Dit keer voor het echie! Henk Otten doet officieel aangifte tegen Forum

Het drama rond FvD-leider Thierry Baudet en ex-penningmeester Henk Otten bereikt vandaag een nieuw hoofdstuk. Otten heeft officieel aangifte gedaan van smaad, laster en lasterlijke aanklacht door Forum voor Democratie aan zijn adres. Hij wil het OM de kwestie laten onderzoeken. Dat meldt De Telegraaf.

Het lijkt erop dat er eindelijk schot in de zaak komt. Na maandenlang gebakkelei over wie nou precies wat had gezegd of gedaan, welke feiten er zijn verdraaid en of er nou een richtingenstrijd was of toch corruptie, is dan eindelijk de knoop doorgehakt. Er werd al een aantal weken over gesproken dat Otten aangifte zou doen, dus die kogel is nu gelukkig eindelijk door de kerk. Kan het Openbaar Ministerie zich er mooi mee gaan bemoeien.

Voor FvD is dit natuurlijk slecht nieuws. Die moeten nu heel voorzichtig omgaan met het verstrekken van informatie en héél helder hebben wat nu precies de feiten zijn. Feitelijk weten we namelijk niets zeker, hoewel het mij wel zou verbazen als het Openbaar Ministerie Otten in het gelijk stelt. Zo’n uitspraak zou FvD wel eens de rug kunnen breken en dat moeten ze bij die partij hebben geweten toen dit begon. Het lijkt mij dan ook zéér onwaarschijnlijk dat er beschuldigingen zijn geuit die niet hardgemaakt kunnen worden.

Aan de andere kant, Otten is ook geen domme vent. Iets zegt me dat er nog wel een paar juridische manoeuvres (vanuit beide partijen) aan te pas zullen komen. Ik hou m’n hart vast maar voor links Nederland is dit natuurlijk smullen geblazen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Bilderberg

  Ben benieuwd naar wat er nu echt gebeurd is

 2. Kretoloog

  In het najaar 2017 zorgde Henk Otten al voor grote onrust binnen het bestuur van het Forum. Hij kreeg ruzie met Robert de Haze Winkelman (partijadviseur), Saskia Koning (directeur wetenschappelijk bureau) en Paul Flentrop (beoogd partijvoorzitter). Het was: zij eruit of ik.

  Thierry Baudet koos toen de zijde van Otten. Dat is, met terugwerkende kracht, een grote fout gebleken. Want Otten is gewoon een troublemaker, dat is later wel heel duidelijk geworden. En goede mensen als de Haze Winkelman, Koning en Flentrop zijn vertrokken en komen niet meer terug.

 3. Mezzadra

  Het staat nagenoeg vast dat de beschuldigingen van Baudet richting Otten laster zijn zonder enige grond. Hiddema heeft dat in de media overigens ook bevestigd en bovendien is Otten niet gek.

  Dit wordt de zoveelste afgang voor charlatan Baudet.

  Voor iedereen die serieuze politiek belangrijk vindt is dit een goede zaak. Leugenachtige prutsers als Baudet zijn schadelijk voor de democratie.

  1. Vit

   Let’s wait and see.

   Kon je nog wel eens vies tegenvallen, grinnik.

  2. henk43

   “Voor links Nederland is dit smullen geblazen”. Inderdaad deze bokswedstrijd van ego,s gaat net zo lang door tot beiden knock out op de grond liggen.Einde Baudet en einde Otten. Wilders vaart hier wel bij en past in deze de voor hem juiste strategie toe:Niet mee bemoeien dit lost zich zelf op.

  3. Deathspank

   Afgang en charlatan zijn woorden waar jij je gemakkelijk mee identificeert!

   1. Dik

    “Afgang en charlatan zijn woorden waar jij je gemakkelijk mee identificeert!”

    Ach beste Spank, de aandoenlijk doet slechts een digitaal plasje, daarbij gebruikt hij vaste stopwoordjes.

  4. meneer cactus

   Als dat vast staat grote sprookjesverteller dan had otten al veel eerder aangifte moeten doen en zijn aanhangig maken. Kennelijk heeft otten geen poot om op te staan want die graai in de kas heeft daadwerkelijk plaatsgevonden tarrel.

   Iedereen die serieuze politiek een warm hart toedicht zou afstand moeten nemen van de branieschoppers otten en onze huistarrel. Slechts de commentaren van jou zijn schadelijk hufter

  5. Mycase

   Het Rode lapje wordt gezwaaid
   Dan is onze kindervriend niet ver hoor .Wat een dwaas

 4. Korporaal Monty

  “maar voor links Nederland is dit natuurlijk smullen geblazen.”

  Maar links Nederland heeft dit toch ook veroorzaakt.

 5. Vit

  Otten schiet eindelijk in zijn eigen voet, dat wordt smullen en einde van zijn nieuwbakken flut partijtje.

  Laat het vuilnis maar boven water komen hi hi.

  1. Mezzadra

   Otten won zorgvuldig juridisch advies in en weet wat hij doet.

   Baudet heeft reden om zich zorgen te maken.

   1. Dik

    De aandoenlijke heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

   2. Deathspank

    Juridisch advies, zal je nodig hebben. Anders zal je ex je terug pakken en je helemaal leeg plukken. Blijft stuitent hoe je in de eerste zin altijd een zelf associatie kan maken!

   3. Bender

    Want, dat heeft hij je persoonlijk meegedeeld of zuig je dit zoals gewoonlijk uit je duim?

    1. Heinz

     Typisch een @Lugar reactie, @Bender !! “Want”

   4. Vit

    @Mezzadra

    “Baudet heeft reden om zich zorgen te maken.

    Welnee Thierry ligt er geen seconde wakker van, tot nu toe heeft hij hem zijn hand boven z’n hoofd gehouden als zijnde een oude vriend, maar eens houdt het op en wordt de vuile was buiten gehangen.

    1. Vit

     Dat hand boven zijn hoofd houden vond ik trouwens zeer sterk van Thierry gezien zijn uitlatingen in het NRC, zelf zou ik niet zo zijn moet ik toegeven.

    2. Vit

     P, er moet nog vergevingsgezind tussen, mea culpa.

  2. Robert75

   Als Otten weet dat die gefraudeerd heeft doet die natuurlijk geen aangifte wegens smaad. Uiteindelijk bepaald de rechter of iemand wel of niet schuldig is, maar het gegeven dat Otten wel juridische stappen durft te ondernemen, iets wat Baudet heeft nagelaten zegt natuurlijk genoeg over kansen die Otten zichzelf inschat.

   Baudet heeft helemaal geen aangifte gedaan en ook dat zegt natuurlijk wat. Niet Otten schiet zichzelf in zijn voet maar ik denk eerder Baudet. Die heeft niet alleen Otten onderschat maar ook zichzelf overschat. Die dacht overal maar mee weg te komen of niet?

   1. Vraagtekentje

    Denk dat Otten het zo gespeeld heeft, dat het in natura betaalde geld wat verdwenen is niet bewijsbaar en aantoonbaar is, dus voelt hij zich sterk genoeg staan.

    1. Robert75

     Als het niet aantoonbaar is is het ook niet te bewijzen. Niet zo slim dan van Baudet om hem daar van te betichten. Want wie beschuldigd moet bewijzen.

   2. Henk Albarda

    En eerlijk zijn over de misdragingen van het OM en over de bevindingen van Robert Bor is kennellijk bij u een groot vraagstuk……

 6. Dik

  Je hebt verliezers, slechte verliezers en waardeloze verliezers. Otten behoort tot de laatste categorie. Voordeel is wel dat hij zich vanaf nu onsterfelijk belachelijk maakt.

  1. Buzz68

   Hij eist vast intrekking van zijn royement 🙂
   Wat een kansloze prutser die Otten.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Buzz68

    Neen, hij wil zijn naam zuiveren.

    Als hij daarin slaagt gaat Forum af als een gieter.

 7. Garland S. tucker

  Nu moet Baudet zijn beschuldigingen tegen Otten ook maar eens in een aangifte verwoorden…

  Maar ik denk dat Otten gewoon gelijk heeft.

  Ps natuurlijk lig ik dubbel, dom rechts is ook zo dom, ze zijn hun ergste vijand zelf

  1. Mezzadra

   Baudet durft geen aanklacht in te dienen, ondanks de zware beschuldigingen.

   Het is duidelijk waarom dat zo is.

   1. Dik

    De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

    Het is duidelijk waarom dat zo is.

  2. Kretoloog

   Waarom zou Baudet aangifte moeten doen? Geen enkele reden is daarvoor te bedenken. Het FvD heeft afscheid genomen van Otten en daarmee is voor het bestuur de zaak afgedaan. Dat Otten zijn senaatszetel meeneemt met 2 andere overlopers is vervelend. Maar in de politiek gebeurt dat wel vaker (PvdA – Denk, PvdD – Femke Merel).

   Als het OM deze aangifte wil doorzetten, is dat vooral voor Otten zelf beroerd. Al zijn financiële malversaties komen dan weer op tafel en dat is voor de oprichter van een nieuwe partij gewoon slechte pr.

 8. santiago

  Circus Forum trekt verder.

  1. Korporaal Monty

   Heb je eventjes?

  2. Trude Herr

   Door het land van Maas en Waal

 9. Dropje

  Het is allemaal een deep state door de EU gesteund links complot van het partijkartel zoals afgesproken op de Bilderberg conferentie
  Wat ik je brom

  1. henk43

   @dropje Ik noem dit de Sukarno doctrine.Gaat er het nodige in de eigen organisatie mis voer dan een buitenlandse vijand op en probeer daarmee de rijen te sluiten.Maar de fouten in de eigen club worden dan nooit opgelost waarna die alsnog naar de mallemoer gaat.

 10. Meriadoc Brandebok

  Het staat in elk geval vast dat voor veel van de beschuldigingen onvoldoende bewijs is geleverd. Otten moet wel zeker van zijn zaak zijn als hij aangifte doet.

  Volgens Hiddema zit er geen kwaad ‘an, dus zijn woorden zijn ook relevant.

  Baudet staat voor aap.

 11. Beukman

  Het lijkt mij dan ook zéér onwaarschijnlijk dat er beschuldigingen zijn geuit die niet hardgemaakt kunnen worden.

  Mij lijkt dat juist zéér waarschijnlijk.

  Een van de zaken die Ottens goede naam hebben besmeurd, is dat Thierry een door hemzelf in elkaar geflansd “Intern Onderzoeksrapport Otten” vol beschuldigingen in de openbaarheid heeft gebracht zonder dat hierbij hoor en wederhoor is toegepast.
  Dit alleen al lijkt me genoeg om Baudet veroordeeld te krijgen voor smaad.

  Verder weet Otten zich gedekt door de externe boekhouder. Ook de bonussen die de heren uit de ledenkas pinden zijn gedekt, al is het allemaal niet zo fraai zoals die kas werd gebruikt als pinatomaat voor de FvD-elite.

  Hoe men ook over Otten moge denken, de man is een professional; het bestuur bestaat uit broekies. Een nieuwe afgang voor FvD lijkt me waarschijnlijk. In de brief van 28 juli jl die Otten aan het bestuur schreef zijn met terugwerkende kracht de contouren te herkennen van de aanklacht die vandaag is ingediend.

 12. EU kok

  Henk Otten heeft een hekel aan gokken en speelde in het verleden altijd op safe.
  Kan nog wel eens slecht aflopen voor FvD.
  Henk was in het verleden een taaie tegenstander, niet sympathiek, wel hard en eerlijk.

  1. Vit

   @EU kok

   Vooral een matennaaier.

   1. Mezzadra

    Vit is er ook niet gerust op.

   2. Beukman

    @Vit
    Ik raad je aan om kennis te nemen van Thierry’s “Intern Onderzoeksrapport Otten”, en jezelf daarna de vraag stellen wie wie naait.

 13. Extreem Realist

  Otten is er alleen maar om FVD te slopen en heeft de “elite” achter zich om hem te beschermen, hij zou ook gewoon verder kunnen gaan met zijn eigen partij maar daar is hij helemaal niet op uit. Otten zou dan een nieuwe rechtse partij kunnen worden die dan zijn eigen kiezers krijgt en later eventueel samen een coalitie kunnen vormen met bv de FVD en PVV zodat ze misschien aan een meerderheid kunnen komen en kunnen regeren zodat wij eindelijk een echt rechtse regering krijgen. Maar dat wil de “elite” niet, dus die gebruiken Otten nu om FVD te slopen en veel kiezers zal Otten ook niet krijgen met zijn eigen partij want veel mensen zien hem als verrader an onbetrouwbaar dus uiteindelijk zal zijn partij ook weer verdwijnen. En wie heeft er dan uiteindelijk weer gewonnen? Juist!

  1. Vit

   Dat is wel extreem realistisch!

   1. Extreem Realist

    Otten moet toch weten dat het natrappen hem toch ook schaadt, of hij nou wel of niet gelijk heeft.

  2. Beukman

   Welnee: Otten was er een van de FvD-elite. Die elite gebruikte de ledenkas als pinautomaat – overigens geheel legaal, maar buitengewoon onfris.

   Deel van die elite bestond uit het bestuur: Baudet, Rooken, Otten.
   Dat bestuur had statuair de macht van de leden zodanig gereduceerd dat het bestuur onaantastbaar was, en niet kon worden afgezet, bijvoorbeeld na een wanprestatie. Fraai allemaal vind je niet?

   Otten is nu niet bezig om zijn oude partij te slopen, maar om zijn naam te zuiveren. Hij is immers van ernstige feiten beschuldigd zonder hoor en wederhoor, beschuldigingen bovendien die niet hard zijn gemaakt.

   Zeg eens eerlijk: heeft Otten gelijk of niet dat hij zijn naam wil zuiveren?

   1. meneer cactus

    otten kan zijn naam niet zuiveren want alles wat gezegd is is gebeurd en erkent door otten zelf bij Jinek. De bonnetjes lagen per ongeluk op het verkeerde stapeltje

    Wat willen linkse mafklappers nou niet begrijpen ?

    1. Beukman

     Jouw liefde voor Baudet maakt je blind, @tarreltje.

     Ik raad jou aan om het “intern onderzoeksrapport Otten” (24 juli jl) nog even door te nemen. Dit rapport is tot stand gekomen zonder hoor en wederhoor, wat op zich al not done is.

     Tevens is de beschuldiging van “fraude” niet hard gemaakt, en dat geldt ook voor de beschuldiging dat Henkie de opbrengsten van de verkoop van vlaggetjes e.d. achterover heeft gedrukt. Het feit alleen al dat Baudet geen idee heeft hoeveel vlaggetjes etc. er eigenlijk zijn verkocht, zegt genoeg.

     1. meneer cactus

      bekman let nog steeds niet op.
      fout 1 Ik ben een pvv stemmer in hart en nieren. Al honderd keer gezegd
      fout 2 otten heeft zelf commentaar gegeven bij Jinek. Ik hecht meer waarde aan de uitspraken van otten zelf dan jouw stemmingmakerij.
      fout 3 ik heb geen liefde voor baudet. mannenliefde trekt me niet

      three strikes you’re out with you’re bull shit

     2. EU kok

      Logisch cactus denkt hardop: three strikes you’re out with you’re bull shit
      .
      Grootspraak van een stekelig vetplantje.

     3. Henk Albarda

      Ooit gehoord van ene Robert Bor, financieel onderzoeks journalist? Die heeft WEL doorgevraagd bij de extrene accountant die Otten zou hebben vrijgepleit. Resultaat? Onder beheer van Otten hebben er in de administratie van FvD een hele serie onregelmatigheden plaats gevonden. Ik stel dat accountants net zo eerlijk zijn als het met 2 maten metende OM, u stelt waarschijnlijk dat accountant en OM boven elke twijfel verheven zijn?
      De kans dat OM en rechter Baudet in een POLITIEK proces zullen veroordelen, is groot, netzoals Wilders is gebeurd. Zoals u weet heeft het OM 99,99 % valse aangiftes geregeld tegen Wilders. En dan nog over onkreukbare accountant en OM spreken? Laat u nakijken.

    2. Beukman

     1. Je zal de eerste PVV-stemmer niet zijn die een oogje heeft op Thierry, @tarrel.

     2. Ook bij Jinek heeft Otten niet gezegd dat hij geen aanklacht zal indienen tegen het bestuur van FvD. In mijn vorige reacties heb ik keurig aangegeven welke redenen Otten heeft. Speciaal voor jou zal ik die samenvatten in twee woorden: smaad en laster.

     3. Tijd dan om uit de kast te komen, @tarreltje.

     1. meneer cactus

      ons bekmannetje heeft het weer zwaar met de waarheid , je blijft lachen om die linkse stumperds 🙂 🙂 🙂

      kan niet eens zijn eigen koosnaampjes maken maar kopieert als een goedkope chinees. K walitatief U itermate T eleurstellend maar heel herkenbaar voor een links leeghoofd met goedkope kopiedwang.

     2. Deathspank

      @Beukman: Jij volgt Jinek, maakt een hoop duidelijk. omroep max heeft ook leuke programma’s voor je

     3. meneer cactus

      ach laat die linkse trollen.

      ze hebben het zwaar met de waarheid. Hun mening weegt zwaarder dan otten zijn eigen woorden 🙂 🙂 🙂

     4. merlot

      Jinek fileerde Otten en hij zat er als een geslagen hond bij.

      Verder zou ik zeggen: afwachten, want lang niet alles is boven water.

     5. Beukman

      Leuk geprobeerd, @Spank.
      Iedereen kan nalezen dat het mijn vriend @cactus is die Jinek volgt. Ik reageer op citaten van Otten uit Jinek die @cactus hier neerplempt. Als je dus aanmerkingen hebt op Jinek, moet je derhalve niet bij mij zijn maar bij @cactus.

     6. Deathspank

      @Beukman: Je friemelt lekker voor iemand die wereldkampioen is in het klunen.

 14. meneer cactus

  onze linkse huishorken zullen wel even dicteren hoe het zit. Met een tarrel aan het roer gaat alles naar zijn moer. beukman probeert leukman te spelen in de coulissen en een mislukte opwarm kok komt ook even uit hok.

  Hun linkse meningen presenteren ze graag als feit maar het is irriterend fijt

 15. Henk Albarda

  Tjonge, tjonge, aardappelzak VVD Otten doet aangifte…..
  Het Nederlandse OM bewijst al 5 jaar dagelijks dat ze met 2 maten meten. Rutte heeft daar handig op ingespeeld zodat de groen linkse VVD nu door het OM met dezelfde 2de maat wordt gemeten als groen links en andere linkse partijen.
  Maakt dus niet uit dat Robert Bor (financieel onderzoeks-journalist) heeft uitgezocht dat er onder beheer van Otten een hele serie ‘onregelmatigheden’ hebben plaatsgevonden, grijs gebied, een stricte accountant zou fraude stellen, accountant rutte zou zeggen ‘niets aan de hand’. Otten loopt over naar de VVD, Otten krijgt dus van OM gelijk, en daarmee van de rechter.
  Dit wordt een politiek proces, gelijk aan dat van Wilders…….
  We zullen zien, de komende 16 maanden…..

  1. Meriadoc Brandebok

   @Henk Albarda

   Als Henk Otten zo’n fraudeur was, waarom is er door Baudet geen onafhankelijke onderzoeker ingeschakeld? Waarom heeft Baudet eigenhandig een flodderig rapportje uitgetikt enkele uren voor de royementsprocedure in werking is gesteld?

   Waarom levert hij geen bewijs? Waarom is er niet aan wederhoor gedaan? Waarom heeft Baudet geen aangifte gedaan?

   Waarom tikte Forum de volgende dag een open brief uit, uit naam vsn volksvertegenwoordigers, terwijl een enkele vertegenwoordiger daar niets van wist?

   Waarom blijven FvD-ers deze gang van zaken toch verdedigen? Op elk punt heeft het bestuur onjuist gehandeld.

 16. Rosasolis

  De waarheid zal binnenkort boven komen. H. Otten is een hoog-opgeleide man, die je
  niet zomaar uit de partij zet, wanneer je maar wil. Hij was mede-oprichter van de FvD.
  Natuurlijk kunnen er altijd problemen tussen partij leiders komen, niemand is perfect.
  Maar problemen moet je onderling oplossen. Otten wil alles bekend maken, om zijn
  naam te zuiveren. Waarschijnlijk zal hij veel feiten bekend maken, van wat fout is gegaan binnen de FvD.
  Hij heeft verklaard, samen met anderen, dat een nieuwe partij zal opgericht worden.
  Ook heeft Otten verklaard dat hij niet leider van de nieuwe partij wil worden.
  Hij wil liever een vrouw als leider. Misschien denkt hij dat vrouwen meer tolerant zijn,
  en meer aan de partij denken dan alleen aan zichzelf…
  Maar ons land heeft nu al te veel politieke partijen. Er is vorige week een nieuwe boeren partij opgericht, die opkomt voor agrarische boeren, die in de volgende verkiezing twee zetels hopen te krijgen. En de radicale moslims in Den Haag zijn ook
  bezig om een nationale Islam partij op te richten. Het wordt binnenkort een echte
  touwtrekkerij in Nederland…met als resultaat geen sterk winnende partij.

 17. Zeldenrust

  Eenmaal in Drenthe gewoond, leer je de Drentse boeren wel kennen.
  Niet één die gewoon recht voor z’n raap, hart geen moordkuil, betrouwbaar en eerlijk is. Altijd dat achterhouden, slinks gedoe ( . . naar Drentse maatstaven dan want het zijn langzame denkers). Zetelrover.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.