Dit keer voor het echie! Henk Otten doet officieel aangifte tegen Forum

Geen categorieaug 30 2019, 15:00
Het drama rond FvD-leider Thierry Baudet en ex-penningmeester Henk Otten bereikt vandaag een nieuw hoofdstuk. Otten heeft officieel aangifte gedaan van smaad, laster en lasterlijke aanklacht door Forum voor Democratie aan zijn adres. Hij wil het OM de kwestie laten onderzoeken. Dat meldt De Telegraaf.
Het lijkt erop dat er eindelijk schot in de zaak komt. Na maandenlang gebakkelei over wie nou precies wat had gezegd of gedaan, welke feiten er zijn verdraaid en of er nou een richtingenstrijd was of toch corruptie, is dan eindelijk de knoop doorgehakt. Er werd al een aantal weken over gesproken dat Otten aangifte zou doen, dus die kogel is nu gelukkig eindelijk door de kerk. Kan het Openbaar Ministerie zich er mooi mee gaan bemoeien.
Voor FvD is dit natuurlijk slecht nieuws. Die moeten nu heel voorzichtig omgaan met het verstrekken van informatie en héél helder hebben wat nu precies de feiten zijn. Feitelijk weten we namelijk niets zeker, hoewel het mij wel zou verbazen als het Openbaar Ministerie Otten in het gelijk stelt. Zo'n uitspraak zou FvD wel eens de rug kunnen breken en dat moeten ze bij die partij hebben geweten toen dit begon. Het lijkt mij dan ook zéér onwaarschijnlijk dat er beschuldigingen zijn geuit die niet hardgemaakt kunnen worden.
Aan de andere kant, Otten is ook geen domme vent. Iets zegt me dat er nog wel een paar juridische manoeuvres (vanuit beide partijen) aan te pas zullen komen. Ik hou m'n hart vast maar voor links Nederland is dit natuurlijk smullen geblazen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten