Diederik Samsom verraadt sociaaldemocratie definitief: ‘welvaart wordt door meer bepaald dan inkomen’

Wanneer je als arbeiderspartij hebt gefaald. wat moet je dan? Wat moet je doen als de situatie is zoals voormalig Tweede Kamerlid van de PvdA, Diederik Samsom, het zegt ‘de arbeiders er op achteruit zijn gegaan’. Ach, doen alsof dat iets goeds is. Volgens Samsoms stukje chaotisch idealisme in de Volkskrant, moeten arbeiders het gewoon slikken en is welvaart ‘veel meer dan alleen inkomen’. 

Hiermee toont Samsom zich eigenlijk eerder als een vijand dan een vriend van de PvdA en de sociaaldemocratie. Immers was het deze partij -opgericht voor de arbeiders- om op te komen voor de belangen van deze groep. Na het aanvankelijke succes van Drees verviel de partij na enkele decennia in identity politics en deed ze eigenlijk niet onder voor mainstream VVD en CDA. Anno 2019 staat de partij ook wel bekend als ‘Partij van de Allochtonen’.

Daar komt nu dus het verraad van Diederik Samsom nog even bij. Hij noemt zichzelf in het stukje niet alleen ‘progressief’, maar haalt ook even de koers van zijn oude partij onderuit: inkomen doet er niet zoveel toe. In tegenstelling tot PvdA-realist Paul Scheffer accepteert Samsom de nieuwe status quo dus zéér welwillig. Maar hij kan ook niet anders. Samsom ís de status quo want hij heeft zijn vingerafdrukken op het beleid.

Nu blijkt dat de mooie beloftes van Samsom niets meer waren dan waardeloze obligaties probeert hij zijn imago op te poetsen met een chaotisch stukje. Het is allemaal geen ramp wat er onder hem en zijn partij de afgelopen tien jaar is gebeurd. Nee, echt niet:

“Nee, de inkomens van dertigers zijn inderdaad vaker dan vroeger lager dan die van hun ouders. De economische groei vlakt af en drie decennia van stagnerende inkomens in de middenklasse laat zijn sporen na. Maar het valt wel op dat de veronderstelde misère van de komende generatie louter is gebaseerd op ­financiële parameters. Welvaart en welzijn worden door zo veel meer bepaald dan inkomen alleen”

Nou, vertel dat eens aan de mensen die zorg nodig hebben in Hoogeveen, terwijl de gemeente een peperduur zwembad steunt met 16 miljoen euro. Het is Wildlands all over again en mede dankzij de PvdA. Maar: u mag niet klagen, nee Samsom zegt: ‘welvaart is meer dan alleen inkomen’.

Dat de huishoudens er al jaren op achteruitgaan maakt hem in feite niets uit, maar dat bleek ook al uit zijn periode in de Tweede Kamer. Het is Samsom die volledig wereldvreemd is. Hij begrijpt overduidelijk niet de zorgen van de Nederlandse arbeidersgezinnen. Dat is ook de reden waarom hij spreekt in termen van ‘wij progressieven’ in plaats van ‘sociaaldemocraten’. Wat een dolksteek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. AS210854

  Inderdaad konte kruipers horen daar ook bij. En hij is wel erg bruin op die foto.

 2. merlot

  “Maar het valt wel op dat de veronderstelde misère van de komende generatie louter is gebaseerd op ­financiële parameters. Welvaart en welzijn worden door zo veel meer bepaald dan inkomen alleen”.

  Even de heer Samsom aan zijn eigen woorden herinneren: “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben door een samenloop van omstandigheden een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen. Dat is de Ground Zero van het integratiedebat geworden. Maar met de islam heeft het geen bal te maken. Hoe geloviger hoe minder last je van ze hebt. Die filmpjes op sites als GeenStijl, met dat bloedirritante gedrag. Ik wilde het gewoon meemaken. Nu weet ik het. Dat triomfalisme bij die jongens, de wetenschap dat ze zich onaantastbaar voelen, en dat ook zijn. Dat gaat door merg en been. (…) Het tast het zelfvertrouwen van de politie aan, het zelfvertrouwen van Nederland.”

