HAHA! Anti-Trump Republikein gaat hem uitdagen voor de Republikeinse nominatie

Geen categorieaug 22 2019, 12:00
Joe Walsh steunde Trump in 2016. Maar nu wil hij hem uitdagen. Vanuit de Republikeinse Partij zelf.
Joe Walsh was enkele jaren geleden nog lid van het Amerikaanse Congres. Hij deed dat als Republikein. Sterker nog, hij kwam in het Congres als een Tea Party-conservatief: een echte, gepassioneerde conservatief, die principes voorop stelde. Hij eiste een kleinere overheid, maar een fel buitenlands beleid.
Ook had en heeft hij een radioshow. Een talk radio show. Zeg maar wat Robert Jensen doet in Nederland.
Toen Democraten aan de macht waren in het Congres besloten ze zijn district opnieuw vorm te geven, zodat ze hem daadwerkelijk konden verslaan. Dat lukte. Walsh is nu weer burger.
In die hoedanigheid lobbyde hij hard voor Trump. Langzamerhand keerde hij zich echter tegen de Republikeinse president. Dit omdat hij vindt dat Trump te veel geld uitgeeft, zich te onbeschoft gedraagt, én omdat hij diens buitenlands beleid ver-schrik-ke-lijk vindt.
Nu maakt de New York Times bekend dat Walsh zijn draai -- van voor tot tegen Trump -- voltooid heeft. Hij wil Trump namelijk uitdagen voor het Republikeinse kandidaatschap. Normaal gesproken is de zittende president eigenlijk automatisch de kandidaat van zijn partij. De keren dat dit niet zo was -- dat er een uitdager opstond -- leverde dat de zittende president vaak grote problemen op.
Het lachwekkende aan Walsh's actie is dat hij werkelijk geen schijn van kans heeft om Trump te verslaan. Maar liefst 80 procent van de Republikeinen vindt dat Trump het prima doet. Het is dus vooraf al game over voor Walsh.
Dat gezegd hebbende kan Walsh wel degelijk voor problemen zorgen voor Trump -- dat gelooft hij zelf tenminste. Zijn strategie -- en hij heeft enkele bekende supporters -- is erop gericht om Trump te verzwakken, waardoor die dan de verkiezingen van 2020 verliest van de Democratische presidentskandidaat.
Wat, een Republikein die wil dat Trump vorig jaar verliest van een Democraat?
Ja. Ze geloven namelijk dat dit ze in staat stelt om de Republikeinse Partij weer te domineren, zoals ze in het verleden deden, en om de Democratische president in 2024 dan vervolgens te verslaan met een 'goede' kandidaat. Lees: iemand die niet Donald Trump heet.
Het goede nieuws? De kans dat hij Trump echt schade kan berokkenen is minimaal. Walsh is gewoon niet bekend genoeg. Dat gaat hem niet lukken. Als een Ted Cruz of Marco Rubio los zou gaan; ja, dat zou problemen opleveren. Maar Walsh? Nope.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten