Daar gaan we weer! Openbaar Ministerie eist wederom taakstraffen voor ‘blokkeerfriezen’

De blokkeerfriezen wilden niet dat de sinterklaasintocht werd verstoord door een paar demonstrerende schreeuwers en besloot daarom maar de A7 te blokkeren. Weet u het nog? Ze wilden Kick Out Zwarte Piet, die onlangs van de lijst met te volgen terroristische organisaties is afgehaald, weren uit Dokkum en besloten dus het heft in eigen hand te nemen. Dit deden ze door middel van deze blokkade, waar een groot deel van Nederland zelfs begrip voor had.

Vorig jaar zijn er aan 34 deelnemers van de blokkade taakstraffen opgelegd, die opliepen tot wel 240 uur. En voor Jenny Douwes, die geldt als hét gezicht van de blokkeerfriezen, werd zelfs drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Volgens justitie kwam er namelijk ook ‘opruiing’ bij deze actie kijken en zou ze een ‘coördinerende rol’ hebben gespeeld. Denk hierbij aan het Facebook-evenement wat zij heeft aangemaakt, waarin ze opriep tot de inmiddels beruchte blokkade.

Vandaag dient zich het hoger beroep aan en het Openbaar Ministerie heeft opnieuw gepleit voor taakstraffen voor de Friezen die besloten om de traditie te verdedigen. Door de blokkade zou de verkeersveiligheid in gevaar zijn gebracht en ook het demonstratierecht van de anti-Zwarte Pietactivisten zou hierdoor zijn ontnomen. Snik, snik.

Op Twitter zijn ondertussen de rapen gaar. Twitteraars die deze kwestie online volgen zijn dan ook niet te beroerd om hun mening te verkondigen.

“@Het_OM jullie zijn te triest voor woorden@JennyDouwes#blokkeerfriezen https://twitter.com/lc_nl/status/1177144186199576577 …”

Op 31 oktober wordt er in Leeuwarden uitspraak gedaan. Ben benieuwd wat daar uit komt rollen en welke reacties dat op zal roepen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Korporaal Monty

  Velen kunnen een voorbeeld nemen aan deze Friezen.
  Ondanks de consequenties gingen ze toch de straat op.
  Geen woorden maar daden.

  Ik lees hier altijd veel woorden maar zie de daden nooit terug in de media.

 2. Vrijedenkert

  Friezen worden voor onbenulligheden vervolgd voor misdrijven maar in Amsterdam wordt het in het bezit hebben en meenemen van een nepwapen duidelijk een misdrijf niet vervolgd en niet bestraft als het om een elitaire bestuurlijke familie gaat…

  Klasse-justitie en schande!

  1. Mezzadra

   “Friezen worden voor onbenulligheden vervolgd”

   Blokkeren van snelwegen lijkt me geen onbenulligheid.

   1. werikke

    wel als je eens bent dat deze “gasten ” de boel kwamen opnaaien. Maar zoals gewoonlijk bent u met alles wat hier besproken wordt niet eens . ligt denk ik niet aan de topics maar meer aan recalcitrante gedrag van u. trouwens of iets onbenullig is of niet blijft mooi dat mensen nog moeite doen om cultuur en gebruiken te verdedigen.

   2. Dik

    Digitaal boeren, dat is wat de aandoenlijke doet, zeven dagen per week, dertien uur per dag.

    1. Original NL

     En..digitale scheten..maar das logisch voor zo’n opgeblazen windbuil als mezzaadje

   3. Blitzkrieg

    Mezzadra : Behalve als het om stikstof gaat, dan is het natuurlijk prima!

   4. Vraagtekentje

    Nee agressief toeterend wegen blokkeren en agenten neerslaan tijdens een bruiloftje Wel?!

   5. FCKJoop

    Beste Mezzadra, in dat geval kun je de meeste inhalende truckers ook wel een taakstraf geven. De blokkeerfriezen hebben niets mis gedaan. ze zijn in de steek gelaten door de overheid en worden nu in een politiek proces in het pak genaaid.

    1. Meriadoc Brandebok

     Dit is pertinente nonsens. Er was geen enkele aanwijzing dat het hier noodweer of zelfverdediging betrof. De rechter heeft dit in het vonnis glashelder gemaakt. De Friezen schonden de verkeersregels, joegen enkele inzittenden van de bus de stuipen op het lijf en het recht op demonstratie werd door hen met voeten getreden.

     Het gaat er hier niet om of je voor of tegen zwarte piet bent. Het gaat om de wet, en as die geldt voor bontkraagjes en boerkadragers, geldt die ook voor een stelletje doorgedraaide Friezen.

     1. Siemien

      Onzin natuurlijk, als die zeer kleine groep zwartepiet hatende racisten gewoon thuis waren gebleven was er niets aan de hand geweest, die zeer kleine groep zwartepiet hatende racisten provoceerden de boel..

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Het is glashelder, ik noteer “schenden van de verkeersregels”, “stuipen op het lijf jagen” en “schenden demonstatie recht”. Was dat alles? Echt heel zielig!

     3. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Is dat niet genoeg dan?

     4. FCKJoop

      Beste Mezzadra, u heeft gelijk wanneer u de uitdrukking “pertinente nonsens” gebruikt. Met betrekking tot uw eigen argumentatie natuurlijk.

      De Blokkeer Friesjes hebben niets misdaan. Men is met de actie opgekomen voor een algemeen belang, het voorkomen van het verstoren van een kinderfeest.

      Het middel van een zogenaamde langzaamaan actie is in het verleden door de politie zelf ook ingezet, toen men meende dat er niet naar hen geluisterd werd bij de CAO onderhandelingen. Ze hebben toen zelfs gebruik gemaakt van dienstvoertuigen (algemene middelen) die daar niet voor gebruikt mogen worden.

      Sterker nog, met die politie actie werd niet het algemeen belang behartigd doch slechts het eigen belang van de agenten zelf. Toch heeft het OM de agenten destijds gewoon buiten schot gelaten.

      Het feit dat het OM nu wel besloten heeft om de protesterende Friezen te vervolgen is door de politiek ingegeven en is daarmee een politiek proces.
      Net zoals het proces tegen dhr. Wilders een politiek proces is.

      Nederland drijft hiermee af naar een bedenkelijk niveau en komt in het rijtje van landen als Zimbabwe en Oekraïne.

      Maar goed dat is meestal de route wanneer het regime een linkse draai krijgt.

     5. Blitzkrieg

      Selectieve verontwaardiging, boerkadragers hoeven zich niet aan de wet te houden. Illegalen worden niet uitgezet maar worden gefaciliteerd bij het kraken van panden. Als de wet niet wordt toegepast bij illegalen en boerkadraagsters waarom dan wel bij Friezen. Uiteindelijk hangt het er maar net vanaf aan welke kant je staat, Jerry Afriyie of de Friezen. Die Friezen zijn helden, het is inderdaad een zielige vertoning.

     6. Mezzadra

      “De Blokkeer Friesjes hebben niets misdaan. Men is met de actie opgekomen voor een algemeen belang, het voorkomen van het verstoren van een kinderfeest.”

      U rechtvaardigt hun acties in relatie met het doel dat ze nastreefden en die u aanmerkt als ‘algemeen belang’, FCKJoop, maar het blokkeren van snelwegen is toch echt in de wet verboden. Er staan, in verband met de gevaren terzake de verkeersveiligheid, ook ferme gevangenisstraffen op.

      Dat ‘algemeen belang’ is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik meen bijvoorbeeld dat het algemeen belang gediend is met het niet belemmeren van de vrijheid van meningsuiting en demonstratie. Deze Friezen blokkeerden een snelweg om medeburgers de vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie te ontnemen. Ze handelden naar mijn mening, en in overeenstemming met onze grondwet, in strijd met het algemeen belang.

