Ja hoor! Den Haag heft verbod op gezichtsbedekkende kleding tijdelijk op zodat boerkahuilies mogen demonstreren

Het was in Den Haag al ver voor het boerkaverbod niet toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen tijdens demonstraties, maar de slappe gemeente gaat die regel nu even aan de kant schuiven voor de boerkahuilebalken die vanmiddag bij de Koekamp gaan lopen jankeballen.

Gemeente Den Haag heeft een burgemeester van VVD-huize. Wist u dat? Grote kans van niet. Want wat die burgemeester allemaal beslist, zou ook prima op z’n plaats zijn bij iemand van DENK of BIJ1. Pauline Krikke besloot namelijk dat het verbod op gezichtsbedekkende kleding tijdens demonstraties – dat in Den Haag via de gemeentelijke APV al een hele tijd geldt – vanmiddag maar even een keer niet hoeft te worden toegepast. Reden? De jankers tegen het boerkaverbod komen demonstreren, en willen dan graag zo’n vrouwenhatende niqab of boerka aan. En wat doet zo’n Krikke van zogenaamde “law & order”-partij? Nou, die schuift die law gewoon doodleuk aan de kant:

“Verstoringen zijn in dit geval echter niet te verwachten, aldus de woordvoerder. ,,Daarbij komt dat het onderwerp van nou juist déze demonstratie over het dragen van gezichtsbedekkende kleding gaat en dus onlosmakelijk samenhangt met de inhoud van de meningsuiting. De beperking opleggen om geen gezichtsbedekkende kleding te mogen dragen, zou in dit geval een veel ingrijpender beperking van het grondrecht op betoging inhouden.’’”

Die redenatie is natuurlijk onnavolgbaar. Als ik wil demonstreren voor het legaliseren van bestialiteit, mag ik dan ook varkens van achter pakken omdat dit ‘samenhangt met de inhoud’ van zo’n betoging? Complete waanzin, uiteraard. De wet is niets meer waard als je die in allerlei willekeurig besloten situaties gewoon aan de kant zet.

Maar hé: boerka’s zijn nu eenmaal vrijheid en boerkadraagsters zijn feministes. Het hek was allang van de dam, en alle normale logica over dit haatgewaad compleet omgekeerd. En zoals gebruikelijk in zulke situaties hebben we weer eens helemaal niets aan de ‘rechtse’ VVD, die gewoon meehuilt met alle linkse wolven in het SJW/DENK/Sylvana-bos. Slapjanussen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. Erkenbrand

  Gelukkig regent het vandaag pijpestelen.

  1. Roughwood

   Zijn die gewaden toch nog ergens goed voor! 🙂

 3. werikke

  gewoon geen aandacht aan besteden laat ze maar voor lul lopen. stom volk zal altijd blijven bestaan. geef ze anders een ticket om naar een land te gaan waar het wel kan. maar ja dan krijgen ze ook geen uitkering. dus denk dat niemand weggaat

 4. Lao Tse

  “ Als ik wil demonstreren voor het legaliseren van bestialiteit, mag ik dan ook varkens van achter pakken omdat dit ‘samenhangt met de inhoud’ van zo’n betoging? ”

  Elke vergelijking gaat mank, zullen we maar zeggen.

  🙂

  1. Bosche draak

   ik zal het even voor je vertalen Lao
   “als jij wilt demonstreren voor het legaliseren van bestialiteit dan zou jij ook Beukmannetje mogen porren omdat je graag rondhangt in zijn inhoud”

   geen dank ouwe ruigpoot, het was echt geen moeite hoor…

   1. Lao Tse

    Bosche draak snapt het allemaal niet zo.
    Dom maar lief.

    1. Bosche draak

     ik snap dat jij je gedraagt als een miezerig stokend ventje, dus loop naar de pomp schijnheilig boontje…

     1. werikke

      die eikel blijft van smorgens tot savonds hier stoken en DDS vaart er wel bij door iedereen die op die eikel blijft reageren. Echt als je gaat kijken hoelaat hij begint en dan gehele dag dan weet je het wel he ?

  2. Pronounce

   Een inhoudelijk weerwoord van Lao ontbreekt uiteraard. Laat Lao maar mee demonstreren in een wit Ku Klux Klan laken. Dat kan dan immers ook geen enkel probleem zijn.

   1. ZiggyStardust

    Ik vermoed dat Lao Tse eerder aan iedere hand een kind mee neemt naar de demonstraties die bij zijn afwijking passen.

    1. Lao Tse

     Ik heb inderdaad mijn kinderen een keer meegenomen naar een demonstratie, beste Ziggy.

     Dat leek me nuttig voor hun maatschappelijke bewustwording.

     1. Mariposa78

      En kijk eens wat dat allemaal teweeg gebracht heeft, de oudste komt helemaal niet meer thuis zelfs niet bij familiefeestjes etc…
      Dan de jongste dochter die komt alleen nog thuis als “haar moeder” er om vraagt en dan alleen nog als ze er zeker van is dat jij niet thuis bent.
      Mocht je onverwacht toch thuis komen dan vlucht ze het huis uit.
      Dat dit een feit is wil heel wat zeggen VHl GTSSDM.

     2. Pronounce

      Indoctrinatie framen als ‘maatschappelijke bewustwording’, laat dat maar aan Lao en de zijnen over.

     3. Mars020

      Je zult als kind zo’n mafkees van een vader hebben, die je meeneemt naar van die achterlijke linkse demonstraties. Het is ook geen pretje om een vader te hebben, die betweter is. Met dat soort figuren valt niet te leven, want die zijn onuitstaanbaar en tevens dom. Lao is een zeer onaangenaam persoon, waar bijna niemand mee om wilt gaan. Narcisten zijn en blijven de meest gehate figuren, die je zo ver mogelijk uit je buurt moet houden.

     4. Mars020

      Narcisten proberen altijd hun mening op te dringen aan anderen. Maar als die andere mensen doorkrijgen, dat ze met een narcistische psychopaat te maken hebben, verbreken ze ieder contact. Mensen met die afwijking, stoten iedereen af en denken, dat het niet aan hunzelf ligt. Al kotst iedereen ze uit, dan nog ligt het aan anderen, maar nooit aan de narcist zelf. Linkse trollen hebben deze afwijking allemaal op DDS, het onderwerp maakt geen reet uit, want het gaat immers om het dwarsliggen. Simpel, maar irritant volk.

 5. J.C.

  Ik zie nog hoe de demonstranten met een varkensmutsje, die overigens niet wettelijk verboden is, met een overmacht aan politiemensen werden afgevoerd. En bij een wettelijk verboden boerka lapt het gezag de vigerende wet aan haar laars. Hoezo (geen) discriminatie door de overheid?

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Wat is het leven oneerlijk toch. Agenten zijn nou eenmaal LINKS en dan is het ook voor de hand liggend dat linkse demonstranten meer kunnen permitteren 🙂

   1. Lao Tse

    🙂

   2. Bosche draak

    hahaha, ja leuk he dat meten met twee maten?
    Dat voort steeds meer mensen te horen krijgen “iedereen is gelijk voor de wet, maar sommigen zijn gelijker dan anderen”
    En als de pleuris uitbreekt dan zijn jullie die eerste die vanachter je beeldschermpje al huilend opmerken “hoe heeft dit kunnen gebeuren?”

   3. Peter Oudshoorn

    …ZICH meer kunnen permitteren, trol.

   4. Mariposa78

    VHl GTSSDM hou eens op met stoken met je nieuwe nick.

   5. Seneca

    @schillersdorf
    ik zal het u nader verklaren. het gaat niet om politie agenten en het is irrelevant of deze al dan niet links georiënteerd zijn. het gaat hier om een wet die per 1 augustus jl. in werking is getreden en die door een vazal van een regeringspartij – weliswaar tijdelijk – op non actief wordt gesteld. dat kan en mag niet; deze handelwijze is illegaal en anders niets. voordat u nu weer iets plempt op dit forum, wilt u aub eerst eventjes nadenken, dat scheelt veel reacties en toont veel minder uw verregaande ignorantie inzake.

 6. Politiek Profeet

  De handhavers van de gemeente Den Haag hadden vandaag lekker kunnen incasseren ,per gedragen tent/gordijn/afvalzak hadden ze 150 euries in de gemeentepot kunnen storten.
  Dat tikt meer aan dan een achterlichtje van een schoolfiets.
  Krikke is een wegkijkert ,samen met deugkneus Pinokkio van de vvd….tja, wat kan je van zulk schorem verwachten?

  1. Marija

   Aanklagen die hap?

 7. Bolkestein

  Een volk dat voor korannen zwicht
  zal meer verliezen dan lijf en goed alleen
  Dan dooft het licht

  H.M. van Randwijck

  1. Lao Tse

   Zo is het, Bolkestein.

