implosie FVD-Senaatsfractie: ‘Thierry Baudet krijgt een voorspelbare middelvinger’

Chris Aalberts schreef vandaag een scherp stuk op TPO over de opeenstapeling van incidenten bij Forum voor Democratie. Volgens de journalist krijgt Thierry Baudet van senator Dorien Rookmaker een ‘uiterst voorspelbare middelvinger’. De kersverse senator liet na de rellen tussen Otten en Baudet vandaag tegen de Telegraaf weten ‘na te denken over haar toekomst’. Volgens Aalberts “krijg je dat met partijbestuurders die aan niemand verantwoording verschuldigd zijn.”

Nu de breuk tussen Otten en Baudet definitief zien we de impact daarvan op de samenhang van de FVD-volksvertegenwoordigers. Mocht Dorien Rookmaker daadwerkelijk kiezen voor een vertrek uit Forum voor Democratie dan levert dit de partij direct problemen op met de zeteltjes in de Eerste Kamer en het Europees Parlement. De in opspraak geraakte en weggestuurde Robert Baljeu zou mogelijk zelfs in de senaat terecht kunnen komen, zo schrijft Aalberts:

“Dinsdag werd bekend dat FvD-Senator Nicki Pouw-Verweij met zwangerschapsverlof gaat. Ze wordt vervangen door Otto Hermans, […]. Als Rookmaker definitief opstapt, komt Hermans niet tijdelijk, maar definitief in de Senaat. Rookmaker kan na een Brexit ook nog naar het Europees Parlement gaan. Als dat snel gebeurt is er gerede kans dat de bij FvD weggestuurde Robert Baljeu tijdelijk de senaat in mag op de plek van Pouw-Verweij. De kandidaat-senatoren van FvD zijn zo goed als op.”

Met de personen Henk Otten en Thierry Baudet als verantwoordelijken voor de selectie van de kandidaten van de Eerste Kamer en het Europees Parlement is het de verwachting dat er nog meer Otten-loyalisten of Baudet-loyalisten tussen zitten. Mocht Rookmaker inderdaad stoppen bij de partij dan kan er met recht worden gesproken over ‘LPF-toestanden’, voor zover de huidige incidenten niet in die categorie vallen.

Volgens Aalberts is de opeenstapeling incidenten te wijten aan de interne partijcultuur van Forum voor Democratie:

“Rookmaker mag dus ook niet publiekelijk kritiek hebben op hoe de leider met Otten omgaat. Dat ze dat toch deed, laat zien dat er intern niet naar haar is geluisterd, net zoals er eerder niet naar Otten is geluisterd. Er kwam kennelijk geen gesprek op gang.”

Blijkbaar heerst er een zwijgcultuur binnen de partij. Dat is wel een serieus probleem. Een jonge politieke partij die wil groeien is afhankelijk van een open cultuur waar een faire ideeënstrijd gaande is. De opmerkingen van Aalberts zijn extra pikant als je bedenkt dat hij de schrijver is van het boek ‘de puinhopen van rechts’ en door het FVD-partijbestuur in 2017 werd uitgenodigd om een boekpresentatie te geven aan het FVD-partijkader, ter voorkoming van ‘LPF-toestanden’. Anno 2019 is het overduidelijk dat de presentatie van  Aalberts weinig indruk maakte op de bezoekers.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Kretoloog

  Chris Aalberts en Marc van Molenbeek, 2 redactieleden van The Post Online, die er hun levenswerk van hebben gemaakt om het FvD, en Thierry Baudet in het bijzonder, kapot te schrijven. Zielige figuren eigenlijk, zeker als je bedenkt dat hun baas zich ooit tooide met de titel De Linkse Lul (Bert Brussen dus, die nog bij GeenStijl heeft gewerkt).

 2. Meriadoc Brandebok

  Baudet en zijn kameraden hebben Otten weggezuiverd. Men heeft nooit de intentie gehad om met Otten in gesprek te gaan. Daarom was Rookmakers aanbod om te bemiddelen logischerwijs aan dovemansoren gericht.

  Het is komisch dat er in Forum van een “open cultuur” wordt gesproken. Er is nimmer sprake geweest van een open cultuur. Ja, in de top een graaicultuur en verder wordt er niet gelachen om partijleden die er een andere mening op nahouden. Op langere termijn is een scheuring tussen de Boreale Baudettianen en Bolkestein/VVD Ottianen niet onwaarschijnlijk. Ook niet in de senaat

  1. merlot

   Ambtenaar Brandegeit is erg voorspelbaar. We weten het nu wel, knul.

   1. Malsi Marbh

    Hij draait ook maar gewoon zijn DDS-rondje, op de achterbips van zijn 60-plusvriendje.