      Ik hoop dat ze daarom stevig worden aangepakt.

     7. Dik

      De aandoenlijke, van de ene blabla naar de andere blabla.

     8. Meriadoc Brandebok

      @FCKJoop

      Daar klopt geen pepernoot van.

      De demonstranten hadden van de gemeente bij het Sinterklaasfeest keurig een vak toegewezen gekregen. Zij hadden het recht op het Sinterklaasfeest aanwezig te zijn en zij hadden het recht om te demonstreren. De Blokkeerfriezen, verstrikt in de eigen tunnelvisie, wilden de demonstranten dat recht ontzeggen door een gevaarlijke blokkade op te werpen.

      (Het excuus dat er van de demonstranten kwaad te duchten was kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Justitie noch de rechtbank heeft zo’n gevaar kunnen vaststellen.)

      De Friezen hadden dit daarom nooit mogen doen en daar zijn zij terecht voor veroordeeld. De wet geldt voor een ieder in dit land, en dat heeft niets te maken of je nou voor of tegen de zwarte kleur van Sinterklaas’ assistent bent.

      “Het feit dat het OM nu wel besloten heeft om de protesterende Friezen te vervolgen is door de politiek ingegeven en is daarmee een politiek proces.”

      Daar zie ik graag bewijs van.

     9. FCKJoop

      Beste Mezzadra, zoals ik al aangaf,
      “Nederland drijft hiermee af naar een bedenkelijk niveau en komt in het rijtje van landen als Zimbabwe en Oekraïne. Maar goed dat is meestal de route wanneer het regime een linkse draai krijgt.”
      Uw uitspraak:
      “Ik hoop dat ze daarom stevig worden aangepakt”
      Zegt dan ook meer over u dan over de blokkeer Friesjes.
      Laat eens raden, u vond Mugabe vast ook een heldhaftige vrijheidsstrijder.

     10. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :

      Quote : “De wet geldt voor een ieder in dit land”
      Ammehoela

     11. FCKJoop

      Beste heer Brandenbok,
      “Daar zie ik graag bewijs van.”
      Dan moet u op de burelen van de VVD zijn, daar verdwijnen bewijzen, bonnetjes, mailtjes en herinneringen altijd in één of ander laatje.

      Het feit dat de ene groep niet vervolgd wordt voor een, volgens u en Mezzadra, strafbaar feit en de andere groep wel, zegt heel veel over de insteek van het proces.

      En al zou ik u hier het bewijs overleggen, dan wordt er mogelijk pas na het proces over gedebatteerd.

      Zoals ik reeds stelde:
      Nederland drijft hiermee af naar een bedenkelijk niveau en komt in het rijtje van landen als Zimbabwe en Oekraïne.

     12. FCKJoop

      Beste Blitzkrieg, de wet zou voor een ieder moeten gelden en gelijk moeten zijn, echter Nederland glijdt af. Inmiddels worden in Nederland processen bewezen door de politiek ingegeven. Oorzaak… de door de politieke partijen beoogde diversiteit is bij het OM en de rechterlijke macht volledig doorgeschoten. Daar werken inmiddels magistraten van uiteenlopende etnische achtergronden, echter zijn ze op een enkeling na allemaal van de GroenLinkse- of D66 kerk

     13. Mezzadra

      “Laat eens raden, u vond Mugabe vast ook een heldhaftige vrijheidsstrijder.”

      FCKJoop is kennelijk uitgepraat over Zwarte Piet.

     14. Siemien

      Aldus onze racist rechtvaardigende mezzadra

     15. Blitzkrieg

      FCKJoop : De hoeveelheid haat tegen het eigen land is pijnlijk. Hoop dat de politieke carriere het waard is.

     16. Meriadoc Brandebok

      @FCKJoop

      Ik stel vast dat je niet kunt staven dat het hier om een politiek proces gaat.

     17. Blitzkrieg

      Mensen : Opletten, Meriadoc Brandebok “stelt vast”.

     18. spelende vrouw

      De rechter kan beter de correspondentie van de burgemeester gaan lezen . Dit is net zo een zuivere koffie als het burgermeester zoontje bij bureau halt. Meten met twee maten , klasse justitie

   6. spelende vrouw

    minder onschuldig dan een koter met een onklaar vuurwapen

 3. werikke

  wat men ook zegt voor mij zijn het helden. Ben blij dat iemand nog de moeite neemt om onze cultuur te verdedigen . hulde.

  1. Siemien

   Natuurlijk werikke, maar voor racisten als mezzadra is het niet te verkroppen dat Nederlanders opstaan tegen dit achterlijk gedoe

   1. werikke

    Ik dacht al . als je je cultuur en achtergrond afdoet als onbenulligheid neem ik aan dat je allochtoon bent en heb je ook niets met Nederland dan alleen te parasiteren op die zelfde mensen die je te eten en onderdak geeft. mezzadra zou toch iets dankbaarder moeten zijn .

    1. Siemien

     mezzadra is een minderheidsstandpuntinnemende imbeciel die een hekel heeft aan Nederland en haar cultuur en tradities daarnaast de islam graag faciliteert…

     1. Original NL

      En stichting martijn een warm hart toedraagt…

     2. Siemien

      @Original +++++++++++++++++

     3. Dik

      ABrander (Tengo/Aandoenlijke etc.) schreef: “Hoewel velen bij deze uitspraak begrijpelijk gemengde gevoelens en mogelijk verontwaardiging zullen ervaren meen ik toch dat het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is dat men zich niet door primaire gevoelens heeft laten leiden maar door een zorgvuldige afweging van de grondrechten. Het recht van vereniging is een belangrijke pijler van onze rechtsstaat en het is zeer goed dat de rechter dit (pédo-vereniging Martijn) het gewicht gegeven heeft dat het toekomt.”

      Hieronder de vereenvoudiging van zijn citaat:

      – De uitspraak van de rechter zorgde volgens Aandoenlijke voor gemengde gevoelens.
      – De uitspraak van de rechter zorgde volgens Aandoenlijke mogelijk voor verontwaardiging.
      – Aandoenlijke vindt het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is.
      – De rechter heeft zich volgens Aandoenlijke niet door primaire gevoelens laten leiden.
      – De rechter heeft zich volgens Aandoenlijke laten leiden door zorgvuldige afweging van de grondrechten.

      – Aandoenlijke vindt dat het recht van vereniging een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.
      – Aandoenlijke vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens Aandoenlijke toekomt.

      *dit = het recht van vereniging van de pédo-vereniging Martijn.

     4. ZiggyStardust

      Er zat ook een pedeaufiel in de bus, dezelfde die ook flyerde tijdens de gaypride, dus ik snap wel dat kinderknuffelaar Mezzadra het voor dit tuig opneemT.

   2. FCKJoop

    Beste Semien, klopt het dat je op dit forum niets meer over de seksuele voorkeuren en racisme voorkeur van de “aandoenlijke”mag schrijven

    1. Original NL

     Dat zou misdadig zijn joop..de “aandoenlijke” die de moord op Fortuijn een godsgeschenk vond en dit blog met zijn uitwerpselen vervuild, mag hier niet mee wegkomen!!

  2. Original NL

   Werikke : ++++++++

 4. Rud56

  @Vrijedenkert,
  De Friezen gingen tegen een door de Staat gefaciliteerde actie in, zonder dat er iemand overigens gevaar liep. Ergo, zij hielden het gevaar tegen dat gefaciliteerd door de staat voor onbeschrijfelijke ellende zou zorgdragen.

  Dat gajes van die Halsema niet. Die joeg onschuldigen alleen maar de stuipen op het lijf, vernielde andermans eigendommen, zorgde voor overlast. Dat is niet tegen de Staat gericht. Een Staat die criminelen en voor overlast zorgende (illegale) parasieten een hand boven het hoofd houdt, ten koste van het onschuldig volk!

 5. fusilier

  Woning kraken mag, spijbelen van school mag, boerka niet handhaven mag, de groene khmer rechters meten met twee maten,dat is wel duidelijk nu.

 6. Pedrito

  De houding van het O(verheids).M(affia). geeft opnieuw aan dat de burger zijn heil moet zoeken d.m.v. eigen richting en nooit meer vertrouwen op de overheidsdwazen. Dat is toch de wereld die onze bestuursukkels voor ogen hebben ?!

 7. Meriadoc Brandebok

  Tja, populistisch rechts heeft altijd een merkwaardige interpretatie van de wet. Bij haar geldt deze voor iedereen, behalve voor zijzelf.

  1. Original NL

   Tja..het billenmaatje van mezzaadje is ook zo’n weg met nl figuur.

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Populistisch rechts, ga toch fietsen man!

   PS: Het is behalve voor zichzelf! Je hebt Nederlands zeker laten vallen, en gekozen voor EU federatieleer.

  3. spelende vrouw

   populistisch links heeft een vreemde interpretatie, bureau halt voor overtreding van de vuurwapenwet , donder op mafklapper

 8. debontereus

  Nee dan het personeel van het OM , je weet wel de pliessie.
  Die gingen ook massaal de snelwegen blokkeren .
  Maar ach ja het gaat zoals het altijd met OM en pliessie.
  De slager keurt zijn eigen vlees en 1dat mag dan weer wel .

 9. Dik

  ’Blokkeerfries’ woord van het jaar 2018

 10. spelende vrouw

  waarom worden die Friezen niet doorverwezen naar bureau halt ? Bureau halt regelt ook overtredingen op de vuurwapenwet tegenwoordig.

  Een bus idioten stoppen die op weg zijn naar een kinderfeest om het te verkloten lijkt me meer reden voor een lintje. kennelijk is ma of pa geen burgemeester van de friezen.

  de burgemeester van Dokkum had wel in alle stilte contact met de actievoerders om het kinderfeest te laten verstoren.

  Onbetrouwbare sujetten burgemeesters dat blijkt wel

  1. Mezzadra

   Bureau Halt is voor jeugdigen.

   1. Siemien

    Aldus onze wegkijkende racist rechtvaardigende mezzadra

 11. Fortiori

  Veel heeft het Jenny niet opgeleverd. Ze heeft nog steeds dat groene truitje aan van verleden jaar, rijk is ze er niet van geworden.

  1. Dik

   Blablabla en…

  2. Siemien

   Foritoriitoritiio denkt grappig te zijn, tja simpeler dan dit kan niet..

   1. Fortiori

    @Siemien schiet zichzelf te hulp. Hoe mooi.

    1. Siemien

     Wat ik al zei simpeler kan het niet..

 12. Pauline Kummer

  “Uitspraak 31 oktober” Kunnen wij dan niet beter wachten tot na die datum, om ons nu al te vergewissen wat het gaat worden is rijkelijk vroeg!

  1. Dik

   Alweer een digitaal boertje van de aandoenlijke.

  2. Mezzadra

   Ja, ik denk dat het vonnis wel met een sisser afloopt.
   Jenny heeft zich laten opfokken en besefte ook niet goed dat ze strafbaar bezig was. Een niet zo slimme vrouw die zich heeft laten meeslepen in een groepsneurose van mensen die zichzelf wijsmaakten dat Zwarte Piet een uitgesproken uiting is van onze rijke cultuur.

   Over een paar jaar praten we hier niet meer over en ook niet meer over Zwarte Piet.

   1. Jv

    Maar dan praten we over jou!
    Over wat voor idiote bacterie je bent.
    Dat je je zoveel hebt ingezet voor alles moslim, zwart en genderneutraal was.
    Wat zullen we ons een breuk lachen over de kater die je hiervan hebt over gehouden!

    1. Dik

     @JV: Helemaal mee eens!

     1. Vanduinen

      Hoeveel levert dat op @ Dik?

    2. Mezzadra

     Je spoort niet, Jv, het spijt me dat te moeten zeggen.

    3. Dik

     De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

   2. ZiggyStardust

    Mezzadra, hoe verzin je het! Onze onschuldige culturele figuren overboord gooien voor een stel beroepsslachtoffers die te weinig begrijpen van Nederland om er zich eigenlijk mee te mogen bemoeien, gaat niet gebeuren. Die Amerikaanse sjw politiek houdt je maar lekker in Amerika. In Nederland zijn we veel te nuchter om ons daar aan over te geven, een enkeling daargelaten.

 13. Jv

  Wilders voor minder, minder, blokkeer Friezen voor het tegenhouden van het zwarte linkse schorriemorrie!
  De criminele met wapen bezit, zoon van die linkse burgermeester met een verrotte geest, wordt niet vervolgd!
  Een minister die geen hersens meer heeft, maar toch nog iets probeert in ons land kapot te maken ( gender neutraal speelgoed) wordt door het linkse schorriemorrie als en God vereerd.
  Kortom dit moeten we toch niet meer over ons heen laten gaan?
  Tijd voor een herfstige herfst met veel gele hesjes.

  1. Vanduinen

   Ik hoor het al. U stuurt de gele hesjes de straat op, blijft zelf veilig thuis. Het regent en de koffie is klaar. Ja zo kunnen wij ook meedoen!.l

   1. Jv

    Klopt helemaal! Heerlijk toch?

   2. Mycase

    Jij komt ook niet van je krukje dat scheelt dan wel weer met andere woorden jij bent net zo’n luie flikker

 14. Pauline Kummer

  Als je voor Sinterkulaas bent, dan ben je ook automatisch voor de Boerka is mijn mening. Allebei een robe. Anders geven wij ons over aan discriminatie.

  1. ZiggyStardust

   Sinterkulaas komt met z’n eigen boot, niet met het openbaar vervoer. Verder is hij een kindervriend, niet iemand die kinderen achter een hoofddoek of boerka verstopt. Alleen mensen die ziek zijn in hun hoofd staan achter de boerka. Er iets niets zo vernederend en iets wat vrouwen tot een object degradeert als een boerka. En dat is de mening van VROUWEN in mijn omgeving, waar ik achter sta.

   1. Pauline Kummer

    Veel kinderen bij Sinterklaas op schoot zijn ook bang of angstig en moeten huilen. Wat Sinterklaas dan van deze toestand vindt mag de pret niet drukken.

 15. J.Rademaker

  Een bedankje was meer op zijn plaats geweest, zij hebben ernstige ongeregeldheden voorkomen.
  Volgende keer bivakmutsen op en zwarte kleding dan mag in dit land alles.

  1. Blitzkrieg

   J.Rademaker : Bivakmutsen?! Boerka’s zal je bedoelen. Die zwarte kleding is verder prima.

 16. GIF

  Zou het niet bter zijn als al die oproerkraaiers van een bepaalde huidskleur van 1/2 november tot 7 dec. niet meer op straat mogen vertoeven.

 17. Vliegenvanger

  Een stel blokkeer Friezen die opkomen voor Nederlandse normen en waarden moeten bloeden omdat een stel tuig de boel wilde komen verzieken. Schandalig dat de Nederlandse rechtstaat oproer kraaiers een podium geeft door ze op deze manier in hun gelijk te stellen. Nederland is een kei verrot land geworden. Weg met Dram66 rechters.
  Zwarte Piet is zwart en blijft zwart, daar kan een stel drammers niks aan veranderen.

 18. Jessica de vries

  Zo zie je maar weer “Recht is Krom.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.