  2. Abdul is Lam

   Misschien moet Krikke dit ff lezen.

   Jezus zei, in Mattheüs 28:18 En Jezus trad naderbij en sprak tot hen, en zei: „Alle autoriteit in de hemel en op aarde is mij gegeven.” __ En NIET aan Mohammed!

   God beveelt, in Mattheüs 17:5 „Dit is Mijn Zoon (Jezus), de geliefde, die Ik heb goedgekeurd; LUISTER NAAR HEM.” __ NIET Mohammed!

   1. Lao Tse

    Als je Bijbelteksten moet vervalsen om je islamofobe punt te maken ben je wel ver van het padje.

    1. dario

     Van het padje …lol

     1. ZiggyStardust

      Ach Dario, Lao Tse zit met z’n gedachten te veel bij kleine kinderen. Dan wordt het moeilijk om over andere zaken rationeel na te denken.

      Islamofobie is hoogstens xenofobie, maar meestal simpelweg rationele kritiek op de geloofsbeleving van de medemens.
      Het label is daarom nogal een dooddoener, want voor dezelfde kritiek op christenen wordt je nooit beschuldigd van christofobie.

      Mensen worden niet geboren als moslim, ze hoeven de rest van hun leven niet te leven als moslim. Het is uiteindelijk een keuze, die – en dat moet ik toegeven – door indoctrinatie best moeilijk gemaakt wordt. Dus doe nou niet alsof kritiek op het geloof kritiek op hun ‘mens zijn’ is, waar ze niets aan kunnen doen, Lao Tse.

 8. C.A.Barstow

  Wat is ons land onsterfelijk lachwekkend en ziek tot in het merg.
  Een kopvodden verbod dat niet gehandhaafd wordt, waarom is het dan ingesteld?
  natuurlijk alleen maar om het gepeupel rustig te houden.
  Iedereen die een beetje nadenkt weet dat als dit land bestuurd wordt zoals het al jaren gaat door middel van misleiding, bedrog, liegen en bedriegen het bestelen en beroven van het volk en vergeet vooral niet het verkwanselen van ons land aan Brussel en opgeven van onze soevereiniteit, de smerige linkse weg met ons cultuur, het negeren van het volk, dat de bevolking er een keer schoon genoeg van heeft.
  Op de lange duur gaat dit hopelijk leiden tot een gigantische volksopstand, een nexit, uithuilen en opnieuw beginnen en terugkeer naar onze Joods/Christelijke cultuur en de vernietiging van links.
  Liever vandaag nog dan morgen.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Een zogenaamde kopvodden verbod is ook te gek voor woorden C.A. Barstow. Gelukkig neemt de politiek dit ook alles behalve serieus

 9. J.Rademaker

  Roken mag die dag ook.

 10. ReneR

  Een burgemeester die de wet ff naast zich neerlegt. Ik zeg, grond om direct af te zetten. Opzouten ruggegraadloze natte dweil. Lekker andere job zoeken. We hoeven ons niet meer aan de wet te houden kennelijk. Als zelfs een burgemeester dat niet doet, is dat mooie jurisprudentie zeg ik zo maar.

 11. dario

  HAHAHAHAH EN VERDER MAAR WEER PFFFFFF

 12. joey

  Het verbod op gezichtsbedekking in specifieke openbare omgeving bestaat!
  Welke bedoeling heeft het demonstreren,een zinloze linkse bezigheid is het?
  Deze wet gaat blijven,nu alleen nog het handhaven!

 13. james

  Ik heb eens een striptease gezien van een vrouw in burka. Op het laatst had ze alleen nog een lap voor haar gezicht. Ik denk dat dit was om haar snor te verbergen. God zame wat was die vrouw behaard.

  1. Rosasolis

   @james. Ik zie het al: half-naakte buik danseressen met een nikab sluier in een islam
   koffie/thee tent. Met mannen in meterslange klederdracht, die naar de dansende girlies kijken onder de rook van hun waterpijpen. Wow! wat een striptease show dat was van jouw! Misschien was het een gebaarde vrouw onder haar sluier. Ik ken een opera van
   I. Stravinsky, waarvan “The Bearded Lady” een hoofdrol kreeg!
   Ga door james, we kunnen meer van jouw humor op DDS gebruiken!

 14. Original NL

  Den Haag behoort al niet meer tot Nederland

 15. Rosasolis

  De enige manier om eindelijk een halt te brengen aan dit fanatieke moslim klederdracht, is zo snel mogelijk de wet uitbreiden. Behalve de nikabs en burka’s voor vrouwen moet de wet ook voor mannen gelden. Moeten salafistisch moslim mannen nog steeds rondlopen in lange kaftans en met of een moslim hoedje of tulband? En hoe zit met klederdracht van andere religies in ons land; zoals boeddisten in oranje kaftans, of de klederdracht van chaddistisch orthodoxe joden mannen in hun oude oost-Europese kleding? En wij kunnen verder kijken naar de kleding van de ouderwetse katholieke priesters en nonnen. De ouderwetse Nederlandse klederdracht bestaat nog steeds in vele plaatsen…Tenslotte, wanneer mag traditionele kleding toegestaan worden, en wanneer moeten wij allemaal eindelijk samen gaan werken om de toekomst van onze planeet Aarde te redden. In plaats van alleen om eeuwenoude tradities te volgen en voor te leven.
  Daarom moet er spoedig nieuwe wetten komen. Gelukkig is de nikab nu wettelijk verboden in openbare gebouwen en op openbare vervoer, maar helaas nog niet op straat. Daarom kunnen demonstraties van de salafistisch moslims doorgaan op straat in hun kleding,
  zowel vrouwelijk als mannelijk. Met steun van de P.v.d.A. in nikabs gekleed, in alle kleuren van de regenboog. Wat sommige partijen willen doen om zieltjes
  te winnen!
  Nederland moet de voorbeeld van Frankrijk overnemen: geen nikabs en geen boerka’s meer, nergens in het openbaar.

  1. dario

   Ik vindt de klederdracht van die homo politie uit de Rocky mountens wel wat hebben of niet ROOSJE hahahaha

  2. DidiMadloba

   Een vroegere collega van mij kwam van Marken en klaagde dat hij als kind al in klederdracht moest rondlopen.

   Wordt het geen tijd voor een staatsuniform?

   1. Niemandalletje

    Nah. De mensen die ik tegen ben gekomen en een staatsuniform droegen hadden namelijk gezicht bedekkende kleding aan/op.

 16. RvdBe

  Was ik maar zo blind en dom als een linksmens, dat leeft toch makkelijker, aan de andere kant heb je weer de verantwoording om de maatschappij door te geven aan de volgende generaties, iets waar de links mens blijkbaar dan ook geen boodschap aan heeft.

 17. Kristalix

  Behalve dat ze vaak zo lelijk zijn dat ze beter ern boerka dragen, is het te gek voor woorden dat Nederland boerka’s uberhaupt toestaat.

  Af, volledig. Wie dat niet ziet zitten? Retour zandbak ermee.

 18. DidiMadloba

  DDS is pas tevreden als er een burgeroorlog uitbreekt. Wereldoorlog mag ook.

  1. Ron

   Wie werkt die burgeroorlog in de hand?

 19. Lex

  Hier zakt je broek toch vanaf. Keihand handhaven en allemaal een vette bekeuring geven. Nogmaals betrapt een verdubbeling van de bekeuring.

  Aanpakken.

  Wet=wet

 20. Kapitein Haddock

  Welk stom wijf is Burgemeester van Den-Haag?
  Krikke? Oooooo,……. krikt ze teveel? Wordt je gestoord van!

  1. Ab Infinitum

   Daar weten Kapiteins alles van. 😀

   1. Kapitein Haddock

    Ab Infinitum

    Juist!!!

 21. Ercan T.

  Eeeh meneer Engelbekt,

  Volgens mij bent u hier nu de grootste jankende huilipiet.
  Ik dacht dat professionele journalisten neutraliteit uitstraalden, maar dat heb ik goed mis.
  Uw tekst barst van alle kanten aan partijdigheid. Zeer storend om dit soort zooi te moeten lezen.

  Mvg

  Ercan

  1. Bosche draak

   Niet zo janken erdogan, straks krimpt je kopvod van de traantjes…

 22. nienke

  Een burgemeester die zich NIET aan de wet houdt dat kan allemaal in dit land.
  Die burka dragers voelen zich gesterkt en lappen de wet aan hun laars.

  Opzouten met deze burgemeester.

 23. Lampje

  De gemeente ’s Gravenhage kan dat verbod helemaal niet opheffen want het is een wet en geen gemeentelijke verordening. Dus zijn zij in overtreding, wie pakt ze aan???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.