Geluid! Robert Jensen gaat volledig Alex Jones: "de elite wil verkiezingen zo min mogelijk waarde geven"

Geen categorieaug 21 2019, 21:00
Robert Jensen neemt in zijn meest recente podcast 'de elite' onder vuur en gaat volledig Alex Jones. Volgens Jensen wil de 'elite' namelijk democratische verkiezingen zo min mogelijk waarde te geven. Volgens Jensen bewijzen Donald Trump, Thierry Baudet en de Brexit echter dat stemmen wel degelijk nut heeft.
Wat Jensen zegt is echter wel wat gechargeerd, zo onderstrepen politiek en bestuur regelmatig het belang van democratische verkiezingen en roepen ministers zoals Kajsa Ollongren zeélfs op om een stem uit te brengen, ook al lukte het de D66-jonkvrouwe niet zonder fouten.
Aan de andere kant is het wel zo dat kiezers vaak beleid te zien krijgen waar zij niet voor hebben gestemd. Na maanden coalitieoverleg volgt een akkoord waarin zaken worden genoemd die in geen één van de verkiezingsprogramma's van de partijen werd genoemd. Dat is schering en inslag in Nederland en dat in haar beurt verlaagt het vertrouwen in het democratische stelsel.
Verder is opvallend dat het aantal kijkers van de Jensen Show steeds verder afneemt. Een verklaring is wellicht dat de komkommertijd ook voor Robert Jensen een flinke indruk heeft achtergelaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten