HAHA! Anti-Trump Republikein gaat hem uitdagen voor de Republikeinse nominatie

Joe Walsh steunde Trump in 2016. Maar nu wil hij hem uitdagen. Vanuit de Republikeinse Partij zelf.

Joe Walsh was enkele jaren geleden nog lid van het Amerikaanse Congres. Hij deed dat als Republikein. Sterker nog, hij kwam in het Congres als een Tea Party-conservatief: een echte, gepassioneerde conservatief, die principes voorop stelde. Hij eiste een kleinere overheid, maar een fel buitenlands beleid.

Ook had en heeft hij een radioshow. Een talk radio show. Zeg maar wat Robert Jensen doet in Nederland.

Toen Democraten aan de macht waren in het Congres besloten ze zijn district opnieuw vorm te geven, zodat ze hem daadwerkelijk konden verslaan. Dat lukte. Walsh is nu weer burger.

In die hoedanigheid lobbyde hij hard voor Trump. Langzamerhand keerde hij zich echter tegen de Republikeinse president. Dit omdat hij vindt dat Trump te veel geld uitgeeft, zich te onbeschoft gedraagt, én omdat hij diens buitenlands beleid ver-schrik-ke-lijk vindt.

Nu maakt de New York Times bekend dat Walsh zijn draai — van voor tot tegen Trump — voltooid heeft. Hij wil Trump namelijk uitdagen voor het Republikeinse kandidaatschap. Normaal gesproken is de zittende president eigenlijk automatisch de kandidaat van zijn partij. De keren dat dit niet zo was — dat er een uitdager opstond — leverde dat de zittende president vaak grote problemen op.

Het lachwekkende aan Walsh’s actie is dat hij werkelijk geen schijn van kans heeft om Trump te verslaan. Maar liefst 80 procent van de Republikeinen vindt dat Trump het prima doet. Het is dus vooraf al game over voor Walsh.

Dat gezegd hebbende kan Walsh wel degelijk voor problemen zorgen voor Trump — dat gelooft hij zelf tenminste. Zijn strategie — en hij heeft enkele bekende supporters — is erop gericht om Trump te verzwakken, waardoor die dan de verkiezingen van 2020 verliest van de Democratische presidentskandidaat.

Wat, een Republikein die wil dat Trump vorig jaar verliest van een Democraat?

Ja. Ze geloven namelijk dat dit ze in staat stelt om de Republikeinse Partij weer te domineren, zoals ze in het verleden deden, en om de Democratische president in 2024 dan vervolgens te verslaan met een ‘goede’ kandidaat. Lees: iemand die niet Donald Trump heet.

Het goede nieuws? De kans dat hij Trump echt schade kan berokkenen is minimaal. Walsh is gewoon niet bekend genoeg. Dat gaat hem niet lukken. Als een Ted Cruz of Marco Rubio los zou gaan; ja, dat zou problemen opleveren. Maar Walsh? Nope.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Confucius

  Dit verraad heeft ie van Henk Otten afgekeken.

  1. Garland S. tucker

   Zeker…ook Henk Otten is van mening met een waanzinnige en incompetente leider af te moeten rekenen

   1. Bart

    Ze lijden inderdaad aan dezelfde waanbeelden, net als sommige simpele zielen hier op deze site zoals jij garland.

    1. Bosche draak

     Niet zo hakken op Garfield de rukker Bart, das nogal zielig om die druiloor zo met logica te confronteren.
     Straks schiet hij in de stress….

 2. Ritter

  “Zijn strategie — en hij heeft enkele bekende supporters — is erop gericht om Trump te verzwakken, waardoor die dan de verkiezingen van 2020 verliest van de Democratische presidentskandidaat.”
  ———————–

  Dat lijkt inderdaad de bedoeling te zijn van de “never-Trumpers”

  Hij kan ook als een “independent” de verkiezingen ingaan en stemmen van rechts ( dus van Trump) naar zich toe trekken waardoor hij Trump verzwakt en een democratische overwinning mogelijk maakt.

  De haat van de Republikeinse z.g “Never-Trumpers” voor Trump is ongekend en je ziet ze vaak in de linkse media waar ze dan tekeer gaan tegen Trump. Tot groot genoegen van de interviewer die kritiek op Trump graag wil horen.

  1. El Greco

   Trump maakt de afgelopen dagen een minder consistente indruk. Een concurrent binnen de GOP kan hem wel degelijk verzwakken.

   1. Bender

    O ja, en waar blijkt dit uit?

    1. Bosche draak

     Datvel greco dat heel heel heel heel graag wilt?

 3. Garland S. tucker

  Het zou strategisch een goede zet zijn om de verkiezingen met Trump te verliezen voor de Republikeinen.