 3. Garland S. tucker

  Dit gezeik stopt dus niet meer…

  Er moeten maar eens strengere regels bedacht worden om een partij op te richten….gaat bijna altijd mis.

  begin eerst maar eens met een gezonde basis, bewijs je bestaansrecht en wellicht dan de stap naar de macht.

  De kiezers, het waren er weer veel te veel, hopen zich weer hopen met stront in de ogen laten smeren.

  1. Peter Oudshoorn

   Heeft Geurland ooit wel eens bedacht dat de ‘veel te veel kiezers’ die op een kakelverse nieuwpartij stemmen, misschien hele ontevreden stemmers zijn die balen van de huidige pollertiek? En dat er dus misschien iets fundamenteel mis zou kunnen zijn met het huidige systeem?

   Nee, natuurlijk heeft Gaarland zich dat nooit afgevraagd: als gebrainwashte linkse deuger jubelt hij hosanna bij iedere linkse scheet.

  2. merlot

   Gayland Sucker schreef: “De kiezers, het waren er weer veel te veel, hopen zich weer hopen met stront in de ogen laten smeren.”

   Dat klopt. De meeste kiezers laten zich al jaren hopen met stront in de ogen smeren door het kartel en hun linkse spreekstalmeesters in onderwijs en media.

   Goebbels zou jaloers zijn geweest op die geoliede propagandamachine.

 4. tailgunner

  @Kretoloog:
  Chris Aalberts en Marc van Molenbeek hebben inderdaad een hele eigenaardige agenda. Van Aalberts lees je óf iets over Den Helder óf het gaat over Baudet. Een wel heel erg beperkte verslaggeving heeft die jongen.

 5. Jv

  Jammer en schande dat FVD zo met het vertrouwen, dat de kiezers in het FVD hadden, is omgegaan.
  Wederom dus weer een partij dat dus (gelukkig) tijdelijk groot is geworden door allerlei verkiezingsbeloftes, etc. uit te spreken en op deze manier kiezers te trekken die ze vervolgens schaamteloos in de kou laten staan om een smerig politiek spelletje te spelen. Dacht het FVD nu werkelijk dat ze met de verkiezingen nog stemmen krijgen of ook maar iets inspraak krijgen.
  Ze zijn het niet waard want als ze zelf niet te vertrouwen zijn hoe kun je dan verwachten dat andere politieke partijen nog wel vertrouwen heeft in het FWD!
  Ik ben geen Wilders aanhanger, maar hij is tenminste eerlijk en staat al vele jaren voor hetgeen hij hoog in de vaandel heeft en dat is eerlijk zijn, zeggen wat je denkt, maar helaas door het demoniseren van deze partij, niet kunnen doen wat je zegt. Je kunt zeggen van Wilders wat je wilt, maar hij staat er en heeft, als het moet, lak aan de gevestigde orde die ons land alleen maar verder de afgrond in duwt.
  Kortom, FVD is een gedane zaak terwijl ze zich druk moesten maken om te zorgen dat de kiezers via hen, eindelijk een gehoord werden.
  Helaas weer een miskleun! Op naar de volgende die voor politiek eigen gewin het volk weer in beroering brengt om daarna wederom de kiezers een wrange smaak in de mond te leggen.

  1. merlot

   @ Jv: Ik stem PVV, maar wat je nu over het FvD zegt gaat wel erg ver. Chris Aalberts is duidelijk een Baudet-hater en zijn stukje is verre van objectief. Het is nog veel te vroeg om te concluderen dat de top uit graaiers bestaat. Dat is slechts gebaseerd op insinuaties van Otten die naar mijn idee beslist niet te vertrouwen is.

   En die eindejaarsuitkering van 5000 euro aan die 3 bestuursleden, dat is toch peanuts?

   Het schaamteloze gegraai door Europarlementariërs, met als kampioen Sophie in ’t Geld, DAT is pas een grof schandaal. Maar Sophietje is van D66, dus de media hielden zich koest en Sophietje casht rustig verder.

   1. Lao Tse

    De draad gaat over het FvD en merlot ziet geen andere argumentatielijn dan over D’66 te beginnen.

    Dit zie je hier vaker: hullie doen het ook, dus ons valt niets te verwijten.

    1. logisch denken

     hij heeft een goede leermeester gehad om stil zwijgend van topic te wisselen hufter

    2. Kretoloog

     De draad gaat inderdaad over het FvD. Maar JV begint zelf over de PVV. Waarom zou Merlot dan niet over D66 mogen schrijven.

     De opmerkingen van Merlot zijn in het licht van dit draadje uiterst relevant. Want: maximale media-aandacht voor een paar duizend euro dubieus gedeclareerd bij het FvD/Henk Otten. En vrijwel radiostilte voor 400.000 euro gegraai bij D’66/Sophie in ‘t Veld.