  Al die andere parameters zijn ook negatiever geworden, meneer Samsom. Dankzij jullie “progressieven”.

 3. Watcher

  Ach Teunis, wat een flut stuk.
  Alleen maar voer voor dom rechts.
  Zelfs al lezen ze het brouwsel, ze doorzien het niet…………

  1. logisch denken

   tja het falen van links is voer voor rechts

   denk je dat ze rechts kunnen uithongeren of lijdt rechts daarom aan obesitas

  2. Abraham50

   Ik doorzien het niet, help me alstublieft……..
   Wat moet ik doorzien?

 4. Duke

  Samson, wanneer kom je uit de kast en vertel je dat jij het was die gelekt heeft uit de commissie Stiekem tijdens Rubberen Rutte 2?

  1. Ts

   Geachte LaoTse,
   In 1994 is Bart Tromp gevraagd om samen met Paul Kalma en Thijs Wöltgens te werken aan een nieuw beginsel programma. Er is door Bart Tromp een boek geschreven waar een en ander wordt uitgediept. Een citaat: ” de grootste uitdaging is meer dan ooit het beteugelen van het letterlijk en figuurlijk grenzen overschrijdende kapitalisme, of in Tromps woorden: het bestrijden van de uitwassen van een productiewijze die enerzijds ongeevenaard is in de voortbrenging van rijkdom, anderzijds niets heel laat van traditionele verhoudingen en sociale verbanden en tot een historisch niet eerder vertoonde groei van ongelijkheid in inkomen, vermogen en dus ook macht…”

 5. Lao Tse

  Teunis meent dat de sociaal-democratie alleen maar om welvaart en inkomensverdeling gaat.

  Hoe godvergeten stupide kun je zijn?

  1. Malsi Marbh

   Een mening is iets anders dan een geaardheid. Jij hebt een p*doseksuele geaardheid, noemt fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en jij koestert bovendien warme gevoelens voor kleine kinderen.

   Hoe godvergeten stupide kun je zijn?

   1. Lao Tse

    Malsi, voorheen Jan de Man en Frets, komt hier slechts om over seks met kinderen te praten.
    Morgen weer met een nieuwe nickname.

    1. Malsi Marbh

     Nee hoor, viespeuk en smeerpijp. Ik citeer slechts jouw verachtelijke citaten opdat de mensheid is gewaarschuwd.

   2. Vanduinen

    Het lukt u maar niet om te reageren op de topic zie ik. Bij u domineert maar een zaak in uw brein, dat verdringt al het andere.

    1. Malsi Marbh

     Zie je de ene, dan komt de andere. Geen verrassing knul, je bent gevaarlijk.

     jij dankt God dat Fortuyn is vermoord, daar hebben 60-plusmannen met warme gevoelens voor kleine kinderen wel vaker last van. Laatst zei je het volgende:

     Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
     ~Lao Tse~

    2. Kretoloog

     Vanduinen, ook een nick van Rien Noppen die zich tegenwoordig hier op DDS Lao Tse noemt. (Zijn tientallen andere nicks laat ik maar achterwege).

     1. Malsi Marbh

      Klopt, het is een heel rijtje. Zie je de ene, dan komt de andere. Zo kan hij de héle dag (gemiddeld 14 uur) en zeven dagen per week zuigen, treiteren en klieren. Dat is waar zijn dagen mee zijn gevuld. Het is een vunzige 60-plusser die warme gevoelens koestert voor kleine kinderen en die het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt.

     2. Lao Tse

      Nee hoor, ik heb niets met van Duinen te maken.

     3. Malsi Marbh

      Zo kan hij de héle dag (gemiddeld 14 uur) en zeven dagen per week zuigen, treiteren en klieren. Dat is waar zijn dagen mee zijn gevuld. Het is een vunzige 60-plusser die warme gevoelens koestert voor kleine kinderen en die het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt.

    3. dario

     En terecht het kan niet vaak genoeg aangehaald worden

  2. Sans Rancune

   Teunis is student, hij moet het vak nog leren.

   1. merlot

    Sokpop van Lauwe Thee.

  3. EU kok

   Zou Teunis zijn informatie uit Privé, Weekend, Story, Margriet of Libelle gehaald hebben ?

   1. merlot

    Cock volgt z’n voorbeeld Lauwe Thee na: de redacteuren kleineren.

    How low can you go?

    Wat een leeg leven en wat een rotkarakter hebben deze twee zieke trollen toch.

    1. Lao Tse

     Een inhoudelijke reactie is ook een mogelijkheid, merlot. Zeker jij, die sociaal-democratie en cultuurmarxisme op een hoop gooit, moet toch de onnozelheid van het stukje van Teunis moeten inzien?

     1. Malsi Marbh

      Ach jij dankt God dat Fortuyn is vermoord, daar hebben 60-plusmannen met warme gevoelens voor kleine kinderen wel vaker last van. Laatst zei je het volgende:

      Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
      ~Lao Tse~

     2. Malsi Marbh

      “Een inhoudelijke reactie is ook een mogelijkheid…”

      Kijk jij vooral naar jezelf, taalnazi en ranzige 60-plusser die warme gevoelens koestert voor kleine kinderen en die het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt.

      Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
      ~Lao Tse~

     3. merlot

      @ Malsi Marbh, de tarrel wordt uiteraard niet graag op z’n rotkarakter en leeg leven aangesproken, dus probeert hij het om te leiden naar een “inhoudelijke reactie” terwijl hij die zelf ook niet geeft.

      Deze deplorable is nog hypocrieter dan een moslim die pleit voor het recht van de vrouw om zich te kleden zoals ze wil.

     4. logisch denken

      veel woorden wil ook niet zeggen dat je overloopt van inhoud hufter

    2. EU kok

     Quote : Cock volgt z’n voorbeeld Lauwe Thee na:
     .
     Sorry merlotje, je volgt iemand of doet hem na.
     Of misschien kunt u beter op Belgische blogs reageren.

     1. Lao Tse

      🙂

     2. logisch denken

      zonder inhoud kan je zowel op belgische als op nederlandse blogs beter niet reageren leeg wezen

     3. EU kok

      Zou logisch reageren weten wat de shift-toets voor een effect heeft?
      Of zou dit stukje beheersing van de Nederlandse taal bij haar afwezig zijn?

     4. merlot

      “Sorry merlotje, je volgt iemand of doet hem na.”

      Cockie denkt mij te kunnen corrigeren, maar daar heeft hij de hersens niet voor.

      “navolgen – regelmatig werkwoord uitspraak: na-vol-gen 1. hetzelfde doen als iemand anders ♢ een goed voorbeeld wil iedereen wel navolgen Regelmatig werkwoord: na-vol-gen ik volg na (… ik navolg) jij/u volgt na (… jij navolgt) hij/zij volgt na (… hij navolgt).”

      Jammer opa. Je trekt een veel te grote broek aan. Je wil zo graag, maar je kan het niet…Hou het liever bij kroketten bakken maar zorg wel dat je geen frituurvet morst.

     5. Lao Tse

      Het is taalkundig nochtans niet correct en in elk geval niet fraai, merlot, maar dat zul je wellicht niet kunnen toegeven.

     6. Malsi Marbh

      De viespeuk met infantiele icoontjes, dat is wat slapjanussen plaatsen als het gezuig geen effect meer heeft, schlemiele hufter.

     7. EU kok

      In navolging van merlotjes vriendje Malsi Marbh:
      Merlotje was pelotonscommandant in het Belgische leger, dol op jongetje onder zijn zogenaamde duimpje houden.

     8. Malsi Marbh

      En jouw 60-plusvriendje koestert warme gevoelens voor kleine kinderen, je zult er zelf ook wel niet vies van zijn, bejaarde prostaatnicht, en cock met ‘ck’

     9. merlot

      Zowel trol Lauwe Thee als trol Cock beweren kinderen te hebben.

      Het is voor hen niet te hopen dat die kinderen er weet van hebben wat voor stinkende en infantiele bagger hun vaders op het internet dumpen want dan zou het snel over zijn met het respect voor “papa”.

      Of was dat sowieso allang verdwenen?

      Waarschijnlijk wel want als je op internet een kansloze hufter bent dan ben je het IRL ook.

     10. logisch denken

      mooi gesproken

   2. logisch denken

    dan heeft hij al meer ondrzoek gedaan dan jij leeghoofd

  4. logisch denken

   kijkende naar het nivellerende belasting stelsel en de compensatieclub bureau toeslagen zou je kunnen vermoeden dat links enkel bezig inkomens te herverdelen via een leger ambtenarren bij de rijks graaidienst

   hoe godvergeten stupide moet je zijn om dat niet te zien hufter

 6. Jumping

  Deze engnek, vertegenwoordigd met verve, de keiverotte Nederlander,
  In het keiverotte Nederland.

  Links vult alleen hun eigen zakken.

  Oude Willem, schaamt zich in zijn graf voor deze niksnut.

  Een schaamteloze lapzwans.

  1. DidiMadloba

   Keiverrot, misselijke trol? Kijk naar je eige.

 7. logisch denken

  tja , als je het inkomen van zo een hypocriete linkse graaier hebt kan je makkelijk spreken uit de socialistische onderbuik

 8. J.Rademaker

  met zijn levenslange inkomensgarantie is hij het zicht een beetje kwijt geraakt.
  Veel mensen van zijn voormalige achterban halen het eind van de maand net of net niet.
  Volgens mij is het stress en geen welzijn dan.
  Wel aardig dat hij dat al 30 jaar zag aankomen.

 9. Kristalix

  Diederik de Viezeriek Zwamsoon.
  Grote vergeler en bracht de burger ver onder NUL in inkomen.

  1. Lao Tse

   Wat een enorm sterk inhoudelijk commentaar, Kristalix.

   1. logisch denken

    hij heeft hier een goede leermeester ontmoet hufter

  2. Freddy

   Juist,een mislukkeling in de politiek en de huwelijkse sfeer.

 10. Agios

  De linkse trollen schieten meteen in de stress als er gefundeerde kritiek komt op een ouderling uit de linkse kerk. Het is zo typisch dat ze meteen reageren alsof ze door een wesp gestoken zijn. Ja jongens, halve jongens, meisjes en halve meisjes. Het wordt steeds meer mensen duidelijk dat linkse politiek een enorm probleem is. We moeten ervan af, hoe dan ook. Links heeft de democratie vermoord en looft dat ook nog in allerlei toonaarden. Hebben de deugers nu nog niet door dat de decennialang gebrainwasht zijn?

  1. Lao Tse

   Je bijdrage bevat geen inhoudelijk argument p, Agios, maar mogelijk wilde je alleen je hart luchten.

 11. DidiMadloba

  DDS vindt dus wel dat alles om geld gaat?

  De PvdA heeft de pech dat socialisme achterhaald is, een beweging die in de 19de eeuw ontstond toen de industrialisatie een tegenstelling tussen arbeid en kapitaal creëerde. Tegenwoordig kun je een bedrijf beginnen met een laptop die niet meer kost dan een fiets.

  Als je echt rechts bent dan ben je voor hogere belastingen voor de armen en lagere voor de rijken. Mijn vader noemde de PvdA de Partij van de Afgunst. De inkomensverschillen in Nederland zijn veel te klein.

 12. Jumping

  Inderdaad treffend de kop in de Telegraaf.

  Middenklasse krijgt het zwaar bij de volgende economische crisis.
  Modaal heeft geen buffers.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 13. Tman

  Diederik Samsom geeft alvast een voorschot op het geperfectioneerde uitknijp beleid mbt milieudoelstellingen en illegalen opvang/politiek,en de onafwendbare,oprukkende armoede onder de Nederlandse burgerij,als hij het maar vaak genoeg herhaald kan iedereen er alvast aan wennen,is de gedachte!!