  Want als Trump wint, de polarisatie toeneem krijg je net als met Thatcher in de UK een situatie dat de Republikeinen minimaal 20 jaar niks meer te zeggen hebben.

  Trump zal dus een soort erfzonde worden

 4. Tman

  Trump moet nog een termijn aan de macht blijven,de muur moet eerst hélemaal klaar!
  De gratisgeld plunderaars moeten eerst gestopt worden!

 5. Rosasolis

  Binnenkort zal het wel duidelijk worden hoe weinig Republicans in Amerika nog steeds vertrouw in Trump hebben; althans niet de regeringssenatoren en medewerkers.
  Ik heb de hele vorige Pres. verkiezing gevolgd, omdat ik een conservatief denker ben.
  Ik heb gezien en gehoord hoe Trump, debat na debat, zijn zeer ervaren Republican collega’s aanviel met niets anders dan een grote, hysterische bek. Merkwaardig is het dat voor vele jaren, Trump lid was van de Democrate Party; en pas Een jaar voor de Pres. verkiezing lid van de Republicans werd
  Maar hoe hij ieder keer naar zijn trouwe, getalenteerde trouwe collega’s uithaalde, was beneden aller peil. Ik had gehoopt dat de veel jonger, briljante senator van Texas, Ted Cruz zou gekozen worden. Een geweldig intelligent optimistisch spreker. Carly
  Fiorona vond ik ook zeer welsprekend. Ik had gehoopt dat het zou gaan tussen
  T. Cruz en C. Fiorini, om als Pres. en vice, het beleid van de Republican Party door te zetten. Maar helaas de grote bek van Trump was alleen om hen te vernederen…om steun en stemmen van extreem-rechts blanke Amerikanen te krijgen. Over de vernedering over de andere kandidaten wil ik hier niet ingang, maar wel over Cruz en Fiorina, die volgens velen behalve mij de beste kandidaten waren. In het kort:
  1. De vader van Cruz was een vluchteling uit Cuba. (Dat vader Cruz dominee van de
  protestant kerk werd, was niet belangrijk). Vader Cruz werd legaal Amerikaans burger
  en trouwde met een Amerikaanse vrouw. Dit echtpaar kregen beide werk in Alberta,
  Canada, maar bleven Amerikaanse stadsburgers. Zij kregen Een zoon: eerste naam
  Rafael, tweede naam Theo. De geboorte van Theo (Ted Cruz) werd bij de Amerikaanse
  Ambassade in Edmonton officieel geregistreerd. . Jaren later groeide deze man op tot een van de beste, eerlijkste, hardwerkende senatoren van Amerika. Maar hij werd door de domme grote bek van Trump vernedert omdat zijn pa een vluchteling uit Cuba was,
  en dat hij in Canada werd geboren, en ook dat zijn enige lieve vrouw, “lelijk” zou zijn!
  2. Carly Fiorina. Zij was jarenlang hoofd-directeur van HP computer systemen in Amerika. Dat ging jarenlang goed, en de HP computers en laptops werden met de
  duizenden over de hele wereld verkocht. Maar het ging fout voor de conservatief Carly omdat ander leden wilden dat HP nog machtiger zou gaan worden, door andere computer firma’s over te namen. Omdat zij de ramp voorzag, besloot Carly weg van HP te gaan, en verder met al haar jarenlang kennis haar Republican Party te dienen. En ook verder te gaan als president, die veel kennis heeft van wat wel en wat niet kan in te wereld van de nationale en internationele economie. Kortom alleen de ordinaire,
  vulgare uitlatingen van Trump heeft hem toen tot president gekozen, omdat de vele domme achterlijke vaak laag gescholde mannen zijn uitspraken geweldig vinden, vooral tegen intelligente vrouwen. Tijdens de laatste parlement verkiezing in Amerika hebben de Democraten de verkiezing met een grote meerderheid gewonnen.
  De regerings verkiezing in Amerika is altijd de prelude geweest voor hun Pres. verkiezing. Het laat zien hoe de burgers over hun regering denkt. Tijdens de laatste verkiezing van enkele maanden geleden hebben de Democranten de hele verkiezing gewonnen.
  En omdat de ordinaire, Trump doorging met zijn heel erg domme uitlatingen tegen twee briljant Republikanen tegen kandidaten zal de wedstrijd doorgaan. Gelukkig komt er geen enorme muur tegen Amerika en Mexico. Dat heeft de grote meerderheid’s Democraat regeringen besloten. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan met de Republikanen in de komende weken van wetstrijd tussen elkaar.

  1. Bosche draak

   Hier de samenvatting van Roos razende report (spellingsfouten vrij)

   -mevrouw meent verstand van verkiezingen te hebben maar heeft geen fatsoenlijke verklaring waarom godkeizer Trump wist te winnen, tevens heeft ze nul te melden over Clinton maar des te meer over niet relevante bijzaken, als een lakse scholiere die woorden tekort komt voor d’r opstel ratelt Roos aan een stuk door over lieve vrouw dit en oranje man slecht dat.

   Dank u voor uw aandacht…

   1. Rosasolis

    @Boze draak. Hartelijk bedankt voor al uw complimenten! Maar uw opmerkingen zullen voor de meeste abonnees van DDS erg saai en vreemd overkomen. Omdat u blijft steeds hetzelfde herhalen, en vaak wat u heeft te vertellen zeer verwarrend
    overkomt. Ik hoop dat meerdere commentatoren op deze site zullen aan u vertellen, net als ik: als u niet mijn reacties waardeert, hoeft u ze niet te lezen!

    1. Bosche draak

     Mevrouw ratelaar verwijt mij dat ik verwarrend overkom?

     Tuurlijk Roos, wat je maar helpt slapen in de nacht he? Ik heb je wel vaker op je vingers getikt als je weer helemaal leegliep met misplaatst feminisme of Trump derangement syndrome.

     En waarom denken jullie kletsmajoors altijd voor anderen het woord te moeten voeren? denken voor anderen is een nogal raar trekje wat je maar beter voor je kan houden.

     Dat je onwaarheden verkondigd wordt zeker niet in dank afgenomen, en als mevrouw op d’r clit is getrapt allemaal verontwaardigd gaat lopen doen ook niet.
     Andere mensen een lage opleiding verwijten terwijl je zelf nog geen foutloze brief kunt leveren ook niet.

 6. Lampje

  Waarom schrijft u dit meneer Michael Van Der Galien, Trump retenlikker???

 7. George Knight

  De analyse van Mike van der Galien klopt niet en mist de essentie. Republikeinse of conservatieve ‘Never Trumpers’ hebben bij het naar voren schuiven van een tegenkandidaat voor Trump niet de illusie dat ze hem kunnen verslaan. Op dit moment steunen 8 van de 10 geregistreerde Republikeinen Trump. Zij hebben een ander doel voor ogen.

  Ex-gouverneur Bill Weld is tot nu toe de enige tegenkandidaat van president Trump. Walsh beseft dat hij kansloos is tegen Trump. De president heeft een sterke positie binnen de GOP, maar er komen wel steeds meer barstjes in het Republikeinse front. Zo ageren de Republikeinen Anthony Scaramucci en George Conway op sociale media bijna dagelijks tegen Trump die ze ongekwalificeerd en mentaal instabiel achten. Scaramucci ‘spint’ het bericht dat Trump in maart 2020 bekend zal maken af te zien van zijn kandidatuur wegens dalende populariteitscijfers en een haperende economie.

  Overigens is officieel de groep Onafhankelijk geregistreerden nu groter dan de groep geregistreerde Republikeinen, en hebben de Democraten 12 miljoen meer geregistreerde kiezers dan de Republikeinen. Ofwel, recente politieke ontwikkelingen en de bevolkingssamenstelling werken tegen het belang van de Republikeinse partij in. Die demografische ontwikkeling heeft Walsh in het achterhoofd bij de kritiek op Trump die niet werkt aan het verbreden van zijn basis die maximaal 38% bedraagt. Te weinig om te winnen.

  De grootste vrees van iemand als Joe Walsh is dat Trump de Republikeinse partij voor vele jaren onherstelbare schade aandoet. Tevens beseft hij dat vele Republikeinen vanwege Trump de partij de rug hebben toegekeerd. In hun optiek willen Walsh en Weld de toekomst van de GOP veiligstellen door nu een alternatief te bieden. Hoe kansloos dat op dit moment ook is.

  Minder goed valt te begrijpen waarom Joe Walsh meent zelf de kar meent te moeten trekken en geen meer charismatische en aansprekende kandidaat uit de hoofdstroom van de partij heeft gevonden die het opneemt tegen Trump en ook van de verlies strategie meer zou kunnen maken om de GOP voor de toekomst te redden. Een naam die in dit verband vaak genoeg werd is ex-gouverneur Mark Sandford.

  Kortom, het klopt niet zoals Van der Galien claimt dat Joe Walsh op enigerlei manier de Democraten terwille zou willen zijn. Hij wil af van Trump omdat hij vindt dat de president zijn land en zijn partij beschadigt. Walsh wil land en partij voor de toekomst uit handen van Trump redden. Als de tactiek op de korte termijn is om dat te bewerkstelligen door de Democraten Trump te laten verslaan, dan dient dat in de optiek van Walsh de Republikeinse partij op de lange termijn. Dat is instrumenteel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.