   2. Jv

    Geachte Merlot: ik heb het niet over het graaien, maar over de manier waarop de FVD met zijn/haar kiezers omgaat! Je mag toch verwachten dat het interne riool, Onder dat de stank naar buiten komt, gerepareerd wordt? Nee dus. Het interne gedonder moet en zal openbaar gemaakt moeten worden omdat Pietje het niet met Jantje eens is.
    Dit terwijl ze hun energie hadden moeten steken in het selecteren van integere mensen die de deskundigheid in huis hebben om strak eventueel mee te kunnen regeren, maar nee…… het riool moet buiten geloodst worden zodat de kiezers weten waarloze gestemd hebben.
    Het blijkt nu maar al te zeer dat de twee “ dissidenten” puur voor politiek eigengewin bezig waren en zijn zonder ook maar even na te denken wat dit inhoud voor het FVD in het algemeen. Mijn reactie had dus niets te maken met hetgeen u schrijft, maar alles over hoe het FVD met zijn kiezers omgaat. Deze partij, ondanks dat ik misschien over twee jaar, op hun gestemd zou hebben, heeft op deze manier geen bestaansrecht en het zou van wijsheid getuigen dat de partij zichzelf opheft, anders zorgen de teleurgestelde kiezers hier wel voor bij de komende tweede kamer verkiezingen. Helaas nu al een verloren strijd terwijl ze nog moesten beginnen!

    1. merlot

     Geachte Jv: Hoewel ik niet op FvD stem en dus geen direct belang heb om deze partij te verdedigen kan ik toch niet meegaan in jouw wat mij betreft wat al te scherpe kritiek.

     Het zou kunnen dat FvD ten onder gaat door interne strubbelingen en er is zonder meer het nodige loos in die club, maar dat is niet abnormaal voor een nieuwe partij. En wanneer die partij rechts is zit de kartelmedia als een roedel wolven te wachten op elk foutje dat ze genadeloos af kunnen straffen. Zo gaat het als sinds Janmaat.

     1. merlot

      als = al.

      Verdomde spellingsprogramma’s. Wat een plaag is dat!

    2. Lao Tse

     “Deze partij, ondanks dat ik misschien over twee jaar, op hun gestemd zou hebben, heeft op deze manier geen bestaansrecht en het zou van wijsheid getuigen dat de partij zichzelf opheft, anders zorgen de teleurgestelde kiezers hier wel voor bij de komende tweede kamer verkiezingen.”

     Eens.

     1. logisch denken

      onze hufter is het eens met een untergang. We hadden niet anders verwacht van deze trol toch ?

   3. Robert75

    Wat een onzin argument. Ook al is 5000 euro peanuts dat doet er toch niet toe? Zo ga je niet met geld uit die afkomstig is van leden, sponsors en belasting. Iemand die lid word van de partij. Of iemand die wat centen geeft gaat ervan uit dat dat geld gebruikt wordt om de partij uit te bouwen, of campagne te voeren of iets anders wat de partij ten goede komt. En niet dat het in de zakken beland van bestuursleden.

  2. Jv

   Onder moet zijn zonder!
   Waarloze moet zijn waarop!

  3. shidaian

   oh ja? Door die ex D66 trol die nu huilie huilie doet omdat ze niet de rol van Reddende Engel kan spelen.hahaha Ja echt slim ben je nog steeds niet Lao Tse. Maar we kunnen wel om je lachen

 6. Dropje

  Tsss…, nu sta je als FVD-er mooi met je boreale bek vol tanden

  1. Malsi Marbh

   Lukt het met de ene niet dan doet hij het met de andere.

  2. Lao Tse

   Baudet staat inderdaad behoorlijk voor aap, Dropje.

   1. Malsi Marbh

    Kun je het met de andere bevestigen en jezelf kietelen.

    De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
    ~Lao Tse ~

   2. shidaian

    oh ja? Door die ex D66 trol die nu huilie huilie doet omdat ze niet de rol van Reddende Engel kan spelen.hahaha Ja echt slim ben je nog steeds niet Lao Tse. Maar we kunnen wel om je lachen

    1. Lao Tse

     Over wie heb je het, shidaian?

 7. shidaian

  Daar heeft Chris toch even op zitten broeden, denk ik zo. De ex D66 trol doet huilie huilie omdat Baudet een spaak in het wiel heeft gestoken van haar plannetje als “reddende Engel”de boel weer te willen lijmen. Nu haar dat niet gelukt is en zij dus mislukt is ja dan komt de rancune….jou wel bekend he Chris. Dat zij twijfelt en drie opties noemt zegt al genoeg over haar motieven. Welke is de meest lucratieve voor een geknakt ego.En Chris zelf zijn negativiteit neem ik allang niet meer serieus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.