 14. Garland S. tucker

  Zeer verheugend dat DDS in steeds grotere mate de kant kiest van de sociaal democratie.
  Na enkele zeer sterke e. positieve verhalen over de PvdA, nu een scherp opiniestuk dat zo door de Wiarda Beckmanstichting geschreven had kunnen zijn.

  1. Malsi Marbh

   Zie je de ene, dan komt de andere. Alweer door het mandje gevallen.

 15. Malsi Marbh

  De missie van Samsom dient desalniettemin te focussen op de terugkoppeling van met elkaar samenhangende beslissingen waarbij commitment van de buitenwacht toegevoegde waarde levert. De missie dient desalniettemin te focussen op het aftimmeren van complexe oplossingen waarbij de samenhang met strategisch beleid voldoende draagvlak heeft. De eerste aanzet dient hierdoor te faciliteren bij de implementatie van consistente protocollen waarbij de feedback van het ministerie voorop staat.

  Het ontwikkelpad stuurt tenslotte de definitie van consistente uitgangspunten waarbij het kader voor de communicatie toegevoegde waarde levert.
  Kennismanagement dient hoe dan ook te faciliteren bij de flexibilisering van efficiënte teams waarbij klankborden met het beleid toegevoegde waarde levert. De organisatieontwikkeling is daarom onlosmakelijk verbonden met de implementatie van met elkaar samenhangende oplossingen waarbij klankborden met de directie moet worden besloten. Het format hangt hierdoor nauw samen met de implementatie van resultaatgerichte uitgangspunten waarbij de samenhang met de stakeholders voorop staat.

  De missie is tevens onlosmakelijk verbonden met het aansturen van probleemoplossende teams waarbij het belang van de buitenwacht voorop staat.
  De eerste aanzet schept tevens voorwaarden voor de definitie van efficiënte besluitvorming waarbij de feedback van de directie voorop staat. De missie moet ook meerwaarde leveren bij het aftimmeren van efficiënte protocollen waarbij het kader voor het beleid doorslaggevend is. Het proces schept met name voorwaarden voor de implementatie van efficiënte belangen waarbij de uitkomst van de werkgroepen oplossingsgericht is. Kennismanagement stelt desalniettemin eisen aan de flexibilisering van resultaatgerichte oplossingsrichtingen waarbij commitment van het ministerie moet uitkristalliseren.

 16. Heras

  Vroeger was de pvda voor het volk. Nu voor zichzelf.

 17. M. Brandenburg

  ENkel en alleen omdat links zich geen socialisten meer noemt maar Sociaal Democraten, maakt niet dat zij geen socialist meer zijn. Socialisten willen gelijkheid ten koste van alles, wanneer een economie groeit en iedereen er p vooruit gaat klaagt men over het verschil tussen arm en rijk terwijl het aantal armen explosief is afgenomen, en wanneer de economie niet meer groeit, het kleine beetje kapitalisme niet meer toerijkend is om de steeds groter goriende linkse overheid te financieren met al hun gratisgeld welvaartsplannetjes, dan zien zij in dat we eindleijk in de gewenste gerichting gaan. IEdereen compleet gelijk in armoe, en een arm volk wat uiteindleijk van alles afhankelijk wordt van de overheid is makkelijker te controleren en onder de duim te houden dan een volk wat economisch steeds rijker wordt en de diensten en onderwij kunnen aanschaffen die zij zelf graag zien, waarvan zij weten dat een ieder en vooral hun kinderen enkel maar beter worden.

  Sociaal democraat, groen links, Socialistische partij, Pvda, het zijn allemaal partijen die keihard socialisme en communisme voorstaan, een rijtje dat gezien het beleid van die partij en niet hun uitsprkane, maar we beoordelen dan ook altijd op daden en niet op woorden, waar we de VVD aan kunnen toevoegen.

  1. Lao Tse

   Wat een debiel verhaal.

   Moeten we hier werkelijk serieus op ingaan?

 18. Anne Sophe Schillersdorf

  Samsom is een VVDer in sociaal democratische kleding.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.